MTB Terme Snovik 2007

Domov > Forum > MTB Terme Snovik 2007

MTB Terme Snovik 2007

SORTIRAJ PO:
boxer3354 16.05.2007 08:31
http://www.terme-snovik.si/mtb/
No ker letos ne bo MTB varjante na Franji, mislm da bo na Snoviku kr pestru, a se ga boste MTB ljubitelji kolesarstva udeležiili?
DJZIZI 16.05.2007 10:00
Pridemo ziher :mrgreen: .
Kaj pa točen datum,na razpisu piše 29 julija sobota 8O ,29 julij je nedelja ;)
LeonK 16.05.2007 10:05
Sigurno bo lep maraton, a kaj, ko imamo eni že na ta dan planiran gorski tek na Grintovec!!!!!!!

Škoda, da niso upoštevali datuma tudi te množične svetovno znane prireditve.
boxer3354 16.05.2007 10:27
ja sej je teh prireitev malo morje, tko da na žalost more bit tud po dve, tri prireditve na vikend :roll:
heros 16.05.2007 12:42
startnina 40€ :lol: jebemti evropa :mrgreen:

po moje bo super! upam, da ne bo težila za kako morje takrat.... 8)
ZigaK 16.05.2007 12:50
Pozabu si da boš še mene pa laufarja častu pivce :P :P :P
boxer3354 16.05.2007 13:10
heros je napisal:
startnina 40€ :lol: jebemti evropa :mrgreen:

po moje bo super! upam, da ne bo težila za kako morje takrat.... 8)

ma dej heros si možak al ne jebenti kdo ma prvo besedo hehehe ja boš reku da gremo na Snovik :lol:
andrejl 16.05.2007 13:11
tole bi se pa splačal pridet. tadolga varinta je čist koma 8O

bo treba traktorja zrihtat...
boxer3354 16.05.2007 13:26
ja da nas potegne do vrha :lol: ja je malček huda ja, sej js še kolebam al it dolgo al kratko varjanto :?:
miha 16.05.2007 13:51
Glede datuma je tako, da je težko najti vikend ko ni kolesarskih prireditev, kaj šele kaj drugega.
Ta prireditev je zelo povezana z tekom na grintavec. V soboto bo namreč Dušan Mravlje tekel po trasi maratona. Njegov čas bo lahko služil kot kakšna primerjava, da vemo kako počasni smo :)
heros 16.05.2007 15:35
ZigaK je napisal:
Pozabu si da boš še mene pa laufarja častu pivce :P :P :P

nč nism pozabu... :) to se lahko sam vam gorenjcem zgodi... :mrgreen:
ZigaK 17.05.2007 11:09
Gorenci ne pozabljamo. Sej vidš da se vse spomnem.
zato pa nikol ne oblublam da bom kej častil
miha 06.06.2007 10:36
Skupne ture po poti maratona še nismo opravili - tranutno imam zlomljeno rebro :(

Trasa pa je v 90% že označena. Oznake so narejene z gozdarskim sprejem za označevanje in so dobro vidne. Piše mtb in puščica v katero smer je potrebno iti.

Tako, zdaj se lahko vsak odpravi na turo.
Pa napišite gor, če bo kdo šel in pa vtise tistih, ki bodo traso prepeljali.

info, prijave: www.kamnikbike.com
miha 06.06.2007 21:46
Ali lahko moderator temo prestavi v Tekmovanja?! Se mi zdi da tja paše.
Urednik 06.06.2007 22:14
Urejeno! ;)
Heligo 06.06.2007 22:16
Niste normalni. 40€ štartnine za prijavo en mesec prej, 50€ na dan tekmovanja. Pa saj to je dražje kot v avstriji. Na zadnje sem bil na Glocknerkoenigu za 49€ na dan štarta, pa so za ta denar pripravili čipirano tekmo, makaron party, zajtrk pred tekmo + energetska ploščica, dve okrepčevalnici, šmorn po tekmi, nahrbtnik kot nagrada za vsakogar, medalja, tri urna popolna zapora ceste na Glockner (ki je že sama po sebi nesramno draga), prevozi prtljage, avtobusi za spremljevalce, bla,bla...

Za nameček je razpis pomankljiv (npr. koliko okrepčevalnih postaj in kje..)

Za primerjavo, koroški maratoni so prav tako zakon pa so pol cenejši.
miha 07.06.2007 08:17
Se moram strinjati, da je štartnina visoka. Vendar kot si zgoraj omenjal stvari na Glocknerkoeningu, bodo tudi tukaj organizirane + kopanje v Snoviku.
Tako, da nekaj dobiš za teh 40€.

P.S:: Hvala Boss!
boxer3354 07.06.2007 08:19
ja mal zasoljeno je, sam če bo res s tem karta plačana pol naj jim bo hehe
DJZIZI 07.06.2007 08:30
Cena je kot pač je :roll: ,glede na težavnost trase in kilometražo,bo potrebnih ogromno ljudi in tudi štantov z vodo in kako jedačo,tako,da profita tu ni,bodimo srečni,da imamo tako MTB prireditev doma v SLO,če se je že FRANJA vsrala inostala samo na cesti.
Če bom zdrav ziher pridem ;)
Še od lanskega maratona imam karto od term,do treba ponucat ali komu podarit :mrgreen: ;)
boxer3354 07.06.2007 08:40
ja to ti pa dam prav, da imamo en tak maraton doma, res kar se tiče pa Franje se mi je zelo zamirlo :roll:
Heligo 07.06.2007 12:24
Če bo ostal razpis takšen ko je zdaj bo to navadna parada karbon snobov.

Že res da je trasa fenomenalna (vsaj na karti) a 50€ je še zmeraj dosti. Za svojih "inženirskih" sedemsto pofu... pedeset evrov mesečno moram pač zelo gledat kaj lahko in kaj ne. Če upoštevam, da na en tak dan s sabo trogam še familijo, me na koncu ena taka sobota stane 100 in več evrov.

Pa da ne bo kdo napačno razumel poante pritoževanja, saj je vsakomur jasno, ki je kadarkoli kakorkoli sodeloval pri organizaciji kakršnekoli javne prireditve, da je stroškov malo morje. A vendar bi se v razpisu lahko malo bolj potrudili in natančno opisali kaj teh 40 oz. 50€ vključuje. Organizatorju zato zgolj kot predlog za temeljito pripravljen razpis predlagam da si ogleda dva razpisa in se po njih vsaj delno zgleduje:

http://www.istria-terramagica.com/
http://www.bike-festival.de/riva/englisch/index.asp

Pri takem denarju bi morali odgovoriti tudi na vprašanje, kaj s tistimi, ki štartnino vplačajo pa kasneje iz upravičenih razlogov (npr. zdravstvenih) ne morejo na prireditev? Bodo dobili dobropis za naslednje leto? Pa še in še je podobnih vprašanj.

Pa brez zamere za kritiko. Pravijo da je kritika najcenejša oblika svetovanja.
VALDO 07.06.2007 20:37
Ja tudi meni se taka štartinina( 50 eurov) zdi veliko,še posebej zato ker bi bila lahko pol nižja,zaslužek organizatorjev pa večji kot bo verjetno sedaj.
Upam trditi,da na veliki maraton ne bo prišlo,več kot 70 tekmovalcev,pa četudi bo vreme še tako lepo,enostavna računica nam pove,da bi ob štartnini 25 evrov in udeležbi okoli 150 kolesarjev,ki se mi zdi še v mejah normale za Slo.sceno,organizator prišel do približno istih sredstev.
V tem primeru,bi bili mi zadovoljni,organizator pa bi lahko propagiral maraton z dokaj nizko in dostopnejšo štartnino.

To se mi zdi ena zanimova poteza,ki pa si jo lahko privoščijo samo naši organizatorji,kajti ne moram si predstavljati,da bi zaradi nižje štartnine( iz 50 na 25evrov),na Gardski maraton prišlo namesto 2500 kar 5000 kolesarjev

Mogoče bi lahko organizatorji poskušali narediti kaj v tej smeri.

L.p Grega
ZigaK 26.06.2007 13:00
Cilj maratona na zelenem robu?

http://www.kamnikbike.com/drupal/?q=sl/node/184
GT dancer 26.06.2007 13:46
ZigaK je napisal:
Cilj maratona na zelenem robu?

http://www.kamnikbike.com/drupal/?q=sl/node/184

Mal se tut jest spogledujem s tole ta dolgo zadevo :idea: , mal me odvrača visoka štartnina+začetek dopusta 8)

Za tak gnar bi mogl dat še kšn dres za tekmovalce, vsaj natadolgi :)
copi 26.06.2007 14:36
Štartnina je tukaj za moje pojme oderuška (saj ne serjemo denarja) :evil: :evil: :evil:
MX_Peter 26.06.2007 15:17
Pa to je bivših 12 jurjev 8O, pa še matrat se morš pol :roll: ;)

Je pa zanjimivo, kako so se štartnine iz lani na letos podražale tudi po 30% in več :roll: :evil:
DJZIZI 26.06.2007 17:22
Kaj je sedaj tadolgi maraton krajši in z manj višinci?????
Miki 05.07.2007 22:27
Ne. Zadeva se spremeni samo na koncu. Bi rekel zgolj lepotni popravek. Kilometri in višinci so skoraj enaki.

Drugač smo pa danes odpeljali prvi večji del do Črnivca (nekje 2100 višincev). Mal nas je pralo na začetku vendar je proga prevozna brez težav, tudi navzdol. Klanca je hm- veliko, zelo veliko. Maraton Parenzana je v primerjavi s tem sprehod predvsem glede dolžine. Je pa Parenzana tehnično bolj zahtevna. Torej tehničnih težav ni ne gor ne dol, razen kratek odsek prvega spusta (mal skal in pač koluar). Meni se zdi več kot primerna tudi za cestne dirkače, ki ljubijo veliko klanca (večina makadam in nekaj malega asfalta). Pogledi z Menine so fantastični. Mir smo tudi imeli. Na celotni trasi smo srečali le delavce v koči in kmete, ki so pospravljali seno (6 oseb) in malce več krav in trop ovac, ter zajca, ki ga je Lenart skoraj zbil. Proga je označena z oranžnimi puščicami in s sprejem mal po cesti in na kakšnem deblu. Izgubili se nismo in tudi zemljevida ni bilo potrebno vlačit iz žepa. Me je pravkar klical Miha in baje se gre v soboto pogledat traso ali pač samo del trase. Nekje ob 10 uri v Snoviku. (neuradno). Za vas smo uživali Jure, Lenart in Miki
Miki 05.07.2007 22:41
Še tole. Pomoje bodo prvi potrebovali okoli 4 ure, mogoče tudi, kako minutko manj. Tako, da ne bo pretirano dolgo :)
Heligo 06.07.2007 10:22
Razpis se kljub pritoževanju, da je vsebinsko pomanjkljiv še zmeraj ni prav nič spremenil. In to me tako jezi, da bi najraje bojkotiral udeležbo. Če ne bi bila ta vražja trasa tako atraktivna...

Predvidevajmo, da bo nedelja 29.7. vroč dan. Trasa je strma (+3000 vm/75km) zato bo povprečna hitrost najverjetneje med 18-20 km/h. Čas vožnje med 4-5 ur. Količina popite vode okoli 1l/uro, to je med 4-5 litrov na veliki trasi.

Tekmovalec, ki skrbno načrtuje potek vožnje se vpraša. Kje bodo okrepne postaje in koliko jih bo? Bo na njih samo voda ali tudi izotonični napitki? Naj raje za vsak slučaj vzamem kar nahrbtnik s tremi litri vode in 1/2 kg banan?

Zakaj takih praktičnih informacij ni v razpisu? In še (uraden) odgovor na zdaj že mesec dni staro vprašanje, kaj vse vključuje štartnina? Je par stavkov s podrobnimi informacijami res tako težko objaviti na uradni internetni strani tekmovanja?

Igor.
1 2 3 ... 10
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI