Nov kolesarski ekstremni podvig?

Domov > Forum > Nov kolesarski ekstremni podvig?

Nov kolesarski ekstremni podvig?

SORTIRAJ PO:
laufar 14.05.2007 22:39
Janez Suhodolc iz Ljubljane je v Delu v pismih bralcev zapisal:

Zasavski ultramaratonec Radovan Hilarij Skubic namerava s kolesom v Peking. V 48 dneh namerava prekolesariti 14.500 km. Tako piše v Delu v torek, 8. maja.
Preračunal sem: to je zajetnih 302 km na dan. Ultramaratonec bo kolesaril 10 ur na dan s povp. hitrostjo 30km/h. Potem sem bral naprej. Ob njem bodo na poti do Pekinga kar 3 vozila s štirimi spremljevalci.
Zamislil sem se. Stroški bodo znašali, čez palec, najmanj 100.000 evrov! Od kod sredstva, kdo bo prikrajšan?
Naj povzamem; nameravano akcijo odsvetujem. Če že mora s kolesom v Peking, naj gre na pot sam, vsak dan naj prevozi max. 100km, ker bo v takem tempu lahko komuniciral z okolico, dogodivščin bo na pretek, na koncu bo lahko o svojem potovanju napisal knjigo. Potovanje bo trajalo trikrat dalj, stroški pa bojo desetkrat manjši!
Ekspedicija naj bi vozila s seboj slovensko zastavo in rudarsko svetilko. Kaj naj bi s temi artikli počeli v Pekingu ni jasno. Kdo bi jih prevzel, kam jih bodo potem dali?


Jaz bi samo dodal, našim neumnostim noče biti konca! :roll:
Uporabnik ne obstaja. 14.05.2007 22:50
Ali je 14.500 nov rekord? Ali ima to vse M.B? Pa povprečje bo imel boljše kot J.R?
Mitko 14.05.2007 23:02
Danes sem nekje videl, da se je na Japonskem v eno savno stlačilo 50 študentov različnih narodnosti in postavilo nov rekord v številu predstavnikov različnih narodov, kateri so se istočasno pajsali v savni.

Vsako tele ima svoje veselje...


torej, naj je cilj poti karkoli že, naj mu bo le-ta srečna

p.s. mene recimo niti najmanj ne zanima, kje bo dobil denar :)
spiner4173 14.05.2007 23:28
Neviđeni ste, kr naenkrat vas moti Hilarij in njegov proračun, ki je čist njegova privatna zadeva.
Tu mač.
Poce 15.05.2007 07:00
Mene proračun čist nič ne moti - bi pa upal stavil (če zgornje številke o prevoženih kilometrih držijo) da mu ne uspe - 300km na dan 48 dni zapored -> no go.
ogi 15.05.2007 08:12
spiner je napisal:
Neviđeni ste, kr naenkrat vas moti Hilarij in njegov proračun, ki je čist njegova privatna zadeva.

Stvar je definitivno njegova privatna zadeva. Postane pa manj privatna zadeva, ko se v sponzoriranja vklopijo razna drzavna podjetja in ustanove. :? In financiranje takih in podobnih modelov s strani drzave pa ni vec njihova privatna zadeva.
TG 15.05.2007 08:36
mm je napisal:
Ali je 14.500 nov rekord? Ali ima to vse M.B? Pa povprečje bo imel boljše kot J.R?


Po tiste, ki vidijo tistega kar ni, ponavadi kmalu pridejo možje v belem. Dej se umir.

Bo pa zanimivo primerjati kako bosta izvedla, eden "podvig", drugi pa vožnjo do Pekinga. V mislih imam seveda Franja Prepadnika, ki ima namen opraviti isto pot (tako kot jo nazadnje do Aten).
ZigaK 15.05.2007 08:38
Laufaru, a se še nis odjavu od Dela.
Pomojem je izkoristu 2 tedna zaston naročnine :mrgreen:
maticek 15.05.2007 09:13
Mah, nej se še nazaj pele z biciklom... 8)
Milan_48 03.06.2007 12:05
Vidim, da je tudi tu stekla razprava o tem podvigu.
Sam sem tehnični vodja projekta, oz. deklica za vse.
Dosedaj so Radovanu Skubicu - Hilariju uspeli še vsi projekti. Ultramaratonski tekaški in kolesarski. S kolesom je prepeljal v eni akciji 5200km v 17 dneh in drugič 3800km v 13 dneh. Ti dve akciji sta njegovi prvi kolesarski. Peking bo pa zadnja. Dosedaj imamo 0€ sponzorskih sredstev in gremo na svoj račun. Kaj hočemo, kolesarjenje ni tako popularno kot Veliki brat, misice, Strel, fuzbal, ...

Več slikovnega materiala o njegovih akcijah je tu: http://tabla.mtb.si/gallery/album1903?page=1
Notri so tudi zemljevidi poti, kopije zgibank akcij, odmevi v cajtngih, slikce s teka, ko sem tudi sam zraven kolesaril in sem 100% prepričan, da mu bo tudi ta akcija v Peking uspela in to na skrajno pošten način, ker je pač tak mož.

Zadnji časopisni članek je ta:Klik na lažje branje: http://tabla.mtb.si/gallery/albums/album1903/Medij_7D_23_5_07.jpg

PS: Če vas še kaj zanima o njemu, treningu, poti in ostalem, pa kar vprašajte.
amritaya 03.06.2007 13:28
Stroški bodo veliki ampak dnevno prevoženi KM niso nevem kaj....če gledamo s kakšnimi kolesi so 50 let nazaj vozli in kakšne extremne etape so imeli na Turu po Franciji in Italiji!
slavko 03.06.2007 15:06
Onjega sem pa bral v slovenskih novicah .Baje da gre v kratkem v bosno na treninge ,kjer bo treniral v hudi pripeki .Tako je pisalo .Sicer naj bi pa bil to njegov zadnji življenski podvig.Torej Radovan srečno pot na tej tvoji dolgi avanturi. :D
slavko 03.06.2007 15:12
spiner je napisal:
Neviđeni ste, kr naenkrat vas moti Hilarij in njegov proračun, ki je čist njegova privatna zadeva.
Tu mač.
JA lgede denarja je pisalo tako .Večina bodo dodali sponzorji toda mislim da nebo šl oza 100.00 eu .Potem je pisalo še to da se je že pred kar nekaj časa preselil v koper kjer je potem treniral na primorskem in živi v kombiju dodaten denar pa služi v luki koper.! Torej v vsem tem času je praktično z čimanj stroški živel na obali in delal v luki da je še kaj dodatnega zaslužil .Zdej a je to res ali ne toda ja mu verjamem .In verjamem da mu ni bil olahko trdo delati zraven pa še trdo trenirati ,še posebno za njegova leta. :P Zdej kdo bo pa dal denar to pa nima veze .Jest pravim tako če je upsel prepričati sponzorje potem mu svaka čast in mu privoščim da mu ta zadevšna rata.
slavko 03.06.2007 15:20
Ja Milan mene zanima .Naprimer ali so res stroški tako visoki ker kar malo dvomim , pa koliko članov vas bo spremljalo na njegovi poti .
In še to me zanima a bo to res njegov zadnji podvig ?
Aja pa kakšne vremenske pogoje kaj pričakujete med podvigom ?
Hvala za morebitne odgovore :D Sicer pa zadeva ziher ni lahka in če mu bo uspelo toliko km narediti dnevno potem je nedvomno res velik car 8) ..
zivo 03.06.2007 15:28
Pogumen je ni kaj,upam da bo uspel,predvsem z sredstvi pa tudi 300 km na dan ni šala!
Mile 03.06.2007 15:32
Jaka muda.

Let,dve nazaj je ena punca šla sama z bajkom do Kitajske. Pa ni bla noben ekstremaš.
mandatar 03.06.2007 15:33
A ni ta tipo ob vstopu SLO v EU letu od Zagorja do Bruslja?

Kakorkoli, jest mu čestitam!
Vsem ostalim mandeljcem pa, jebiga sej gre lohk kdo zraven pa se udarte!
Al pa moto: ''Brigej se zase!'' :x
slavko 03.06.2007 18:51
mandatar je napisal:
A ni ta tipo ob vstopu SLO v EU letu od Zagorja do Bruslja?

Kakorkoli, jest mu čestitam!
Vsem ostalim mandeljcem pa, jebiga sej gre lohk kdo zraven pa se udarte!
Al pa moto: ''Brigej se zase!'' :x
Ja res je šel v bruselj ;) Sicer pa če kdo misli da je tok enostavno ,nej se mu pridruži a ne . :lol: Da namo samo za njega navijali .Sicer je pa pomojem stvar taka ! To traso verjetno lahko prevozi vsak malo bolje treniran rekreativec toda veliko vprašanje pa je koliko časa bi za to porabil .?
Milan_48 03.06.2007 22:42
Stroški so napisano okvirno in jih je napisal laufar. Nabaviti bo treba vozila, kolesa, hrano za 5 ljudi, gorivo, prevoz vozil nazaj, ...
Res je to njegov zadnji podvig.
Trenutno imamo 0€ sponzorskih sredstev.
Precej nas podpirajo v besedah, finančno še nihče. En kolesarski kolega je obljubil nekaj bidonov lastnega vina in to je zaenkrat vse. Se pa dogovarjamo za papirnato pomoč OKS in Min. za zun. zadeve in kakšen popust pri nakupu koles in opreme.
Odhod in akcija je pa v vsakem primeru. Vse dosedanje ultramaratonske akcije v teku in na kolesu so mu dosedaj brezhibno uspele in trdno verjamem vanj, da mu bo tudi ta, ki je zadnja in mu je največja želja v življenju, ter ji posveča zadnji dve leti svojega življenja z vsakodnevnimi treningi in garanjem v skladišču v Kopru.
Med kolesarjenjem bo imel precej stikov s prebivalstvom in tudi prespali bomo vsako noč sredi njihovih vasi. Vsekakor bo imel več stikov s prebivalstvom na kolesu, kakor tisti, ki gredo z vlakom, ali avtomobilom, kar mu tudi očita laufar. In laufar tudi verjetno ve, da so določena dejanja simbolična in vredna prenosa s človekom in ne le po pošti, kar priporoča sam, da je ceneje. Res je ceneje. Vendar so geste prenosa zastav, bakel, rezanja trakov, nošnja daril somišljenikov, itd. vredne tudi na simbolni ravni, pa čeprav jih bo opravil kolesar. Slovensko zastavo, ki bo plapolala na olimpijskem štadionu bo tja pripeljal in jo predal našemu olimpijcu prav kolesar Hilarij. To lahko cenimo, ne pa da računamo kaj je ceneje. Podobno je z rudarsko svetilko, za katero želijo zasavski rudarji, da jo pelje in preda z njihovimi najboljšimi željami in razumevanjem težkih pogojev dela, kitajskim rudarjem.
Tu je kolesarski forum in sami lahko dobro ocenite (tisti, ki redno vozite), kaj je to dnevno opraviti skoraj dve Franji in to toliko dni zapored po razdrapanih cestah in v Mongoliji precej km narebričenega makadama. Vreme je kontinentalno in v tistem času najbolj vroče. Čez ruske republike kar suho, na Kitajskem delu pa zelo soparno in vroče, ter velike možnosti padavin.
Precej ljudi je že vozilo v Peking, a ne na ta način, ki je nam v Bicikel.com najbolj pri srcu. S specialko (večinoma) in v kar lepem tempu za tako razdaljo, ceste, vreme, trajanje, ...
Nekateri bivši specialkarji (znani Slovenci in bivši tekmovalci) kar težko verjamejo v uspeh tega podviga zaradi težavnosti naloge, teoretiki pa ga dajejo v nič.
Verjamem, da bo ta Forum dal pravo težo temu dogodku. Verjetno je to v našem interesu?
slavko 04.06.2007 06:42
Dobro si tole spisal ..Ti a ste kaj zračunali že koliko bo to višincev .??Pomojem jih bo noro veliko . :)
Milan_48 04.06.2007 08:58
Jih bo kr neki. Tako kot praviš. Ravno sedaj nekaj računam. Problem je pomankanje solidnih kart. Pomagam si z natančnejšimi zemljevidi teh področij, ki so pa vsa nad 1:1.000.000. Imam še Encarto World Atlas in World Atlas za Map Source. Ima kdo kakšno idejo kje bi dobil kaj bolj natančnega za izračun višin? Mi bomo vprašali še na ambasadah teh držav, ko bomo pri njih na sestankih, za natančnejše zemljevide.
SODROVC 04.06.2007 09:40
Jaz sem z mtb kolesom kolesaril in pešakal zadnje štiri dni, zadnji del Hilarijevega teka Po poti kurirjev in vezistov. Nism bil slab kolesar, samo sem imel po tistem kar dva tedno kolesarjenje samo bolj na izi. Hilarij je korena in kaveljc skupaj. Ko je dobil žulj, ga je prebodel, povil, vzel sveže nogavice in teral naprej. Ja, pa Milan 48 nama je delal družbo, da se ve!
Lp, Šodrovc
Milan_48 04.06.2007 11:02
Spomin na tisti ultramaraton iz dneva ko smo naredili 130km po makadamu in planinskih poteh in 3km višincev (druge dneve je bilo podobno):

Hilarij in Šodrovc:Hilarij in Milan_48:PS: Tisti dan je bilo prijetno toplo in na delu poti okrog Trnovega pri Gorici. So se kar špure delale v asfalt. Turca tistega dne pa je bila iz Vojskega (1100m) v Gor. Trebušo (300m), Mala Lazna (1100), Lokev, Trnovo(700), gori doli nad robom vipavske doline (Čaven, Kucelj, Sinji vrh, ...), Nanos (1300), Postojna, makaroni in drugi dan Javornik, Mašun, vrh Velikega Snežnika, Bistrc.
SODROVC 05.06.2007 19:13
Huh, takrat sem čakal skoraj do večera, potem pa sem se spustil po planinski potki proti Stranam. Mislim, da takih vratolomij ne bom več počel.Milan, hvala za slikce in za "Še pomnite tovariši", :lol:
Lp, Šodrovc
laufar 05.06.2007 20:56
Sodrovc, pa ne mi rečt, da ti tud pr takih bedarijah sodeluješ! :roll:
Milan_48 06.06.2007 10:19
In še zelo dober gorski kolesar je. Ne samo cestni. In dober prijatelj. In za kompanijo. 8)
SODROVC 06.06.2007 10:49
Hja, zame kolesarjenje s prijatelji ni bedarija, sploh pa ne, če pri tem odkrivam(o) nam še nepozname dele naše dežele. Pa dovolj naporno je tudi to, da več dni zapored od jutra do večera kolesariš. Je pa Hilarij tekel tam, kjer sem moral jaz včasih kolo nositi ali pa potiskati. Drugače pa, extremizem gor al dol, dec zmore to, česar mi nismo voljni, željni, ali pa sposobni narediti.
Ps: za ene je extremizem že samo ena od teh tur.
SODROVC 06.06.2007 13:55
Milan_48 je napisal:
In še zelo dober gorski kolesar je. Ne samo cestni. In dober prijatelj. In za kompanijo. 8)


Milan, hočeš reči, da sem bil dobr. Zdej sem se pa moral "upokojit" zaradi oteklih tetiv oz. sklepov. Sej laufar ve, da sem včasih dirkal, zato se mu je pa čudno zdelo, da sem se vama pridružil. Bemtiš, laufar, boš moral enkrat na en izlet sem u naš konc. Vmes si vzamemo čas tud za kavo in kakšen pir, pol pa naprej. Je pa res, da če tekmuješ, navadno ni časa za tak način kolesarjenja. Vendar povabilo velja, tudi zate, Milan. Se najde še lepše potke, kot so na LKT. Moja verzija.
:P
Tux 06.06.2007 14:13
Milan_48 je napisal:
Jih bo kr neki. Tako kot praviš. Ravno sedaj nekaj računam. Problem je pomankanje solidnih kart. Pomagam si z natančnejšimi zemljevidi teh področij, ki so pa vsa nad 1:1.000.000. Imam še Encarto World Atlas in World Atlas za Map Source. Ima kdo kakšno idejo kje bi dobil kaj bolj natančnega za izračun višin? Mi bomo vprašali še na ambasadah teh držav, ko bomo pri njih na sestankih, za natančnejše zemljevide.


Poskusi z Google Earth:

http://earth.google.com/
slavko 06.06.2007 14:19
SODROVC je napisal:
Hja, zame kolesarjenje s prijatelji ni bedarija, sploh pa ne, če pri tem odkrivam(o) nam še nepozname dele naše dežele. Pa dovolj naporno je tudi to, da več dni zapored od jutra do večera kolesariš. Je pa Hilarij tekel tam, kjer sem moral jaz včasih kolo nositi ali pa potiskati. Drugače pa, extremizem gor al dol, dec zmore to, česar mi nismo voljni, željni, ali pa sposobni narediti.
Ps: za ene je extremizem že samo ena od teh tur.
Se podpišem še posebno glede prvega dela .Tudi meni ni lepšega užitka kot pa z gorcem raziskovati osamljen predele slovenije.Pa še zel odobro se moraš znajti da se ne izgubiš.Skratka včasih tako poteka prava avantura, toda tole kot ste vi furali to je pa carsko . 8)
1 2 3 ... 20
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI