Psihiči na naših cestah!!!!

Domov > Forum > Psihiči na naših cestah!!!!

Psihiči na naših cestah!!!!

SORTIRAJ PO:
nWo 15.02.2008 00:19
Pozdravljena druščina!
Ne boste verjeli kaj se je meni danes zgodilo. Seveda je bil dan več kot odličen za kolo, a vendar žal malo hladen, amak to me ni ustavilo, da se grem peljat mal na okrog.

Fajn je letelo, vse do Letuša (iz Braslovške) smeri, nato pa pride ta most čez Savinjo, seveda je letelo fajn skoraj 40km/h, a v tistem momentu mi iz leve (tisto parkirišče) prečka cesto črn terenc in se zapelje v smeri Šmartnega, sem si mislil ok, damo dej po gasu da se nebi kam zaletel. A glej ga zlomka, še v tistem momentu, ko je prečkal cesto je že zavijal levo (tist trenutek nisem opazu smerokaza), pa še postavljen je bil čisto ob desni rob, tako da ga nikakor nisem mogu obvozit po desni. Pohodim bremze na polno, kar počrez me je prineslo proti zadku, na srečo se vstavim 5cm pred avtom. Opazim da je v avtu neka ženska, joj kako me je razkurlo, se zaderem, baba zmešana, kaj me nisi vidla, da sem na cesti, nekaj zamomla, in reče da je dala smerokaz. Tist trenutek res zasveti (kot da bi ga vklopla tist moment). Ves jezen ji z malo višjim glasom rečem, da naj bolj gleda, pa če je slepa. Nato se peljem naprej cel adrenalinski.

Se peljem še ne pol minute, začutim da se mi približuje avto. Pogledam nazaj.....isti terenc (mislim da črn Nisan), začne trobit, bremzat, me prehiti zapre pot, skoraj padem, še enkrat zapre pot pohodim bremze, spet na špuro, se komaj vstavim da se nisem zaletel. Se zaderem pa ka si nor si zmešan, ven stopi čist odštekan dec, se začne dret name kaj se derem na njegovo mamo, pa kaj si mislim da sem, me začenja grabit za krvatlc, me hoče potegn iz kolesa, me tako malo cota,... se jaz nazaj postavim mu rečem, da naj mal bl pazi njegova mama pa, da mi je izsilila prednost, on se še kr dere me cota, reče a ti veš kdo sem, pa jaz ja ne vem ane, povej,... se še kr dere pa neki preklinja, jaz nazaj da me naj pusti primir pa kaj si gre (zadaj kolona 4 avtomobilov) Jaz začnem nakazovat prvem avtu naj policijo pokliče, ženska je samo stran pogledala pa speljala. Me spet začne grabit pa cufat, pogleam njega, pa on spet a ti veš s kerim se zajebavaš, pa kdo sem jaz. Mu rečem, pa boli mene K***C kdo si ti, pa reče on reče da je 4 leta sedel, pa jaz še kr nazaj, ja pa ka dej a zato misliš da si nekaj več :roll: ,pa je nato le nekak opazu, da nisem cviknu in da se mu ne bom pustil, pol me spusti, pa se še kr neki dere, jaz za njim P***A ti M*****A poln K***C mam takih kot si ti, ko si mislijo da če ma avto, da je car na cesti, pa da mi je njegova mama izsilila prednost, pa da sem se skor zaletel,....pol se je kr pobral v avto spelu na brzino (bla gužva že zadi), jaz pa sem si lepo zapomnu tablico Črn nobl Terenc (mogoče nisan) SG C7-864, pol se jaz peljem naprej razkurjen kot hudič, tuhtam kaj bi naredu, študiram, da bi policijo klical, si mislim ah to bo trajal predolgo, pa sem pohodu pedala (pulz do Velenja ni padu pod 170) do policijske postaje. Sem jim povedu, kaj se je zgodil, samo podatkov nisem hotu dat, ker se nikol ne ve kak psihič je res ta človek/žival in da ni za razkirat. Sem jim tudi reku, da ga naj obiščejo in ga malo opozorijo, čeprav dvomim, da bodo to res naredili
:roll:

No tak, da vas mal opozorim pred norci blizu Letuša, da ne bo kdo 60kg kolesar naletel na take psihiče, ker se lahko zgodi, da ne bo tako dobro odnesu, še posebej če bo tiho in se ne bo postavil po robu ;)

Neverjetno 10min sem rabu, da sem se zavedal, da se je to res zgodilo, joj kak me žere pa jezi, še zdej


PS: Kako in kaj bij vi ukrepali, če bi slučajno prišli v tako situacijo???

Se opravičujem za napake, ker sem pisal res brzinski

LP
daRkdog- 15.02.2008 00:57
težk je rect kaj bi ukrepu v isti situaciji, sicer si pa itak presenečen, ker takih živali pač nisi navajen.
ZZZ 15.02.2008 01:31
jaz bi ti dal samo en nasvet, ti pa imaš tri možnosti:
- ga upoštevaš
- ga ne upoštevaš
- mi zameriš na besedah

torej:
ne sikaj, če si ne upaš prvi udarit!

(dosegal si kaj ? nič !, bolje da bi peljal dalje in imel bolj mirne živce)
areh927 15.02.2008 07:15
ZZZ, lahk se je teb o "prvih udarcih" pogovarjat...drugač pa tip s terencem je verjetno ornk prtegjen. Jaz sem imel podobno situacijo sam da ni bil črn terenc ampak črn merđo :roll: , sam sn raj zbežal, ko je tip ustavil in stopil iz avta :lol: Ziher je ziher ;) Aja, pa ni blo v Letušu ampak v MB, tak da psihiči so povsod.
lpA
hooger 15.02.2008 08:31
Takega pacienta bi sam sprovociral da me pretepe, potem pa hopa do zdravnika, hopa na policijo, hopa do odvetnika.....
TG 15.02.2008 08:35
Hooger - slaba ideja. Nedavno je nekdo to storil in je preskočil vse naštete - končal je v mrtvašnici.
Foxy lady 15.02.2008 09:18
Če te nekdo razkuri je za moje pojme najbolje, če se čimprej ohladiš, saj mislim, da z jezo škodiš le in samo sebi.
;) Če si preveč razkurjen je bolje, da greš domov na trenažer, kot pa da dobesedno iščeš nekoga, na katerega bi se lahko naslednjič znesel, ker ti to pri prvemu ni uspelo.
Zgolj moje stališče. ;) Je že res, da smo kolesarji pogosto manj vidni... Le čakaj, da boš ti vozil avto in boš kakega kolesarja spregledal ( taki, ki se vozijo po 15km/h me ne skrbijo, takega že vidiš ), jaz upam, da ti res ne rata kaj podobnega, no, pa meni in vsem tukaj tudi. ;)
Ne spalača se razburjati, samo previdni moramo biti in predvideti določene situacije. Pa vsem čimmanj le-teh! ;) :D
Malinouček 15.02.2008 09:28
Mene je pa vedno zanimal kakšne sledi pusti karbon (podplat) na plehu. :P Ampak bi testiru sam če je grupa, al pa če je kaka stranska ulica da spizdim. Če bi biu res razkurjen bi pa mogoče celo počaku, nikol ne veš kaj prčakvat pod dozo adrenalina.

Se pa drgač res povsod najdejo pacienti na cesti, žal. :(
darwin 15.02.2008 09:28
nwo;
se je meni zgodilo nekaj zelo podobnega, in sicer tega tipa poznam v tem avtu. Ima podjetje v Letušu in očitno črti kolesarje. S kolegom sva z njim imela tudi podobno situacijo, ko je poklical še sina in sta naredila pred Mozirjem cestno zaporo in nama grozila,kot v filmu,......več povem tekom teh dni.
Pa takšnih prigod poznam kar nekaj z njegove strani.

In BDW avto je črn terenec Land cruiser ima pa SG registracijo.
areh927 15.02.2008 09:28
Foxy lady je napisal:
.......in predvideti določene situacije. ...;) :D

To!
LPa
_BraneK 15.02.2008 09:41
Foxy lady je napisal:
Če te nekdo razkuri je za moje pojme najbolje, če se čimprej ohladiš, saj mislim, da z jezo škodiš le in samo sebi...
Ne splača se razburjati, samo previdni moramo biti in predvideti določene situacije. Pa vsem čimmanj le-teh! ;) :D


To! Jeziti se, pomeni sebe kaznovati za napake drugih.

Zgleda, da moras bit' neznejsega spola ali pa star 40+, da ti je to jasno... ;)
gledalec 15.02.2008 09:45
Meni je mama vedno govorila, da je bolje biti živa pizda kot mrtev heroj.

Sicer se njenega nasveta nisem in ne bom vedno držal, ampak mama ima prav.

Generalno gledano pa menim, da se zadeve lotiti preko policije ni zgrešeno.
Heligo 15.02.2008 09:50
poznate tisto melodijo...

...če srečaš hudo mravljico po svetu godrnjati,
obrni se in steci proč, kot nesejo podplati...
gepard 15.02.2008 10:11
Foxy lady je napisal:
Če te nekdo razkuri je za moje pojme najbolje, če se čimprej ohladiš, saj mislim, da z jezo škodiš le in samo sebi.
;) Če si preveč razkurjen je bolje, da greš domov na trenažer, kot pa da dobesedno iščeš nekoga, na katerega bi se lahko naslednjič znesel, ker ti to pri prvemu ni uspelo.
Zgolj moje stališče. ;) Je že res, da smo kolesarji pogosto manj vidni... Le čakaj, da boš ti vozil avto in boš kakega kolesarja spregledal ( taki, ki se vozijo po 15km/h me ne skrbijo, takega že vidiš ), jaz upam, da ti res ne rata kaj podobnega, no, pa meni in vsem tukaj tudi. ;)
Ne spalača se razburjati, samo previdni moramo biti in predvideti določene situacije. Pa vsem čimmanj le-teh! ;) :D
Se čisto strinjam ;)
Alzy16 15.02.2008 10:57
Zapisati reg. tablico in kotaktirati policijo .
Pa bit tih, ker če se že ustavi je gotovo prtegnen.
Jz sm doživel že 2 takšna primera. :(
Vertigo 15.02.2008 11:15
gledalec je napisal:
Meni je mama vedno govorila, da je bolje biti živa pizda kot mrtev heroj.
.....
Generalno gledano pa menim, da se zadeve lotiti preko policije ni zgrešeno.


Jaz sem bil pa deležen te modrosti: "Grdo je bežati, lepo je uiti!"

@nWo
Policija je edina razumna pot. Lahko pa popolnoma razumem tudi odločitev, če je ne boš izbral. Posebej ne v omejenih lokalnih okoljih.

Name je tovornjakar usmeril 40 tonski vlačilec (ah, mogoče je bil samo 28 tonski), da me bi prestrašil, ker sem s kretnjo nakazal, da je cesta preozka za prehitevanje (nič nespodobnega). Ko sem z njim govoril, sem spoznal, to kar ti: da so vsak dan na cesti psihično motene osebe. Na lastni koži sem videl, kaj je 'cestno besnilo'. Pri njemu so se policisti ustavljali na klepetu, zato uradne poti nisem začel. Sem pa o dogodku obvestil vse naokoli, saj je grozil, da me bo naslednjič povozil.

Sicer pa je vse povedala Foxy.
Stelvio 15.02.2008 11:19
Zgleda, da moras bit' neznejsega spola ali pa star 40+, da ti je to jasno[/quote]

mogoče imajo pa ženske zato daljšo življenjsko dobo :)
No, resno, včasih se sam nase jezim, da me kakšna budala sprovocira na cesti, zlasti s tesnimi prehitevanji, pa se vprašam, zakaj nisem raj ostal na gorcu.
Kaj čmo, vozniki niso vzeli niti K od kulture vožnje, tukaj pa lahko naredim samo to, da vsem bližnjim razložim, kako ranljivi smo kolesarji in naj mal pazijo na nas. Mogoče bo kaj iz tega.
luka20 15.02.2008 11:31
Pametnejši odneha.
Kdo je že tisti, ki je v tem primeru odnehal?
blazz85 15.02.2008 11:38
še zmeraj smo na balkanu,zato pa je tko
lukkka 15.02.2008 11:41
Mah, sigurne te takale budala, razpizdi in čisto normalno je, da si odreagiral kot si.

Škoda, ker nisi že v prvo, ko si se ustavil 5cm pred avtom, malo odskočil, pa se zadel v njega - u bistvu, da bi samo nakazal, kot da si se... bi bilo zanimivo gledat reakcije in tud stara bi verjetno drugič bolj pazla, ko bi vidla kaj je nardila :lol:

Kar se tiče pa psihičov je pa tko, da vedno zmaga večji psihič...

Pa še nekaj - zasledil sem da policajem nisi hotel dati podatkov, potem pa si jim rekel naj ga obiščejo in mal opozorijo... :? Kako že, če ne vejo kdo je? 8)
blazz85 15.02.2008 11:43
lukkka je napisal:


Pa še nekaj - zasledil sem da policajem nisi hotel dati podatkov, potem pa si jim rekel naj ga obiščejo in mal opozorijo... :? Kako že, če ne vejo kdo je? 8)


svojih podatkov ni dal...logično
lukkka 15.02.2008 11:48
Jap, tle sem ga posral... nesporazum - se opravičujem,

Sam te pa res prime, da bi mu nekaj naredu...
vahta 15.02.2008 11:49
ko jači taj tlači :twisted:
Vertigo 15.02.2008 11:54
Je tukaj kakšen pravnik?

Nam lahko razloži pravne in postopkovne vidike ravnanja v primeru ogrožanja kolesarjev s strani voznikov motornih vozil?

Hvala.
betty 15.02.2008 11:57
Še huje je, če se kdo na žensko spravi. Jst sem že imela en zelo neljubi dogodek, od takrat vedno nosim sabo solzilec, če grem sama na kolo. Ampak nisem več tako sproščena na kolesu če grem sama....... :?

Tako, da po eni strani povsem razumem reakcijo nWo-ja, saj te take stvari močno razjezijo. Jst bi v taki situaciji takoj poklicala policijo, in povedala za neljubi dogodek. Seveda pa prav tako svojih podatkov nebi dajala.
Perhan 15.02.2008 12:06
Zgleda, da je bil včeraj res črn dan za kolesarje. Mojega kolega je včeraj zbil avto v Mengšu.
Tako kot vedno je bila čez center počasi se vozeča kolona vozil. Kolega, na kolesu, je hotel mimo avtomobila po desni strani, a mu je avto namerno zaprl pot. Zato je poizkusil počasi še po levi strani, vendar kot kaže je bil avtomobilist odločen, da ga ne bo pustil pred sebe in mu je zopet poizkušal zapreti pot. Ko je kolesar nekako le prišel mimo omenjenega avtomobila je le ta pritisnil na gas in ga brez milosti povozil. Avtomobilist je pobegnil, kolega pa končal na urgenci. Policisti so omenjenega voznika že prijeli, saj je bilo kar nekaj prič, ki so si zapomnile podatke o vozilu
uros 15.02.2008 12:19
darwin je napisal:
nwo;
se je meni zgodilo nekaj zelo podobnega, in sicer tega tipa poznam v tem avtu. Ima podjetje v Letušu in očitno črti kolesarje. S kolegom sva z njim imela tudi podobno situacijo, ko je poklical še sina in sta naredila pred Mozirjem cestno zaporo in nama grozila,kot v filmu,......več povem tekom teh dni.
Pa takšnih prigod poznam kar nekaj z njegove strani.

In BDW avto je črn terenec Land cruiser ima pa SG registracijo.

kakšno podjetje ima? čim več podatkov, tem bolje..
pa tole bi bilo pametno policijo obvestit, če je kdo iz tisih koncev in ima dobre odnose s kakim policistom tam...

jst sem mel podobno izkušnjo, tist 150kg s črnim mercedesom začne trobit me s ceste zrivat ga pošljem nekaj se ustavi, začne težit, pokličem policijo... čakama, slikam avto..
tip čez nekaj cajta spizdi...
policaji pa povejo da ga bodo obiskali in mu napisali položnico.. upam da so res..
daRkdog- 15.02.2008 12:20
pomoje policaji niso ukrenal nič, ker se jim s takimi primeri neda ukvarjat. Sicer pa je to samo moje mnenje.
_Barbara_ 15.02.2008 12:22
Sicer vem, da je to stalna praksa med kolesarji ampak tole prehitevanje vozil v koloni tudi mene moti. Sploh takrat ko že od daleč vidiš, da ne gre za neke mojstre na kolesu. Sem bila že nekajkrat v situaciji, ko je malo manjkalo, da nisem koga ruknila, ko se je tako prerival mimo. Potem ga moraš pa čez 100 metrov itak spet prehitevat. Na žalost pa lahko naletiš tudi na take idiote, kot ta v Mengšu.
daRkdog- 15.02.2008 12:24
Pa tut zgodba ima vedno 2 plati, voznik sigurn nebi istavil oz. rinil iz ceste, ce se kot je navada začne kolesar dret J**** ti MATER, kazat sredinski prst, in sve i svašta. Normalno, da nekaterim to dvigne pokrov na glavi :)
1 2 3 ... 92
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI