--Notification--
logo

Camino Frances Santiago de Compastela

Komentarji

 • 0 |-10+10
  Pozdravljeni, že nakaj časa se odločam za to pot, sem pa zdej sprejel odločitev, da sedaj to tudi speljem in sicer konec avgusta in zacetek septembra.
  Prosil bi za pomoč in nasvet tistih, ki so to izkušnjo že prestali, kako najugudneje mene in pa moj bicikel spravim na začetek poti v Francijo in pa seveda tudi nazaj domov.

 • 0 |-10+10

  Pozdravljen,

  pred petimi leti sva s sodelavcem s kolesi prevozila to "francosko" varianto Camina. Predvidevam, da želiš štartati z uradne začetne točke St. Jean Pied de Port v Franciji tik ob španski meji. Do tja sva potovala z osebnim avtomobilom, ki sva ga pustila kar na javnem brezplačnem parkirišču v omenjenem mestu. Kolesarjenje sva zaključila v Santiagu de Compostela. Na izhodišče sva se vrnila z avtobusom do Pamplone in ker se je nama že mudilo in še deževalo je povrhu vsega, do St. Jeana Pied de Porta  s taksijem. 

  Celotni stroški potovanja (nafta, cestnine, avtobusni prevoz, taksi) vključno s prehrano na poti in spanjem so znašali cca 700 EUR po osebi.

  Doživetje je bilo neprecenljivo! Uživaj! 

 • 0 |-10+10

  Jst sem imel malo večje stroške... tam 850€, nisem pa nič šparal... dejansko sm kar razmetaval s denarjem... :)
  Na vsaki postojanki pivo, sladoled, ni da ni :) 

 • 2 |-10+12

  Aha, pa smo zvedel! Ni da ni, a Nejchy, kilce pa tm-tm. V rubriki Hujšanje s kolesom si nam dal v poduk malce drugačen pristop. Še odraščajočo mladino bi zastonj inštruiral (zapis 25.jan.), da se ne bi preveč razlezli.

  No, eno je sigurno. Pivo dokazano odstranjuje gubasto kožo po celem telesu, še posebej okoli popka.

 • 0 |-10+10

  ;)
  to je bilo 2011, tudi v tisti temi sem napisal, da nisem od nekdaj na tej prehran(in tudi vzrok)!... v takratnem stanju se nekaj dodatnih piv niti ni poznalo ;)

  Imam lepe spomine na to potovanje!   Je pa bilo to bolj "duhovno potovanje" oz. romanje...

  @črni
  Hvala da mi slediš... zadnje dve leti in še nekaj me tega nisi videl početi...
  Sicer pa, kot pravite "več gibaj, manj žri", če sem že vsak dan po 120km naredil, sem moral nekaj vnesti vase ;)
  Amak pustmo to v tej temi, raje me tam "grajaj"

  SKDAN: Če te kaj specifično zanima kar vprašaj, rade volje povem, kako je bilo...
  Mi smo šli tudi s avtom, nas je bilo več, voznik nas je pustil na začetku in po 9ih dneh prišel po nas na "konec sveta"...

  En nasvet: Maja je bilo vreme nekako čudno. Vsake 15 min sem moral kak sloj odvzeti/dodati...
  Dosti je pihalo, veliko ploh, nekaj časa močno močno sonce, potem oblačno...
  Imej predvsem kolenčnike/rokavnčnik, dober dežni plašč itd itd itd itd :)

  Ter odvisno kaj se boš odločil, mi smo šli malo po peš poti, malo po glavni cesti... Za glavno cesto boš prišel tudi s 30tkami preko... če boš šel po pešpoti kar dodaj še nekaj mm :)
  Odvisno tudi od tega kolko boš imel pritljage


   

 • 1 |-10+11
  @nejchy:

  Na vsaki postojanki pivo, sladoled, ni da ni :) 

  @nejchy:


  Je pa bilo to bolj "duhovno potovanje" oz. romanje...

  Jah, vsak dan zvem kaj novega...
  Oprosti, ampak ne morem, da ne bi. 

 • 0 |-10+10

  Takrat sem drugače doživljal svet in šele kasneje bil prisiljen priti do drugih spoznanj... Kaj ti čem drugega rečt... AMPAK BOLŠ DA RES NE SMETIMO TU TEME....

  Je pa tako... dobra družba... po 6 ur na dan kolesarjenja... povezuješ šport/dopust/romanje...
  Veliko ogledov... seveda boš po kosilu spil kak deci vinčka, se ustavil na pivičku, pojedel sladoled...
  Sedaj nebi, ampak priznam da imam zelo lepe spomine ravno na ta cikel... Predvsem na dobro družbo, vse dogodivščine :)

  skdan:
  Pod cruz de la faire(zadnji del poti) boš prišel do nekih "vikinških vasi", obvezno pojdi na pekočo hototnico iz žara!!! 
  Ter če si ljubitel pekočga, si pivošči tudi njihov kulen! mmmm 

 • 0 |-10+10
  @janja:
  @nejchy:

  Na vsaki postojanki pivo, sladoled, ni da ni :) 

  @nejchy:


  Je pa bilo to bolj "duhovno potovanje" oz. romanje...

  Jah, vsak dan zvem kaj novega...
  Oprosti, ampak ne morem, da ne bi. 

 • 0 |-10+10
  @nejchy:

  Takrat sem drugače doživljal svet in šele kasneje bil prisiljen priti do drugih spoznanj... Kaj ti čem drugega rečt... AMPAK BOLŠ DA RES NE SMETIMO TU TEME....


  nasmehnasmeh

   

  isto kot "ozdravljeni" alkohiliki in đankiji

 • 1 |-10+11

  Vsako obdobje ima svoje čare, ostajajo spomini haha :)

 • 0 |-10+10

  A je vodnjak v Irache-ju deloval?
  Se splača?

  Pa daleč od tega, da kritiziram. Kolesarsko potovanje je prevsem potovanje, pač s kolesom.
  Kaj pa pod tem pojmom razumemo (in v kakšni obliki nam ustreza) je pa bolj raztegljivo kot harmonika.  

 • 0 |-10+10

  Deloval... Ima pa določene omejitve ;)
  Če prideš zgodaj med prvimi boš še kaj dobila...

  Ima svoj čar, poleg je tudi samostan, malo se ustaviš, pogledaš...

  Od samega vodnjaka pa res ne veliko pričakovati :)  Po okusu mislim.. ter tudi količinsko :)

 • 0 |-10+10

  Nejchy,

  vidim, da ste tudi vi odpeljali turo v času katerega sem si tudi jaz zamislil. Sem sam računal na 8-9 dni, plus 2 dni za rezervo, to pa pomeni cca 100 km na dan.

  A imaš ti kakšen bolj natančen opis poti, da ne bi jaz slučajno kakšne tople vode odkrival, pa kakšna informacija o prenočiščih, ki sprejmejo bajkerje in poskrbijo tudi za varno shranjevanje koles bi mi tudi prav pišla in seveda.

  Kot sem prebral je pot čez hribe iz Francije v Španijo najtežja. Ste šli vi po pravi pohodniški poti ali ste se bolj ceste držali.

   

 • 0 |-10+10

  eupoti.com/zemljevid_santiago .png

  Ni nobene tople vode, vsi sledijo istemu poteku, se pravi- Francoski varjanti, katero pa lahko nadaljuješ še do atlantika - Finisterre (Konec sveta). Priporočam tudi sam!  Vse skupaj (Jakobova pot + do atlantika) znese natanko 1000km. Meni je na števcu pokazalu 998km, tako da sem še dva kroga po parkerišču naredil ;)

  Zemljevidov imaš zadosti, samo vpiši v google in boš našel.

  Glede prenočišč močno svetujem kampiranje zunaj v kampih, ali celo na prostem! Mislim, da kampiranje v španiji ni repovedano in lahko postaviš šotor praktično kjer koli želiš (vsaj tako je bilo). So pa kampi bistveno dražji kot albergi. Imej dobro ključavnico, ter po možnosti še kak alarm!  V prenočiščih smo prespali 2x, ko je zunaj lilo. V leonu sem spal v sobi, kjer nas je bilo preko 100 s le dvema wc-jema, in dvema tušema!!!! :) Tu so nam odstopili sobo za kolesa...

  Načeloma je pa tako, kot pri nas v Gorskih kočaš. DOLŽNI SO TE SREJETI! Tudi če bo čisto polno! Se pravi, če bo zunaj dež, boš dobil nekje "pojsteljo". Zna se zgoditi, da bodo to tla na hodniku ali na wc-ju :) +da te bodo še najprej poslali do drugega prenočišča preverit če je tam prosto...

  POMEMBNO: za sprejem v prenočišča potrebuješ knjižico, katero dobiš na začetku poti, kjer greš tudi v evidenco. Na vsake 30, 40km (nisem prepričan) pa zbiraš štemplje katere dobiš v teh prenočiščah... na ta način dobiš na koncu poti tudi priznanje za opravvljeno pot- neko diplomo :) Za spomin pač...
  V ALBUERGIH IMAJO PREDNOST PEŠČCI, kolesarji so na drugem mestu!!!! To boš občutil

  Začetek poti ni neki extra naporen, gre pa takoj navzgor! Katero pot boš izbral imaš proste roke. Tudi pešči hodijo po brezpotjih, maketamu, asfaltu in obratno! Ti pa prvih 100km (prvi dan) močno odsvetujem tipično pohodniško pot! Kajti... sam sem jo zbral :) Prideš do nekih ozkih pastirskih potke, katera te vodi po hudih sterminah. Sem se raje obrnil in prvič 40km čisto brez veze naredil. Na koncu sem imel prvi dan preko 140km, ostali v skupini pa le 100... in otrujenost se je poznala še naslednje dni (NE POZABIT NA OPREMO NA KOLESU-- NI ISTO KOT SPECIALKA)....

  Potem dalje, ti še svetujem da tu pa tam skočiš na pohodiško pot, predvsem na tistih planotah :)
  Ne pa pričakovati neke prijaznosti od peščev- ONI TRPIJO! Kolesarji uživamo :)
  Recimo... ti boš vmes 200km naredil v dveh dneh, ko bo pokrajna čisto ista... pešči gledajo to (ta prizor) vsaj teden dni in jih malo psihično uniči! ;) Sem srečal pesce ko niso hoteli niti odzdravit... :) :) :)

  Prenočišča znajo biti pa zelo poceni. V leonu sem dal 2€(res da nas je bilo 100 v sobi, pač zbiti jogiji v tri nadstroja...), največ sem dal v pamploni 11€- amak je bil že malo bol luxuzen :) Veliko prenočišč je po principu prostovoljnih prispevkov. Prenočišča pa sigurno najdeš, ker jih je MALO MORJE! :) 

 • 0 |-10+10

  www.youtube.com/watch?v=o5VZK Wcgw6c
  Tale film si poglej, boš dobil malo občutka o pokrajni in poti :)

  Tudi če boš šel v večji skopini boš večino poti sam s svojimi mislimi. Boš sigurno kaj dodobra pretuhtal!
  Dodam še nekaj naključnih slik: 

 • 0 |-10+10  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded  uploaded • 0 |-10+10
  A je že kdo poizkusil poslati kolo na začetek poti s kuriskimi službami, ki oglašujejo svojo dejavnost posebej namenjeno kolesarjem. Reklamirajo ceno 100 eur iz Nemčije na začetek in tudi povratek, vključno s pakiranjem v karton. Če bicikel nekako v D spraviš je to ceneje kot pa da ga na letalo trogaš.

Dodaj komentar

Pošlji komentar kot odgovor uporabniku: nobody
 • Prodajam
  Ffwd 40mm tubular
  Prodam FFWD 40mm obroce z pestami dtswiss 240. Obroci so v nulo ohranjeni in ravni, prevozenih imajo cca 15000km. Prodajam jih zaradi ne vec tako aktivnega kolesarjenja, v postev pride tudi kaksn ...
  Cena: 450,00 EUR
 • Prodajam
  WHEELSET ZA CESTNO KOLO MAVIC KSYRIUM SSC odlični, rabljeni
  Naprodaj so vrhunski obročniki za cestno kolo MAVIC KSYRIUM SSC + original zapenjalce ljubiteljsko voženo opravljen je celoten servis ( scintrirano u nulo ), podmazani ležaji , očiščeni račna : C ...
  Cena: Po dogovoru
 • Prodajam
  Balanca
  Prodam MTB ravno balanco širine 600mm karbon 31,4mm
  Cena: 40,00 EUR
 • Prodajam
  Cestno kolo wilier GTR
  Prodam cestno kolo Wilier GTR, velikosti S (164-175cm). Je letnik 2015 in je lepo ohranjen, vidno iz slik. Pred kratkim menjani bovdni in vse žice, tako da stroška s servisiranjem ni.Oprema: Shim ...
  Cena: 750,00 EUR
 • Prodajam
  Cestno kolo Canyon Ultimate cf sl 9.0
  Prodam zgoraj omenjeno kolo Velikosti S (165-178cm). Je izvrstno ohranjen, brez praske. Nikoli vožen v dežju. Kupljen konec marca 2015. Z njim narejenih zgolj 3000km. Celotna oprema na njem je Sh ...
  Cena: 1.450,00 EUR
 • Prodajam
  Dragonja17a v bližini Portoroža
  oddamo več opremljenih apartmajev na mirni lokaciji v pritljičju, z teraso, parkirnim prostorom.  V bližini veliko kolesarskih poti.
  Cena: Po dogovoru
 • Prodajam
  Scott Genius 50
  Prodam dve zelo dobro ohranjeni kolesi Scott Genius 50 na Ptuju. Prodam oba kolesa hkrati za 1.700€.
  Cena: 1.700,00 EUR
 • Prodajam
  Kolesarski dres
  Prodam kolesarski dres od proizvajalca žolna sport. Aero rokavi, zelo zračen in lahek, velikost M... (slika)
  Cena: 35,00 EUR
 • Prodajam
  Fondriest tf3 1.2
  Prodam odlično ohranjeno kolo fondriest tf3 1.2 z opremo campagnolo centaur carbon, velikost M (za višino od 172 do 185cm). Redno servisirano. Obroči fulcrum zero letnik 2016.
  Cena: 1.650,00 EUR
 • Prodajam
  Integrirano karbonsko krmilo cinelli ram 2
  Prodam, Več tukaj: www.bolha.com/rekreacija-spor t/kolesarstvo/kolesarska-oprem a/ostala-kolesarska-oprema/int egrirano-karbonsko-krmilo-cine lli-ram-2-1317708540.html?aclc t=1491848504 & ...
  Cena: 120,00 EUR
Prikaži večplusNova objava

Zadnji pluski

 • IZO je ocenil +1
  Hujšanje s kolesom - pomoč!
 • bécane je ocenil +1
  Hujšanje s kolesom - pomoč!
 • StaraKost je ocenil +1
  Hujšanje s kolesom - pomoč!
Prikaži več

Najboljši komentarji v obdobju

 • Fausto.....
 • Fausto.....
 • Fausto.....

Oglas 300x250

 • Prodajam
  Ffwd 40mm tubular
  Prodam FFWD 40mm obroce z pestami dtswiss 240. Obroci so v nulo ohranjeni in ravni, prevozenih imajo cca 15000km. Prodajam jih zaradi ne vec tako aktivnega kolesarjenja, v postev pride tudi kaksn ...
  Cena: 450,00 EUR
 • Prodajam
  WHEELSET ZA CESTNO KOLO MAVIC KSYRIUM SSC odlični, rabljeni
  Naprodaj so vrhunski obročniki za cestno kolo MAVIC KSYRIUM SSC + original zapenjalce ljubiteljsko voženo opravljen je celoten servis ( scintrirano u nulo ), podmazani ležaji , očiščeni račna : C ...
  Cena: Po dogovoru
 • Prodajam
  Balanca
  Prodam MTB ravno balanco širine 600mm karbon 31,4mm
  Cena: 40,00 EUR
Prikaži večplusNova objava
 • Podarjam
  Talno tlačilko SKS
  Podarim talno tlačilko SKS, primerno za avto in presta ventil. Potrebno zamenjati glavo. Več info na ZS  
 • Podarjam
  Podarjam
  Podarim rabljene čevlje SIDI št.43, nov poltabular Conti 20mm in malo vožen Conti 23mm.
 • Podarjam
  9 redno kaseto
  podarjam. 9 redno kaseto ultegra 12_23 odlično ohranjeno.    
Prikaži večplusNova objava
Prikaži večplusNova objava


V redu

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.  
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih