--Notification--

logo

Kolesarski vodič po Srcu Slovenije

Novi vodič je namenjen treking, cestnim in gorskim kolesarjem ter kolesarskim družinam. 32 tur in skupno 1448 kilometrov cest!
Kolesarski vodič po Srcu Slovenije
Foto: Srce Slovenije

Glavni poudarki:
- 32 tur
- 1448 kilometrov poti
- 26.290 m vzponov
- 91 ur kolesarjenja
- več kot 100 namigov za oglede
- poti povezujejo 17 občin

Vodnik si lahko oglate na tej povezavi.

Brezplačno ga lahko dobimo na Centru za razvoj Litija, kmalu pa bo na voljo tudi na turističnih točkah po celotnem območju Srca Slovenije.

V okviru destinacije Srce Slovenije, ki združuje občine v osrednji Sloveniji, so pred kratkim te kraje povezali tudi s kolesarskimi potmi od Kamniško-Savinjskih Alp do dolenjskega gričevja. Poti sicer niso označene na terenu, zato pa so, skupaj s turističnimi znamenitostmi ob poti, podrobno opisane v novem kolesarskem vodiču priročnega formata na 76-ih straneh. V uvodniku nas nagovori ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij, sledijo pa tri osnovna poglavja za različne skupine kolesarjev. 

Treking poti je trinajst, dolge so od 17 do 72 kilometrov in speljane po manj prometnih asfaltiranih in makadamskih cestah, pri vsakem pa je tudi pripis o primernosti tras za družinsko kolesarjenje. Sledijo cestne poti, teh je sedem, in so dolge od 63 do 92 kilometrov, razgibanih in raznolikih gorskih poti pa je dvanajst v razdalji od 16 do 59 kilometrov. Večina poti je krožnih, pri nekaterih se je potrebno vrniti po isti trasi ali pa je za vrnitev navedena alternativa.

Vsak izlet je ob opisu opremljen tudi s kodo QR, višinskim profilom in ključnimi podatki, po katerih izberemo turo (dolžina poti, predviden čas, višinska razlika, zahtevnost in vrsta cest). Ker se na Centru za razvoj Litija, ki je vodnik izdal, zavedajo, da kolesarji iščejo tudi turistične zanimivosti, so ob vsakem izletu navedli še namige za ogled znamenitosti ob poti. Na koncu vodnika je navedenih tudi enajst tradicionalnih kolesarskih prireditev na območju Srca Slovenije ter osnovne informacije za kolesarje - turiste o turistično-informacijskih centrih, kolesarskih vodnikih, izposojevalcih koles in kolesarskih servisih.

Velika dodana vrednost je turistični zemljevid celotnega območja v merilu 1 : 50.000, ki so ga izdali v sodelovanju s Kartografijo. Na turistični karti so seveda vrisane tudi opisane kolesarske poti. Vodnik in karta sta vložena v priročno mapo. Na spletno stran še čakamo ...

Izdajo kolesarskega vodiča je podprla Evropska unija preko projekta Cyclo, ki spodbuja uporabo kolesa kot prevoznega sredstva v vsakodnevnem prometu. Vodič je izšel v 5.000 izvodih.

Komentarji

 • Prazno

Dodaj komentar

Pošlji komentar kot odgovor uporabniku: nobody
 • gonilka Shimano FC-RS500 52/36T

  gonilka Shimano FC-RS500 52/36T

  Prodam gonilko Shimano FC-RS500 52/36T !   Gonilka je nova, sneta z novega kolesa.

  Cena: 70,00 EUR
 • obroči Shimano WH-RS330

  obroči Shimano WH-RS330

  Prodam obroče Shimano WH-RS330 !   Obroči so novi, sneti iz novega kolesa.

  Cena: 180,00 EUR
 • Bianchi (retro)

  Bianchi (retro)

  Prodam rariteto Bianchi, cestno kolo.(slika)

  Cena: 770,00 EUR
 • Profile Design Aeria T2 - kronometer krmilo

  Profile Design Aeria T2 - kronometer krmilo

  Ugodno prodam rabljeno kronometer karbonsko krmilo Profile Design Aeria T2.   Več o krmilu: www.bike24.com/p245935.html  

  Cena: 360,00 EUR
 • Bell Meteor II - kronometer čelada

  Bell Meteor II - kronometer čelada

  Prodam novo kronometer čelado Bell Meteor 2 - velikost S.

  Cena: 60,00 EUR
Prikaži večplusNova objava

Zadnji pluski

Prikaži več

Najboljši komentarji v obdobju

Oglas 300x250

Prikaži večplusNova objava
 • Podarjam
  Prijavite se za posojilo tukaj na 3%
  Ali potrebujete Finance? lahko danes izposodiš denar iz mojega podjetja po ugodni obrestni meri. naše storitve so 100% jamstvo in brez tveganja. Če se želite prijaviti, pošljite e-poštno sporočil(...)
 • Podarjam
  Rešitve za denar težave
  Storitve za podjetja in posameznike To sporočilo je naslovljena na posameznike, pravne osebe in podjetja, se lahko zadolžujejo do 2.000€ do 10.000.000€ ali več, na zelo nizko obrestno mero, Zaslu(...)
 • Podarjam
  veriga, 8-redna
  Če komu doma leži kakšna odslužena veriga za 8 prestav (ali pa en del verige), bi se priporočil.   Med čiščenjem verige na trek kolesu sem namreč zgubil dva obročka pri zadnjem členku pred "Missi(...)
Prikaži večplusNova objava
Prikaži večplusNova objava


V redu

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.  
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih