Predrta zračnica na specialki

Domov > Forum > Predrta zračnica na specialki

Predrta zračnica na specialki

SORTIRAJ PO:
veliki 10.08.2006 20:55
Zanima me kakakšne pripomočke uporabkljate če se vam predere zračnica med vožnjo na cestnem kolesu.Vem da se dobi pumpa na bombice ampak nevem če je to uporabno za cestno kolo. :cry:
hopla 10.08.2006 20:56
veliki je napisal:
Zanima me kakakšne pripomočke uporabkljate če se vam predere zračnica med vožnjo na cestnem kolesu.Vem da se dobi pumpa na bombice ampak nevem če je to uporabno za cestno kolo. :cry:

jaz uporabljam mobitel.

Sam kaj ko že skoraj 3 leta nimam defekta :twisted: :lol:
haydiy 10.08.2006 20:59
veliki je napisal:

Uporabljam neko no name pumpo na bombice in dela ko šus!
ZigaK 10.08.2006 21:05
jst mam s sabo pumpo, rezervno zračnico, flike, une plastične palčke za gumo dol dajat, denarnico, adapter za avtoventilček (petrol), mobitel
zdej bom pa začel nost s sabo 2 rezerve, pa bombice, ker mi je včeri ratal dve gume naenkrat počt :roll:
mogoče bi pa uzadi pod zic spravu še rezervni plašč? :lol:
zihr je zihr
veliki 10.08.2006 21:08
ZigaK potem si pravi popotnik na kolesu :)))si že kakšno dolgo turo na redo da imaš toliko opreme pri sebi.Kkao pa deluje pumpa na bombice je praktična zadeva?
ZigaK 10.08.2006 21:14
jst mam tak pristop: ko se mi nekaj pokvari na kolesu, in zaradi tega obtičim na cesti, je treba to za naprej "pokriti"
raje ne naštevam kaj imam s sabo na mtb-ju :lol:

pumpo na bombice sem kupil pred kratkim, sem jo pa uporabljal že pred kakimi 10 leti in je vse delovalo bp, sepravi da zdaj deluje še toliko bolje (tehnika napreduje ..)
veliki 10.08.2006 21:18
To se tudi jaz slišal da deluje me pa zanima koliko bombic porabiš za eno cestno zračnico.Jaz tudi imam tiste plastične palčke pa zračnico ter navadno pumpo poleg samo mi ni za pumpat ker popizdim poleg(hvala bogu še nisem imel defekta samo in case če se mi kaj takšnega slučajno zgodi)
cherokee 10.08.2006 21:27
zanč sm kupu eno majhno pumpo od sks injex zoom light, piše da se da napumpat do 10barov sicer do tolk še nism sprobu, se da pa na 6-7 barov nafilat čist u izi
chico 10.08.2006 21:27
ZigaK je napisal:
jst mam s sabo pumpo, rezervno zračnico, flike, une plastične palčke za gumo dol dajat, denarnico, adapter za avtoventilček (petrol), mobitel
zdej bom pa začel nost s sabo 2 rezerve, pa bombice, ker mi je včeri ratal dve gume naenkrat počt :roll:
mogoče bi pa uzadi pod zic spravu še rezervni plašč? :lol:
zihr je zihr

Jest zelo podobno. Mi je tudi enkrat ratal v Cerkljah na en oster kamen sredi asfalta zapeljat tako, da eno zračničo je čist razsekal, drugo sem pa zaflikal.

...letos flikal že 3x, pa enkrat od tega plašč presekal (sem ga imel vsega skup 2 tedna, pa ene 500 km) ...sem potem razmišljal, da bi moral tist stelvio malo bolj napumpat, ker je imel ob strani ful tanjše stene kot michelin in se je zato ful bolj posedal. Grrrr...

...aja, uporabjam pa navadno pumpo in ne tiste za bombice.
grga110 10.08.2006 21:34
Kakršne so ceste letos, bi moral sabo vozit kar tri zračnice. Letos sem imel že tri defekte, prej pa v treh letih enega. Zraven vozim pumpo (SYS) ki baje lahko nabuta do 10 bar-ov.
veliki 10.08.2006 21:51
A vi pumpate ročno :?:
cyclop_si 10.08.2006 21:54
veliki je napisal:

Ne! Jaz pred furo pasulj pojem pa ne rabim pumpe sploh! :mrgreen:

Valjda da ročno... što ne ubija, jača! ;)
Dawid 10.08.2006 22:01
jaz vozim zravn pumpo BBB, zračnico, one plastične palčke za gumo dol dajat, denarnico, mobitel, avtoventilček.... to pa je tud to.. :D:D
Fly by Cult 10.08.2006 22:26
Se pa še najbolj splača da vzameš s sabo nekoga ki ima vse našteto pri roki in da povrh vsega zna to tudi uporabit. :mrgreen:
heni 10.08.2006 22:47
veliki je napisal:

Tehnika gre naprej, ampak moram povedat iz lastnih izkušenj, da še najbolj zaupam stari klasični SILCA pumpi. Sam zdej jo težko dobiš :!: :?: Jo moraš posebej naročit iz Italije, pa še na dimenzijo okvirja ti mora pasat.
Drugač jo lahko pa uporabiš še za kej druzga npr.: užgeš kakšnga hudga psa na 4 al pa na 2 nogah :twisted:
Jaz sem dolga leta pumpal s tako pumpo (tud 10 atm) brez problema :P
CHEF860 11.08.2006 08:39
zračnico, eno bedno pumpo in nastavk za avtomobilski ventil!

S tisto tadolgo pumpo, Heni, lahko pa tudi onesposobiš tekmeca :twisted: "Pumpo mi je porinu med šprikle, pes!", hahaha
eustahija 11.08.2006 09:47
rezervno zračnico, flike, nastavek za avtoventil,pumpo....predvsem pa mirne živce.....sem že odtrgal ventil....matr se mi je to že parkrat naredilo......
heni 11.08.2006 10:11
CHEF je napisal:

S tisto tadolgo pumpo, Heni, lahko pa tudi onesposobiš tekmeca :twisted: "Pumpo mi je porinu med šprikle, pes!", hahaha

Da je kdo kakšnmu porinil pumpo med šprikle se ne spomnim. Je pa pred leti, ko so nekateri še dirkal s pumpo in rezervo, prišlo na dirki na vrhu Limskega kanala do obračuna s pumpo.
cyclop_si 11.08.2006 10:39
heni je napisal:
....do obračuna s pumpo.

Boga pumpa, a je ni škoda! :twisted:
CHEF860 11.08.2006 11:00
heni je napisal:
CHEF je napisal:

Da je kdo kakšnmu porinil pumpo med šprikle se ne spomnim. Je pa pred leti, ko so nekateri še dirkal s pumpo in rezervo, prišlo na dirki na vrhu Limskega kanala do obračuna s pumpo.

Zakon, to so bli časi!!! :lol:
driver 13.08.2006 16:57
Jaz sem tut se danes nekaj zajebaval in sem odtrgal ventilček, še dobr da sem imel rezervno zračnico potem pa hudiča napumpat na eni barometer ni delal z drugo si nisem mogel nič pomagat potem sem najdu tretjo in sem napumpal na uč nekje.

Jutr moram it v trgovino da si kupim eno pumpo da bom vidu kolk napumpam.

kakšn nastavk to uporabljate?

pa kakšno pumpo priporočate?

jaz imam francoski ventil in sem hotu danes s pumpo za avto napumpat pa sem samo ventil odlomu sicer je bil nek nastavk zraven sam ni nič pumpalo s tistim.
luka_s 13.08.2006 19:26
CHEF je napisal:
heni je napisal:
CHEF je napisal:

Zakon, to so bli časi!!! :lol:

ja pa kukr sm slišu se j to s pumo med šprikle dogajal tud na touri pa baje so tud žeble metal za sabo, adijo pamet, sam to kakih cca 40 let nazaj
driver 14.08.2006 11:53
Kupil sem pumpo od park tool-a z barometrom in jo takoj sprobal in zadeva se odlično obnese. Upam da nebom imel zdej več problemov z lomljenjem ventilčkov in pumpanjem na pravi pritisk v gumah.
bizi12 19.09.2006 23:16
kje se dobi dapter za avtoventil :?:
vin 19.09.2006 23:18
veliki je napisal:

sigurno,da je uporabno. :)
St.Jimmy 19.09.2006 23:27
bizi12 je napisal:
kje se dobi dapter za avtoventil :?:

http://www.bike-center.biz/index.php?lang=si&module=shopprod&id=2548

mene pa zanima če kdo uporablja takšen sprej za krpanje in kako se obnese?

Torej se tole

http://www.bike-center.biz/index.php?lang=si&module=shopprod&id=2439

dejansko obnesE? kolk pa ene "piksna" drži?
bikebee 31.05.2009 20:49
Pa za specialko obstaja kaka vzdržljivejša zračnica (ali pa plašč), ki omogoča krajše vožnje tudi po makadamu in gozdnih poteh (ravnina, sem ter tja kaka korenina)?

Peace.
Zajebanec 31.05.2009 20:56
bikebee je napisal:
Pa za specialko obstaja kaka vzdržljivejša zračnica (ali pa plašč), ki omogoča krajše vožnje tudi po makadamu in gozdnih poteh (ravnina, sem ter tja kaka korenina)?

Peace.

>Mi specialkarji za krajše vožnje ne uporabljamo ne zračnic in ne plaščov...zadostuje že gola felna,res,da jo po vožnji treba malo scentrirat,ampak še ti vedno vzame manj časa,kot nameščanje zračnic in plaščov. ;)
bikebee 31.05.2009 21:05
90% vožnje po asfaltu, 10% ostalo. Zračnica ali plašč, ki ponuja zadovoljivo razmerje med vzdržljivostjo in dobrimi lastnostmi za hitro in udobno vožnjo?

Realnost ali film Toma Cruisea?
zmaj24 31.05.2009 21:08
Jaz bi ti svetoval, da najprej mal naštudiraš vrste koles glede na njihovo uporabnost, potem pa sprašuješ taka in drugačna vprašanja!

Pa upam da ne jemlješ mojega posta kot kakšen napad in da mi v odgovoru spet ne ponujaš raznih antidepresivov kot si mi to par ur nazaj!
1 2 3 4
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI