Vzponi na Pance, Polževo

Domov > Forum > Vzponi na Pance, Polževo

Vzponi na Pance, Polževo

SORTIRAJ PO:
Joc 20.03.2006 08:45
Kje bi zvedel kaj več o teh vzponih ( prijava, trasa, dostop iz LJ, višinska razlika itd ) :č:
gregario_ 20.03.2006 08:51
v kratkem bo razpis na straneh kolesarskega društva grosuplje..

http://www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/

dostop iz lj:
-čez sadinjo vas, podlipoglav...pol so pa table skoz..
-lahko se gre čez grosuplje..
-lahko se gre čez dolino besnice pa potem na javor, dol z javorja in spet gor na pance..
itd itd

sred septembra je organizeran kronometr za udeležnce akcije :)

za polževo bo pa tut razpis..sam so pance velik bl obiskane..veeelik..

lp jaka
Joc 20.03.2006 10:54
Hvala! :č
doron 20.03.2006 18:22
Kako je sploh s temi Pancamičč Jest imam običajno trening do tja pa nazaj(ker ne hodim na skupinskega(45 min. oddaljenost.....)No pa kje so sploh Pance, ponavad pridem do gasilskega doma potem pa je gor en makedam. A je to toč Kje pa pol zapisujejo kolkrat si bil gor....č
Lea 20.03.2006 18:24
Stari, na vrh je gostilna...kako loh to zgrešiš...se vid d si mladinc.
doron 20.03.2006 18:27
Lej vidm vse table.... pol pa je ena taka mejhna tablca PANCE in zavijem ke, pridem do gasilnega doma in kaj polčč naprej je makedam, no razen če je še kšna druga pot. Aja pa nism drgač mladinc ampak deček b!
Lea 20.03.2006 18:32
Aja sori, pol pa nč čudnga d sploooh ne veš za gostilne.

Ej do Panc je taužnt varjant, ti bo kak domorodec bl točn povedu, recimo gregario.

Js vem za tole:iz Grosupla proti Perovem...naravnost....pr odcepu zaviješ levo za Polico, pr naslednem odcepu pa spet levo na Dole. Pol pa sam še naravnost gor pa čez mal hoste, na vrhu desno in si pred gostilno.
Pol ena varjanta je d greš takoj za mostom nad avtocesto u hrib med ene hiške, te ne vem dobr, pa vem da jih je še več.
Joc 27.03.2006 09:00
Kje se prijavim za vzpon na Panceč A je to v okrepčevalnici Pance-TOP ( kje je toč). A je do kontrolne točke asfalt ali makadam ( kot na Katarino)č
Hvala za odgovor :č
gregario_ 27.03.2006 09:23
okrepčevalnica je prva hiša u vasi ko prideš tja..ja prjavš se v okrepčevalnici..skoz je asfalt..

lp jaka
komponist 29.03.2006 15:21
Če greš iz Lj., sledi avtobusu št. 13 v Sostro, potem pa naprej skozi Sadinjo Vas do Podlipoglava, potem zaviješ levo, kaka dva kilometra pozneje imaš odcep levo na Javor, na kvazi desno pa odcep za Lipoglav. Pojdi na Lipoglav in stalno vozi naravnost, ne zavijaj na Lipoglav. Čez kake tri in pol kilometre si na vrhu, oštarija se že na daleč vidi. Vzpon ni težak, razen malo v zadnjem kilometru.
majchk 29.03.2006 15:40
Pance so prou lep vzpon, pa tut nč preveč zahteven...zmeri ko grem je kkšn kolesar na vrhu pred gostilno...Če maš mal več kondicije, pa še zravn na Javor zaviješ, je pa dost bolj strm :twisted: Je pa skos asfalt, tko da z gorcem gre bolj počas...
_Jurc_ 29.03.2006 18:39
Ko dobim kolo bom pomoje kar nekajkrat šel na polževo iz smeri Šentvid pri Stični, Ivančna Gorica... :)
doron 30.03.2006 07:23
Ja, kakšen pa je opis poti iz grosuplja na pancečč
Profesor 30.03.2006 08:22
doron je napisal:
Ja, kakšen pa je opis poti iz grosuplja na pancečč

Če štartaš iz Grosuplja moraš v vsakem primeru priti do križišča pri OMV Istrabenzu. Od tu greš preko AC nakar se po krajšem spustu odločiš za varianto A ali B.
Varianta A: takoj po tem spustu zaviješ levo v klanec proti vasi Perovo. Prevoziš vas Perovo, ki se konča ob pričetku gozda. kakih 300 m po koncu gozda zapelješ v vas Zgornja Slivnica. Kakih 200 m po tabli za to vas nadaljuješ naravnost (pri leseni obori za konje). Tu imaš opcijo tudi zaviti v rahlo levo - in narediš manjši ovinek, ki ti podaljša pot za cca. 100m. OK greš pač naravnost ter čez kakih 300m prideš do križišča v katerem je transformator. Tu greš desno - navkreber seveda. Po kakih 300 m prideš mimo šole na levi strani v vas Mali Lipoglav kjer v T križišču zaviješ desno. Če rabiš okrepčilo je v tem križišču kmečki turizem. Nadaljuješ mimo gasilskega doma - naravnost - kjer se kmalu prične krajši spust. Kmalu ko prideš iz gozda lahko na levi strani vidiš vas Pance. V sledečem križišču (križišče X - pomenbno za varianto B)greš naravnost in po cca. 150 m si na cilju - OKrepčavalnica je mislm da 2. hiša na desni - je dovolj velik parkplac da ne fališ. Pa tud bicikli se redno svetjo tam.

Varianta B: Takoj po tistem rahlem spustu nadaljuješ naravnost skozi Malo Staro vas. Približno 2km kasneje zaviješ levo v gozd. Pojma nimam kaj piše na tabli, morda Troščine. OK, od tega križišča greš rahlo navkreber in takoj ko se cesta pogliha zaviješ levo. To je cca dobrih 100m od prejšnejga križišča. Po približno 1km bracanja prideš do manjšega križišča kjer zaviješ levo - pazi rešetke takoj za zavijanjem. Od tu lepo nadaljuješ v klanec po tej cesti. PO kakem cca 1,5 km prideš na vrh v križišče X, kjer zaviješ desno in po že opisanem postopku do cilja.

Kilometraže so pisane bolj tkole iz glave.

Maš pa seveda še varianto iz Šmarja-Sap. Sam ne vem kje štartaš, da bi ti bolj natančn opisal.
kavlj 30.03.2006 09:16
Iz šmarja sap lahko štartaš pri tov. black and decerk ali kako pač se že imenujuejo.
andro1 30.03.2006 09:23
kavlj je napisal:
Iz šmarja sap lahko štartaš pri tov. black and decerk ali kako pač se že imenujuejo.

black & decker ;)

oziroma samo podjetje se drugače imenujejo, tm majo sam proizvodnjo black & decker ;)
kavlj 30.03.2006 09:53
Maš prav. :lol:

Firma je pa GMM, če se prav spomnim.

No, iz Šmarja Sap je prav fajn strmina, tam moraš čez progo in pod AC, potem je samo hrib naprej. :twisted:
doron 30.03.2006 22:00
Hvala, Hvala :D
Joc 06.04.2006 12:35
Zanima me, kje se pride dol, če greš na Pance ( iz Ljubljane) in potem zaviješ na Mali Lipoglav?Hvala :?:
juventino 06.04.2006 14:29
Heh, mene tud to zanima, men se zdi da grosuplje sam nism zihr. Sicer je pa vzpon na pance luštn, ni zahteven, ravno primeren za pijenje forme. Je pa javor dosti težji, zadnič sm šu, matr sm se muču na določenih delih, je pa spust zelo lep do sostra.

A kdo zbira štempiljke na pancah, jst mam že tri
doron 06.04.2006 15:12
No, kako je na pancah a morš prnest jurja petsto pol jih pa zbiraš al kako? no če greš s panc dol na mali lipoglav prideš dol v sostrem, ubistvu prva vas je podlipoglav potem pa pot nadaljuješ proti fužinam, bizoviku
juventino 06.04.2006 15:21
Jp,1500 plačaš štartnino potem pa zbiraš štempiljke, en vzpon je ena štempiljka, dnevno lahko dobiš samo eno, če zbereš več kot 40 štemplov, dobiš zlato priznanje. Za vse udeležence "vzpon na pance" pa je v igri nagradno žrebanje, ki bo v septembru, 1. nagrada je kolo
juventino 06.04.2006 15:22
doron je napisal:
No, kako je na pancah a morš prnest jurja petsto pol jih pa zbiraš al kako? no če greš s panc dol na mali lipoglav prideš dol v sostrem, ubistvu prva vas je podlipoglav potem pa pot nadaljuješ proti fužinam, bizoviku

Kam pa prideš če pri križišču (levo pance, desno mali lipoglav) peleš naravnost?
Joc 07.04.2006 07:45
V Sostrem prideš dol s Panc, če greš skozi Podlipoglav, mene pa zanima kje prideš dol če greš s Panc naravnost gor ( mal je klanca ) na Mali Lipoglav ( a prav tako v Sostrem)?

Jz mam dve štampiljki. Sem šel zadnič s Panc še na Javor , pa sem precej kolena grizu. Ja spust je pa fajn :P
doron 07.04.2006 20:13
Jest sm pa dns naredu eno turo do Panc(25 km) pa naprej čez sostro nato po ižanki do Iške vasi kjer sem prišel do očeta in skupaj sva se odpeljala domov :lol: Glede panc pa enkraten vzpon!
CHEF860 11.04.2006 13:59
Js sm bil na Pancah mogoče dvakrat v življenju :lol:
Uporabnik ne obstaja. 11.04.2006 14:19
Joc je napisal:
V Sostrem prideš dol s Panc, če greš skozi Podlipoglav, mene pa zanima kje prideš dol če greš s Panc naravnost gor ( mal je klanca ) na Mali Lipoglav ( a prav tako v Sostrem)?

Jz mam dve štampiljki. Sem šel zadnič s Panc še na Javor , pa sem precej kolena grizu. Ja spust je pa fajn :P

Matr clovek bi pomislil da v 21 stoletju pa ze obstajajo zemljevidi. :D
No ce se dvignes na Mali Lipoglav iz Panc gres naprej po
glavni cesti in se spustis proti vasi Zgornja Slivnica. Pred vasjo
imas Y krizisce. Ce gres levo gres cez vas do AC(vas Perovo).
Ce pa gres desno prides takoj do vasice Permete. Tu imas
vec moznosti. Desno zavijes proti Repcam kjer te caka
"orng" spust proti Brezju in nato naprej proti Podlipoglavu ...
ali pa naravnost kjer se spustis na Smarje Sap. Ce zavijes
desno pa prides v Zgornjo Slivnico.

LP
CHEF860 11.04.2006 14:29
Zemljevidi že so, ampak mularija jih ne zna brat, ker je prepuščena samim sebi :lol: :lol: :lol:
Joc 11.04.2006 14:56
Sem pogledal na zemljevid, pa vseeno imam raje informacijo s terena, s prve roke. Ja, res je tako kot zgleda na zemljevidu in je Tiny napisal, sem sam probu ( v petek ).

Znam prebrat zemljevid, me pa zanima, kako veš Chef, da spadam med mularijo? :lol:
CHEF860 11.04.2006 15:10
Sej ne vem... podjebavam pač... js dvomim da bi spet našel gor, še takrat ko sm biu, sm biu ponesreči... preveč gužve zame... mi gre na živce, če me vsak tadrug vpraša, kok vaga moj bicikl, pa kok sm dau zanjga, potem pa še pbvezen komentar: "Jah, sej takle kr sam leti, anede!" :evil:
1 2 3
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI