--Notification--

logo

2017 Po Kokošeče tikve, pa ešče malo okoule

Komentarji

 • 0 |-10+10

  Pa ka si ti ja nor? Pa jaz tolko naredim skoraj v dveh sezonahv zadregi

 • 0 |-10+10
  @eustahija:

  Pa ka si ti ja nor? Pa jaz tolko naredim skoraj v dveh sezonahv zadregi

  A to misliš dvesto kilometrov zarečeni kruh

   

 • 2 |-10+12

  Še mali potopis planirane vožnje po delu Hrvaške.

   

  Če nekdo vstane ob 03˙45, si vse uredi in krene skozi vrata pred peto, nato pa se mora vrniti, ker začne deževati se lahko že kaže slab dan, kakor pravimo. Nič, vrnil sem se in poležaval slabe pol ure, dež je ponehal. Ko začnem voziti, ponovno dežuje in me malce pere do Moravskih Toplic. Dalje... grem na rizik in izkaže se, da potem dežja več ni bilo. Edino močan severno-vzhodnjak...

   

  Po 35 km prečkam mejo pri Murskem Središću, obrnem proti Madžarski, veter pomaga. Vasice se lepo nizajo, navigacija dela, kakor je potrebno. Nato pa šok, ko moram na eno stransko cesto: pridem do makadama, nekako se vidi, da je cesta široka, šoder na novo nasipan in verjetno se bo delal asfalt. V glavnem, malo se peljem, kontra pripelje tovornjak in mi že od daleč žmiga z lučmi.

   

  "Nemoj dalje, bit češ sav prašan!"

   

  Ker me to ni pretirano skrbelo... rajši vprašam:

   

  "Dokle je ovakav put?"

   

  "Pa jedno osam kilometara... do Kotoribe!" odvrne v značilnem medžimurskem naglasu.

   

  Ejej... treba je obrniti, potem sledim tablam za Donjo Dubravo, po določenem času vidim, da sem spet na progi, le da navigacija stalno javlja... da na njej nisem. Vseeno se peljem, mimo Kotoribe... in skoraj pri Donji Dubravi spoznam... da se peljem kontra. Ni čudno, da tega po svoje nisem opazil, kajti vidim slabo in med vožnjo ne preklapljam na manjši zemljevid, kjer bi točno vse videl.

   

  Neke večje izgube časa ni bilo, obrnem in se peljem mimo akumulacijskega jezera, žal sem bil na napačni strani, ker na drugi ni v bližini ceste. Tule preko 15 m visokega nasipa pač nisem videl ne jezera, ne kakšnih lepot, ker se je cesta kar precej kilometrov vila samo ob nasipu.

   

  Ko sem prišel na cesto Koprivnica - Varaždin sem šele videl, kako pametno Hrvati delajo kolesarske steze. Normalna cesta, na vsaki strani pa samo s črto ločena kolesarska steza širine kakšen meter in pol. Tudi dalje, od Varaždina do Nedelišća enako... Skozi Varaždin se drugje ni dalo, promet zelo gost, malo sem se lovil po cesti, malo po "tratoarjih", enako tudi v Čakovcu.

   

  Na planirani daljši postanek zaradi malice v Štrigovi sem prišel vseeno tako na oko skoraj uro prepozno... Kljub vsemu so še vse stregli, le natakarica mi je na koncu šla pošteno na živce, ker je ni bilo kar precej časa na koncu, ko je bilo potrebno plačati.

   

  Do Sobote oz. Soboškega jezera je bila vožnja kar prijetna, tam pa za konec eno pivo. Vsega skupaj na tej razdalji 192 km sem pojedel eno banano, pojedel en sendvič in malico, spil dva bidona pijače in dve pivi.

   

  Ko se je povprečna približana tridesetici se mi je ravno zgodil tisti makadam, nazaj grede pa proti vetru tudi ni šlo hitreje od na koncu 27,5 km/h. Višincev za 705 m, kar tudi ni veliko, itak sta se dve tretjini tega nabrali na vzponu proti Železni gori in od Štrigove proti Banfiju.

   

  Še bližnjica do trase:

   

  Tokrat malo po Hrvaški

   

  Kam drugi teden? Vleče me na Madžarsko, vendar tja brez vodiča ne grem. Tiste terene poznam še najslabše, ceste so tudi bolj tako, tako... o jeziku nimam pojma, za Madžare pa je tudi  znano, da ravno naj ne bi obvladali v nekem večjem povprečju tujih jezikov.

   

  Morda se javi kakšen prostovoljec iz Lendave? Edino... vstati bo moral zgodaj, zelo zgodaj!

 • 3 |-10+13

  Včeraj sem bil malce za spremembo ponovno na pohodu. Čudoviti pohod z imenom Srečanje treh dežel na Tromejniku je potekal v začetku v dokaj vetrovnem vremeu, sčasoma pa je ta ponehal in je sonce kar žgalo zgoraj na stičišču treh meja.

   

  Nekaj fotografij:

  uploaded

  Za nas je bil štart pri čudoviti gostilni, ene vrste kmečkem turizmu z imenom Rak v Gornjih Slavečih. Gostilma ima čudoviti notranji dekor iz lesa, izgleda lepo domače, nič industrijsko.

  uploaded

  Krajši postanek zaradi okrepčila na stari cesti, katera je pred kakšnimi štiridesetimi in nekaj leti vodila na mejni prehod Kuzma. Šele potem sta se naredili dve novi cesti, kateri vodita preko meje.

  uploaded

  Pohodniki so zavili proti Matjaševcem, smo nad Samidrašem, vidi se tabla z opozorilom, da smo v bližini državne meje. Večino poti smo hodili tik ob meji, jo vmes prestopili in se ponovno vrnili.

  uploaded

  Gasilska v zajčji luknji, kakor smo poimenovali ta bunker.

  uploaded

  Do sem vodi celo asfaltna cesta, vendar zanjo nisem vedel, čeprav se tu prekmurski kolesarji veliko vozimo... dokaj blizu.

  uploaded

  Veselo proti Tromeji.

  uploaded

  "Šefica" sporoča, da bomo malce zamudili, "šef na desni pa je bil itak stalno dobre volje.

  uploaded

  Sem zaide tudi veliko kolesarjev, potke so urejene, na splošno je zelo, zelo lepo v teh gozdovih.

  uploaded

  Avstrijski ansambel na Tromejniku.

  uploaded

  Kuža je kar hrabro premagal zadnjo vzpetino tik pred tromejo.

  uploaded

  Gori nismo bili ne prvi in ne zadnji, prostor se je počasi polnil.

  uploaded

  Še en pogled na spomenik oz. obleležje, katero označuje stičišče treh meja.

  uploaded

  Sam spomenik s slovensko zastavo v ozadju.

  uploaded

  Tudi mi smo imeli "ansambel" oz. bolje duet.

   

  Toliko, hitro se bo spet našel kakšen podoben pohod. Na Goričkem je tega zelo, zelo veliko, delujejo razna turistična in športna društva.

 • 2 |-10+12

  Vseeno sem se včeraj »ojunačil« in se podal v sosednjo deželo sam. Nenazadnje sem se tam že tudi vozil, tako da vse ni bilo neznanka.

   

  Po »strogem« urniku je bilo vstajanje ob štirh zjutraj, pozneje sem ugotovil, da je to vseeno za četrt ure prepozno. Malo po peti sem bil že na kolesu. Po začetnem ogrevanju je proti Dolgi vasi šlo kar solidno, neke večje hitrosti nisem navijal, saj me je vseeno čakala dolga pot. Pre meje brez problemov, nihče nič ne straži.

   

  Prispem do tiste hitre ceste, katera je po mojem tako na oko na pol avtocesta. Vidim table, Zalalövö okrog 30 km, Körmend 50 km. Seveda je ta cesta povezava proti največjemu madžarskemu mestu na tem območju, torej Szombathelyu in temu priimeren je bil promet, predvsem kamionski. Nekako sem dobil občutek… da imajo vsi poljski tovornjaki svoja vozila kar sfrizirana. Če te potem nekdo še prehiteva s tako nekaj desettonsko »mrlino« na meter, meter in pol, je občutek podoben temu, kot bi se hotel »usrati«, pa nisi na primernem mestu. Pri mestecu Zalalövö najprej nisem ubogal navigacije in se podal po tej hitri cesti mimo. Pa pridem do mesta, kjer sem vseeno videl… da naj kolesarji, traktoristi… tu ne bi vozili. Ravno je bil odcep za to mestece, zavijem, se pljem eno tri kilometre po naselju in na koncu koncev ponovno pridem… do te hitre ceste. Od zadnjič, ko sem bil tu, so Madžari naredili pač obvoznico in popolnoma obnovili testo, kajti prej od tega mesteca proti severu je bila samo navadna, dokaj luknjasta cesta.

   

  Če ne bi bilo tega prometa, bi bila vožnja na taki cesti nekaj enkratnega. Vseeno dokaj hitro prispem do precej večjega mesta Körmend, katero je meni znano tudi po tem, da ima eno močnejših košarkarsih moštev v državi, en čas je bil trener mislim da tudi Zoran Martić. Kar nekaj časa sem potreboval za pot skozi mesto in šele nekje na sredini opazil… da so na drugi strani ceste zgradili lepo kolesarsko dvopasno stezo, katera se verjetno vije skozi celotno mesto od središča proti zahodu. Žal preko ni šlo, promet je bil pregost. Malce zavijem proti severu, se izognem glavni cesti in hitro prispem do avstrijske meje.

   

  Od tam dalje… ni bilo nekega večjega prometa, ceste, kakor se za Avstrijo spodobijo, že od daleč zagledam grad v Güssingu.

   

  Do sem sem malce pil, pojedel eno banano in zamudil s sendvičem za celih 30 km, tudi za kakšno mrzlo pijačo si nisem vzel časa, kar je pozneje »prišlo za mano«, kakor se temu pravi. V Güssingu se lepo izognem središču, se ustavim v Billi in pojedem ta nesrečni sendvič in popijem eno hladno pivo. Pa sem pozneje doma ugotovil… da bi bila veliko boljša koka kola. Dobro… se učimo, si lahko temu povemo.

   

  Pred Jennersdorfom se zadnji trenutek primislim… in zavijem ponovno na Madžarsko, v »našem« Gornjem Seniku popijem še eno hladno točeno in hitro prispem do meje. Vmes »pade« še ena banana, zadnji sendvič pa si prihranim za zadnji postanek na soboški »Copacabani«, katera je zadnji čas kar moje popoldansko domovanje.

   

  Vsega skupaj se je nabralo nekaj čez 200 km, neke utrujenosti nisem čutil, proga ni imela nekega omembe vrednega vzpona. Edini, nekoliko strmejši je bil od Gornjega Senika proti Martinju. Povprečna hitrost zame solidna, za več bi se bilo brez veze naprezati. Nekaj deset minut gor, ali dol. Edino popoldan sem na jezeru moral spiti dve kokti, kajti, kot sem že omenil, je zadeva »prišla za mano«.

   

  Kam drugi teden? Verjetno malce na Koroško, proti Poljčanam, Konjicam, pa do Dravograda in nekje pred Mariborom zaviti mimo mesta. Morda že prej… malce v Avstrijo.

   

  Še link do proge, seveda pa za opis potopisa manjkako fotografije. Marsikaj bi se dalo narediti, a s telefonom jaz pač ne slikam, ker potem s temi fotografijami ne vem kaj početi.

   

  Po jutranji svežini in poznejši vročini skozi Körmend, Güssing in Monošter

 • 1 |-10+11

  Na isti vroč dan sem se odpravil po Sloveniji do prelaza Radel-Radelpass in nazaj po Avstrijski strani.
  Na poti po slo sem zavil še v Avstrijo na lepo vinsko panoramsko cesto pri kraju Schlossberg.
  Nazaj grede sem šel še prek Eichberga velikega vinorodnega področja po moje večjega od Jeruzalema, od tam so tudi slike, nazaj domov.

  connect.garmin.com/modern/act ivity/1816267771  uploaded


  Moderen klopotec :)

  uploaded


  Strme gorice...  uploaded


  Klopotec pojasnitev :)


 • 0 |-10+10

  Torej... si me kar spomnil na morebitni prehod meje... za naslednjo soboto?

 • 0 |-10+10

  Shad, malce sem pogledal tvojo turo, izgleda zanimivo. Morda bom probal v soboto nekaj podobnega, vsekakor je bilo pametno se izogniti Mariboru, vidim tudi, da si vmes prešel na desni breg Drave in še se najde. Ker ti je itak spust nekoliko slabša vrlina tudi ni nekega minusa, ker si izgleda izpustil tisti spust, kjer se da brez nekega večjega "zaletavanja" peljati preko 90 km/h.

   

  Če sem dobro videl... si štartal šele ob pol devetih? Sam sem imel ta čas že kakšnih 80 km za sabo in občutek, da do konca... he, he, ni več veliko!

 • 0 |-10+10

  Ja trasa je sklikana več ali manj na pamet na bikemap.net
  Pa tudi Radelpass še nisem vozil.

  Računal sem nekje na 10 v.m. na 1km. 
  To razmerje tudi že lep čas probam voziti.

  Lahko greš pri Schlossbergu direktno na Eichberg. S tem ti tudi padejo višinci pri Radelpassu.
  Po moje na okoli 1.500 v.m.
  Lepi kraji, nekako Klock in Jeruzalem združeno :)

  Drugi teden razmišljam o Schockl pri Grazu.
  www.bikemap.net/en/route/4066 015-schlockl/
  Samo še ne vem ali bom sploh šel, vseeno je 250km in polna kapa višincev.


 • 0 |-10+10

  Tale brzinski spust kot praviš res nisem vozil, spusti na tej trasi so večinoma precej zaprti.

 • 0 |-10+10

  Norca, hehe. Naložita si še Relive, da bosta imela še bolj nazorno prezentacijo vožnje.

 • 0 |-10+10

  Prvič čujem brzić.
  Bom probal.

 • 1 |-10+11

  www.relive.cc/view/1062181262

  Evo za Eustahijo :) 

 • 0 |-10+10
  @SHad:

  www.relive.cc/view/1062181262

  Evo za Eustahijo :) 

   

  Luštno in ne preveč zakomplicirano, ane?

   

  Samo za mene malo preveč dolga tale trasa v zadregi.

 • 0 |-10+10

  To je za mene klasika do Riegersburga. Nikiti gre zahvala za to traso.

  Sicer pa je Relive aplikacija kar v redu.
  Edino ta 3D mapa je malo slaba, hribi se ne povdarijo zadosti. Mogoče bi moral iti na kaj višjega od 1000 v.m. nasmeh
  Bom kaj drugega še prilepil. • 0 |-10+10

  Check out “Morning Ride” on Relive! www.relive.cc/view/1096233443

  Po Goričkem in Madžarski.
  Še sliko je vključil ta Relive!

  Nikita ti si še večinoma stacioniran na kopališču?
   

 • 0 |-10+10
  @SHad:

  Check out “Morning Ride” on Relive! www.relive.cc/view/1096233443

  Po Goričkem in Madžarski.
  Še sliko je vključil ta Relive!

  Nikita ti si še večinoma stacioniran na kopališču?
   

  Več ali manj... sem na soboški Copacabani...

  Vozim toliko, da se nabere tisočak na mesec. Vse s trekingom. Specialka je na servisu... že mesec dni. Je ne pogrešam.

  Pa tudi slab mesec sem končno v službi. Res končno.
 • 0 |-10+10

  Fino.
  Stavi se na kaki pivi.
   

 • 0 |-10+10
  @SHad:

  Fino.
  Stavi se na kaki pivi.
   

  Seveda... Pivo ni problem. Skoraj vedno se ustavim na eni, ne spomnim se, kdaj sem se, če sploh, na dveh. Drži pa, da to naredim najrajši iznen oz. nekoliko dlje od Sobote.
 • 0 |-10+10
  @Nikita:
  @SHad:

  Fino.
  Stavi se na kaki pivi.
   

  Seveda... Pivo ni problem. Skoraj vedno se ustavim na eni, ne spomnim se, kdaj sem se, če sploh, na dveh. Drži pa, da to naredim najrajši iznen oz. nekoliko dlje od Sobote.

  Oja, si se. Lani sigurno, ko sva se midva skupi vozla :-D
  lpa

 • 0 |-10+10
  @areh:
  @Nikita:
  @SHad:

  Fino.
  Stavi se na kaki pivi.
   

  Seveda... Pivo ni problem. Skoraj vedno se ustavim na eni, ne spomnim se, kdaj sem se, če sploh, na dveh. Drži pa, da to naredim najrajši iznen oz. nekoliko dlje od Sobote.

  Oja, si se. Lani sigurno, ko sva se midva skupi vozla :-D
  lpa

  Lansko letoje že zgodovina. Sicer pa sem mislil na dve pivi na isti lokaciji. Kajti, če se peljem npr. dvesto kilometersko turo in spijem vmes dve, tri pive v razmaku nekaj ur to prav tako ni noben greh. Kot sem napisal zadnjič, ko sem peljal po Madžarski, Avstriji, nato spet Madžarski... eno v Güssingu (po približno 120 km), eno v Zgornjem Seniku (po kakšnih 165 km) in eno na soboški Copacabani (preko 200 km)... v dokaj vročem vremenu. To vendar ni nič takega. Bolje, kakor neki sladki napitek, čeprav tudi tisto ni za odvreč, še posebej kakšna coca-cola, vsaj za moje izkušnje in okus.

   

  Kdaj boš spet kaj kolovratil naokrog pri nas?

 • 0 |-10+10

  Sem že kar nekajkrat bil doli poleti, vendar bolj kolovratim po prleških grapah..kjer je senčno in hladneje..zdaj se mi ne ljubi dalj po ravnem vozit...se jevim potem konec sezone ko ne bo več take hice pa grem en krog..lp

 • 0 |-10+10
  @areh:

  Sem že kar nekajkrat bil doli poleti, vendar bolj kolovratim po prleških grapah..kjer je senčno in hladneje..zdaj se mi ne ljubi dalj po ravnem vozit...se jevim potem konec sezone ko ne bo več take hice pa grem en krog..lp

  Prleške grape zame niso problem. Ker vozim tudi s trekingom trase okoli 80 in več kilometrov... Bolj bi bil problem, če bi bil teren blaten, preveč pogrezav, kajti jaz vseeno nimam ne vem kako širokih gum.

   

  Vseeno se kdaj... javi!

 • 0 |-10+10
  @SHad:

  Fino.
  Stavi se na kaki pivi.
   

  Točno vsega še ne morem splanirati zaradi pajdašice, vendar, a boš v soboto gori... Grške plus džabuke?

 • 0 |-10+10
  @Nikita:
  @SHad:

  Fino.
  Stavi se na kaki pivi.
   

  Točno vsega še ne morem splanirati zaradi pajdašice, vendar, a boš v soboto gori... Grške plus džabuke?

  Ja najverjetneje.
  Itak se bom vozil, še ne vem kje.

Dodaj komentar

Pošlji komentar kot odgovor uporabniku: nobody
 • Sedežna opora Fizik Cryano R1

  Sedežna opora Fizik Cryano R1

  Prodam malo rabljeno sedežno oporo Fizik Cryano R1 27,2 x 330 mm.www.fizik.com/eu_en/men/compo nents/seatposts/cyrano-seatpos t-r1.html 

  Cena: 50,00 EUR
 • Mtb obroči 26col DtSwiss xr30

  Mtb obroči 26col DtSwiss xr30

  Prodam mtb obroče 26col DtSwiss xr30. V uporabi 2 sezoni.

  Cena: 65,00 EUR
 • Kolesarski čevlji Scott Road Pro

  Kolesarski čevlji Scott Road Pro

  Prodam nove čevlje Scott Road Pro, številka 43. Model 2015. www.bike24.com/p2108513.html

  Cena: 65,00 EUR
 • Okvir Specialized Stumpjumper HT 29 S-WORKS

  Okvir Specialized Stumpjumper HT 29 S-WORKS

  prodaja se okvir Specialized Stumpjumper HT S-WORKS karbon letnik 2016-L velikost-z vilico RockShox RS-1 w/BrainFade -vožen samo eno sezono, lepo ohranjenLahko samo okvir brez vilice......Podatki(...)

  Cena: 1.900,00 EUR
 • Scott Solace 15 disc

  Scott Solace 15 disc

  Prodam karbonsko cestno kolo Scott Solace 15 disc ! Kupljen oktober 2016. Kot nov, prevoženih 500 km v letu 2016. Letošnje leto (2017) nevoženo. Račun in garancija (5 let).Prodam zaradi neustrezn(...)

  Cena: 1.750,00 EUR
Prikaži večplusNova objava

Zadnji pluski

 • ESTEMP je ocenil +1
  MAXISPORT Čerin
 • TEX je ocenil +1
  Jani Brajkovič
 • morison je ocenil +1
  Jani Brajkovič
Prikaži več

Najboljši komentarji v obdobju

 • Jani Brajkovič
 • Slovenski nogomet
 • Slovenski nogomet

Oglas 300x250

Prikaži večplusNova objava
 • Podarjam
  Rešitve za denar težave
  Storitve za podjetja in posameznike To sporočilo je naslovljena na posameznike, pravne osebe in podjetja, se lahko zadolžujejo do 2.000€ do 10.000.000€ ali več, na zelo nizko obrestno mero, Zaslu(...)
 • Podarjam
  veriga, 8-redna
  Če komu doma leži kakšna odslužena veriga za 8 prestav (ali pa en del verige), bi se priporočil.   Med čiščenjem verige na trek kolesu sem namreč zgubil dva obročka pri zadnjem členku pred "Missi(...)
 • Podarjam
  Talno tlačilko SKS
  Podarim talno tlačilko SKS, primerno za avto in presta ventil. Potrebno zamenjati glavo. Več info na ZS  
Prikaži večplusNova objava
Prikaži večplusNova objava


V redu

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.  
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih