Zdravje in treningi
19.02.2022
Prehrana
Ob 14:59, zuz3k
Maillot_Jaune je napisal: |
@ Šenčurjan: ne vem, kako ti lahko gel naredi težo v želodcu?? |
Lea je napisal: |
Js tud snikers. Tud če nism na kolesu ![]() Car tisti ki je pogruntu to čokolado! |
cyclop_si je napisal: |
Ne vem kolk je to res, ampak nekje sem prebral, da so v svetovnem merilu za prehrambo človeka banane četrta najbolj pomembna kultura.... (pa nej kdo reče, da nismo ratali iz opic!) |
KAVITATOR+ je napisal: |
po bananah greš hitr na skret pa vse zapliniš....za malco jih počm ene 2-5 komadu skor vsak dan....njam..pa še men mozolu maš ![]() na kolesu nikol...na tekmi gele pa kaka fit-fit al corny na treningh sam čokoladke...ko je kriza snickers pa tut vsak dan pred malco ga morm da lahk sploh delam najbolš čokolda! |
cyclop_si je napisal: |
Ne vem kolk je to res, ampak nekje sem prebral, da so v svetovnem merilu za prehrambo človeka banane četrta najbolj pomembna kultura.... (pa nej kdo reče, da nismo ratali iz opic!) |
Sencurjan je napisal: |
Vidi ga Boonena ... v eni roki sendvuč in drugi banana ... |
blaz je napisal: | ||
kavi kaj nič več coachtance ne poslušaš? ![]() Kaj golf dieslka še deluje? |
Opažam, da so banane zelo popularen prehrambeni artikel med kolesarji in tudi sam jih redno uživam, ampak vedno po turah. Na kolo sem doslej s sabo vzel banano samo enkrat – pač, so Frutabelce bolj praktične.
Zanima me, kako je z uživanjem banan med vožnjo pri ostalih. Že nekaj časa nazaj sem namreč v Poletu presenečen prebral, da med vožnjo ni pametno uživati banane (avtor je bil-a dr. medicine). Po drugi strani jih pa na maratonih veselo talajo na okrepčevalnih postajah?! Kdo ima prav in kdo ne?
K temu vprašanju me je napeljala izkušnja z nedeljskega maratona Alpe, kjer sem se dobesedno sili da sem jedel in to predvsem zato, da mi energijski gel ne bi zopet naredil prevelike teže v želodcu. Je pa trajalo kar nekaj časa, da sem zmazal Frutabelco … z bananami bi morda šlo lažje, a sem se jim zaradi omenjenega članka izogibal.
LP,
Boštjan