Kolesa in oprema
23.09.2023
Vzdrževanje sedežne opore
Ob 14:53, nemelk
perac je napisal: |
Skeptičen pri 12 colskem sem samo zato, ker me skrbi, da bi bilo drugo leto to kolo premajhno. Ker pri 12 colskih piše od 2 do 4 let. A pomeni to da so štiriletniki preveliki za ta kolesa 12 col? |
nemelk je napisal: |
![]() ![]() ![]() Bo Maretov odgovor kar držal...naslednjič pa malo pomisli-te, ko vam otrok zajamra da ne more več, s kakšnimi napori ga obremenjujete....(če mislite, da greste vi lahko iz Kranja do Zbilj na kavo, še ne pomeni, da je to isto za vašega otroka, ki je le dobro speljal s svojim 16/20 colskim kolesom).... |
yaris je napisal: |
Orbea ima tud 14''. Je pa res da 12'' je za naučit otroka super, ker otrok ima občutek da stopi z obema nogama na tla kadar se mu zdi potrebno. Tako da za naučit res ne rabi imet ne vem kakšne znamke kolesa,je bolje da mu dobro čelado vzameš, no je pa res da eni dajo orgromno na to pa tud če je neuporabno ![]() |
kaj naj kupim otroku staremu malo manj kot 6 let in velikemu 112cm: 16" ali 20" ? Glede na velikost je po enih tabelah ravno na "začetku" za 20", samo meni se pa zadeva zdi kar precej velika? prevelika
20 brez dvoma! 16 bo imel za to pomlad pa bo premajhen ...
20 obvezno! Sami smo kupili zdaj 5 letniku 20 že lansko leto...glej da boš izbral primerno geometrijo okvirja, kot jih imajo 20 colska "boljših" ali znanih znamk. Ne kupuj rogovil, ki jih dobiš v različnih velikih športnih trgovinah.
sem nov tukaj in rabim nasvet izkušenih pri izbiri kolesa za otroka. Hčerka bo stara 3leta in je velika 96 cm. Rabil bi kolo za letos in drugo leto. Problem pa je, ker večina preverjenih kolesarskih firm prodaja kolesa 12 col in potem 16col. Gledam kolesa Trek, Specailized, Schwin, GT...
Prosim vas, da mi svetujete ali je 12 col premalo za mojega otroka. Bo drugo leto prevelika zanj?
Imate kakšen nasvet glede dobre in kvalitetne izbire?
Hvala vam in lep dan
Peter