--Notification--

logo

Nakup gorca

Komentarji

 • 0 |-10+10
  @march76:

  Eko.Na koncu kupil Specialized Rockhopper Expert dobil tudi lep popust....Podobno kot  kolega fuego sem šel gledat tudi Cube LTD in so mi ponudili zelo lep popust za Scotta scale v isti trgovini...Sem pa naletel na rahlo nesramnost enega Scottovih prodajalcev ko sem poskušal še malo "glihat" za model Scale...Pa,saj me ni bo treba niti k njemu hoditi....

  No to si pa šel na nižji rang opreme, sploh kar se vilice tiče...je pa Specialized...:)

 • 0 |-10+10
  @fuego:
  @jesen:

  Da ne odpiram nove teme, tudi imam željo nabaviti gorca in to mi prijatelji svetujejo 26 colskega. Višna 171cm, dajem pa absolutno prednost vožnji v klanec. Rad vozim po asfaltu, tudi makedamu (bolj urejenem se razume) in ponavljam, želim da gre kolk se da lepo po klancu navzgor, mudi se mi ne. Gledam razne ponudbe za rabljene, za nove gorce in priznam, me volja za nakupom kar malo zapušča, ker imam občutek, da je malo verjetno, da bom res izbral nekaj primernega zame. Sedaj imam preprostega gorca, ki je ali po občutku hoče biti mi malo premali,  pa z počasi dvigajočo formo že kar premagujem do včeraj nezamisljive vzpetine. Pred klancem se že nekak umirim in počasi se daleč pride, na vrhu pa občutek prijeten. Res pa poslušam kar naprej, da bi z malo bolj resnim gorcem šlo še veliko lažje kot z mojim, pred petimi ali več leti kupljenim poceni kolesom. Celo razmišljam, da počakam na mrtvo sezono, kjer bo ponudba ugodnejša. Torej ne predrag, pa da mu je prenos pisan za v klanec.

  Kot ti je povedal kenz...26-ke so out. 29-ka se enostavno lepše pelje, lažje prevoziš neravnine...Zaradi večjih koles je hitrejši na vsaki podlagi. Letos ga prvič vozim in sem precej več na MTB-ju kot prejšnja leta.

  Razumem da je hitrejša 29-ka na vsaki podlagi, tudi v klancu, samo razlagajo mi, da pa zahteva večjo moč kot 26-ka ?

 • 0 |-10+10

  Dobil sem občutek, da vsaj za rabljena kolesa so cene kar visoke, a vsi zagotavljajo da gre za malo vožena kolesa,itd. Mogoče bi bilo pametneje še malo počakat, da se sezona zaključi, pa potem videt vsaj upam ugodnejše ponudbe, kaj pravite na to ?

 • 0 |-10+10

  Sam sem imel velike dvome katerega gorca kupit. Sam sem uzel www.extremevital.com/sl/koles a/gorsko-kolo-specialized-pitc h-comp-650b-2017-p-20104.html in sem zelo zadovoljen :D

  Nasvet. kot prvo naj ti bo kolo všeč (okvir, barva ...), ker imajo vsa kolesa v nekem cenovnem rangu skoraj identično grupo (mogoče ima npr. ročke malo boljše)

   

 • 0 |-10+10
  @jesen:

  Dobil sem občutek, da vsaj za rabljena kolesa so cene kar visoke, a vsi zagotavljajo da gre za malo vožena kolesa,itd. Mogoče bi bilo pametneje še malo počakat, da se sezona zaključi, pa potem videt vsaj upam ugodnejše ponudbe, kaj pravite na to ?

  Ljubitelji biciklizma koles ne prodajajo, temveč jih dokupujejo. 

 • 1 |-10+11
  @jesen:

  Dobil sem občutek, da vsaj za rabljena kolesa so cene kar visoke, a vsi zagotavljajo da gre za malo vožena kolesa,itd. Mogoče bi bilo pametneje še malo počakat, da se sezona zaključi, pa potem videt vsaj upam ugodnejše ponudbe, kaj pravite na to ?

  Moraš se odločit ali bi rad kolesaril ali šparal? Če boš predolgo čakal bo šla sezona mimo...Kar se pa opreme tiče: Kolo naj ima deore opremo, Shimano disc zavore ter vilico olje/zrak...Okvir ne rabiš karbon. Kar se pa rabljenih stvari tiče...včasih lahko dobiš dobro ohranjeno zadevo za pameten denar...je pa res, da je treba včsaih čakat, da se kaj pametnega najde. Pravijo, da se kolo kupuje ob koncu sezone, ker so nižje cene...Je pa problem, ker so številke omejene, najbolj prodajane številke so bile prodane..imel boš kolo in čakal na sezono, da ga boš lahko vozil...

 • 0 |-10+10

  Všeč mi je odgovor, ki je vsaj oprijemljiv napotek (oprema deore,Shimano disc zavore, ter vilico olje/zrak). Zelo pomembna se mizdi tudi velikost kolesa, visok sem 171cm, pomeni velikost M ? Še vedno sem v skrbeh glede "...26-ke so out". Sedaj vozim gorca 26 in trekink 28. Ljubitelji biciklizma koles ne prodajajo, temveč jih dokupujejo se lepo sliši, pa vendar sem v dvomoh da bi sedanja kolesa lahko smotrno nadgradil. Bi pa na nek način zadeva bila vodilo pri nabavi kolesa, ki bi torej morala vsebovati neko takšno osnovo, ki bi jo kasneje lahko dopolnil ali dogradil. Rad kolesarim, sicer po prometnih cestah ravno ne, glede šparanja pa me bolj skrbi napačen nakup, ki pomeni le stran vržen denar. Lažje vrtim pedale z večjimi obrati in z manjšo silo, kot na moč, seveda vožnja v klanec. Seveda je pa takšna vožnja počasna, ki tudi dolgo ali celo predolgo traja. Tu je seveda glavno vprašnje, kaj in kako lahko dobro gorsko kolo to precej bolj omili kolesarju, da lažje izpelje sam vzpon do vrha. Slišal sem pa tudi, da je najboljši čas nakupa kolesa takrat, ko smučamo. Hvala za odgovore, lep pozdrav vsem.

 • 1 |-10+11

  A mi lahko razložiš zakaj kupuješ gorca, če pa se boš vozil večino po makadamu?
  Potem je bolje kupiti treking oz. cross kolo...

  Prednosti gorskega kolesa se poznajo pri vožnji po gozdnih potkah s koreninami itd, travniških poteh in nenazadnje tudi pri makadamskih vzponih.

  29 coler ima spredaj šajbo 36/22 in zadaj kaseto 11-36..se pravi, da z 22 spredaj in 36 zadaj lahko prevoziš najtežji možni klanec. Se pa tako prestavno razmerje na gorcih uporablja za premagovanje res strmih vzponov ali pa tehnično zahtevnejših vzponov z koreninami, kamenjem itd...

  Kar se pa velikost tiče pa greš na stran proizvajalca kjer poiščeš kolo ki te zanima in potem pogledaš v tabelo katero velikost potrebuješ. Glede na tvojo velikost pa si med S in M velikostjo.

  Tako, da je treba it v trgovino in probat obe številki, da vidiš katero je premalo oz. preveliko.

 • 0 |-10+10
  @jesen:

  Rad vozim po asfaltu, tudi makedamu (bolj urejenem se razume) in ponavljam, želim da gre kolk se da lepo po klancu navzgor, mudi se mi ne.
  Sedaj imam preprostega gorca, ki je ali po občutku hoče biti mi malo premali,  pa z počasi dvigajočo formo že kar premagujem do včeraj nezamisljive vzpetine.
  Res pa poslušam kar naprej, da bi z malo bolj resnim gorcem šlo še veliko lažje kot z mojim, pred petimi ali več leti kupljenim poceni kolesom.
  Celo razmišljam, da počakam na mrtvo sezono, kjer bo ponudba ugodnejša. Torej ne predrag, pa da mu je prenos pisan za v klanec.

  A da bi ti pa kakšen od tistih, ki to pravijo, na vzponu kdaj posodil svojega, pa ne gre? Tudi nekatere trgovine sposojajo - pač vidiš, če ti ustreza in potem iščeš nekaj podobnega. Prijateljici je po parih medsebojnih menjavah kolesa predvideni budget kar narasel.

  Eni pravijo, da ne gre nič lažje, le prej si gor... 
  Bolj resen gorc - lažje v klanec? Ne vem no: Kaj je bolj resen gorc?
  Tu je predvsem vprašanje kakšen klanec?
  Če so to klanci iz opisa (asfalt, lep makedam)  - potem je čim lažje kolo z nepredebelimi in nepremehkimi gumami z majhnimi čepki. Zadnje vzmetenje bolj moti, kot kaj drugega. Lažja je prestava, strmejši klanec zvoziš, oziroma dalj časa lahko mlinčkaš..
  Če so klanci s slabšo podlgo, koreninami - debelejše, mehkejše gume in vzmetenje zadaj se pozna. Po zagulenem terenu najlažje prestave niso vedno uporabne, a ves klanec ni zagulen...

  Koliko je pomembno za dol in po kakšnem dol?

  Kakšne prenose voziš sedaj? 

  26 proti 29 - če ne šminkariš in voziš zase - vseeno, oziroma beri - če rabljen bolje 26, ki ti bolj paše kot 29, ki ti manj; novih 26 skoraj ni, ene modele v manjših številkah delajo 27,5. 
  + 26 : lahko lažji prenosi, več/cenejši rabljeni, bolj okreten za dol po terenu, lažji
  + 29 : bolje pobira neravnine, hitrejši, nov trend/standard

  In pa velikost ni tudi pomembna, ampak najpomembnejša - in še zraven geometrija, ki ti paše (ja se da nekaj koregirati z fajfo, a ni vedno to-to - tu bolj v stilu ti paše/sede ali ne, pa običajno za vzpone (in lepe spuste) bolj paše malo večji okvir (bolj na zgornji meji), za bolj tehnične spuste - bolj na spodnji meji.
  Vrstni red izbire (vsaj zame) - okvir velikost > geometrija > zavore > oprema > sedež. No sedež je za počutje pred opremo, a ker ga je lažje/ceneje zamenjati je padel na zadnje mesto. 

 • 1 |-10+11

  Ali kateri od teh, ki ti pravijo, da za 29-ko potrebuješ večjo moč, vozi 29 colerja da ti ga lahko posodi ali pa je samo prebral nekje? :)

  Jaz sem vozil prej 26 colerja pa ne bi šel nazaj, ker se 29-ka lepše vozi in precej lažje po neravnem terenu, se pravi čez korenine, robnike, kamenje..pa še balance so sedaj širše kar samo pripomore k večji stabilnosti na kolesu. Po ravnem pa tudi gre precej hitro za gorca, ampak ni temu namenjen. Če voziš večinoma asfalt in makadam vzami raje cross-a...

 • 0 |-10+10

  Če se lahko še jaz pridružim debati. Izbiram med:
  www.valy.si/izdelek/N-BIG_NIN E_500SI_Z/merida-kolo-bignine- 500
  in
  www.funsports.si/bike/kolesa- 2017/gorska/prednje-vzmetenje/ trail-4-2017.html

  Imam 169cm in kupujem gorsko kolo za kolesarjenje po večinoma makadamskih/gozdnih cestah (npr Rakitna - Krim) oziroma
  i.imgur.com/jnVAmDs.jpg
  i.imgur.com/dt5kKEa.jpg
  i.imgur.com/sRYK48j.jpg


  Sedaj furam ROG gorsko kolo iz leta 1995 (cca 18kg, brez amortizerjev)....

 • 0 |-10+10

  Vsi deli: gonilka, zadnji menjalnik, vilice, zavore so dosti boljši na Meridi, kjub temu da gre za starejši model. Gre pa pri Meridi za stari model. 2017 stane 1k in ima še krmilni ležaj 1.5 inčni.

 • 0 |-10+10

  To je prava mašina 2017 z 2017 razvitim okvirjem. Poglej kako se krmilna cev spredaj debeli od zgoraj navzdol.

  800 eur s poštnino vred.

  www.bike-discount.de/en/buy/m erida-big.nine-500-559622/wg_i d-117

 • 0 |-10+10

  Res ima Merida boljšo opremo, a jaz bi med tema dvema izbirala po občutku, kako se sedi na kolesu- malenkosti v geometriji. Običajno je med canondaili in meridami kar razlika, ne pravim, da je en boljši kot drugi na splošno, le boljši za določenega kolesarja. 

 • 0 |-10+10

  Vsa ta kolesa v rangu 700 - 900 € imajo ponavadi slabše vilice. Opremo vsi namečejo podobno. Sam sem 2 meseca nazaj tudi promerjal kolesa..od Specializeda, Cannondale-a, Focusa, Cube-a...Od vseh je imel najboljšo opremo Cube a, ko sem se vsedel na njega ni blo ravno to kar sem iskal. Nazadnje sem za malo več kot 900 evrov vzel Scott Scale-a...Deore/XT menjalnik, Shimano zavore, vilica olje zrak, 36/22 gonilka, okvir je pa itak top. Pelje se odlično..tako po ravnem, kot po gozdu čez korenine itd...Včasih se splača dat 200€ več za kolo pa dobiš dosti boljše kolo.

 • 0 |-10+10
 • 0 |-10+10

  ... kul kolo, dober alu okvir in vilica.

 • 0 |-10+10
  @zanluka: Kaj se vam pa tole zdi www.specialized.com/us/en/men /bikes/mountain/cross-country / mens-chisel-expert-1x/128882

  Če rabiš kolo za to , čemur je namenjeno potem ja...ker po ravnem pa z 30-im zobnikom spredaj ne bo šel hitro. Ponavadi imajo kolesa z enim verižnikom spredaj 32-ko  in 10-50 kaseto...

 • 0 |-10+10

  i am miss Vina Robbins Am working as Senior Audit / banker in Al Rayan Bank formerly Islamic Bank of Britain United Kingdom,i have a deal/business to discuss with you if you are interested reply back urgently. vinarobbins22@outlook.com
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,
  Jaz sem zamudil Vino Robbins Am, ki dela kot višja revizija / bankir v Al Rayan Banku prej Islamska banka Britanije Združeno kraljestvo, imam dogovor / podjetje, da bi se pogovorili z vami, če vas zanima resnično nazaj. Vinarobbins22@outlook.com

 • 0 |-10+10

  Če je zadnji menjalnik SLX namesto Deore, vililice Rockshock namesto Suntour ter zavore Deore namesto Tektro, pol si lahko eni tukaj gor vtaknete okvir v tazadnjo, kajti mehaniki si manejo roke, ko boste morali nadgrajevat komponente. Men je okvir lepši, hahaha, bolj je pomembna ustrezna velikost.

 • 0 |-10+10
  @Crosser:

  Če je zadnji menjalnik SLX namesto Deore, vililice Rockshock namesto Suntour ter zavore Deore namesto Tektro, pol si lahko eni tukaj gor vtaknete okvir v tazadnjo, kajti mehaniki si manejo roke, ko boste morali nadgrajevat komponente. Men je okvir lepši, hahaha, bolj je pomembna ustrezna velikost.

  A bejš no...od kdaj so pa Tektro zavore in Santour vilice boljše od Shimano in Rockshox? Pa ne gre za to, da je okvir lepši, pomembna je geometrija in seveda velikost.

 • 0 |-10+10
  Fuego teb pa elektrode ne delajo???? Niti tolko te ni v gatah, da bi sploh prebral kar sem napisal.
 • 0 |-10+10
  vinarobin:

  i am miss Vina Robbins Am working as Senior Audit / banker in Al Rayan Bank formerly Islamic Bank of Britain United Kingdom,i have a deal/business to discuss with you if you are interested reply back urgently. vinarobbins22@outlook.com
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, , ,,,,,,,,
  Jaz sem zamudil Vino Robbins Am, ki dela kot višja revizija / bankir v Al Rayan Banku prej Islamska banka Britanije Združeno kraljestvo, imam dogovor / podjetje, da bi se pogovorili z vami, če vas zanima resnično nazaj. Vinarobbins22@outlook.com

                                       
                                            image

 • 0 |-10+10
  @Crosser: Fuego teb pa elektrode ne delajo???? Niti tolko te ni v gatah, da bi sploh prebral kar sem napisal.

  Veš kaj mulc lepš se obnaši, nisi med vrstniki...Drugič pa razločneje napiši...

 • 0 |-10+10

  image

Dodaj komentar

Pošlji komentar kot odgovor uporabniku: nobody
 • Mavic Ksyrium WTS obroči

  Mavic Ksyrium WTS obroči

  Set je nov + pnevmatike širine 25 mm, Račna Shimano 10/11   info: www.bike24.com/1.php?menu=100 0%2C4%2C123%2C30;search=mavic + ksyrium+elite+wts;content=8;p r oduct=190165

  Cena: 299,00 EUR
 • Kolesarski sedež Bontrager Montrose Comp

  Kolesarski sedež Bontrager Montrose Comp

  Prodam kolesarski sedež Bontrager Montrose Comp, vzet z novega kolesa. Več na: www.evanscycles.com/bontrager -montrose-comp-road-saddle-EV2 22811  

  Cena: 30,00 EUR
 • MTB čevlji Northwave lizzard 43

  MTB čevlji Northwave lizzard 43

  Prodam lepo ohranjene gorsko kolesarske čevlje Northwave lizzard, številka 43, skupaj z spd blokeji.    

  Cena: 30,00 EUR
 • Shimano PD-R550 SPD-SL Pedala

  Shimano PD-R550 SPD-SL Pedala

  Cena: 40,00 EUR
 • FIZIK R7,črn,nov kolesarski sedež

  FIZIK R7,črn,nov kolesarski sedež

  Prodam nov kolesarski sedež Fizik Antares R7,vzet z novega kolesa, črne barve...

  Cena: 55,00 EUR
Prikaži večplusNova objava

Zadnji pluski

 • bodygeometry je ocenil +1
  Camino s kolesom iz Slovenije
 • KAVITATOR+ je ocenil +1
  Camino s kolesom iz Slovenije
 • -BLAŽ- je ocenil +1
  Camino s kolesom iz Slovenije
Prikaži več

Najboljši komentarji v obdobju

 • Camino s kolesom iz Slovenije
 • Biciklistika
 • Katere led luci

Oglas 300x250

 • Prodajam
  Mavic Ksyrium WTS obroči
  Set je nov + pnevmatike širine 25 mm, Račna Shimano 10/11   info: www.bike24.com/1.php?menu=100 0%2C4%2C123%2C30;search=mavic + ksyrium+elite+wts;content=8;p r oduct=190165
  Cena: 299,00 EUR
 • Prodajam
  Kolesarski sedež Bontrager Montrose Comp
  Prodam kolesarski sedež Bontrager Montrose Comp, vzet z novega kolesa. Več na: www.evanscycles.com/bontrager -montrose-comp-road-saddle-EV2 22811  
  Cena: 30,00 EUR
 • Prodajam
  MTB čevlji Northwave lizzard 43
  Prodam lepo ohranjene gorsko kolesarske čevlje Northwave lizzard, številka 43, skupaj z spd blokeji.    
  Cena: 30,00 EUR
Prikaži večplusNova objava
 • Podarjam
  Prijavite se za posojilo tukaj na 3%
  Ali potrebujete Finance? lahko danes izposodiš denar iz mojega podjetja po ugodni obrestni meri. naše storitve so 100% jamstvo in brez tveganja. Če se želite prijaviti, pošljite e-poštno sporočil(...)
 • Podarjam
  Rešitve za denar težave
  Storitve za podjetja in posameznike To sporočilo je naslovljena na posameznike, pravne osebe in podjetja, se lahko zadolžujejo do 2.000€ do 10.000.000€ ali več, na zelo nizko obrestno mero, Zaslu(...)
 • Podarjam
  veriga, 8-redna
  Če komu doma leži kakšna odslužena veriga za 8 prestav (ali pa en del verige), bi se priporočil.   Med čiščenjem verige na trek kolesu sem namreč zgubil dva obročka pri zadnjem členku pred "Missi(...)
Prikaži večplusNova objava
Prikaži večplusNova objava


V redu

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.  
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih