--Notification--

logo

Orbea z vsegorskim e-kolesom!

Svoj lonček v ponudbi vsegorskih e-koles je pristavila tudi španska Orbea, ki želi z modelom Wild FS (vse)gorsko kolesarjenje približati čim širšemu krogu uporabnikov.
Orbea z vsegorskim e-kolesom!
Orbea Wild FS obljublja odlične spustaške lastnosti. Foto: Orbea

Danes je španski kolesarski proizvajalec koles Orbea v javnost lansiral novo linijo vsegorskih e-koles, imenovano Wild FS. Ime se povsem sklada z naravo kolesa, ki je namenjeno vsem, ki si po napornem delovniku zaslužite in želite skočiti na kolo in doživeti avanturo brez kompromisov. Slednji seveda niso edina skupina na katero cilja Orbea, pač pa je model Wild FS namenjen kolesarjem, ki so pri e-kolesih do zdaj pogrešali vozne lastnosti “navadnih ” vsegorskih koles.

Wild FS ponuja aluminijast okvir z moderno geometrijo in kratkimi obverižnimi cevmi, ki vam bo z e-pogonom olajšal pot do zahtevnih in manj zahtevnih spustov. 140 mm hoda spredaj in zadaj, v kombinaciji s spustaško geometrijo in širokim krmilom ter kratko oporo namreč obljublja odlične spustaške lastnosti. K slednjemu naj bi pripomogli tudi prilagojena kinematika vzmetenja in v okvir integrirana skrita baterija v kombinaciji z najmanjšim in najlažjim kolesarskim elektromotorjem na trgu, Shimano e8000. Španci so še posebej ponosni na skrito baterijo, ki jo je moč odstraniti brez orodja, v okvir pa je vpeta na način, ki preprečuje kakršnokoli tresenje med vožnjo. Kolo bo na voljo tako v izvedenki 27,5+ kot tudi 29'

Wild FS bo na voljo s štirimi nivoji opreme, FS 10, FS 20, FS 30 in FS 40. Priporočena cena osnovnega modela bo znašala 3999 €, najdražji model pa bo vašo denarnico olajšal za 6499 €. Pri tem velja omeniti, da pri Orbei niso skoparili pri najpomembnejših komponentah, saj si bodo vse štiri izvedenke delile enak pogonski sklop (motor, gonilka, display) – že omenjeni Shimanov e8000.

Več na orbea.com/si

Komentarji

 • 0 |-10+10

  Nič o moči motorja? So naredili kolo z motorjem ali motorno kolo?

  Zanimiva definicija uporabnikov: "...ki je namenjeno vsem, ki si po napornem delovniku zaslužite in želite skočiti na kolo"   

 • 1 |-10+11

  A bi se lahko prosim takšne novosti v bodoče pripenjale na forum za motoriste?

  Kolo se poganja z nogami, ostali pogoni so ... upam da ni težko razumeti !!!

 • 0 |-10+10

  Se ne strinjam in prav je, da tudi motorčki pridejo v rekreativno kolesarstvo, naj bo specialka ali MTB ali kaj tretjega.

   

  Npr. si v tretjem življenskem obdobju in bi rad še vedno prevozil ture svoje mladosti, ampak ni več tiste moči ali moraš šparati srce - zakaj ne bi takrat vklopil motorček, da prevoziš strmino, ki je prehuda in nato motor na off in spet naprej s poganjanjem. To se mi zdi veliko boljša varianta, kot popolnoma presedlati na moped/motor ...

   

  In še bi se našli primeri ...

 • 0 |-10+10

  Ampak procent novic o e-kolesih je pa nenormalno večji, kot pa je procent potencialnih strank iz "tretjega" življenskega obdobja.

 • 0 |-10+10

  Pomeni, da tastari še dobro gonijo in ni potrebe po pomoči motorčka*, prodajalci pa ne morejo prodati, itak gre verjetno za plačane oglase.

   

  *Al' jih pa večina prešalta na Harley-a v tretji puberteti :)

 • 0 |-10+10
  @crni2:

  A bi se lahko prosim takšne novosti v bodoče pripenjale na forum za motoriste?

  Kolo se poganja z nogami, ostali pogoni so ... upam da ni težko razumeti !!!

  men se pa zdi, da tud profici poganjajo na strom, ampak na skrivaj

  ne vidim nic spornega, se vedno mors poganjat pedala, da se kam premaknes, ni to da das gas in se peljes

 • 0 |-10+10

  Eno so "motorčki" recimo do 250W, drugo pa so motorna kolesa z 500W ali 800W, ki jih uporabljajo kot mopede. Letos sem v Dolomitih videl večinoma mopediste. Govorim o MTB in pedaliranju v klance. To zame pač ni kolo in zato govorim o motornih kolesih.

  Mopedisti so bili v veliki večimi pod 50 let...

   

  Tudi na spletu imaš morje posnetkov kjer fantje šibajo po trailu navzgor s temi motornimi MTB-ji.

  Nima veze s kolesarjenjem.

 • 0 |-10+10

  Radi bi bli čimprej gor, da gre potem večkrat dol :) Niso vsi mahnjeni na vožnjo navkreber, eni živijo samo za spuste in verjetno takrat izklopijo tiste watte, ali pač ne ?

 • 2 |-10+12

  Lejte, če ne (z)morete več, pač ne (z)morete, tu vam motoristika ne bo dosti pomagala.

  Razvoj motornih pogonov gre v smeri manjše porabe fosilnih goriv, trend prihajajočih let je večanje rabe elektrike v avtomobilih, motorjih ? S tem se manjšajo izpusti toplogrednih plinov. Z ''razvojem'' oz. vgradnjo električnega pogona v kolesa pa se odpira nova fronta onesnaževanja s TGP. Kolo porabi ca. 2-3 kWh/100 km, upoštevajoč privzeto vrednost 0,38 kgCO2/KWhe je to ca. 1 kgCO2/100 km. Zato, da ti prilezeš na klanček, kamor bi sicer rabil malo več časa in energije. Toda energije ti vendar ne manjka !!! Električni pogon doda ca 10 kg na osnovno težo kolesa, e-kolesa pod 20 kg so upsasa draga! In če te prav razumem, ti goniš to beštijo od 20+ kg po ravnem in v rahel klanček, tam kjer pa nisi zmogel z navadnim kolesom (ki je pol teže e-kolesa), pa uporabiš pomoč e-pogona. Pa ti si super!!!

  In še vprašanje za ponosne lastnike e-koles na tem forumu. Zmogljivost baterije se tekom svoje uporabne dobe znižuje, mogoče niste napolnili baterije, turo je bila malce daljša (doseg e-koles je sicer nekje 60-80 km) od načrtovane, pa p.m. evo zmanjka elektrike 10+ km do doma. Kaj sedaj??? Utrujeni pritiskate na pedala beštije do doma, jo pustite pri prijaznih domačinih in greste z javnim prevozom domov po avto, pokličete domov po pomoč ?? Hja, in če bi planski dokumenti načrtovali gradnjo elektrarne na premog, nuklearko, postavitev vetrnic ali zajezitev reke za HE par sto metrov za vašim domovanjem, bi se strinjali? Dobili bi ''frišno'' elektriko!

 • 0 |-10+10

  Tehnologija bo šla samo naprej in ne nazaj, tako da zanamci sigurno pridejo na svoj račun :)

 • 0 |-10+10

  V zakonu o cestno prometnih predpisih piše v 23. členu kaj je kolo:
  "kolo je enosledno ali dvosledno vozilo z najmanj dvema kolesoma, ki ga poganja voznik z lastno močjo; "
  Vse ostalo so mopedi, ali (e-)motorna kolesa. 

 • 0 |-10+10

  Glede na to kakšne cvetke se najdejo v CPP ga raje ne citirat, ker lahko izpadeš enak bukselj kot tisti, ki so ga pisali kaže jezik

 • 1 |-10+11

  Videti je kot da  počasi nastaja nekakšen elekrto klan,ki se vsebolj nespoštljivo vede do klasičnega kolesarstva.Ta stran obstaja še pred  elektro revolucijo in je namenjena rekreaciji in športu ,pri katerem pa električne mišice nimajo kaj iskati.Z vsem spoštovanjem do štromarjev.Na  e-kolesih niste ne kolesarji ne motoristi,ste nekaj novega kar je OK. To je nova panoga ki se precej ločuje od klasike,morda bi si začeli ustanavljati svoje klube ipd.. 

 • 3 |-10+13
  Dragi kolesarski zanesnjaki! Ne morem verjeti, kakšne negativne kolesarje prebiram na temo električnih koles. Res je. To niso več samo kolesa. So e-kolesa. Že več kot 10 let sem skoraj vsak dan na kolesu in sem na svoj lastni pogon premagal kar nekaj km. Upam da jih bom lahko še nekaj, brez asistence električnih motorjev. Ampak električna kolesa pozdravljam in sem navdušen nad njimi. Vsi tisti, ki govorite, da so za razvajence, potuha, lenuhe pomislite malo... Je boljše da narediš 50km z elektriko, ki ti pomaga ampak še vedno moraš vrteti ali je boljše biti doma in narediti 0km ? Je boljše vrteti vedno nekje po ravnini z 150w pri 23 kmh ali je lepše prevoziti še kakšen klanček in ne na njem izgubiti ves čas ki si ga namenil dnevni turi. Je v večji skupini kolesarjev boljše da vsak uporablja različno stopnjo asistence in se vozimo složno, ali da nekdo umira na kolesu, drugi si žvižga ter se an vrhu vzpona čakamo 30minut? Komur e kolesa ne pašejo, naj si ga ne kupi. Zagotovo pa ves ta sovražen in posmehljiv govor ni potreben. Trenutno je za naša razmere in povprečne dohodke nekoliko negativna le še cena. In mogoče tisti občutek, da si z nekim izzivom opravil sam. Za vse ostale stvari je e-asistenca super stvar. Naj strnim nekatere pluse: Na kolo se odpravi nekdo, ki prej ne bi niti pomislil. Različno pripravljeni kolesarji lahko kolesarij skupaj. Domet/obseg kolesarskih tour se poveča. Klanci postanejo zabava. Nepripravljeni, bolni, poškodovani lažje nadzorujejo intenzivnost Kdor se vozi v službo je zadovoljen, če vsaj tja ne pride zašvican. Če pa kdo noče elektrike, si naprave ne vžge ali pa si odklopi akumulator. verjetno vsa nastrojenost izhaja iz neke skrite želje po hitrejšem pedaliranju... Lp
 • -1 |-11+10

  @bianchi drugače nič novega na tem forumu, vsi so prepametni en za drugega, kot kak burek66, očitno pri tej tematiki res nimaš za burek, e-kolesa so 250W, ne 'do 250W' in ne '500 do 800W'. In e-bike je povečini kot drugo ali celo tretjo kolo, torej ga imajo tisti, ki brez problema zvozijo in mtb maraton ali kak cestni alpski prelaz z navadnim kolesom. Sicer ja, pametni so seveda pa vedno tisti, ki zadeve niso enkrat probali, kar je standard tu :)

 • 0 |-10+10

  Dragi Kolesko, e-bajki niso samo 250W, kupiti se dajo tudi močnejši. Malo poklikaj po spletu.
  Po zatrjevanju prodajalca večje slovenske trgovine večina "resnih" kupcev sprašuje ali se da motor "odpreti" na večjo moč.
  Naj kupi in vozi kdor hoče kar hoče... 

Dodaj komentar

Pošlji komentar kot odgovor uporabniku: nobody
 • P: set verižnikov Ultegra 53/39

  P: set verižnikov Ultegra 53/39

  Živjo,prodam nov set (nerabljen, vzet iz nove gonilke) verižnikov z vijaki Ultegra 6800 53/39. BCD 110. Cena 70€. Prevzem Kranj ali pošta Slovenije.lp

  Cena: 70,00 EUR
 • Nova 11r kaseta 11-28 Shimano Dura Ace R9100

  Nova 11r kaseta 11-28 Shimano Dura Ace R9100

  Prodam novo Dura Ace 11 redno kaseto 11-28. Kaseta je v škatli.

  Cena: 140,00 EUR
 • Mavic Cosmic Carbone SL / SLS / PRO

  Mavic Cosmic Carbone SL / SLS / PRO

  Kupim cestne obroče Mavic Cosmic Carbone SL / SLS / PRO ipd. !   Obroči naj bodo novi ali malo rabljeni. Račna Shimano.

 • PRODAM FSA ENERGY COMPACT - KRMILNA OPORA IN KRMILO

  PRODAM FSA ENERGY COMPACT - KRMILNA OPORA IN KRMILO

  Prodam popolnoma nove komponente za cestno kolo FSA, vzete iz novega kolesa:- Krmilo FSA ENERGY COMPACT, diameter 31.8mm, širina krmila 420 (aluminij).....70,00 EUR- Krmilna opora  FSA ENERGY, OS(...)

  Cena: Po dogovoru
 • Sidi ERGO 3 carbon, vel. 44

  Sidi ERGO 3 carbon, vel. 44

  Prodam zelo malo rabljene, kot nove cestne kolesarske čevlje Sidi ERGO 3 carbon, vel. 44. So belo črne barve, kot na sliki. Več slik in info v ZS.  

  Cena: 150,00 EUR
Prikaži večplusNova objava

Zadnji pluski

 • ReepsaaG je ocenil +1
  Forum bicikel.com
 • cortez je ocenil +1
  Menjava Shimano blokejev
 • presna je ocenil +1
  Lepa tura
Prikaži več

Najboljši komentarji v obdobju

 • Forum bicikel.com
 • Forum bicikel.com
 • Forum bicikel.com

Oglas 300x250

Prikaži večplusNova objava
 • Podarjam
  P: absoluteBLACK verižniki, ovalni
  absoluteBLACK, oval, 52-36, za Ultegra 6800 ali Dura-Ace 9000.Voženi 500km. Prodajam ker nimam več cestnega kolesa. (slika)
 • Podarjam
  Prijavite se za posojilo tukaj na 3%
  Ali potrebujete Finance? lahko danes izposodiš denar iz mojega podjetja po ugodni obrestni meri. naše storitve so 100% jamstvo in brez tveganja. Če se želite prijaviti, pošljite e-poštno sporočil(...)
 • Podarjam
  Rešitve za denar težave
  Storitve za podjetja in posameznike To sporočilo je naslovljena na posameznike, pravne osebe in podjetja, se lahko zadolžujejo do 2.000€ do 10.000.000€ ali več, na zelo nizko obrestno mero, Zaslu(...)
Prikaži večplusNova objava
Prikaži večplusNova objava


V redu

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.  
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih