Autosaved at 100a a00ada

Naključen izdelek

SIS geli 6x60ml

10 € Redna cena:
8 € BC naročnik

Prehrana za kolesarje - 1. del

Komentarji

  • 0 |-10+10
    Zanimivo... čakamo nadaljevanje... ;)
  • 0 |-10+10
    Bravo , hvala ,bomo brali ter spremljali. 8)
  • 0 |-10+10
    čokoladno mleko torej
  • 0 |-10+10
    Uporabni nasveti, vsekakor bom čekiral večkrat. Hvala
  • 0 |-10+10
    odlično in zanimivo branje
    hvala :D
  • 0 |-10+10
    odlično in zanimivo branje
    hvala :D
  • 0 |-10+10
    jst jem vse zivo ob vseh zivih urah :) mam 75kg.. zdej cez zimo lenarim... pa se vsako leto nazgem ene 8-10k km.. nevem kaj izumljate toplo vodo.. profiji so pa cisto nekaj drugega
  • 0 |-10+10
    Porto, a nisi ti enkrat pisal, da tudi pozimi kolesariš? Ne vem, v celotnem postu se nekaj ne ujema. Upam da ti števec prav kaže. :mrgreen: Sicer pa kje pa piše, da se pravilno prehranjujejo lahko samo profiji? V bistvu bi se morali zaradi lastnega zdravja, pravilno prehrenjevati vsi, še najbolj pa tisti, ki ne izgledajo ravno švoh. :D No da se posujem, tudi sam sem velik grešnik. :ups: :( :cry: :lol:
  • 0 |-10+10
    pozimi sem vozil lani kolikor sem lahko... zdej tole zimo pa se nisem imel prilike ker delam nocne do 8 zjutraj in spim prakticno do 15 ure.. pa nima smisla it na kolo za eno urco ker je prej tema.. tko da.. meni stevec dela za tvojga pa ne vem...
  • 0 |-10+10
    Porto, če si eden tistih srečnežev z odličnim metabolizmom, ki jim za obdržat 75 kg ni potrebno niti pomisliti na to, še ne pomeni da imaš zato pravico tukaj pametovati, ker vsi nimamo te sreče! Mogoče, boš pa že čez par let okusil, da je pomembno kdaj in kaj damo v usta. Do takrat pa na teme ki te ne zanimajo, pač ne odgovarjaj. Mogoče pa le nisi najpametnejši na forumu!
  • 0 |-10+10
    peterr je napisal:
    Porto, če si eden tistih srečnežev z odličnim metabolizmom, ki jim za obdržat 75 kg ni potrebno niti pomisliti na to, še ne pomeni da imaš zato pravico tukaj pametovati, ker vsi nimamo te sreče! Mogoče, boš pa že čez par let okusil, da je pomembno kdaj in kaj damo v usta. Do takrat pa na teme ki te ne zanimajo, pač ne odgovarjaj. Mogoče pa le nisi najpametnejši na forumu!

    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • 0 |-10+10
    hehe ma kdo se kaj dela pametnega.. samo povedal sem kako je :) meni je vseeno in se ne rabis vsajat... mislim da clovek ce ima neko sluzbo in obveznosti nima casa se ukvarjat z tem kako hrano bo jedel.. jst osebno v sluzbi dobis kar je na voljo.. tko da si ne predstavljam da bi jedel neko predpisano hrano razen da bi jo vleku sabo
  • 0 |-10+10
    Ja sej kako pa misliš da resni fitneserji pridobivajo na mišični masi oziroma definiciji, s sabo si na šiht nosijo en kup hrane.
  • 0 |-10+10
    porto je napisal:
    hehe ma kdo se kaj dela pametnega.. samo povedal sem kako je :) meni je vseeno in se ne rabis vsajat... mislim da clovek ce ima neko sluzbo in obveznosti nima casa se ukvarjat z tem kako hrano bo jedel.. jst osebno v sluzbi dobis kar je na voljo.. tko da si ne predstavljam da bi jedel neko predpisano hrano razen da bi jo vleku sabo


    Res pa je tudi, da kuharji o prehrani nimajo pojma, saj so učeni iz hrane izdelovati izdelke (okus in videz) in ne vedo ničesar o hranilnih vrednostih. Brez slabih mislih ali zamer o kuharjih ampak tako je, saj niso niti imeli možnosti se v šoli naučiti kaj o vrednostih prehrane, ker tam tega znanja ni.
    Slepo predajanje kuharjem je torej enako, kot da bi nesel zlomljeno kolo popravit dizajnerju in ne mehaniku.
    Dietetika je zelo mlada veda in marsikatero prehranjevalno navado bomo še spreminjali...
    lp
  • 0 |-10+10
    Še dobro, da je človeštvo do sedaj preživelo...
  • 0 |-10+10
    pelvis je napisal:
    porto je napisal:
    hehe ma kdo se kaj dela pametnega.. samo povedal sem kako je :) meni je vseeno in se ne rabis vsajat... mislim da clovek ce ima neko sluzbo in obveznosti nima casa se ukvarjat z tem kako hrano bo jedel.. jst osebno v sluzbi dobis kar je na voljo.. tko da si ne predstavljam da bi jedel neko predpisano hrano razen da bi jo vleku sabo


    Res pa je tudi, da kuharji o prehrani nimajo pojma, saj so učeni iz hrane izdelovati izdelke (okus in videz) in ne vedo ničesar o hranilnih vrednostih. Brez slabih mislih ali zamer o kuharjih ampak tako je, saj niso niti imeli možnosti se v šoli naučiti kaj o vrednostih prehrane, ker tam tega znanja ni.
    Slepo predajanje kuharjem je torej enako, kot da bi nesel zlomljeno kolo popravit dizajnerju in ne mehaniku.
    Dietetika je zelo mlada veda in marsikatero prehranjevalno navado bomo še spreminjali...
    lp
    Se popolnoma strinjam. Ko bi vi vedeli, kakšne pomije včasih dobimo pri nas v službi. :roll: Zadnjič sem vzel kurčevo čičeriko, ki je bila čisto nerazkuhana. Seveda sem potem pojedel samo omako. Samo osel bi pojedel tisto čičeriko. Potem je velikokrat hrana preslana, celo kepe soli se dobijo v solati, pa velikokrat tudi premastna. Meso.. :mrgreen: :mrgreen: To je poglavje zase! Vsak dan meso, včasih tuidi pogret od naslednjega dneva. Zadnjič je imel meso okus po ribah. Kar pomeni, da so ga pekli na olju, v katerem so očitno nekaj delali ribe. Nekateri so zavračali hrano, nekateri itak požrej ovse, kar dobijo. Najhuj je tisto, ko ti dajo en suh meso, pa tenstan krompir ki to ni! Mi ne verjamete? Verjemite mi. Pri nas je hrana za en drek, vsaj en minu dnevno. Imamo pa srečo, da je veliko izbire. Zato sam velikokrat dobro preštudiram kaj vzamem. Riže ne vzamem nikoli več. Čičerike raje sploh ne omenjam!

    Kaj ti pomaga odličen golaž, če pa premal očasa kuhajo čičeriko. To kar delajo ti kuharji ki kuhajo za Kranjsk oIskro, to je velik greh in ponižujoče, za kuharski posel. Moram priznati, da imam še najraje nočno. Takrat vsaj vem kaj prinesem za jesti. 8) Pa pice ki jih dobijo doli. :lol: :lol: Kot bi jedel kruh z kečapom. :mrgreen: Sam je še nisme vzel niti enkrat, ker mi je nagnusna.

    Očitno je danes kuhar lahko že vsak, ki ima pet minut časa. Seveda pa se najde tudi velikokrat kaj dobrega za pojesti, toda res moraš skrbno izbrati, kaj boš vzel. Sem že nesel celo malico nazaj, ker jo nebi niti pes požrl. Dobro nekdo bo rekel da smo razvajeni. Toda jaz vedno pravim folku, včasih je bolje biti lačen, kot pa jesti sranje. Potem pa ni čudno, da je toliko ljudi bolanih na želodcu. Zato res previdn okaj vzamete v teh menzah. Sam sem se že pošteno sprl tam v menzi, ker očitno še sami ne vedo, kaj ponujajo. Od nekod pripeljejo hrano, in potem jo le raztalajo. Nebi se čudil, če bodo nekoč začeli voziti sam opomije od prašičev. :lol: :lol: Samo da se čimbolj poceni pride skozi. :ups:
  • 0 |-10+10
    Sej res pice. Kako vem da so velikokrat za en drek. Prvo že ko tisto sranje vidim, mi gre na bruhanje. Drugič pa tisti ki jih redno jedo (moji sodelavci), vedno jamrajo čez njih. Samo a ni čudno. Redkokdaj je dobra, pa kljub vsemu jih vzamejo. Kar se vidi tudi po tem, da pice vse poidejo, druga "kvalitetna" hrana, pa ostane. Očirno so eni resno zasvojeni s picami. :roll: Pravijo kakšni starši takšni otroci. Upam samo, da takih pomij ne dajejo tudi doma otrokom. :ups: :ups:

    Ne boste verjeli. Ampak v 19ih letih se ne spomnim, da bi kdaj dobili pravilno pripravljen pražen krompir. Gre za nekakšen suh zmečkan krompir. Malo soli notri in to je za njih to! :roll: Tistega ki naredi tak pražen krompir, bi ga takoj ruknu iz kuharskega posla. Sumim pa, da kuhajo to bolj študenti. Ne verjamem da bi taprav kuhar pripravljal tako sranje. Upam da gre res za študente ki komaj vedo kje sploh raste krompir, in kako se ga pripravi, kajti sicer je kuharstvo popolnoma razvrednoteno. :ups:

    @Porto, če je hrana res slaba, potem je res bolej da kaj prineseš s seboj. Sadje, jogurt, kakšen namaz itd... Samo ponoči jem pač to, včasijh si prinesem tudi čokoladno mleko, in ga pogrejem. To je za nočno več kot dovolj. Gledaš le, da ni vsak dan isto. Recimo nekateri moji sodelavci, vsak večer natepavajo samo sendviče. Sploh moj prijatelj Srečko (Štojerc), obožuje sendviče pa salame. :lol: Pa fajn si je malico razporediti na več obrokov. Ker če se ponoči naenkrat fajn nabašeš, potem se ti začne spati. 8) Samo kaj ko se v službi ne spi. :ups: :mrgreen:
  • 0 |-10+10
    Pa jebala te čičerika ! Mogoče je bila kuhana al dente ! :P
    Kolk pa ti posplošuješ glede kuharjev, da glava peče !
    Pol pejd pa ti 1x nardit pražen krompir za 100+ ljudi, pridem jaz pol na tisti tvoj šmorn od krompirja ... vse pojem, sigurn !
  • 0 |-10+10
    DusanK je napisal:
    Pa jebala te čičerika ! Mogoče je bila kuhana al dente ! :P
    Kolk pa ti posplošuješ glede kuharjev, da glava peče !
    Pol pejd pa ti 1x nardit pražen krompir za 100+ ljudi, pridem jaz pol na tisti tvoj šmorn od krompirja ... vse pojem, sigurn !


    :lol: :lol: :lol: Jokam
  • 0 |-10+10
    DusanK je napisal:
    Pa jebala te čičerika ! Mogoče je bila kuhana al dente ! :P
    Kolk pa ti posplošuješ glede kuharjev, da glava peče !
    Pol pejd pa ti 1x nardit pražen krompir za 100+ ljudi, pridem jaz pol na tisti tvoj šmorn od krompirja ... vse pojem, sigurn !
    Duško ne se hecat. Kuhar ki obvlada svoj posel, zna narediti tudi za nekaj sto ljudi užitno hrano. Ne vem če se sploh zavedaš, kaj lahko pomeni skoraj neužitna hrana, za firmo. Velikokrat so zaposleni ki so se prehranjevali po menzah, že množično zbolevali. Morda ti bo tako bolje razumljivo. Če bi imel jaz tak odnos do dela, kot ga imajo očitno nekateri kuharji/ kuharce, bi verjetno že zdavnaj ostal brez službe. Kot sem zapisal. Nekateri so res lahko v sramoto, določenemu poklicu. Res je pa tudi, da so krivi tudi ljudje sami. Če se pač folku ne da dopovedati, da je mastna, preslana, ter nerazkuhana hrana slaba za njih, potem bomo pač verjetno še naprej imel itakšno ponudbo po raznih menzah. Morda je pa tudi zato vedno več avtomatov, v katerih najdemo hitre prigrizke. Pri nas jih je vedno več.

    Opažam še nekaj. Sicer smo popolnoma zašli iz teme, toda kljub vsemu je povezano nekako s prehrano. V nekem oddelku v naši firmi, se je butast folk navadil tako, da raje vzame sendvič iz avtomata, in ga ob delu poje kar na delavnem mestu. Skratka bebce so navadili tako, da jih veliko sploh normalno več ne je, kot si zasluži normalni človek. Če je malica je malica! Zato pa ni čudno da je toliko debeluharjev še posebno v firmah, kjer poteka proizvodnja. Ljudje so očitno neozaveščeni, oziroma pojedo kar jim naložijo na krožnik.

    Nekateri jedo meso tudi po večkrat na dan. Še bolj mi gre pa na jetra to, ker moramo potem vsi plačevati za te njihove grehe, ko hodijo na bolniške. Ljudje so prenažrti z nezdravo prehrano, to je dejstvo! Posledice pa pridejo slejkoprej. Čudi me tudi, da se vodilni v podjetjih, tega problema niti ne zavedajo. 8O Potem ti pa še delajo razne tečaje kot so varstvo pri delu, prva pomoč...Lahko bi naredili še kakšen tečaj, o malo bolj zdravi prehrani. Recimo na sosednjem oddelku imamo eno 150 kilsko babo, ki se še naprej veselo masti in prenažira. Pa taka oseba sploh nebi smela jesti, to kar je večina tistih, ki hodi v menzo.

    Toda kaj ko vse stremi le k dobičku. Najcenejša je jasno najslabša hrana. Dolgoročno so pa posledice lahko strašanske. :ups:
  • 0 |-10+10
    pelvis je napisal:
    Zdravo,
    čla nica našega društva je objavila članek na temo prehrane, ki je namenjen naši kolesarski ekipi a je verjetno zanimiv tudi za vse ostale.

    Članek je <span class="bb-url">& lt;a rel="external" href="http://anitakos.co m/2010/12/21/%C2%BBabeceda-pre hranjevanja%C2%AB-za-sovicine- kolesarje/" title="http://anitakos.c om/2010/12/21/%C2%BBabeceda-pr ehranjevanja%C2%AB-za-sovicine -kolesarje/"> objavljen na <span class="bb-url">& lt;a rel="external" href="http://www.anitako s.com">http://www.anit akos.com</a></span> ; kjer bodo tudi nadaljevanja.

    lp
    Iz tega kar sem napisal dosedaj, bi apeliral tudi na vas, da morda uredite v sodelovanju z vodstvi podjetij, tudi kakšne seminarje po raznih firmah. Ura kakšnega seminarja, bi verjetno lahko marsikomu koristila. Sam sicer ljudi opozarjam na vse to, toda žal ljudje pač zadev ne jemljejo resno, dokler resno ne zbolijo. Pa kako je pomembna rekreracija pa to. ;) Res bi tale Anita Kos morala priti k nam v firmo, in na kakšen seminar povabiti zaposlene po oddelkih. Če imajo ljudje čas za prenažiranje in čikpavze, potem bi moral VDD zapovedati obvezno udeležbo njenega seminarja. 8)
    http://anitakos.com/201 0/11/14/%c2%bbdanes-hrana-ni-v ec-to-kar-je-vcasih-bila%c2%ab -2/
  • 0 |-10+10
    Slavko, ko se že pizdiš na tenstanim krompirjem, češ kuharji so užah. Ja jaz pa mislim da kuharji tu nimajo kaj dosti. Še največ ima tu zraven firma ki hoče za čim manj denarja nardit čim več malic. Konkretno tenstan krompir. Vsi ki ga doma delamo vemo kaj je dober tenstan krompir. Najboljši je na zaseki. Ampak tudi samo na prepraženi čebuli je zelo dober. A problem nastane ko ti kuharji dajo premalo čebule v tenstan krompir, ali kot ti praviš je očitno ne dajo nič. Torej še večji profit za firmo, gostilno. Če jaz doma pripravljam tenstan krompir za recimo 4 osebe, zrežem in prepražim eno veliko čebulo. Zdaj si pa predstavljaj, koliko čebul bi kuhar porabil, če bi hotel narediti tako dober tenstan krompir za vas, kot ga jaz. Ja precej verjetno.
    Ni problem v znanju in sposobnostih kuharjev, ampak v politiki, komandi nadrejenih nad kuhaji. IMO. ;)
  • 0 |-10+10
    Nadaljevanja tega članka še ni... je pa nekaj o dehidraciji med zimskim časom napisala v reviji Bicikel.
  • 0 |-10+10
    porto je napisal:
    hehe ma kdo se kaj dela pametnega.. samo povedal sem kako je :) meni je vseeno in se ne rabis vsajat... mislim da clovek ce ima neko sluzbo in obveznosti nima casa se ukvarjat z tem kako hrano bo jedel.. jst osebno v sluzbi dobis kar je na voljo.. tko da si ne predstavljam da bi jedel neko predpisano hrano razen da bi jo vleku sabo


    delno se strinjam s tabo. sam se sicer trudim jest čimbolj zdravo, pa ne zaradi kolesarjenja in treningov. itak vse skurim. včasih se pregrešim. lih kar sem pojedel dva hamburgerja :) je pa res problem pri nas, ki imamo službo na terenu. nimam hladilnika da bi si hrano nosil s sabo, niti je nimam kje pogret. tak da na koncu ostane to kar pač lahko dobim v oštariji. purana na žaru, ki se utapla v olju.
  • 0 |-10+10
    porto je napisal:
    hehe ma kdo se kaj dela pametnega.. samo povedal sem kako je :) meni je vseeno in se ne rabis vsajat... mislim da clovek ce ima neko sluzbo in obveznosti nima casa se ukvarjat z tem kako hrano bo jedel.. jst osebno v sluzbi dobis kar je na voljo.. tko da si ne predstavljam da bi jedel neko predpisano hrano razen da bi jo vleku sabo


    delno se strinjam s tabo. sam se sicer trudim jest čimbolj zdravo, pa ne zaradi kolesarjenja in treningov. itak vse skurim. včasih se pregrešim. lih kar sem pojedel dva hamburgerja :) je pa res problem pri nas, ki imamo službo na terenu. nimam hladilnika da bi si hrano nosil s sabo, niti je nimam kje pogret. tak da na koncu ostane to kar pač lahko dobim v oštariji. purana na žaru, ki se utapla v olju.

Dodaj komentar

Pošlji komentar kot odgovor uporabniku: nobody
  • Prodajam
    grupo Campagnolo Super Record Compact 34/50 ITA
    Prodam grupo Campagnolo Super Record Group Compact 34/50 ITA. Kot nova, z njo prevoženo samo ca. 3000km.       Spec.: www.bike-discount.de/en/buy/s uper-record-group-set-compact- 34-50-bsa-3 ...
    Cena: 1.000,00 EUR
  • Prodajam
    Elite Patao Carbon
    Prodam dva nova nikoli uporabljena nosilca bidona. Cena za kos=25€ oz.za oba 45€.
    Cena: 25,00 EUR
  • Kupim
    Trenažer
    Kupim trenažer za cestno kolo z vso pripadajočo opremo.Pogoj za nakup je, da je trenažer malo rabljen in odlično ohranjen, znamka ni pomembna, cena pa naj ne presega 150€ (iščem nekaj v cenovnem ...
  • Prodajam
    P: Wilier Cento1 superleggera
    Prodam cestno kolo Wilier Cento1 Superleggera Okvir je vožen 2 sezoni, oprema na kolesu pa 3 sezoneOpravljen servis - menjava verige, ležajev (krmilni, gonilni), prestavnih ter zavornih kablov te ...
    Cena: 1.490,00 EUR
  • Prodajam
    Sedež Fizik Antares R3 carbon braided
    Prodam nov sedež Fizik Antares R3 carbon braided, v črni barvi.
    Cena: 149,00 EUR
  • Prodajam
    Obroči FFWD F6R white
    Zelo ugodno prodam nove karbonske obroče ffwd f6r tubular neutral. V kompletu je tudi torba, zapenjalci, podaljški ventilov in zavorne gumice swiss stop yellow.www.bolha.com/rekreacija-spor t/ko ...
    Cena: 820,00 EUR
  • Prodajam
    Continental Force II/Attack II
    Prodam tubularja continental ForceII/AttackII dimenzije 28'' 22mm/24mm.
    Cena: 99,00 EUR
  • Prodajam
    4 ZA Stratos L - NOV sedež
    vzet z novega kolesa. NOV
    Cena: 30,00 EUR
  • Prodajam
    Nasara Original kineziološki trakovi
    Nasara kineziološki trak je zasnovan v Nemčiji in ima potrebne certifikate. Omogoča svobodo gibanja na način, ki omogoča mišičnemu sistemu bio - mehanično zdravljenje, kar pomeni, da daje oporo m ...
    Cena: 9,00 EUR
  • Kupim
    Ročica sram rival
    Kupim 10 redno desno ročico Sram Rival celo ali samo kovinski del med prestavno ročico in med osovinico vpetja.
Prikaži večplusNova objava

Zadnji pluski

  • ReepsaaG je ocenil +1
    Svetovno prvenstvo Masters, Ljubljana 2014
  • Boss je ocenil +1
    Svetovno prvenstvo Masters, Ljubljana 2014
  • Kittel je ocenil +1
    Svetovno prvenstvo Masters, Ljubljana 2014
Prikaži več

Najboljši komentarji v obdobju

  • ŠENTJURSKA runda
  • ŠENTJURSKA runda
  • Pokaži kaj voziš 2014

Oglas 300x250

  • Prodajam
    grupo Campagnolo Super Record Compact 34/50 ITA
    Prodam grupo Campagnolo Super Record Group Compact 34/50 ITA. Kot nova, z njo prevoženo samo ca. 3000km.       Spec.: www.bike-discount.de/en/buy/s uper-record-group-set-compact- 34-50-bsa-3 ...
    Cena: 1.000,00 EUR
  • Prodajam
    Elite Patao Carbon
    Prodam dva nova nikoli uporabljena nosilca bidona. Cena za kos=25€ oz.za oba 45€.
    Cena: 25,00 EUR
  • Prodajam
    P: Wilier Cento1 superleggera
    Prodam cestno kolo Wilier Cento1 Superleggera Okvir je vožen 2 sezoni, oprema na kolesu pa 3 sezoneOpravljen servis - menjava verige, ležajev (krmilni, gonilni), prestavnih ter zavornih kablov te ...
    Cena: 1.490,00 EUR
Prikaži večplusNova objava
  • Podarjam
    Podarim revije Bicikel
    Podarim komplet po dolgem in počez prebranih revij Bicikel in sicer vse od 3/2013 pa do 5-6/2014 ter 7-8/2011, ki mi je ostala iz prejšnje serije. Najraje mlajšemu nadobudnemu kolesarju. Prevzem ...
  • Podarjam
    Kolesarski tekstil
    Nekaj kosov kolesarskega tekstila:- bandane- Castelli dres M (potrebno všiti novo zadrgo) - višji cenovni razred- klubske hlače L (rahlo podrajsane - bližnji stik z asfaltom) + dres- še se bo naš ...
  • Podarjam
    Podarjam star sedež Selle SMP Stratos
    Podarjam star rabljen sedež Selle SMP Stratos, ogrodje (nosilci in plastični del sedeža) je v celoti in odlično ohranjeno, zgornji del (usnje in podloga) pa je razpadel in če se komu da renovirat ...
Prikaži večplusNova objava
  • Kupim
    Trenažer
    Kupim trenažer za cestno kolo z vso pripadajočo opremo.Pogoj za nakup je, da je trenažer malo rabljen in odlično ohranjen, znamka ni pomembna, cena pa naj ne presega 150€ (iščem nekaj v cenovnem ...
  • Kupim
    Ročica sram rival
    Kupim 10 redno desno ročico Sram Rival celo ali samo kovinski del med prestavno ročico in med osovinico vpetja.
  • Kupim
    KUPIM 8 ali 9 redno grupo za cestno kolo
    Kupim 8 ali 9 redno grupo za cestno kolo: - Shimano Dura Ace / Ultegra - Campagnolo Record / Chorus / Athena   ponudbe na pm.   lp
Prikaži večplusNova objava

Anketa

Kolo med dopustom
št. glasov: 349

- pustim doma. [77]
- najamem kjer se to da. [4]
- je reden del prtljage. [213]
- moram pustiti doma. [55]
Arhiv anket
V redu

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.  
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih