Pumpanje

Domov > Forum > Pumpanje

Pumpanje

SORTIRAJ PO:
Otiss 16.07.2007 09:52
Se mi poraja par zanimivih vprašanj. Pred kratkim sem predrl zadnje kolo. Se usedem na obrobno ograjo in se namučim, da zamenjam. Vedno imam težave dobiti plašč gor. :(

Potem ga z mojo malo pumpico napumpam kolikor se je pač dalo, vmes (itak vedno) zvijem ventilček, tako da nikoli ne veš, če ga ne bom še odlomil.

Potem sem se pa doma spomnil, da bi preveril koliko sem ga ročno sploh napolnil. 5,5 bara. Kar malo, če pomislim, da piše na zračnici min 6 max 8. To, da je potem notri manj kot 6 seveda pomeni, da si po menjavi 'goden' še za en defekt.

1. Na koliko barov pumpate? Sam to delam na 8,5 oziroma 120 PSI.
2. Kako pogosto pumpate kolesa? Jaz to delam na vsaki 2 furi.
3. Kakšno ročno pumpico imate, oziroma če veste na koliko se da z njo napumpati?
CHEF860 16.07.2007 10:01
Pumpam na 8-9 barov.

Napumpam, ko se mi začne čudn zdet, da gre tok počas, pa da premal drma v guzo.
Pol se lahko še zgovarjam za nazaj ("Ni čudn da nikamor ni šlo, če sm meu sam še 5 barov pa pou";)

Podobno kot tale faking bogatunar:

On ma karbonsko, k ma keš, jst sm si pa navadno aluminijasto kupo. Pumpa ko šus.

Ampak da s tem napumpaš, moraš bit kar fajn drkač, kako je s tabo pa ne vem.

Jaz imam v torbici nastavek za ventil in grem lahko potem elegantno pumpat na pumpo, ko se drkanja naveličam.
tiger 16.07.2007 10:01
Fajn je če dva tri dni ne voziš spustiš zrak malo ven recimo na 6 bar ker kolo ko stoji ne rabi takega pritiska in ne napenja plašča tako in gume nikar takio hitro spokajo,žal jih pač moraš potem vedno napumpat.
Otiss 16.07.2007 10:08
Mam tist vmesnik za na bencinsko puimpu, sam nisem še nikol tam pumpou. Do kolk barov se da pa tam napumpat?
CHEF860 16.07.2007 10:10
Nimam pojma.

Še nikol nism tam pumpou :lol:
Cowboy 16.07.2007 10:15
Otiss je napisal:
Mam tist vmesnik za na bencinsko puimpu, sam nisem še nikol tam pumpou. Do kolk barov se da pa tam napumpat?

enih 8 barov zihr
mark 16.07.2007 10:17
Ne vem sier koliko barov lahko napumpaš na črpalki preko nastavka, ker tega prek nastavka ne kaže. Vsekakor je guma kot kamen, pa še bi jo lahko polnil. Jaz pumpe sploh ne nosim s seboj, če pa menjam doma, pa imam ta velko pumpo s cevko. Ventili so mi hvaležni.
StaraKost 16.07.2007 11:09
Tisti, ki mora priti po tebe, ko imaš defekt ti je tudi HVALEŽEN !
mark 16.07.2007 11:19
StaraKost je napisal:
Ponavadi guma ne poči naenkrat, pa se lahko še do črpalke pripelješ z napol prazno. Ali se pa kako drugače znajdeš. meni pa itak gume praktično ne pokajo. Najbrž malo vpliva tudi to, da gledam tudi na esto in ne vozim po glažunah in udarnih jamah. V glavnem, se mi zdi, da me je v celem življenju samo 1x prišla iskat žena, jaz pa njo zaradi avta letos že 2x.
StaraKost 16.07.2007 11:26
Očitno nisi cestni kolesar?
Ko guma spusti si "na tleh" v parih sekundah.
Mitko 16.07.2007 11:28
mark je napisal:
StaraKost je napisal:
Ponavadi guma ne poči naenkrat, pa se lahko še do črpalke pripelješ z napol prazno. Ali se pa kako drugače znajdeš. meni pa itak gume praktično ne pokajo. Najbrž malo vpliva tudi to, da gledam tudi na esto in ne vozim po glažunah in udarnih jamah. V glavnem, se mi zdi, da me je v celem življenju samo 1x prišla iskat žena, jaz pa njo zaradi avta letos že 2x.

:) se vidi, da ti še ni velikokrat počila. Jaz imam težave, da se varno ustavim, kaj šele, da bi do črpalke čakal, tako hitro spusti :lol:
Mitko 16.07.2007 11:29
Me je starakost prehitel :)
Floyd 16.07.2007 12:12
Cowboy je napisal:
Otiss je napisal:

enih 8 barov zihr

Raje ne računat na 8 barov. Je sicer odvisno od kompresorja ampak večina ne zmore več kot 6 barov, ker so prvenstveno namenjeni za avtomobile, motorje, pa tud na MTB mas 4 bare dost.
Ko sem zadnjic pumpal sicer se na MTB kolesu 1.0 plašč na malo manj kot 6 barov (kar je kompresol dal od sebe) mi ni letelo nikamor, pa še presekal sem jo na prvem makedamu.
Ampak za do doma pridet oz. do boljše pumpe bo pa dovolj tud kompresor na bencinski.
Cowboy 16.07.2007 12:13
jst sem nazadnje pumpal na eni stari petrolovi črpalki v kamniku...
guma je bla trda kot kamen. je blo čez 8 bar.
Merlin 16.07.2007 12:41
Na bencinski je že 4 umetnost napumpat. Na 8 pa zeelo težko. ;) .
Gume pumpam doma na 8. Tabularje običajno 9 za kronometre jasno do daske. Vendar nikoli več kot priporoča proizvajalec. Večinoma to pomeni za gume 8 barov.
Za rezervno pumpanje uporabljam bombice se mi ni za z navadno pumpo, ker tako do konca, da napolniš traja in je muka.
hilly_the_kid 16.07.2007 13:11
Cowboy je napisal:

V Kamniku nimamo starih črpalk! 8)
Cowboy 16.07.2007 13:15
hilly_the_kid je napisal:
Cowboy je napisal:

V Kamniku nimamo starih črpalk! 8)

ravno na uni blizu tebe je blo to 8)
TomazK 16.07.2007 13:22
Z co2 bombico zihr napumpaš dovolj pa še hitro povrhu ;)
radomr 16.07.2007 13:23
kako na bencinski črpalki napumpati specialko???

ali ima kdo kakšen doma izdelan nastavek ??
MX_Peter 16.07.2007 13:45
radomr je napisal:

Kupi se tak nastavek, ki iz ventilček francoskega nastavka pretvori v navadno dimenzijo. Majo ga pa v vsali kolesarski štavuni pride pa ne več kot 2€. Kupi pa obvezno tak nastavek, ki ima dodano še gumico, za bolše tesnenje.

PS: Na bencinski boš težko napumpal hume na več kot 5 barov, pa še to moraš imeti srečo, da je kompresor pravkar napolnil zračni rezervoar ;)
Cowboy 16.07.2007 13:45
radomr je napisal:

kupiš ga v kol.trgovini
stane ene 2€
MX_Peter 16.07.2007 13:48
Sploh ne znam več pisat, napak tolko, da si glih zaslužim šus :P
zuzek 16.07.2007 22:33
jaz sem ta ventil dobil zraven, ko sem kupil kolo. gospodu še enkrat hvala

zgleda takole

še link
http://www.bike-center.biz/index.php?lang=si&module=shopprod&id=2548
MX_Peter 16.07.2007 22:41
zuzek je napisal:
jaz sem ta ventil dobil zraven, ko sem kupil kolo. gospodu še enkrat hvala

zgleda takole

še link
http://www.bike-center.biz/index.php?lang=si&module=shopprod&id=2548

Priporočljivo je da je na tej sprednji odprtini še guma, da bolje tesni. Vsaj za 7barov in več je to potrebno ;)
zuzek 17.07.2007 00:40
bolje je, ja. jaz imam gumo
peteln 17.07.2007 07:30
Pa lahko s tem nastavkom pumpaš presta ventilček? :roll:
citrox 17.07.2007 10:22
Ja.
alesandro 17.07.2007 10:26
največji problem je če maš doma kompresor pa tale nastavk sam ti kompresor sam do 7 barov napolne :D :D :D
TribesMan 17.07.2007 14:57
Jebeš kompresor. Jest sem za dobrega jurja lani nabavil ročno pumpo z barometrom... pumpa k nora. Gumo od specialke ene 10* štokneš pa je na 9 barov.

Ni pa mejhna :D
koko82 17.07.2007 21:53
Tele adapterje imajo tud na Petrolovih črpalkah, tko da ga lohka tud usput kupiš. Če se prov spomnim sm dal lani 1,5€ za 2 kom.
1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI