Cestno & treking
10.08.2022
Saalbach in okolica
Ob 07:43, Lumen
uros je napisal: |
ja s tem kolesom nimaš kj falit. drugače pa glede da az to ne dobiš nič bolšega bi se dalo pa debatirat... jst bi kr uzel to.. |
StaraKost je napisal: |
Za prvih nekaj let si najprej kupi okvir, ki je primeren tvoji teži. Ko boš prišel vsaj na 80 kg se začni zanimati za super lahke okvirje. Pol kile pri okvirju ti pri tvojih 20+ kg viška ne pomeni nič. |
StaraKost je napisal: |
Eno je izgubiti 4 kg pri 100 kg, drugo je izgubiti 15-20 kg in pri tem obdržati razumni nivo moči. Hiti počasi. |
juventino je napisal: |
Še eno off topic vprašanje... Zakaj mora človek najprej kupit gorsko kolo, pa potem treking, da potem spozna, da bi rad specialko?????? Dobr, gorca nism kupu, je fotrov...pa sm reku to ni zame,,,treking je prava stvar...dal 200 čukov za terking...po enem letu spoznal da je specialka prava stvar...seda pa že drugo leto zapored molim da jo že enkrat nabavim ![]() |
vovk je napisal: |
Ko sem si kupu prvo specialko mi je ostalo na računu manj kot 1000 Sit... a moram kaj dodat ![]() |
uros je napisal: |
kupi novega! niti približno ne boš mel takega veselja za kolesart z neko staro jajco kot pa z novim... |
todi je napisal: |
Pa dej men priložnost, da prodam kolo ![]() Ko ga bo "prerastel", si pa lahko kupi scott-a, tega ima pa za rezervo ![]() Sicer pa vemo, da na Scottu ni nihče zmagal Tour de France sedemkrat zapored ![]() |
Nsimo je napisal: |
StaraKost, se strinjam s tvojim prvim postom glede teže okvirja, vendar s temle o novem kolesu pa se ne morem strinjat. Zakaj pa ne? Če ma človek denar je veliko bolje da ga zapravi za kolo kot pa recimo za pir ali pa čike. Verjetno je taka poroka s kolesarstvom od začetka bolj plehka pa vendar lahko pripelje do globjega razumevanja zadeve (da ni vse v opremi oz. bolj malo). Sicer pa po mojem mnenju ni nič narobe če si človek nabavi nov bicikel vsako leto ali pa si privošči tu pa tam kakšne igračke. Kolesarska industrija dela stvari ki so zanimive tako za tiste ki delajo 30kkm letno kot tiste ki šele začenjajo. |
todi je napisal: |
Kakorkoli se boš že odločil, ti želim ogromno varnih kilometrov.... Pa NIKOLI nikamor brez čelade !!! Niti 10 m ne.... |
Letos preprosto moram kpiti specialko....to mi je želja že kakšni dve leti. In ker sem seveda amater, na leto delam do 2000 km s treking kolesom, ne mislim zdej dajat 4000 eurr za kolo...tam do 2500 največ...pa sem tega vidu....Kolo mi je zelo všeč...tud prodajalc mi je reku da bom za tako ceno težko najdu bolše kolo.....pa me zanima kaj vi mislite o tem kolesu
na leto planiram narest okoli 5000 km, lahk tud več
aja, še kakšno velikost bi moral kupiti...visok sem 185 cm, 100 kil (planiram zgubit ene 10 kil do franje
Hvala za vaša mnenja