Porast zanimanja DH vs. XC

Domov > Forum > Porast zanimanja DH vs. XC

Porast zanimanja DH vs. XC

SORTIRAJ PO:
blaz 24.11.2007 22:12
Da ne bom smetil v temi o združitvi bicikel.com in table oz. mtb.si-ja. Sem v komentarju AndrejaD našel zanimivo sporočilo, da je zanimanje za DH vsako leto večje XC pa vedno bolj tone. Pa me zanima, kaj si mislite o tem, zakaj je tako?

Moja izkušnja: DP v Črnem Vrhu, ko je bil dvojček na XC dirki so nas gledal ateki pa mamice mogoče kaka teta in stric ( u luksuz :) ) in kakšen mimohodnik, ko je iskal gobe oz. se sprehajal. Ko se je pa začel DH je pa vse prletelo od hostes, glasne muske, folka, do punc (ki mi niso bile najbolj všeč ( black metal scena :mrgreen: ). Sem bil kot bi rekel moj prfoks frapiran.
Kašno stopničko višje bi se dalo spraviti to XC sceno že z samim vzdušjem na dirki in s kakim komentatorjem (Chefu dober jezik gre :) pa še slovnično pravilno bi znal povedat :D :D ) Res ni zanimivo tam gledat ene suhcane prekle na dveh kolesih z odprtimi ustmi in polno posušene soli na obrazu.
Tudi če gledate kako XC dirko na you tube pa če je dobr zmontirana sam debelo gledate isto je pa na kaki dirki oz. prireditvi folk je treba zabavat.

Se pardoniram za slo napake, ker sem že res zmozgan zj grem pa movie gledat, če že ne bom pri uvodni špici zaspal.
vambomzepokazu 24.11.2007 22:22
Mene DH sploh ne zanima preveč. Da bi moral kolo u hrib tišat, da se lahk dol spustim? Pa ne me j..at! Men je lih finta. da se vzpenjam s kolesom, kjer je tehnično čim težje. Tako da DH bi pa sicer sprobal, če bi mi ker bajk posodu. Kupil si ga pa ziher neb.
hopla 24.11.2007 22:30
vambomzepokazu je napisal:
Mene DH sploh ne zanima preveč. Da bi moral kolo u hrib tišat, da se lahk dol spustim? Pa ne me j..at! Men je lih finta. da se vzpenjam s kolesom, kjer je tehnično čim težje. Tako da DH bi pa sicer sprobal, če bi mi ker bajk posodu. Kupil si ga pa ziher neb.

:idea: :!:
energy 25.11.2007 01:11
blaz saj je ze vcasih blo precej zanimivo v XC sceni. še daleč preden si prišel v ta šport in tudi preden sem jaz prišel. kakšnih deset let nazaj je bilo vse na višku. golčer, drašler in štrancar so poskrbel za rezultate na večjih dirkah, doma pa navudšencev na štartu ni manjkalo. ampak odkar pomnim gre XC vsako leto malo na slabše. vsako leto je manj tekmovalcev. ko kakšen preneha s tekmovanji pa se nobeden kaj dosti ne pobriga za to. zakaj je nehal in kako to preprečit v naprej. mogoce bi lahko prosili tekmovalce, ki so v zadnjem času nehali za "porocilo" in ugotovili kje je problem?
zveza ima njihove podatke in rezultate kdaj so vozili in kdaj jih ni bilo vec in lahko spelje kaj takega.

ampak sej pravim, noben se kaj dosti ne pobriga za to.
zadnja leta pa so(smo?) se sploh osredotocili na tuje tekme, kjer pa itak ni rezultatov (zenske so lahko svoja zgodba!).
a ne bi bilo pametnejše porabiti denar da pospravimo pred domacim pragom in uredimo stanje?
ce pomislis da v odboru ni ostalo denarja niti za plakete ob koncu slovenskega pokala ampak le za diplome sprintane na šeleshamer? kako naj tekmovalci resno jemlejo tako tekmovanje? si predstavljas Blazo ali pa Tanjo ki je mimogrede svetovna mladinska prvakinja kako dobi diplomo za osvojen NACIONALNI pokal? ni cudno da ne jemlejo resno teh tekem...

vcasih so jih tudi zgoraj omenjeni trije resno jemali, a je bilo vse skupaj tudi bolj resno zastavljeno.
potem pa na koncu zdruzijo se kategorijo Master v eno samo. si predstavljas kako naprimer Zupan (ki trga gate za svoja leta) dirka z Mikličem v isti kategoriji.
Mastersi so pomembna kategorijia - oni imajo otroke, ki bi jih pripeljali sabo na tekme. ampak če ne bodo dirkali, tudi otrok ne bo. da bodo dirkali, rabijo veselje in dirkanje z 15-20 let mlajšimi vsekakor ni veselje.

če pogledaš rezultat sezone so moški zaključili pod pričakovanji, ženske pa so iztrzile eno mesto na olimpijskih igrah, kar je zlata vredno.

Ni denarja, ali pa je ta nekoristno porabljen. ce je problem slednji, se ga lahko enostavno reši s par modrimi odločitvami. če je razlog prvi, boljš da začnemo iskat sponzorje.

konec koncev bomo zanesenjaki še vedno hodili na tekme ker je to fajn, a napredka na tak način ne mormo pričakovat.

no kakšen bo rekel da spet samo kritiziramo... mogoče.
a vseeno, če kritiziram, dam še par predlogom, da ne bom prazno slamo mlatil. kaj bi jaz nardil:
reprezentanco omejil na evropsko in svetovno prvenstvo. nastop omogočil CELOTNI kvoti, stroške pa pokril le tistim, katere bi se "splačalo" pelat. torej neko kvaliteto. ostali pa na svoje stroške kolikor je prostora na štartu.
ostala sredstva bi porabil za razvoj športa doma. razvoj športa, ne tekmovalcev samih...
razdelil kategorijo masters in skušal privabit nove tekmovalce v tej kategoriji (mogoče potrebna kakšna sredstva od zgoraj omenjenih?)
organizacija treningov za mlajše po šolah v različnih regijah - na tem baje nekaj delajo. SUPER!
vodstvo - vsi se branijo vodenja, ker je zastonjkarsko delo, na koncu pa te vsi kritizirajo tako kot jaz tule. če je delo ZASTONJ dosti drugače ne mora bit. "delavec" itak ni motiviran, klubi in tekmovalci pa pričakujejo rezultate. naj se določen del sredstev nameni mogoče za nagrado tistim ki dejansko nekaj naredijo.

omeniti pa še velja nezadovoljstvo DH scene z majicami 90-10%. stanje se od tega naj ne bi dosti razlikovalo tudi v resnici. sam ne vem, bi z veseljem pogledal.
no, zakaj morajo spustaši, ki dejansko nekaj delajo in so pridni takole izražati nezadovoljstvo in protestirati?
zadnja leta je DH v porastu, a če bo stanje tako nezadovoljstvo, bo šel kmalu tudi DH dol...

predlagam še razpis za sponzorja slovenskega pokala v krosu. lahko tudi sam pripravim en plan kako bi si to zamislil.
in da bi tekmo slo pokala imele vsaj kakšno rdečo nit in bile povezane med sabo. včasih smo točke seštevali ko blesavi, sedaj pa nihče ne ve kej dosti o točkah...

tkole no. to bi bil moj pogled.
blaz 25.11.2007 08:11
super napisano Energy ampak bom še pol po kavi 1x prebra :), da bom zaštekal vse. No na momente sem dobil občutek, kot da meni pišeš oz. da sem jaz odgovoren za to st(r)anje,ki ga imamo. Drugače pa dobr napisan in si naj tisti pri skledi tole preberejo ,mogoče se zamislijo ali dobijo kako idejo.

Kar se tiče atraktivnosti bi moral imeti vsa državna prvenstva v MTB disciplinah narejena tako, kot je bilo v Črnem Vrhu.

Ni m ebilo na zaključni podelitvi a po slikah sodeč ste se imeli fino z Valterjem Bončo in Vilijem Resnik. Verjetno sta prispevala velik del k "atmosferi"
energy 25.11.2007 10:53
nisem pisal nobenmu posebej, še posebej ne tebi, ker nisi nič kriv :)
sem pisal vsem nam XCjašem, ki skrbimo samo za svoje riti.
vprašanje je pa še kje je razlog, da smo tako nemotivirani?
en problem vidim v vodstvu, ki ne "animira" ostalih. pa ne rečem da so krivi sami ljudje, ki so tam, ker zastonj nihče ne bi ne vem kaj delal. definitivno je problem že na splošno...
samo kaj pomagajo te besede, če bodo označene spet v smislu "spet neki pametujejo, naredijo pa nič". slišal jih bom pa čez 14 dni iza ovinka... - in že to je eden od problemov tega športa.

aja blaz, mogoce bos moral 2x-3x prebrat, ker je tko nametano, da bog pomagaj :)
si pa ze veckrat odprl debate na takele teme. zgleda da si pripravljen kaj storit za to? mogoče pa na primorskem poiščeš kakšnega, ki bi bil pripravljen organizirat kaj treningov za ta male.
predlagam pa da zveza zbere nekaj ljudi, ki so pripravljeni pomagat športu (javijo (javimo!) se sami) in nekajkrat sejo odbora raziširi in povebi še te prostovoljce. skupaj dobijo par idej, razdelijo naloge. vsak premakne par prstov in imamo eno skupno sodelovanje.
ideje se mi ne zdijo slabe. vseeno pa se mi zdi da ne bo nič s tega. mogoče niso izvedljive, pa nam kdo pove zakaj ne?
blaz 25.11.2007 17:25
Sm že mel prej napisane neke dolge klobase pa je sistem zaštrikal.
Vidim, da si me postavil pred dejstvo. Moram napisat par izgovorov :)
- nimam izkušenj/znanja o treniranju (ker še sebe včasih teram čez zid) kaj šele da bi bil komu pedagog.
- nimam veze in poznanstev (organiziranje poletnega kampa)
- in oguljena SLO fraza nimam cajta, dodajam pa velik del dneva mi vzameta fax in trening in težko najdem kaj časa zase (ker imam bolj počasno glavo pač morem se dlje učit da nekaj zakapiram)

Vse kar lahko nardim je to da v okviru regeneracijskega treninga al v predhodnem dogovoru z trenerjem zbincam skupak par otrok pa gremo na kak izlet (mogoče častim sladoled :) )
Še zmeraj hočem biti samo tekmovalec in iztisniti iz sebe maximum, ko bom pa to dosegel pa verjemi, da se bom postopil kake projekta v zvezi kolesarstvom oz. XC (lastno KD, organizacija kakšne ture, dirka z določenim namenom,... nekaj se bo našlo)

Takšne teme so mi same po sebi zanimive ker mi ni jasno zaka je na cesti, DH, 4x taka gledanost in obisk, XC pa ne in vse je v bistvu pod eno streho dva kolesa, ki jih moreš poganjat in KZS.

Kot sem že dejal sem mišlenja da je treba nardit show v ciljno štartnem prostoru v času dirke, da se ljudje pridejo družit zabavat in posledično so prisiljeni gledat XC :)

V Zlatoličju pa Vrtojbi je zmeraj kar nekaj obiskovalcev in otrok z takimi učkami 8O sploh, če jim pomahaš. Pa tudi Ravne so letos ble kokr sm vidu po fotkah dobr obiskane (mene ni blo weeeeee bolan sm bil pa še roj. dan sm mel na dan dirke :( )
inšp. Kluzo 25.11.2007 17:35
DH navijaci niso kolesarski navijaci ampak gledalci ki cakajo padec in kaksen zlom, to so navijaci za gladiatorkse borbe in ne kolesarski navdusenci.
blaz 25.11.2007 17:47
tega sem se pa najbolj bal, da pridejo uživat v bolečini drugih. Vendar jim bolj sapo vzame če kdo prevozi (preleti) rock´nroll
FERENČAK 25.11.2007 18:00
zanimiva tema :!:
energy 25.11.2007 20:02
FERENČAK je napisal:
zanimiva tema :!:

pa ni to vse kar lahko napises :)

no blaz, sej nism mislu rect, da organizirej kolesarski kamp. to itak ni kar tako. tudi sam ga zaenkrat nimam namena, niti v bliznji prihodnosti.
dvignem pa roko, če bi kdo rabil pomoč. če se nas najde takih, bi lahko kaj naredil.
pri vsaki stvari je vodja, ki motivira delavce in daje naloge. če zna naloge razporedit, bodo tudi delavci motivirani in vsak bo naredil svoje delo. tko nekako je v firmah. si predstavljas 10 zaposlenih, ki vsak dela kar mu paše?
no in tudi v XCju imamo verjetno kakšnega vodjo, ki bi dodelil naloge, če bi le imel ljudi za pomoč.
vsaj moral bi bit, sej mamo zvezo in OGK.
že odziv na tole temo pa pove dosti o zanimanju za problem :?

kokr sm že reku. naredmo bazo prostovoljcev, ki bodo na voljo za kakšno pomoč. valjda ne celodnevno delo, al pa naloge za vsak dan, ampak pač kolikor je v moči vsazga posameznika.
jaz se javim :)
blaz 25.11.2007 20:18
"že odziv na tole temo pa pove dosti o zanimanju za problem :?"

evo o tem govorim, zanalašč sem pustil zadevo stati
crntulipan 25.11.2007 20:50
LP
Treba je razčistit, da ljudi ki se ukvarja z kolesarjenjem je veliko tudi z gorskim.
Krivda, da je malo tekmovalcev je predvsem na strani klubov.
Nočem biti kritičen, vendar veliko je klubov, ki nimajo niti svojih prostorov in podobno, obstaja le nek poštni nabiralnk in to je vse.

Še društva upokojencev so bolje organizirana.
Res je vse kar se počne v mtbju je večinoma prostovoljne narave, ker pač ni denarja.
In zakaj ni denarja, zato ker stvari niso pravilno postavljene.
Mimo so časi ko si dobil pokrovitelje, ki ti je dal denar, prvič zaradi poznanstev, drugič pač čisto iz dobre volje.

Nebom najedu s svojimi mnenji, bom rajši podal svoje misli kako bi laho zgledalo bolje:

1. Državno prvenstvo v xc-Imamo ligo telekom v nogometu, nevem zakaj nebi imeli še ime sponzorja v xc.
Moje mnenje je ,da bi bil sponzor neka medijska hiša, ki ji nebi bilo treba vložiti nobenega kapitala za sponzorstvo ampak bi morala poskrbeti za objavljanje in reportaže iz tekem v zameno za uporabo imena v naslovu tekmovanja.
Moje mnenje bolje, kot pa iskati sponzorja, ki bi doniral nekaj denarja in se po sezoni ali dveh umaknil iz športa.
ZAto, če bo nekod konstantno poročal o stvareh, bo za sabo potegnilo sponzorje, ki donirali denar v tekmovalce in klube.

2. Dirke je treba organizirati podobno kot je xc v kamniku, skozi mesto, ker tako ujames mogoče kakšnega naključnega obiskovalca.Saj večinoma hodijo na tekme tisti, ki vedo za kaj se gre.

3. Zaposliti pri KZS-ju nekoga, ki bo obvečšal medije(če nebo izpoljena prva točka) o rezultatih in tekmovanjih.
Letos ne duha ne sluha ne na RTVSLO(tudi ne na teletekstu, kjer izveš rezltat enega balinarja v 3 vaški ligi) o dp o xc in maratonu snovik-velika planina.

4. Vsak klub naj izdela svojo spletno stran, če ne drugega na myspace.com-res ni zahteven projekt.

pod to točko spada tudi Redna rubrika v lokalnih časopisih(vsaj 1 mesečno) o delovanju kluba in dosežkih tekmovalcev.
Če lahko društvo upokojencev Žerjavčki mesečno objavi dogajanje v društvu, lahko tudi kolesarski klub napiše od 150 do 200 besed na mesec o svojem delovanju.

Idej je še veliko.
Fora je v tem, da ja dela se prostovoljno, vendar če se nekaj prav zastavi se da pridet na zeleno vejo in ko prideš na zeleno vejo si potem odtrgaj svoj kos pogače.Vrjamem če se potrudiš lahko dobiš tudi kaj vrnjeno nazaj.
res je pa da je pri nas ful ene fovšije in metanja polen pod noge in ločevanja med cestarji in mtb. marsikaj se da združit in nardit kšn projekt ki bi privabil tekmovalce in gledalce.

Da ne boste rekl da sam govorim.
Letos se bom vpisal v klub, ja v klub ki ima zaenkrat samo en nabiralnik, bom tekmoval in probal narediti še kašen projekt da bi se stvari premaknile.
bom videl kao bo čez leto, mogoče je pa res lažje samo govor...?
laufar 25.11.2007 20:57
Pa ti si genijalec! Če bi še vejice tako postavil, da bi vedeli zakaj se gre.............
crntulipan 25.11.2007 21:01
se oprvičujem sam mi punca teži zravn da morm z njo gledat a si ti tud not padu.
blaz 25.11.2007 21:04
Prvi odstavek: Se strinjam vendar tema govori o prepoznavnosti, obiskanosti dirk.
Drugi odstavek: Glede KZS in OGK ne bom nič pametoval, ker nevem kaj se tm not dogaja in kako je kaj strukturirano. Imaš pa prav prokleti Kapitalizem

Točke se slišijo simpl k pasol sam verjam da je govorit lažje nardit pa drugo.
Tista ideja iz prve točke je pa najboljša.
blaz 25.11.2007 21:06
no ja post od CrnegaTulipana sem prebral brez problema vem kaj je hotel povedat ob uporabi vejic ali brez njih
FERENČAK 25.11.2007 21:14
najpomembnejše se mi zdijo prva pa druga točka!
FERENČAK 25.11.2007 21:18
lahka bi tud bla kaka dirka več......pa po možnosti da se nebi prekrivale dirke tko k ponavad
ZigaK 25.11.2007 22:18
good point
energy 25.11.2007 22:22
crntulipan imaš dobre ideje, ampak prava ideja bi bla kako to dejansko spelat...
sej vsi vemo da bi blo dobr met pop tv za sponzorja, da bi samo objavil novico, nobenga denarja. kako pa jih prepricat v to?
no, mislm da bi bil en sponzor, ki bi zagotovil mal nagrad na SLOpokalu in koncni razvrstitvi ze super. reklamo na stevilke, drese vodilnih v pokalu z reklamo... pomojem bi se nasu kak interesent za to. bi vsaj kej mel od pokala.
ok, dirke skozi mesto so super, ampak si zelo omejen z dovoljenji. bi blo sigurno met fajn dirke v mestih.
v domzalah se ze par let pripravljamo na to da bi nardil dirko na obrobju mesta, ampak enostavno trije smo premal in nimamo nobenih izkušenj z organizacijo tekem. mogoče v prihodnje.
zaposliti pri KZSju nekoga? kdo ga bo placal?
spletne strani klubov pa res ne bi bile problem ker so lahko minimalen ali pa nicen strosek...
kar se tice strani, bi tudi OGK potreboval svojo spletno stran z objavami koledarjev, novic s tekem slo pokala, skupne seštevke, sponzorje, mogoče kakšne intervjuje z kolesarji, razpise tekem, profile in tako naprej....
spet kdo bi to urejal? lahko bi bil en glavni, ki bi spet razdelil naloge med "prostovoljce".

se mi pa zdi da kolkrkol kle debatiramo je brez veze. ko bomo vsi prišli z idejami na sejo razširjenega odbora, bo mogoče kaj iz tega. najmanj pa je, da zberemo ideje in jih v skupnem imenu pošljemo odboru. pomojem bi bilo v pomoč.
dokler sva dva-trije pa nima smisla.
crntulipan 25.11.2007 22:44
OK zdj lahko pišem tudi z vejicami, ker mam mal več časa.

Vsaka zadeva potrebje medijskega sponzorja, ni pa treba takoj ciljat na največjega, torej pop tv.
Se mi zdi, da bi bilo za začetek dovolj vsaj kakšen radijo, bolje kot nič.

Glede tekem je pa tako. Večje število tekem nebi rešilo problema. Vsaj moj mnenje. Bolj se mi zdi pomembno, da se izboljša kvaliteta obstoječih tekem in dodatna ponudba na njih.
Idej je veliko, in prav je da bi vsak nekaj predlagal, in tisti, ki imajo kaj besed pri temu športu bi morali če ne vsaj prebrati predloge in se pogovort, kaj je dobro in o čem bi bilo pametno razmišljat.
Pustiti stvari take kot so, in upati da bo vse skupaj preživelo ni ravno pametno.
Meni se zdi pomembno, da se o delovanju kluba pove malo več predvsem v kraju kjer je klub doma in pritegniti predvsem mlajše tekmovalce, saj je ravno teh vedno manj.
Calcit je z 3. oktobrom štartal z organizirano 1 tednsko vadbo za otroke od 7 do 15, sam kaj to pomaga če za to vemo le tisti ki poznamo tistega, ki to vodi in naključni obiskovalci strani kamnikebike.com? Tevba je ciljat na lokalni časopis in podobne zadeve. Tist ki bo sam od sebe hotu kolesart se bo že pozanimal, treba je predvsem veliko govort in govort. Le tako se kaj sliši.

Stvari je treba dobro zapakirat in jih ponuditi ljudem. To je tako kot v trgovini, opaziš najbolj iztopajoče stvari, tist ki ve kaj išče bo že sam najdu zadevo ostali pa ne.
energy 25.11.2007 22:52
na podrocju kamnika in domzal bi mogoce radio HIT bil pripravljen kaksno besedo rect. treba jo je pa sporocit.

ce bi se naslo se nekaj akterjev iz XCja bi se bil tudi jaz pripravljen vkljucit v celo zadevo. sigurno pa bi morali zacet resevat to s SESTANKOM in ne na forumu.
podobno kot so to storili spustaši v Trbovljah. dobili so se klubi in tekmovalci ter premleli vse kar gre...
be-free 25.11.2007 23:18
Evo še moje mnenje

1. Načelo - na mladih svet stoji! Izpeljati bi bilo treba nek osnovnošolski slovenski pokal 4-6 dirk v eni sezoni (npr vsaka regija eno dirko ali v vsaki regiji 3-4 dirke pa pol nekakšne regijske reprezentance spraviti skupaj na dirko ki jo že sedaj poznamo kot prvenstvo osnovnih šol. Kako to izpeljati? Kakor vem je na kzs zaposlen človek, ki naj bi imel nalogo razvoja mtb kolesarstva...
2. Načelo - bol star bol nor! Popolnoma se strinjam z neumnostjo združevanja veteranskih kategorij. Namesto 2, bi morali morda celo narediti 3 kategorije, tod ne samo narediti ampak s promocjo tudi privabiti tekmovalce (masterji imajo ali bodo imeli tudi otroke, ki so tako blizu dirk)
3. Načelo - več je bolje! Čeprav so hrvatje po razvoju mtb kolesarstva po sami kvaliteti tekmovalcev še za nami, pa se nam iz leta v leo vedno bolj približujejo. Sam menim, da je ena izmed stvari, da se tako vzpenjajo tudi velika količina dirk, ki štejejo za njihov pokal in pa ogromno dela v nižjih in amaterskih kategorijah, iz katerih se bo prej ali slej našlo tudi prave "elitneže". Kar nekaj je raznoraznih dirk po sloveniji, ki bi z lahkoto kandidirale v koledarju za slo pokal, toda če zveza ne pokaže interesa in ne pomaga organizatorju potem bo težka...
4. Načelo - pokažimo svetu najboljše! Kdo predstavlja Slovenijo v tujini? Kateri tekmovalci so v slovenski reprezentanci...? Mnenja sem, da bi za slo pokal moralo šteti 8-10 dirk enakomerno razporejenih čez celo sezono. Te dirke bi morale šteti kot glavno merilo pri določanju reprezentančnih kandidtov na dirkah v tujini, vsekakor pa uskalditi urnik dirk doma in zunaj. Mislim da bi morali ponuditi možnost dirkanja na evropskem in svetovnem prvenstvu tudi v kategoriji masters (1. tekmovalcu po točkovanju v slo pokalu). Prav tako tudi v kategoriji amaterjev recimo na dirkah bivšega liquigas pokala ali kakšnega drugega močnejšega tekmovanja. Vse to bi dalo še večji čar tekmam, ker bi se kolesarji res za nekaj borili....
5. Načelo - Delati,narediti, obdržati...! Ja do generacije Štrancar, Golčer, Drašler, ....pa še jih ne manjka dobrih kolesarjev se je kot kaže kar dobro delalo. Tako se je tudi nekaj naredilo ampak tega se ni znalo obdržati. Kaj je bil razlog sam ne vem, ker v tistem obdobju nisem bil aktiven v kolesarstvu, vem pa, da takrat o tistih rezultatih nisem slišal dosti, kar pomeni, da je bila morda napaka, da nismo obdržali momenta naraščanja v naši panogi ravno ta, da je nismo znali promovirati. To se nam dogaja tudi sedaj, ko smo imeli svetovno mladinsko prvakinjo... če bi bil to kakšen drug šport bi bila cele dneve na tv, zakaj ni bila Tanja? Ni imela časa zaradi šole? Ali morda ljudje ki vodijo na zvezi te reči ne vejo dosti o marketingu? No to mi je jasno da nimajo pojma, ker vidim kaj se dogaja. Zakaj ima neko podjetje direktorja, komercialiste, inžinirje,delavce, tajnice, čistilke? Zato, da dela vsak tisto kar zna. Kako se nam lahko potem dogaja, da trener v naši panogi dela vse, na koncu pa ne naredi tistega za kar je zaposlen na zvezi?

No pa da ne bo vse tako negativno. Konec koncev imamo mladinsko svetovno prvakinjo, imamo 1 zagotovljeno mesto na olimpijskih igrah pri dekletih, .... upam samo, da bodo za to kar imamo nagrajeni tudi pravi ljudje, ki so v večji meri pripomogli k temu, drugače ....delati, narediti, OBDRŽATI ne bo šlo...
jeri 25.11.2007 23:26
Ideja z organizacijo sestanka kot so ga imeli pri DH se meni ne zdi tako napačna. Vprašanje pa je kdo se je pripravljen žrtvovati in organiziirati....če bo kaj, zagotovo pridem in pripeljem še koga s seboj.

Če po sestanku oblubte zurko bo udeležba gotovo velika ;)
energy 26.11.2007 01:01
jaz se javim organizirat.
ampak pod pogojem da se nas nabere eno število. če bomo trije ni nič. in če bomo vsega skupaj z dveh klubov tudi ni nič. v glavnem organiziramo sestanek če bo sodelovanje...
zaradi mene lahko napise vsak tukaj pa vsaj ime in klub, da ne bomo ostal pri nicknamih. če pa kdo želi pa lahko pošlje na mail našga kluba.
ko se nas nabere par pošljem še po mailih potencialnim interesentom, saj forumov ne berejo vsi.
potem pa se oglasim z rezultati.
aja lahko tudi na PM, da ne bomo kle gor pisal mail naslovov. mogoče pa kaj storimo...
luci4 26.11.2007 12:31
Hvala za predloge. Mislim, da lahko podobni predlogi večkrat pridejo na zvezo in se jih z nosilci - klubi, tudi izpelje. Omenjeni predlog o sestanku bom dal na Odbor in vas obvestim. Ne vidim zadržkov, zakaj ne bi sklicali sestanek vseh (zainteresiranih) klubov, tekmovalcev in trenerjev.

Lep dan
energy 26.11.2007 13:48
mislim da lahko sestanek kar speljemo, če bo interes. člani odbora pa pridejo zraven in skupaj naredimo nekaj.
na kljub temu, da ni bilo odgovorov, sem si vzel čas in spisal en poziv vsem, ki se jih tice, da bi nekaj probali storit v to smer. mail poslal na vse naslove ki jih imam od ljudi, ki bi znali bit pripravljeni pomagat...
vsekakor bi se bilo pametno dobit in vsaj povedat vse kar gre, zbrat pripombe, pohvale, predloge...
blaz 26.11.2007 14:19
Če gre kdo iz obale (Portorož, Koper,..) ali Celja če bo to vikend (datum za sestanek) bi se rad peljal poleg. Če sem že "špuknil na krbit" bi blo uvidevno, da sem poleg ko bo počilo :D. Ker me res zanima zakaj je tako stanje kot je? In kaj lahko kot tekmovalec naredim za to, da bo to malo bolj atraktivno in zanimivo. Aja kot je rekel insp.Kluzo Gladiatorja po Kamniških koreninah se ne bom šel :)

Rad bi omenil da izkoristite tale dogodek v Mariboru finale namreč, saj je s tem kar nar nekaj ljudi se verjetno na novo spoznalo z športom oz. gorskim kolesarjenjem.

ciao
Marek1515 26.11.2007 19:18
Prvo treba vlado fuknat :evil:
1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI