David je znova poklical, kolesarja še nima za Tour

Domov > Forum > David je znova poklical, kolesarja še nima za Tour

David je znova poklical, kolesarja še nima za Tour

SORTIRAJ PO:
Uporabnik ne obstaja. 13.07.2007 22:23
Včeraj se je končala šesta etapa Toura. Saj veste Tom Boonen je po lanski suši in smoli s klubskim kolega Steegmansom, znova dobil etapo. Rekel je, da je imel zadaj vseskozi na 11. Nisem ga čisto razumel, ali jih je imel zadaj enajst, če jih je uvrščenih 183. A ne pišem tega zaradi Toma, Drvarja, kot je rekel Jure. Pred pol ure me je znova poklical David. Tisti, ki te koz(l)arije že berete, že veste. Menedžer, šef ekipe Agritubel. Vozijo na Tour de France.

Povedal je, da so danes malo proslavili. Njegov mladi up Romain Feillu je bil deveti. Absolutno. Pa prvi med mladimi. David je kar žarel od ponosa. Ekipno so bili peti. David se mi je zdel zares zadovoljen. Še dva dni nazaj je tožil, da iz njegovih kolesarjev nič ni. Da za sladoled ne zaslužijo. Tudi v četrtek so na klanec skoraj vsi odpikali. Danes je imela njegova ekipa zares lep dan. Da bi bil vsak dan petek 13.

Čestital sem mu, kaj sem hotel drugega. A je takoj raztegnil pogovoril, da bi vseeno rad, da njegov kolesar zmaga etapo, ne samo, da je prvi med mladimi. Da se vidi Agributel napis, kjerkoli kaj objavijo o Tour de France. To je njegova sanjska želja.

Tale David zelo rad govori. A imel sem slutnjo, da bo slej ko prej prišel z bolj občutljivo temo. Da ga nekam tišči. »O nas pa ne boste nič pisali?, »je začel. «Ali kakšno fotko Romaina pošljem. Pa njegovo izjavo. Zagotovo vas zanima,« je povprašal in nadaljeval: »Sem prej klical že na MMC, pa na Sportel, pa v hišo velikega časnika sem poklical, pa vsi pravijo, da smo lahko srečni, če rezultate objavijo. Ali je to pri vas taka praksa? «

Bil sem tiho. Pa kaj enega Francoza briga, kaj mi o Touru pišemo. Mi imamo dirko Okoli Slovenije. Naša dirka.

Ni odnehal. Povedal je, da je odprl stran (verjetno - http://www.rtvslo.si/sport/ ), kjer je zadnjič našel kandidata za njegovo ekipo, ki lahko zmaga na etapi Tour de France in da so tam omenjeni le Becks, Ailton, Ronaldinho, Boonen, Beckham, Argentinci in Brazilci, Casartelli, Roger, Brickyard, Lynchom, turški izziv, Collins. In nekam njemu manj neznani Kristan, Spik, Cop. Tako je našteval. Pravi, da se vidi, da so ti »rtvoslo« profesionalna svetovna agencija in da bi se spodobilo, če kaj piše tudi od Freilluja. In dodal je, če so ga omenili samo v rezultatih, bi zraven lahko zapisali še Agritubel.

Za njegove namige nisem imel odgovorov. Se pa lepo sliši. RTVSLO – svetovna agencija.

Sicer pa, sit sem ga že, pa je šele drugič poklical. Imam ga na sumu, da bo še kdaj. Pa kaj hoče od enega pisunčka. Že zadnjič mu nisem mogel pomagati. Številke od kolesarja, ki je rekel, da je sposoben ob drugačnem treningu zmagati etapo na Touru, nisem dobil. Nihče je ni poslal, pa vsi vedo za ponudbo. Slovenska foušija namreč. Drugi, kot sta Markec in Freddy, Davidu itak nista bila preveč všeč, ker se ne vklapljajo v njegovo ekipo. Sumim jih, da bi bili radi profesionalci. Le kaj hoče torej David od mene. Po prvem članku sem imel le probleme.

Ko sem ravno o tem razmišljal, o problemih namreč, ne o Freddyu, pa je udaril zelo neposredno. »Kaj misliš, ali bo tisti vaš kolesar podpisal zame?« No, pa me je našel. Da mu svetujem o nakupih. Tega od Davida zares nisem pričakoval. Najprej je hotel številko, sedaj nasvete. Jutri bo želel, da ga v Francijo pripeljem. Kolesarja namreč.

No, pri tem vprašanju sem bom že znašel. Da ni problema, da bo prišel sam. S kolesom. Da 1200 kilometrov zanj ni nič, da ne potrebuje ne hotela. Če hoče, tudi nič ne spi. Naš kolesar samo direkt »piči«, če hoče. In bo v slabih dveh dneh tam. Za trening. Za četrti Raam. Dirko dirk.

Ko sem to razmišljal, je David imel svoj samogovor. »Potem, ko sem se pred dnevi dobro pomenil s tabo, sem se pogovoril z Emmanuelom Hubertom. To je naš športni direktor. Zanimalo ga je malo več o kolesarju. Fino se mu je zdelo, da sem končno našel kolesarja za veliko stvar. Pri nas je zmagati etapo na Touru velika stvar. Tega ne more vsak. Pri vas pa je takih kolesarjev cela reč. Škoda, ker le redki pridejo k nam. Ali poslušaš?,« se je ustavil David. Ko sem mu pokimal, verjetno je to slišal, je nadaljeval.

»Ko sem na internetu našel, da je zmagal dirko Slovenija z velikanskim naskokom nekaj ur, sem rekel, da tega kolesarja pa moram imeti.«

David je bil videti odločen, da tega kolesarja najde.

Ker ga nisem hotel zaj.. kot je pri nas sedaj praksa, sem mu povedal, da je kolesar pojasnil nekaj stavkov o možnostih, da zmaga etapo na Touru. Da ni čisto tako. Da so pisunčki znova izkustili del stavka, o tem kaj je mislil, ko je o Touru govoril. Poslal sem mu odstavek, da je kolesar mislil takoe – citiram izjavo iz tretjih ust:»Mislil je namreč na tiste etape, ko kolesarji zaostajajo pol ure ali več, vodilni pa jih spustijo v beg.«

David se je malce zamislil. To sem slišal, kako so mu »lajtnge« potegnile. «Saj vendar letos še nihče ne zaostaja pol ure. Niti nihče od mojih kolesarjev ne,« se je začudil in hitro znašel:No, bom jutri svojim naročil, da naj čim bolj zaostanejo. Zagotovo pri vas mnogo bolje veste, kako se zmaga Tour. Pol ure zaostanka torej, pa bo. Dobra fora. Potem še lahko upam, tudi če naslednji teden ne pride?«


Potem sem slišal, da mu zadaj v telefon nekdo prigovarja. Razkrila sta se. »Ah, Hubert mi tukaj prišepetava, da naj vprašam koliko dirk je ta kolesar na Gorenjskem zmagal? Da dajo v bilten.

»David, po pravici povedano, ne vem. Poglej na njegovo spletno stran,« sem mu odgovoril.

»Kar ti povej. Zagotovo zmaguje vse mogoče. Kar povej, saj si ti novinar. Ti že veš.«

Spravil me je v zadrego. … Potem, so mi k sreči crknile baterije. Ko sem zamenjal, ni več poklical. Le kaj naj mu rečem, če znova pokliče? Imam ga na sumu, da bo kmalu poklical. Ne bom dvignil, pa pika.

Če pa že, mu bom Markoviča, ali kako se že piše, ultra vojaka iz Primorske, predlagal. On je Strel, Robič in Mravlje v eni osebi. Tako je pisalo. Bom pa Markoviču ekipo zrihtal. Njegovo številko bom lažje dobil. Je lačen dobre službe, ker ga Miran, Jurijev šef, kot nekategoriziranega športnika noče med športno četo.

Bolje, da David ne pokliče.

Brrrrrrr, brrrrr, brrrrrr,
nosiesta 13.07.2007 22:31
veš, mm, danes sem nekaj spil, ne bom ti jebal metere.
nosiesta 13.07.2007 22:32
boss, bi me ti lep prosim banal za ene tri dni da nau gnocida
DusanK 13.07.2007 23:07
@mm, pa ti ja ni ultra kolesar babo nategnu, da pisariš v tem tonu?
slavko 14.07.2007 06:46
Dej nej mi eden razloži zakaj se gre ,ali pa vsaj to kaj je z tem modelom narobe.. :evil: Mimogrede kje so moderatorji )
KAVITATOR+ 14.07.2007 07:00
8O
prebral smo pa gotov vsi
chico 14.07.2007 07:05
Jest še ni sem ...pa verjetno še bom.
presna 14.07.2007 08:06
Ljudje pa zakaj ste tako kritični ? Človek je novinar in nekje pa mora pisat ,kar bi sam rad. To je tako kot v službi , ko so tisti šefi , ki imajo doma zajebane babe , najbolj žleht. Doma copata na šihtu BOSS.
Nimam pojma o kolesarjenju , samo tale mm je za mene cepec.
CHEF860 14.07.2007 08:49
Veš kaj, mm?

Kaj če bi ti Davidu zaupal Juretov e-mail, pa bosta onadva dorekla zadeve do konca med sabo? Ker s teboj itak ne bo nič, ker drugega kot pizdit v tri dni ne znaš.

Sicer daj pa Davidu, ko te naslednjič pokliče, mojo telefonsko, pa mu bom jaz naprej telefonske povedal.

Sicer si pa zaslužiš prav poseben zapis, pa se bova midva malo verbalno podjebavala, a? Takole, v epistolah mogoče. Časa imaš, kot vidim, dovolj, potem pa kar vsevprek udrihaš zaradi ene nespretno podane izjave.

Pa preden kdo mm-ja obtoži "tipične slovenske foušije"... ne, to ni tipična slovenska foušija. Najbrž pa boli, če nekdaj uspešnega tekača na smučeh danes na dilcah raztegne celo ogromnoglavi gozdar Robič?!?!?

Ja, Jure, malo bolj boš moral pazit, kaj govoriš, saj vidiš, jastrebi prežijo, kot vedno, na uspešne. K sreči več kot bednih provokacij niso sposobni.
SODROVC 14.07.2007 09:49
No, ja, jaz sem se nasmejal, kot že dolgo ne.
Maillot_Jaune 14.07.2007 09:53
Sem pa ravno mislil iti po Dnevnik, sedaj sem se pa odločil da po Delo skočim 8)
CHEF860 14.07.2007 09:54
No, saj moram priznat, da je bil prvi zapis še kar zabaven. Ta je brezveze.
Maillot_Jaune 14.07.2007 09:59
Se strinjam..dolgčas...pa že tko nisem imel dobrega mnenja o novinarjih ...sedaj pa... :ups:
CHEF860 14.07.2007 10:18
Najbrž je urednik v Dnevniku dovolj pameten, da si mu mm tega sranja ni niti upal pomoliti pod nos.
SL 14.07.2007 10:20
Takšen je pač novinarski potencial Dnevnika. :roll:

Od tega posta naprej bojkotiram to temo! :evil:
MiskoM 14.07.2007 10:50
CHEF je napisal:
Kaj če bi ti Davidu zaupal Juretov e-mail, pa bosta onadva dorekla zadeve do konca med sabo? Ker s teboj itak ne bo nič, ker drugega kot pizdit v tri dni ne znaš.


kje pa bo dubu metod email se ga se jast nimam?
Vertigo 14.07.2007 11:15
Mogoče nadaljevanja prispevka mm ne bi bilo, če ga ne bi omogočil JR s svojimi pojasnili o nesrečni izjavi. Iz zvrsti prispevka (kozerija) se vidi, da je v ozadju lahko tudi kaj osebnega, saj si lahko predstavljam slast, ki jo je mm občutil pri pisanju. Duška si je lahko dal na forumu, v množični medij zadeva seveda ne sodi. Osebno me ozadje ne zanima. Je pa koristno odpreti razpravo o takih in drugačnih idolih.

Po odzivih je videti, da je razprava nujna. In ni 'zakotni' novinar tisti, ki jo poganja, ampak tematika. Tematika, ki se ukvarja 'z likom in delom' idola. Predvsem zagovorniki JR ne branijo njega, ampak svoje predstave o njem.

JR je z dodatnimi pojasnili o svojih možnostih na TdF pokazal na popolno odsotnost sposobnosti razmisleka o svoji vlogi v kolesarstvu ( in si celo želim, da ni blefiral - 'zavajal javnost';). Pokazala se je tudi nesposobnost umeščanja dosežkov naših športnikov-idolov v širšem mednarodnem okviru. Z vsem spoštovanjem do naporov, ki jih mora ultramaratonec vložiti v uspeh, je treba reči, da je JR uspešen v razmeroma obskurni disciplini. In mu lahko priznamo ta uspeh, če bi pri vsem tem ohranil pravo mero.
Otiss 14.07.2007 11:23
Meni je popolnoma jasno mm, da ti gredo ultra kolesarji na živce, če ravno ne vidim vzroka. Garajo kot črnci bolj ali manj za lastno zadovoljstvo, saj o kakšni medijski prepoznavnosti žal lahko le sanjajo. Ali se je smiselno tako mučiti kot se ultra kolesarji, je v celoti problem njih, ki vozijo in še najmanj novinarja. Popolnoma jasno, da je zmaga na RAAMu nekaj, kar je znano zelo zelo malo ljudem. A to ne pomeni, da je potrebno pluvati po njih, ker pač niso udeleženci marketinškega zmagovalca TDF.

Jure je, z malo pretirano izjavo, kot se za dobrega konja spodobi, dvignil nekaj prahu. Da pa vse skupaj ni čisto nakladanje, lahko potrdi Brajkovičeva spomladanska izjava, da je JR pripravljen tako, da bi lahko vozil v pro tour ekipi.

Mm, Brajkovič lahko to tisočkrat bolje presodi kot mi vsi skupaj.
CHEF860 14.07.2007 20:22
mm-ju kot izjemno prodornemu novinarju pa svetujem, da za mnenje povpraša še Eržena, kateremu najbrž tako v rit leze, da kakšno izjavo dobi, da sploh nočem videt te pederastije.
Zgubich 15.07.2007 09:05
mislim da ima mm eno slabo vest in bi se rad mal prikupu j.r. ,oglavnem ga nekaj žuli---pomoje je milka dreznila v kačje gnezdo. 8O
slavko 15.07.2007 12:49
Imam eno vprašanje .Če je to res izjavil kar tu piše ,
pa kaj res mislite da Jure ni sposoben dobiti etape ?
Človek je zelo korektno priznal da bi z malo treninga
tudi to lahko dosegel . Škoda ker sem šele sedajle
zaseldil tole ..Izgleda da gun trener res morda
nekoga išče da bi vsaj eno etapo dobil ,kajti če je
članek resničen ( Pod pogojem da avtor ni nakladal ) , ja to je to Jure bi bil tapravi ..
Jes tsem misli lda gre za zmago na Touru gre pa le
za kakšno etapno zmago .Mislim da Jure nebi mogel
en ruker skupaj spraviti v to me pa nihče ne prepriča..

Še njegova izjava , ki je dokaj realna ..
Jure Robic> Vsekakor je to dirkanje cisto drugačno, kot pa ultradirkanje. Način treninga se zelo razlikuje, ce se pripravljas za RAAm ali za TdF. Tour je največji športni dogodek na svetu po SP-ju v nogometu. Tako dirko je veliko težje zmagati, kajti konkurenca je veliko večja, kot pri ultradirkanju. RAAM traja nonstop, so velike psihične obremenitve. Na Touru bi lahko bi konkurenčen, če bi se za to pripravljal. Ne da bi ga zmagal, ampak, da bi dobil etapo. Na Touru lahko zmagajo samo določeni izbranci. Jih je zelo malo na svetu.
RD 15.07.2007 13:15
Otiss je napisal:
Meni je popolnoma jasno mm, da ti gredo ultra kolesarji na živce, če ravno ne vidim vzroka. Garajo kot črnci bolj ali manj za lastno zadovoljstvo, saj o kakšni medijski prepoznavnosti žal lahko le sanjajo. Ali se je smiselno tako mučiti kot se ultra kolesarji, je v celoti problem njih, ki vozijo in še najmanj novinarja. Popolnoma jasno, da je zmaga na RAAMu nekaj, kar je znano zelo zelo malo ljudem. A to ne pomeni, da je potrebno pluvati po njih, ker pač niso udeleženci marketinškega zmagovalca TDF.

Jure je, z malo pretirano izjavo, kot se za dobrega konja spodobi, dvignil nekaj prahu. Da pa vse skupaj ni čisto nakladanje, lahko potrdi Brajkovičeva spomladanska izjava, da je JR pripravljen tako, da bi lahko vozil v pro tour ekipi.

Mm, Brajkovič lahko to tisočkrat bolje presodi kot mi vsi skupaj.


zkaja pa potem ne vozi v pro tour ekipi? :roll: sej to je vendarle največ kar je možno za cestenga kolesarja. pa tud finačno se verjetno lepš izzide ... :lol:
hilly_the_kid 15.07.2007 14:30
slavko je napisal:
Človek je zelo korektno priznal da bi z malo treninga tudi to lahko dosegel.


Aja, temu se reče, da je priznal? Menim, da ni sposoben, kar še ne pomeni, da mislim, da je slab kolesar. :!:

slavko je napisal:
Izgleda da gun trener res morda
nekoga išče da bi vsaj eno etapo dobil ,kajti če je
članek resničen ( Pod pogojem da avtor ni nakladal ) , ja to je to Jure bi bil tapravi


8O Pa kaj je s tabo?! 8O
CHEF860 15.07.2007 15:02
@slavko: saj si smešen, ampak v svoje dobro bi se lahko občasno res lahko malo zadržal, a?

To ni tako kot pri F1, kjer noben navijač nima pojma o pojmu, ker še ni sedel drugje kot v kartu v BTCju, zato tam lažje prideš skozi, če neumnosti govoriš.
Tukaj se pa biciklisti dejansko vozimo?!?
cunego 15.07.2007 17:58
CHEF je napisal:
@slavko: saj si smešen, ampak v svoje dobro bi se lahko občasno res lahko malo zadržal, a?

To ni tako kot pri F1, kjer noben navijač nima pojma o pojmu, ker še ni sedel drugje kot v kartu v BTCju, zato tam lažje prideš skozi, če neumnosti govoriš.
Tukaj se pa biciklisti dejansko vozimo?!?
dej chef, zdej si me pa ubil :lol: jst sm samo u btcju u kartu sedel. Čas= 33 in še neki... :cry: tebi kolko je ratlo??
KAVITATOR+ 15.07.2007 18:01
dons os pa nekikrat pokazal AGRITUBEL tekmovalce
CHEF860 15.07.2007 18:02
A veš da tistih šajtrg električnih pa še nisem vozu!

Jaz sem se pelou na Rudniku pa v Luciji. Na Rundiku sem bil sovrstnikom kar konkurenčen :lol: V Luciji sem pa enga mal zapru kse je neki silu po notranji in sm mu razfukou kart :lol: :lol: :lol:
miha21 15.07.2007 18:04
Chef :
ce bi se ti dejansko vozu bi vedu da govoris neumnosti :lol: :P
[/img]
cunego 15.07.2007 18:08
CHEF je napisal:
A veš da tistih šajtrg električnih pa še nisem vozu!

Jaz sem se pelou na Rudniku pa v Luciji. Na Rundiku sem bil sovrstnikom kar konkurenčen :lol: V Luciji sem pa enga mal zapru kse je neki silu po notranji in sm mu razfukou kart :lol: :lol: :lol:
dej tm (btc)je res kurac... k manipulira s tabo kolkor hoče...... jst pa bencinca še nism furu...
CHEF860 15.07.2007 18:28
miha21 je napisal:
Chef :
ce bi se ti dejansko vozu bi vedu da govoris neumnosti :lol: :P
[/img]


Kaj pa tebe zdej moti?
1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI