Krk

Krk

SORTIRAJ PO:
JC29 26.04.2007 19:34
Torej, za prvomajske praznike se bom nahajal na Krku. Seveda gre z mano tut kolo. Če gre še kdo naj mi javi, bomo šli skup kej vozit. Štartam pa jutri (27.4) zjutraj ... tko da pohitte. Če pa ne bom mogu prebrat kakšnega posta, od katerega ki gre tut na Krk, me pa najdete po vseh cestah na Krku, če se srečamo, častim rundo :lol: V modrem klubskem dresu RP. ;)
ROTOR 26.04.2007 19:36
Ha...Krk (Baška) imam rezerviran od 23. Avgusta do konca Septembra ;) s kolesom seveda.
JC29 26.04.2007 19:39
jst grem dol na "glavni dopust", čeprav sem še šolar, potem še enkrat proti začetku avgusta. Mamo vikend dol pa gremo skoraj za vsake praznike dol (razen pozimi)
JC29 26.04.2007 20:30
ni nobenga ? ah ja bom pa spet sam
ola 14.05.2007 18:55
kak je kaj kolesarit na otoku Krku ? nameravam it za 1 tedn z starsi pa gre valda kolo polek ;)

a je fajn za kolesarit?
kakšnen ej alsfalt , kje se da vozit (po mestu, puste poti ..), so vozniki strpni (aja hrvati :twisted: :twisted: :roll: :roll: hehe)
FERENČAK 14.05.2007 18:57
ola je napisal:
kak je kaj kolesarit na otoku Krku ? nameravam it za 1 tedn z starsi pa gre valda kolo polek ;)

a je fajn za kolesarit?
kakšnen ej alsfalt , kje se da vozit (po mestu, puste poti ..), so vozniki strpni (aja hrvati :twisted: :twisted: :roll: :roll: hehe)

v baški maš nore off road poti
ola 14.05.2007 18:59
za specialko ;)
malo 14.05.2007 19:28
npr. prečenje Baška-Vrbnik za mtb... ;)
ola 14.05.2007 20:12
a bi se mi kdo pridruzil 1.7.07 iz mbja na otok krk ?

okrog 400km po stari cesti (al je več?)
vrjetno bi prespal nekje na pol poti
TurboFish 14.05.2007 20:33
ferenc na krku mamo vikend in kolo gre po navadi z mano ko grem za vsaj 4 dni.

jaz se vozim po severnem delu krka čižiči, soline, polje,šilo, risika, vrbnik, dobrinj kras, gabonjin, rasopasno
asvalt je še kr, klanci 9-12 % tko da se kr namatras ampak dol pa leti.
Za hrvate kolesarji sploh ne obstajajo tko da je treba full pazit v glavnem imam zelo slabe izkušnje z vozniki pa še ceste so zelo ozke

L
rollo 14.05.2007 20:57
TurboFish je napisal:

Za hrvate kolesarji sploh ne obstajajo tko da je treba full pazit v glavnem imam zelo slabe izkušnje z vozniki pa še ceste so zelo ozke

Ne vem no če tole res drži. Sem Krk v dveh letih prevozil po dolgem in počez in se zelo redko zgodi, da kdo kaj potrobi, no mogoče poleti kak turist ki se mu skoz am mudi :roll: ....
So domačini veliko bolj tolerantni do nas kolesarjev kot marsikje tukaj!
Ceste so res ozke, samo če poiščeš stranske, pa tudi ni preveč prometa in se da kar lepo kolesarit.

Ni pa kaj dosti za komplicirat, ker zgubit se tako rekoč ne moreš ;) , vsaj kar se asfalta tiče.

Je pa Krk že nekaj časa dobro prepleten z mrežo kolesarskih poti med mesti in vasmi, ki so solidno označene, se pa kljub temu priporoča kaka karta ...

Se vidmo ko bomo dol!

PS
Lahko bi vsak ki bo dol kaj kolesaril napisal kdaj bo dol in se tud lahko kaj zmenmo za skupne turce.

.
JC29 14.05.2007 20:58
ja jst tut bolj po tem delu vozim ja... :D mamo u Polju vikend. Un klanc iz Šila gor je kr lep :D al pa iz Klimna gor :) jst grem Avgusta dol za 3 tedne ... če bo še kdo kdaj tm se lohk kej zmenmo pa se mal skp vozmo dol
rollo 14.05.2007 21:00
Pineziči - pred Valbisko zadnji teden julija, prvi avgusta in kar nekaj prostih vikendov
malo 14.05.2007 22:51
Kot ste sami opazili so ceste polne predvsem v turistični sezoni in ob večjih praznikih...

Ta vikend sem videl tri kolesarje v mestu Krk, oblečene v Bicikel.com drese..

Drugače sem pa srečal precej hrvaških mtb kolesarjev nad Drago Bašćansko...(www.adrenalina.hr)..
rollo 15.05.2007 08:20
Problematična je bolj ko ne samo "glavna" cesta od mosta do Baške, vse bp.
Seveda, če se iščejo izgovori da se nekaj ne da, da je ....... :roll:
ola 16.05.2007 00:24
super

če bo kdo na krku 1.7. do 8.7. naj mi pošlje pm gremo na kako skupno turo :)
armstrong_rules 31.07.2007 13:24
rollo je napisal:
TurboFish je napisal:

Ne vem no če tole res drži. Sem Krk v dveh letih prevozil po dolgem in počez in se zelo redko zgodi, da kdo kaj potrobi, no mogoče poleti kak turist ki se mu skoz am mudi :roll: ....
So domačini veliko bolj tolerantni do nas kolesarjev kot marsikje tukaj!
Ceste so res ozke, samo če poiščeš stranske, pa tudi ni preveč prometa in se da kar lepo kolesarit.

Ni pa kaj dosti za komplicirat, ker zgubit se tako rekoč ne moreš ;) , vsaj kar se asfalta tiče.

Je pa Krk že nekaj časa dobro prepleten z mrežo kolesarskih poti med mesti in vasmi, ki so solidno označene, se pa kljub temu priporoča kaka karta ...

Se vidmo ko bomo dol!

PS
Lahko bi vsak ki bo dol kaj kolesaril napisal kdaj bo dol in se tud lahko kaj zmenmo za skupne turce.

.

Se strinjam. Stranske ceste po Krku so res zelo primerne za kolesarjenje, še posebej za tiste, ki uživamo v klancih. Prometa je po teh poteh izredno malo (kar se tudi vidi iz mojih filmčkov na Youtube-če koga slučajno zanimajo), sploh pa je ta otok izredno porasel z rastlinjem.

In za pokušino še en od filmčkov, posnet na relaciji Rasopasno-Soline:
http://www.youtube.com/watch?v=3ps4MDHZ9IA

Lp, D
JC29 31.07.2007 13:52
Ko smo že lih pri Krku... Ta četrtek gremo s starši na Krk, tko da če je/bo kdo tam, naj kej napiše pa gremo kej skup kdaj na kolo :) Oblečen bom v bel Energijin dres. :)
pene 30.07.2010 11:19
jutri se s kolesmo odpravljam na Krk - zanima me, ali je mogoče (dovoljeno) s kolesom prek mostu?
Ban 30.07.2010 11:34
pene je napisal:
jutri se s kolesmo odpravljam na Krk - zanima me, ali je mogoče (dovoljeno) s kolesom prek mostu?

Kolega je šel pred kakimi dvemi leti čez, pa je reku da se je nek alarm sprožu :lol: Da bi mogu it peš po pločniku čez.
pene 30.07.2010 12:01
Ban je napisal:
pene je napisal:

Kolega je šel pred kakimi dvemi leti čez, pa je reku da se je nek alarm sprožu :lol: Da bi mogu it peš po pločniku čez.

Hvala. Sem našel še par postov v temi http://www.bicikel.com/sl /forum/?thread_id=7219&p=2 , baje moraš res peš po pločniku, lahko pa kršiš pravila in se zapelješ s kolesom po vozišču 8)
Ruzanc 30.07.2010 12:11
Iti moraš ob kolesu po poločniku samo čez del kjer pobirajo cestnino. Potem nadaljuješ normalno čez most na kolesu.
IZO 30.07.2010 12:19
Jaz se nisem nikoli ustavljal, samo pićim mimo rampe po vozišču...predvčerajšnjim takoj za policijskim vozilom, pa ni nihče utrujal. Priznam pa, da sem se spraševal, če me bo na drugi strani počakal in povprašal po zdravju...pa me na srečo ni! 8)
pene 30.07.2010 12:19
ruzans je napisal:
Iti moraš ob kolesu po poločniku samo čez del kjer pobirajo cestnino. Potem nadaljuješ normalno čez most na kolesu.

Super, hvala za nasvet!
pene 30.07.2010 12:22
IZO je napisal:
Jaz se nisem nikoli ustavljal, samo pićim mimo rampe po vozišču...predvčerajšnjim takoj za policijskim vozilom, pa ni nihče utrujal. Priznam pa, da sem se spraševal, če me bo na drugi strani počakal in povprašal po zdravju...pa me na srečo ni! 8)

:D Bom poskusil tudi jaz svojo srečo in poročam v ponedljek
Ruzanc 30.07.2010 13:53
pene je napisal:
ruzans je napisal:

Super, hvala za nasvet!

Ni problema! Vsaj tako smo naredili s kolegi pred dvema tednoma in vsa prejšnja leta.. :) Srečno! 8)
uklanec 08.09.2011 19:19
jutri grem iz lj na krk, plan je Lj-Rakitna-Cerknica-Prezid-Ri jeka-Krk.
Če slučajno še kdo, pm
lp
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI