--Notification--

logo

Hujšanje s kolesom - pomoč!

Komentarji

 • 1 |-10+11

  Poraba energije med kolesarjenjem je predvsem odvisna od moči, s katero poganjate pedala. Nenazadnje je poraba energije enaka opravljenemu delu, pomnoženo z učinkovitostjo kolesarjenja. Tako ni enako, če človek poganja eno uro s 100 watti ali eno uro s 300 watti. Glede na to, da je FTP profesionalnih kolesarjev veliko višji od rekreativnih, je tudi poraba energije temu primerno manjša. Če je že podatek o porabi energije z uporabo power metra velik približek zaradi nepoznavanja učinkovitosti, je merjenje porabe energije preko spremljanje frekvence srčnega utripa še nekajkrat manj učinkovito in pravzaprav zelo, zelo nezanesljivo. 

  Torej, opravljeno delo med kolesarjenjem (kJ) pomnožimo s 5.3 (ob predpostavki 19% učinkovitosti) in dobimo ven porabo energije. Več pa: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2 3470312

  Enkrat sem za hec testiral, kako porabo energije ocenita Garmin in Suunto na podlagi identičnih podatkov srčne frekvence (isti ANT senzor) brez podatka o moči. Rezultati so bili smešno različni. 

 • 0 |-10+10

  Algoritem v števcih je verjetno odvisen tudi od vnosa starosti, teže, ipd. in ne samo srčne frekvence ?

 • 1 |-10+11

  Res je. V mojem primeru sem imel oboje nastavljeno na enake parametre. Tudi tedensko aktivnost. Pač vse, kar je bilo moč nastaviti. 

  Samo kaj pomaga algoritem, ki ve maso, višino, starost itd., če pa ne upošteva hitrosti, vetra, naklona itd. To so pomembnejši podatki. Poleg tega večina formul predpostavi, da je največja srčna frekvenca posameznika 220-leta, kar je popoln nesmisel. 

 • 0 |-10+10

  Se da dolčiti boljši približek max srčne frekvence od 220-leta, ne da bi šel na obremenitveni test ?

 • 1 |-10+11

  Obremenitveni test lahko narediš tudi doma na trenažerju ali sobnem kolesu.

  Sicer pa več tukaj: www.kineziolog.si/kako-doloci mo-svoj-najvecji-srcni-utrip/
   

 • 2 |-10+12
  @nanisimi:
  @nejchy:
  @galoper:

  vse so ti že razložili, za dodatek ti sporočam, da sem lansko poletje dnevno skuril tudi 4860 kcal. Prehrana in pijača med vožnjo sta bili skromnejši. Od prejšnje pomladi do danes sem shujšal za približno 5 kg.

  Mislim da je tvoj podatek 4860kcal BISTVENO prevelik.... 5000kcal skurjo profiji npr. na neki ravninski etapi tritedenske dirke... upoštevati moreš, da njim še malo bol kuri telo kot tebi :)

  Mogoče si skuril kakšen dan tolko, vsak dan pa sigurno ne... ker v tem primeru ti tudi regeneracija nebi sledila in si bi v končni fazi le škodil...
  Poglej v svoj števec, če si pravilno utipkal svojo težo, starost... +pravilno izračunal svoje cone treninga :)
  Še bolš da si sposodeš kak powermeter... :)

  Če si piše vnos hrane in pa porabo, je to bistveno bolj točno kot razni števci in powermetri.
  Jaz že nekaj let uporabljam to spletno stran opkp.si/sl_SI/cms/vstopna-str an 
  Pri nekajurnem kolesarjenju z lahkoto porabiš 5000 kcal. 
   

  #5 Kolesarjenje

  Pri kolesarjenju pokurimo tudi do tisoč kalorij na uro. Morda tudi zato ne vidimo veliko kolesarjev, ki bi imeli težavo z odvečno težo. Nekajkrat na teden se odpravite na polurno vožnjo s kolesom in kar seštejte, kako hitro bodo kopneli kilogrami.

  Tisoč kcal/h je zelo težko porabit, oziroma porabljati dalj časa. Takšno porabo dosegamo samo pri zelo intenzivni vožnji. Zato je 5000 kcal  nemogoče porabit v manj kot 5 urah razen na kakšni hudi dirki. Tako dolge in težke treninge pa ne delamo, kar tako. 

  Kot je že rečeno, poraba se najbolj natančno izračuna na osnovi moči poganjanja, oziroma opravljenega dela in povprečne ekonomičnosti človeka, ki je okoli 20%.  Zanimivo, da je človeška ekonomičnost podobna izkorisku avtomobilskih motorjev. In smisel treninga je prav dvig ekonomije izrabe energije. S čim manjšo porabo, opraviti čim več dela. In prav to ne gre v račun tistim, ki želijo hujšati, ker bolj ko trenirajo, več morajo prevozit za enako porabo. To nam pove že podatek, da bolj ko smo natrenirani z nižjim utripom vozimo pri enaki hitrosti. Nižji utrip manjša poraba. Pri tem je tudi pomembno, da pri nižjem utripu porabimo več energije iz maščobnih energetskih virov, kar je pomembno tudi tistim, ki ne hujšajo, ker na ta način hranijo zaloge glikogena za "hude čase" ali težke odseke.

 • 0 |-10+10

  @Stara Kost:

   

  S čim manjšo porabo, opraviti čim več dela. In prav to ne gre v račun tistim, ki želijo hujšati, ker bolj ko trenirajo, več morajo prevozit za enako porabo. To nam pove že podatek, da bolj ko smo natrenirani z nižjim utripom vozimo pri enaki hitrosti. Nižji utrip manjša poraba. Pri tem je tudi pomembno, da pri nižjem utripu porabimo več energije iz maščobnih energetskih virov, kar je pomembno tudi tistim, ki ne hujšajo, ker na ta način hranijo zaloge glikogena za "hude čase" ali težke odseke.


  -----

   

  Saj to opažam pri sebi. Torej, da moram nekje na sredi sezone voziti vsaj enkrat daljše ture, kakor npr. januarja, februarja. Pri bistveno večji povprečni imam dokaj podoben utrip. Če želim shujšati... se je pač treba mučiti.

   

  Edino ne vem, kako nizek mora biti utrip (spodnja meja), da se še bolj rabijo energije maščobnih virov kakor da je zaradi tega kolesarjenje že bolj čista rekreacija, brez nekega učinka na porabo maščob? Je to vožnja v zelenem območju? Navadno imam tam vsaj 70% časa vožnje vse v zelenem območju.

 • 1 |-10+11

  Stvari niso tako  enostavne. Pri nizki obremenitvi porabljamo več energije iz maščobe za časa treninga. Ko je obremenitev visoka, porabimo  več energije iz maščobe po treningu, zaradi treninga. Prav zaradi tega takrat, ko gremo na dolgo vožnjo moramo koristiti veliko energije iz maščob, da ne omagamo. Ko nimamo veliko časa in se držimo reka, "ko ni časa, čas je za intenziven trening" bomo porabljali energijo večinoma iz glikogena. Ne pozabit, da je na koncu dneva pomembno to, koliko skupne energije smo tekom dneva porabili ne oziraje iz katerih energetskih virov.

 • 0 |-10+10

  Poraba maščobe je čez dan povečana le v primeru, ko je vadba izvedena na tešče (če primerjamo vadba vs. neaktivnost). To je sedaj pokazalo že kar nekaj študij v metaboličnih sobah.

  Hujšanje pa ne gre enačiti s porabo maščob. Naša prehrana je v večji meri sestavljena iz ogljikovih hidratov, ki jih ne moremo shranjevati v neomejenih količinah. Velik delež se jih pretvori v maščobe. Če vadiš, izprazniš zaloge glikogena in manj OH-jev gre v maščobe. Poenostavljeno povedano. Oksidacija maščob pa tukaj nima veliko veze. 

 • 1 |-10+11

  Vse zgoraj je prekomplicirano napisano nasmeh

   

  Tisti, ki ste (smo) pretežki, redna vadba in ne "prenažiranje" in kilogrami začnejo izginjati, brez raznih diet, prehoda v vege/vegan, ipd.

   

  Ni tukaj neke vesoljske znanosti. Najbolj pomembna je sprememba življenskega sloga na dolgi rok, predvsem zmernost.  Shujšati sploh ni noben problem, zadržati težo pa je prava zmaga.

 • 1 |-10+11

  Dobro povedano.

  Problem je v miselnosti - grem na dieto, da shujšam. Diete bo enkrat konec in bom suh in lahko normalno jedel. In potem dobiš vse in še obresti nazaj.

  Dejansko pa gre, kakor si omenil, za spremembo življenskega sloga na dolgi rok. In dieta mora biti življenski slog. In mora biti takšna, da jo lahko zdržiš še do konca življenja. To je velik problem nekih diet tipa low carb (za velik del ljudi), paleo itd. 

 • 0 |-10+10

  ni samo prenaziranje krivo, ampak tudi kaj jes

 • 0 |-10+10

  Se popolnoma strinjam s tabo, jaz bi samo prepovedal termin DIETA. Saj človek lahko jé vse, tudi sladica, kos še tople potice ali kakšno pivo ni smrtni greh. Zmernost šteje, ne 5 pirčkov in pizza plus ena Milka po treningu (ali brez treninga). "Pirček in kos potice" nista smrtni greh ob telesni aktivnosti. Že reden dnevni sprehod velko šteje. Plavaje, tek, kolo, etc. še toliko bolj.

 • 0 |-10+10

  a bi lahko nekdo svetoval kaj jesti, da ne obubozas zarad cenezapečateno

 • 1 |-10+11
  @bécane:

  Se popolnoma strinjam s tabo, jaz bi samo prepovedal termin DIETA. Saj človek lahko jé vse, tudi sladica, kos še tople potice ali kakšno pivo ni smrtni greh. Zmernost šteje, ne 5 pirčkov in pizza plus ena Milka po treningu (ali brez treninga). "Pirček in kos potice" nista smrtni greh ob telesni aktivnosti. Že reden dnevni sprehod velko šteje. Plavaje, tek, kolo, etc. še toliko bolj.

  Ko to razumeš, si osvojil najpomembneje, kar vedeti je potrebno o zdravi prehrani nasmeh. Problem so predvsem neki dietetiki, ki želijo, da gredo ljudje na dieto in postavijo na glavo svoj življenski slog in ga naredijo nevzdržnega. Zaslužek pač. In potem imamo sto tisoč različnih nevzdržnih diet.

 • 3 |-10+13

  Dieta pomeni nekaj kar ima "rok trajanja". Največkrat ji je bil cilj  naglo zmanjšanje telesne teže zaradi zdravstvenih vzrokov. Na žalost so jo prepogosto začeli uporabljati popolnoma zdravi ljudje na napačen način. 
  Ko govorimo o hujšanju, ne smemo govoriti o dieti, temveč kot je že prej omenjeno o spremembi življenskega sloga in prehranjevalskih navad s katerimi bomo lahko shajali "do konca življenja" in pri tem dosegli in ostali na željeni teži.

 • 0 |-10+10

  kineziolog, StaraKost - vse sta povedala in ta tema se lahko zapre.

   

  gorann3 - hrana sploh ni draga, če jo kupuješ po pameti + malo domišlije in stara mama recepti. Če pa nisi nič takega podedoval, pa Felicita Kalinšek! Izogibaj se eko marketingu, vege/vagan gibanjem, prehranskim dodatkom ! Če imaš voljo, pa spusti kakšno turo in si uredi vrtiček na balkonu, pred hišo ...

   

  Kos črnega kruha in rezina pršuta ali banana je ceneje kot "Isostar ploščica", če pa ne moreš brez ploščic, pa si jo pripravi sam. Ni neka znanost.

 • 0 |-11+11

  Sicer nisem izvedel nekaj bistveno novega od tega, kar že vem in z vsemi se strinjam. Še najbolj... da je prava umetnost potem, ko težo zmanjšaš, to ohraniti. Meni to ne uspe iz preprostega razloga, ker sem enostavno len, da mi ni para.

   

  Težo pridobim navadno pozimi... ker sem bolj copatar, sem v pižami navadno že ob petih, šestih popoldne, pred televizorjem ali računalnikom... in pade kakšna klobasa za rano večerjo, pivo doma sicer redko, bolj vodeni špricer, na koncu keksi, kakšen sladoled (no, vse našteto ne vedno vsak dan), in če dobim na mesec kilo in pol... včasih manj... se nabere teh pet do deset v nekaj mesecih. Namesto vsega naštetega... bi lahko komot ob petih, šestih obul vsaj pohodne čevlje in se za dve uri spravil nekam na sprehod... potem te ob povratku itak mine neka želja po hrani. Tako preprosto je to lahko... vsaj pri meni!

   

  Kljub temu, da tudi pozimi kolesarim, če je kolikor toliko vreme ugodno... tudi praktično vsak dan! Seveda ne pomaga... če si popoldan glede hrane "tako aktiven"...!

   

  Enostavno povedano, menjati neke navade, življenjski slog, kar se tiče hrane in ni potrebna po mojem pri veliki večini ljudi nobena strokovno predpisana dieta!!!

 • 0 |-10+10

  Sma že dva.Pri meni zelo zelo podobna zgodba.

 • 2 |-10+12

  Zakaj bi hujšal s kolesom?! Kolo ne bo nič shujšalo. Najdi si kakega drugega partnerja!
  Pri tvojem hujšanju kolo nima posebnega pomena in zelo zgešeno je misliti, da boš s kolesarjenjem shujšal, zna se zgoditi, da se boš celo zredil.
  Lahko je kolo, lahko je tek, ali kaka druga oblika rekreacije, vse to na hujšanje deluje samo posredno. Res je, da pri rekreaciji pokuriš nekaj več kalorij, toda shujšal boš samo v primeru, če jih boš vnesel manj, kot jih boš porabil, kar pa se zelo redko zgodi, če ne gre za dolgotrajen in visoko intenziven napor. Ponavadi si po kolesarjenju ali čem drugem, privoščiš obrok, ki pa zato, ker si pokuril več kalorij in ker misliš, da potrebuješ ali pa, da si lahko privoščiš, vsebuje nekoliko več kalorij, kot si jih pokuril. Višek se spet naloži v rezerve. Bolj pomembno, kot samo kurjenje kalorij na posameznih treningih je to, da si krepiš mišice in povečuješ njihovo maso in moč. Šele to potem vpliva tudi na hujšanje, ker take mišice, seveda če jih vzdržuješ, že same po sebi pokurijo več kalorij. Za to, da dosežeš to, pa ne zadostuje vozičkanje s kolesom ampak je potrebno redno, nekajkrat na teden, opraviti ali dokaj intenzivne daolge treninge ali pa zelo intenzivne krajše, oziroma vsakega nekaj. Pa še kaj telovaditi.
  Naj tu še enkrat opozorim na zavajajoče navedbe, v literaturi, da največ maščobnih zalog pokuriš pri nizkointenzivnem treningu. Kdor se bo opiral na to dejstvo, ne bo prišel daleč. Res je, da je pri nizki intenzivnosti procent energije, ki jo pokuriš, pridobljen iz maščobnih zalog večji, toda sama količina energije (kalorij), je majhna. S povečevanjem intenzivnosti, poraba kalorij strmo narašča in je pri zelo intenzivnem treningu pokurjenih neprimerno več kalorij. Čeprav je takrat procent kalorij, pridobljenih iz maščobnih zalog manjši, je količina toliko večja, da je absolutna količina kalorij, ki si jih pokuril iz maščobe, precej večja, kot pri neintenzivem treningu, z malo pokurjenimi kalorijami in višjim procentom kalorij iz maščobe. Najpomembnejša za uspeh je redna rekreacija, ki vsebuje dovolj intenzivnih treningov. Vmes so seveda lahko tudi manj intenzivni, da se na pretreniraš. Za hujšanje pa je seveda daječ najpomembnejša prehrana, če tu ne boš napravil revolucionarnih sprememb, potem ti tudi rekreacija ne bo dosti pomagala. Toda to ni enkratni projekt, ki traja do željenega cilja, potem pa ga lahko zaključiš in spet živiš po starem. To mora biti trajna - doživljenjska odločitev, če ne bo, boš po nekaj mesecih od trenutka, ko si boš rekel , da je cilj dosežen in lahko s tem prekineš, še na slabšem, kot si bil, preden si začel.

 • 0 |-10+10

  Se mi zdi, da je to en flanc. Če je ustrezna teža samo rezultat razlike med vnosom kalorij in njihovo porabo, potem bi bilo čisto vseeno, ali energijo trošiš nizkointenzivno ali visokointenzivno oziroma iz maščobe ali iz zraka. V vsakem primeru se bodo pri energetskem primanjkljaju manjšale maščobne zaloge. V resnici je še več, pri visokointenzivni vadbi in energetskem primanjkjaju je velika možnost poškodb in manjšanja mišične mase.

   

  Oporekam tudi nujnosti trajne revolucionarne spremembe. Če sem namreč recimo porabil 10 lagodnih let, da sem pridobil 5 prekomernih kg (bodisi zaradi spremenjenega metabolizma, ki pride z leti, ali pa zaradi manj aktivnosti ob enaki prehrani), lahko z enkratnim projektom (dieto) recimo v 6 mesecih shujšam spet za teh 5 kg, potem pa se vrnem v prejšnji prijeten način življenja in spet počasi pridobivam kg. Z veliko verjetnostjo jih bom sicer spet pridobil nekolikoliko prej kot v 10 letih, ampak mi je to še vedno bolj všeč, kot celoživljenjsko grizljanje korenčka in ob nedeljah še kolerabe.

 • 1 |-10+11

  Če bi bilo tako enostavno bi bilo manj kronično predebelih. Kilograme, ki jih s težavo izgubiš v nekaj letih, lahko z lahkoto (z obrestmi) pridobiš nazaj v nekaj mesecih, če ne spremeniš svojih navad doživljenjsko in se spet vrneš v prejšni način življenja. Če nisi pripravljen na nepovratno spremembo načina prehrane in življenja, je bolje, da se hujšanja sploh ne lotiš.
  Kar se tiče intenzivnosti, pa je dejstvo, da je ena ura visoko intenzivnega treninga lahko bolj učinkovita, kot deset ur nizkointenzivnega. Visoka intenzivnost je potrebna tudi zato, ker se večina ne more cele dneve ukvarjati z rekreacijo. Mišično maso pa povečuje le intenziven trening. Lahkotna rekreacija prav gotovo ne. Si pa izgubljen primer, če ti je korenje in koleraba slabša opcija od naprimer pice in burgerja.

 • 3 |-10+13

  Da se ne pozabi na kvaliteto "teže". Nekdo ima lahko idealno težo in je še vedno "špehec", ker ima malo mišic in preveč maščobe. Drugi ima lahko "prekomerno" težo,  pa vseeno ni debeli, ker ima veliko mišično maso in malo maščobe. Zato je dobro govoriti tudi o % maščobe in ne samo o teži.
  Kot je že Milk povedal. Mišična masa je pri porabi energije zelo pomembna. Prav zaradi tega so aktivnosti, ki krepijo mišični sistem zelo pomembne pri porabljanju energije.  

 • 0 |-10+10
  @StaraKost:

  Da se ne pozabi na kvaliteto "teže". Nekdo ima lahko idealno težo in je še vedno "špehec", ker ima malo mišic in preveč maščobe. Drugi ima lahko "prekomerno" težo,  pa vseeno ni debeli, ker ima veliko mišično maso in malo maščobe. Zato je dobro govoriti tudi o % maščobe in ne samo o teži.
  Kot je že Milk povedal. Mišična masa je pri porabi energije zelo pomembna. Prav zaradi tega so aktivnosti, ki krepijo mišični sistem zelo pomembne pri porabljanju energije.  

  Ravno tole sem jaz razmišljal pri vsej tej razpravi. Kaj bi človek rad dosegel s "hujšanjem" - ali manj "špeha" ali manjšo težo/maso na splošno? Oziroma, kaj človek razume pod pojmom "hujšanje".

 • 0 |-10+10

  V večini primerov se misli na špeh, ampak večina pozabi, da gre tudi mišična masa, zato je potrebno hujšati s pametjo in kot je bilo že omenjeno, če nisi odločen za spremembo življenskega vzorca, je bolje, da ne "hujšaš", ampak si najdeš primerno redno telesno aktivnost, ki ti jo teža omogoča. IMO, ampak nisem s tega področja, zato ne vem, če drži; bolj nevarne so non-stop diete in izguba/pridobitev teže, kot če si malo bolj okrogel ob redni telesni aktivnosti. Šok(i) še nikoli niso bili dobri za telo !?

Dodaj komentar

Pošlji komentar kot odgovor uporabniku: nobody
 • ČELADA EVADE S-WORKS

  ČELADA EVADE S-WORKS

  EVADE S-WORKSODLIČNO OHRANJENA. PRED PRODAJO BODO ZAMENJANE GOBICE.

  Cena: Po dogovoru
 • Look 695

  Look 695

  Cestno kolo Look 695Specifikacije:Okvir Look 695 XLSkupina Sram Force 22 CompactObroči Campagnolo ZondaPedala Look Keo Blade 2Krmilo Ritchey Pro EvoSedež Selle Italia Flite Kit Carbonio FlowKompl(...)

  Cena: 2.350,00 EUR
 • Triatlonski sedež Profile Design

  Triatlonski sedež Profile Design

  Prodam nerabljen triatlonski sedež znamke Profile Design - model Tri Stryke:- posebno oblikovan za triatlon oz. kronometer- zračnik v sredini sedeža- na psrednjem delu sedeža je lycra za dodano u(...)

  Cena: 60,00 EUR
 • Karbonska sedežna objemka

  Karbonska sedežna objemka

  Prodam popolnoma nerabljeno karbonsko (3K mat črna) sedežno objemko notranje dimenzije 31,8 mm za 27,2 mm sedežno oporo. Višina objemke je 16 mm, teža cca 15g.

  Cena: Po dogovoru
 • Specialized tarmac SL4 okvir

  Specialized tarmac SL4 okvir

  Prodam okvir specialized tarmac sl4 letnik 2014 z racunom. Malo rabljen brez poskodb. Velikost okvirja L.

  Cena: Po dogovoru
Prikaži večplusNova objava

Zadnji pluski

 • gorann3 je ocenil +1
  Assos
 • copi je ocenil +1
  Assos
 • haydiy je ocenil +1
  Najstarejša klasika: Nov podvig izjemne ekipe in Jungelsa
Prikaži več

Najboljši komentarji v obdobju

 • Biciklistika
 • Assos
 • Assos

Oglas 300x250

 • Prodajam
  ČELADA EVADE S-WORKS
  EVADE S-WORKSODLIČNO OHRANJENA. PRED PRODAJO BODO ZAMENJANE GOBICE.
  Cena: Po dogovoru
 • Prodajam
  Look 695
  Cestno kolo Look 695Specifikacije:Okvir Look 695 XLSkupina Sram Force 22 CompactObroči Campagnolo ZondaPedala Look Keo Blade 2Krmilo Ritchey Pro EvoSedež Selle Italia Flite Kit Carbonio FlowKompl(...)
  Cena: 2.350,00 EUR
 • Prodajam
  Triatlonski sedež Profile Design
  Prodam nerabljen triatlonski sedež znamke Profile Design - model Tri Stryke:- posebno oblikovan za triatlon oz. kronometer- zračnik v sredini sedeža- na psrednjem delu sedeža je lycra za dodano u(...)
  Cena: 60,00 EUR
Prikaži večplusNova objava
 • Podarjam
  Prijavite se za posojilo tukaj na 3%
  Ali potrebujete Finance? lahko danes izposodiš denar iz mojega podjetja po ugodni obrestni meri. naše storitve so 100% jamstvo in brez tveganja. Če se želite prijaviti, pošljite e-poštno sporočil(...)
 • Podarjam
  Rešitve za denar težave
  Storitve za podjetja in posameznike To sporočilo je naslovljena na posameznike, pravne osebe in podjetja, se lahko zadolžujejo do 2.000€ do 10.000.000€ ali več, na zelo nizko obrestno mero, Zaslu(...)
 • Podarjam
  veriga, 8-redna
  Če komu doma leži kakšna odslužena veriga za 8 prestav (ali pa en del verige), bi se priporočil.   Med čiščenjem verige na trek kolesu sem namreč zgubil dva obročka pri zadnjem členku pred "Missi(...)
Prikaži večplusNova objava
 • Kupim
  Campagnolo Record 10v ročke
  Iščem Campagnolo Record 10 redne ergopower ročke. Gumice na ročkah ni panike, če so že malo obrabljene, bi bilo pa fino, da je vse ostalo v čim lepšem stanju.
 • Kupim
  sedež Syncros
  Če se komu slučajno doma valja sedež Syncros (model 2012-2014), ga kupim !   V barvah: črna, bela, siva, oranžna, zelena, bela. Sedež naj bo nov ali rabljen, vendar lepo ohranjen. Nekaj primerov (...)
 • Kupim
  Syncros sedež
  Če se komu slučajno doma valja sedež Syncros (model 2012-2014), ga kupim !   V barvah: črna, bela, siva, oranžna, zelena, bela. Sedež naj bo nov ali rabljen, vendar lepo ohranjen. Nekaj primerov(...)
Prikaži večplusNova objava


V redu

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.  
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih