CHEF je napisal: |
Kdor kupi bicikel za 150 evrov in trdi, da je dovolj dober zanj, se definitivno ne ceni!!! |
Bojler je napisal: |
Kupi kolega nekega balanca in pride celi ponosni: jaaaa sem kupil ta stroj zdaj, znižan iz neverjetnih 85k sit na 50k sit, to je prilika...to moraš izkoristit!!! ![]() |
Bojler je napisal: |
zanimivo je kako ima hervis nas budale dobro naštudirane in ve na kaj raja pali ----> popusti!! Tiste prečrtane cene seveda nikoli niso veljale, zanimivo da naša blesava tržna inšpekcija to ne odkrije pri tako velikem trgovcu, kaj si lahko potem šele mali privoščijo ![]() Moja mati je kupila nekoč balanca za mislim da 30 jurjev...bože mili, jaz sem se skoraj zjokal ko sem to gledal, kaj šele probal vozit, vse je plastik fantastik cheep shit. Kupi kolega nekega balanca in pride celi ponosni: jaaaa sem kupil ta stroj zdaj, znižan iz neverjetnih 85k sit na 50k sit, to je prilika...to moraš izkoristit!!! ![]() Aja pa glede inšpektorjev ! Grem stavit da jih je v celi sloveniji morda deset..sem zadnjič slišal da sta za celo pri neki zadevi pa se ne spomin keri samo dva inšpektorja.Morala bi pa tudi zveza potrošnikov in kutinova upozorjati na tovrstne anomalije ,toda tudi to ne bo zaleglo dokler bo folk palil na popuste. No da vam povem kaj je zdaj takoj dober nakup za 300€.... greš v freestyle, kupiš bajke ki še jih imajo od lani. Punca kupila rincona za 300€, redna cena se mi zdi okrog 500€, puna kapa za nedeljski krog in do gostilne ![]() |
jurjur je napisal: |
V principu je škoda kupit dobro kolo, ker se bo nekdo drug vozil z njim. |
Višnjan je napisal: | ||
Se znaš lepo potolažit ![]() |
c0oki je napisal: |
Drago kolo se uporablja samo za trening(čemur je v osnovi tudi namenjeno), torej ne rabiš nobenih ključavnic in podobnega sranja, ker greš na trening in prideš domov, brez da bi kje stopil s kolesa(razen pri kakšnem krajšem postanku). Za kaj drugega(trgovina, šola, faks,...), bo pameten človek itak uporabljal nekaj, zaradi česar se ne bo tolkel po glavi v primeru kraje. Kdor pa hoče bit šminker, pa mu jaz nisem kriv, da mu vkradejo bicikl vreden 2000eur, ker ga je mel cel dan zaklenjenega bogu za hrbtom in vsem nepridipravom na očeh. Tak bicikel je namenjen za dirkanje in treninge, pravi kolesarji pa zelo skrbijo za njih in je greh, če pustiš tak bicikel kje samega za več kot 5 minut. Nekateri jih majo celo v spalnici zraven postelje parkirane med netreningom. ![]() ![]() |
Adamovc je napisal: |
To ni čisto res, na raznih maratonih ala Franja imaš pred štartom predvsm pa po cilju ob stenah prislonjenih na stotine dobrih koles.... |
holloB je napisal: |
pa liter Merlota ![]() |
c0oki je napisal: |
Jaz osebno ti tega kolesa NE priporočam, saj če ga rabiš le za v službo ali faks, je prvo kot prvo 50tisoč sit preveč denarja, pol si raje kupiš eno staro cjazo za 5-10k, ki ti ga nebo žal v primeru kraje. Če ga boš mel pa za kakšne ture-rekreacijo, pa ga vsekakor NE priporočam, prvič zato, ker ima to kolo verjetno 15-20kg, drugič zato ker je PREDRAG, saj vsak začetnik, ki da 50tisoč za kolo, pričakuje kvaliteto, ki pa je tu NI. Boš imel dosti več od tega, če boš kupil rabljeno kolo za tak denar. Poglej, samo kot primer.. lani sem na bolhi kupil tole kolo za točno 30tisoč slovenskih sit: ![]() Bicikel je aluminjast, z Alivio opremo, ki je v rangu koles, ki stanejo 100tisoč sit. Uporabljam ga za v šolo in tu in tam kakšno turco, ko nimam specialke pri roki. Biciklu čisto nič ne manjka, zraven sem dobil še polletno garancijo in račun(kolo je stalo nekaj čez 100k), ima pa okrog 13kg. Mogoče sem imel srečo, ampak še marsikdaj najdem kakšno zelo ugodno ponudbo, tako, da se splača pogledat malo po oglasih in se pozanimat... ![]() |
CHEF je napisal: |
To moram enkrat prelit še v blog ![]() |
Moram dodati sledeče , kar se tiče ravno tega bicikla. V Centru ponovne uporabe sem naletel na odvrženega, ravno tega modela kolesa Balance 1+1 z Zoom vilico . Kupil za 5 € . Bil je na pogled za v smeti . Ker je lepe barve in aluminij sem se odločil , da ga probam oživeti. Takole : BB brezhiben še po 14 letih , pogonski zobniki v redu , oba menjalnika brezhibna Altus - brez zračnosti , amortizerji delujejo , V zavore namazal in dodal nove gumice ~6€. Prestave so bile dobre , razen desne ročke gume , ki je bila obrabljena . Zamenjal obe prestavi ~15 € , zamenjal še obe zajli bremz in dal vse nove božirje v barvi kolesa ~ 15 € . Zaključki božirja zlati KCNC tako, da se ga ukradet ne bo moglo . Nova veriga 8€ in menjava obeh ležajev v pestih ~10 € . Zadnji zobniki 7 na pogled dobri , bomo videli. Gor dal nove mestne gume 2.125 in nove zračnice skupaj 34 € . Kolo pa ni imelo ne sedežne opore 28.6mm , ne zapenjala ~4€ , ne sedeža . Pedali zanič , nova 10 € . Nogica 8 € . Suma sumarum , 130 € . Kolo ko grom za naslednjih 5000km in naslednji servis. Nobeden nima takšnega , kar je prvo pravilo varnosti pred krajo. Novo je danes ~ 300€ . Kupim pa sedežno oporo 28.6mm - dirkalno .
Na generalki imam Merido iste vrste kolesa , ki je stara ~ isto , kot Balance , menjava je bila potrebna pa : ležaji v kolesih 12 € , 8 redna kaseta - uničena 20 € , veriga tako rastegnjena , da notri ni šel kaliber na drugi strani trna 9 € , total uničen BB 13 € + 10 € menjava , menjalniki z normalno zračnostjo , pedala uničena 10 € , sedež počen 15 € , menjane vse zajle 10 € , ena guma 11 € in obe zračnici- ventili , ki se jih ne da zamenjati - 9€, venčki krogličnih ležajev krmila za 1 mm manjši od standardnih - predno sem ugotovil kaj me ebe , sem izdil , tako da sem stare dal nazaj . Strošek skupaj 120 € . Primerjava obeh : Balance je veliko boljše urejen kot pa Merida tudi boljše ohranjen za praktično isti denar .
http://www.bolha.com/oglas1843483
http://www.bolha.com/oglas2077724
http://www.bolha.com/oglas1883068