Beograd s cestnim - katera pot?

Domov > Forum > Beograd s cestnim - katera pot?

Beograd s cestnim - katera pot?

SORTIRAJ PO:
Poce 14.06.2007 07:48
Zdravo,
Grem ta vikend do Beograda (iz Ljubljane) s cestnim kolesom pa bolj kot gledam karte manj mi je jasno katera cesta bi bila najboljša.
Ima kdo kako idejo katera pot bi bilo najboljša (solidna cesta/asfalt), čim bolj varno za vozit ..)?
Vsaka info bo zelo pomagala.
Hvala za odgovore pa LD
Lea 14.06.2007 17:28
Živjo!
Sicer se s kolesom še nisem lotila tega, ti pa mogoče vseeno lahko kej pomagam.
Torej do Zagreba se boš menda že znašel. Potem pa ti svetujem da se držiš železniške proge in lokalnih cest.
Torej Ivanć Grad-Kutina-Novska-Nova Gradiška-Slavonski Brod-potem pa mislim da bo najboljš če odviješ na Vinkovce, prečkaš mejo na Šidu, nadaljuješ do Sremske Mitrovice pa do Beograda skozi vasi Jarak, Buđanovci...(tuki se resno prprav na cigane. pa ne take gospode kot so v Žabjaku)..pa mimo Surčina in že si tam :)

Mogoče boš šel kje mal okol rit uvaržet, ampak mislm da ti druzga ne preostane. Svetujem ti da si nabavš dober zemljevid in se zanašaš na dobre cestne označbe in mogoče prijaznost domačinov.

Upam da sem kaj pomagala in srečno pot. Pa pozdravi mi Beograd... :)
Poce 15.06.2007 08:03
Ful hvala,
Bom primerjal tvojo varianto z via michelin.
Pa tud tist Zagreb ima pomoje par variant - nazadnje sel mimo Novega mesta in se parkrat izgubil - vozi ponoci tm med Trebnjem in Grosuplem je čist slabo označen. Zg -> Lj cca 175/180 km.
Kolk je do Zagreba mimo Zidanega mostu?
Upam da vsaj nočni del odpeljem OK (se ne izgubim).
LD
klancek 15.06.2007 08:38
Ej, srečno pot, ti pa maš j...a. Daj potem napiši kako je bilo na poti. Še enkrat srečno
drekson 15.06.2007 11:04
Zdravo! Jaz sem pred leti opravil to pot po Podravini. Štartal sem v Mariboru (sem iz MB). Pol pa: Ptuj-Varaždin-Koprivnica-Virovitica-Slatina-Donji Miholjac-Osjek-Vukovar-Ilok(mejni prehod)-Novi Sad-Beograd.
Lepa ravninska trasa z nepreveč prometa razen v bližini Osjeka in Beograda. Zanimive obcestne panonske vasi, prijazni ljudje in dosti varjant za spanje na črno na jasah ob trasi.
Toplo priporočam to varianto.
Faj goni in pozdravi "južne brate"!
Poce 15.06.2007 12:10
drekson hvala tudi tebi.
Ja ta ja kul varianta samo malo preveč proti severu, bom jest kar probla kar priporoča Via Michelin, pol se pa naj bi v vsakem primeru dvignil do Vinkovcev.
Čeprav mogoče bi šlo tudi mimo Celja pa na tvojo pot.
Spat pa upam, da ne bo treba.
LD
Mile 16.06.2007 01:00
Tole mim Zagreba je preveč prometno. Morebit gor na Varaždin-Virovitica pa ob Mađarski meji.Maš mir.
killer 02.07.2007 18:02
uzem cesto "Bratsva i Jedinstva" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Poce 02.07.2007 18:53
Ta vikend sem mal preveč verjel vremenarjem, tako da še vedno čakam na suha petek in soboto.
V glavnem zaenkrat poti še nisem odpeljal - računam pa na ta vikend.
LD
killer 02.07.2007 19:08
Poce je napisal:
Ta vikend sem mal preveč verjel vremenarjem, tako da še vedno čakam na suha petek in soboto.
V glavnem zaenkrat poti še nisem odpeljal - računam pa na ta vikend.
LD

pa kje bos zej pelu???
Poce 02.07.2007 19:41
Lj - Litija - Zidani most - Krško - Zagreb - Dugo Selo - Kutina - Novska - Nova Gradiska - Slavonski Brod - Vinkovci - Šid - BG.
Ene 590 km po mojem -> 23 h na kolesu + cca 4 do 5 h premorov (3x kosilo, 4x kava, wc, natakanje vode ..).
LD
killer 02.07.2007 19:42
zakaj pa gres ravno u beograd :?:
Mile 02.07.2007 19:52
killer je napisal:

Ker maš tam kej za videt.
Poce 03.07.2007 18:19
Ravno prava razdalja da se jo da v enem kosu prevozit + imam v BG kolege, ki me bodo oskrbeli z civilnimi oblačili (da ne bom bukov zgledu ko bom šel na pivo).
LP
killer 03.07.2007 20:50
Mile je napisal:
killer je napisal:

Ker maš tam kej za videt.

kva pa??
landlord 05.07.2007 00:17
jaz sem se na poti do carigrada lansko poletje ustavil tudi v beogradu. specialka. pot je bil pa naslednja

grosuplje - ptuj - ormož - čakovec - koprivnica - virovitica - osijek - vukovar - novi sad - beograd

mi je pa vzelo 4 dni - prvič spal blizu ptuja, drugič nekje okoli koprivnice, tretjič v vukovaru, kmalu po poldnevu 4 dan sem bil že v beogradu...bi verjetno če bi imel cilj zgolj beograd prišel tja v 3 dneh

ta pot je daljša kot direktna prek zagreba in naravnost za beograd je pa zelo lepa. slovenske gorice, podravina, grički okoli vukovarja, novi sad (še posebej če si fen balaševiča)

lp, 8)
malo 05.07.2007 07:40
landlord je napisal:

ta pot je daljša kot direktna prek zagreba in naravnost za beograd je pa zelo lepa. slovenske gorice, podravina, grički okoli vukovarja, novi sad (še posebej če si fen balaševiča)

lp, 8)

Ali pa Exit festivala.. :mrgreen:
Poce 05.07.2007 12:39
Hvala tudi landlordu.
Ma nč, jest jutr krenem in bom užgal kr "takratko". Grem šele po službi (cca 15:00) in bi bil rad do večera v soboto v BG (s pivom v roki).
Srbijo sem si v principu kr dobro pogledal (z avtom) in jo poznam. Pa tud na Exitu sem že bil.
Verjetno bom ša še kadar šel in probal severno vaianto poti.
LD
Poce 09.07.2007 12:25
Plan je bil uspešno izveden.
Štart petek 16:30.
LJ -> Litija -> Zidani most -> Krško -> maloobmejni prehod pri Dobovi -> ZG -> Kutina - Novska - Nova Gradiska - Slavonski Brod - Vinkovci - mejni prehod Tovarnik Šid - Sremska mitrovica -> BG.
Zadnjih 55 km sem užgal po avtocesti, ker se je bližala tema.
Skupaj 603 km, povprečna po števcu 25,5, zadnjih 8 ur z vetrom v prsa.
Odrgnjena rit (ne vem zakaj sem v zadnjem trenutku zamenjal sedež), malo otekle roke in noge sicer pa tip-top in brez problemov.
LD
D.anna 76 09.07.2007 12:32
Tole z avtocesto na koncu mi ni čist jasno!? Drugače pa čestitam!
Poce 09.07.2007 13:09
Mal so mi že slabe ceste pred BG začele rahljati živce + parkrat sem po malem zalutal in sem se (po nekaj debatah z domačini) odločil zaviti na avtocesto -> lepo mimo cestninske in gasa po odstavnem pasu. Dobro pa situacijo opiše razgovor z delavcem na pumpi na avtocesti:
Jest: "Jel može da se vozi biciklom po avtocesti?" (itak je meni jasno da ne).
Delavec: "Pa može"
Jest: "Jeste li sigurni?"
Delavec: "Pa 100%, pa to je Srbija"

Da sem pa srecal na odstavnem pasu na avtocesti velik traktor poln sena ki vozi proti meni je pa tudi res.
LP
Pantelija 09.07.2007 17:27
Svaka cast. In ce si se prevozu v enem dnevu...
Jst ze dve leti zbiram pogum za podobno furo (no sam do Backe Palanke ki je takoj za mejo) ampak ne da se mi it samem.
TomazK 09.07.2007 17:51
Poce je napisal:

Jest: "Jel može da se vozi biciklom po avtocesti?" (itak je meni jasno da ne).
Delavec: "Pa može"
Jest: "Jeste li sigurni?"
Delavec: "Pa 100%, pa to je Srbija"

Da sem pa srecal na odstavnem pasu na avtocesti velik traktor poln sena ki vozi proti meni je pa tudi res.
LP

in to bo kmal v EU :lol: ne morš verjet
Lea 09.07.2007 18:00
Bravo, Poce!
Poce 09.07.2007 19:00
Marsikej se ti zgodi na taki poti (v veliki večini same pozitinve stvari) - zanimivo da te skoraj vsi takoj ocenijo za slovenca.
Se že kar resno igram z mislijo na naslednjo turo = LJ -> Budva, cca 830 km, štart četrtek 19.julij zelo zgodaj .. tm okol 5:00, prihod pozno zvečer v petek.
Je kak kanditat/ka? Na PM ali pa kar tu. V budvi bo moja poznana/srbska ekipa, tako da bo kje spati ...
Čao
Lea 09.07.2007 20:14
Od mene prenesi samo lepe pozdrave v Črno goro, pa srečno!

(A mogoče nosiš s sabo fotoaparat? :P )
Mile 09.07.2007 20:47
Mal poslikaj, da boš potem ulimal slike.

Jaz pa danes kupim Вечерње новости not pa članek o zmagovalcu Mitji Tančiku v Črni Gori.

Energy, dobiš skenirano in prevod ti bom napisal.

P.S. V Beogradu sem v petek. Novi Sad morebitno. Exit bo velka gužva, še Snopp Dog pride.
Lea 09.07.2007 20:49
Mile, kje dobiš večernje novosti?
Mile 09.07.2007 21:01
Lea je napisal:
Mile, kje dobiš večernje novosti?

Danes sem kupil na poti v BTC, v trafiki v Mostah,nasproti cvetličarne. Pa vem da jih majo v BTC tud, pa na glavnem Kolodvoru.
Lea 09.07.2007 21:05
Hvala! 8)

(zdej pa dovolj smetenja, cakamo da se poce vrne iz Budve :))
1 2
Zadnji komentarji v kategoriji "PROFILI, ZEMLJEVIDI, ..."
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI