Raam 2009

Domov > Forum > Raam 2009

Raam 2009

SORTIRAJ PO:
Truplo 20.11.2008 14:56
Nikoli ni prepozno, pravijo. Naj bo enkrat tudi, da nikoli ni PREHITRO.

Tako več kakor pol leta pred štartom te znamenite preizkušnje odpiram temo.

Vidim, da je MarkoEx že v akciji - dela prve korake in zbira sponzorje. Torej je odločen, da gre na dirko posameznikov. Vsekakor bo tam tudi Jure Robič. Veliko se govori, da Strasser. Morda Gerhard Gulewicz, kateri je letos imel toliko smole, pa tudi sreče, da je ostal cel.

Gre še kdo iz Slovenije. Morda spet kakšna izjemna dvojica, kakor je bilo letos. Koliko zmag, pa tudi drugih vidnejših uvrstitev bomo ponovno dosegli za Slovenijo? Bo več medijskega pompa o teh zadevah?

Za popestritev en utrinek iz Oceansidea - tako je tole izgledalo ob znameniti plaži in tistem pomolu - malce of toppic, pa vseeno:

areh 20.11.2008 17:18
Truplo, dej vsaj kak mesec mir s tem RAAM-om, no. :roll:
LpA
Truplo 21.11.2008 07:58
areh je napisal:
LpA

Ojoj, kako nekatere vse moti. Sedaj ni več maratonov, pa tega in onega, na nekaterih temah ni zaželjeno, da debatiram, pa sem pač odprl to temo. Kdor hoče, bo pisal in kaj dopolnil, kdor pa ne, pa pač ne! Zima bo dolga in veliko kolesarskih tem ne bomo "opravljali", razen, kakšne ploščice ali geli se jejo pod minusom, kar pa mene res ne zanima, he, he...
laufar 21.11.2008 09:05
areh je napisal:
LpA

Areh, kaj piješ? Maš u dobrem! :roll:
MarkoEx 01.12.2008 23:06
Moram reči, da Truplek ni čisto nič prezgoden. Tisti, ki se pripravljaj(m)o na RAAM 2009, s(m)o začeli s pripravami kar nekaj časa nazaj. ;)

Da ne bi z zbiranjem sredstev (kot običajno) čakal do zadnjih dni, sem letos malo bolj zgodaj startal z akcijo POSTANITE POKROVITELJ ČASOVNE POSTAJE NA RAAM-u. Ta mi je že nekajkrat pomagala pri krpanju luknje v proračunu, večkrat ste mi priskočili na pomoč tudi člani tegale foruma. Če kdo misli, da bi lahko pomagal ali pa pozna kako podjetje, ki bi "zakupilo" eno od 54-ih časovnih postaj na RAAM 2009, naj si ogleda tole:
http://www.markoba loh.com/si//index.php?option=c om_content&task=view&i d=295&Itemid=2

Da boste držali pesti za naju oba z Juretom, pa itak sploh ne dvomim! :D
Truplo 02.12.2008 08:38
Raam res ni samo avantura, muka, težave na trasi. Raam je vsaj za večino Slovencev, kateri so ali grejo dirkat, tudi težava glede financ ipd... Podobno, kakor DOS, kjer se tudi sam na vse kriplje trudim, da dobim izza kakšnega ovinka tu in tam kaj malega cvenka. Ampak, "o tom potom"!

Raam je tudi spoznavanje Amerike, načina življenja (kolikor se da sploh kaj videti in doživeti v tem kratkem času). Sam Raam vzbuja nekaj zanimanja pri Američanih, predvsem pri kolesarjih, kateri se okrog tiste znamenite plaže veliko vozijo, kaj sprašujejo, kupijo kakšen DVD ipd... Letos je bil dokaj vztrajen tale kolesar, kateri se je ustavil pri nas in veliko spraševal:

MarkoEx 02.12.2008 12:20
2 postaji sta že "zakupljeni" - Hope (Arizona) in Durango (Colorado). Hvala Marku in Tanji! :D

Seznam postaj si lahko ogledate tule:
http://www.markoba loh.com/si//index.php?option=c om_content&task=view&i d=285&Itemid=77
Truplo 02.12.2008 13:26
Lepo, saj se bo počasi napolnilo. :P
ogi 02.12.2008 14:11
Truplek je napisal:
Raam je tudi spoznavanje Amerike, načina življenja (kolikor se da sploh kaj videti in doživeti v tem kratkem času).

Ja definitivno... V parih dnevih v avtodomu skupaj s se petimi Slovenci definitivno spoznas ameriski nacin zivljenja v nulo. Da o raziskovanju Amerike niti ne govorim :roll:

Truplek je napisal:
Sam Raam vzbuja nekaj zanimanja pri Američanih, predvsem pri kolesarjih, kateri se okrog tiste znamenite plaže veliko vozijo

Dajte pocasi ze nehat sami sebi lagat. RAAM ne pomeni nic ampak resno cisto nic. V ZDA ne pride niti v lokalne casopise ali TV novice, kaj sele, da bi se o njem porocalo na nacin, kot ga poskusate predstaviti tule. Na vaso zalost sem prevec v ZDA (vkljucno s casom, ko se RAAM odvija), da bi verjel tem vasim pravljicam. Tako na zalost vem kaksno medijsko pokritost ima dirka.
ZigaK 02.12.2008 14:13
na žalost Ogi, se ponavljaš
:lol:
ogi 02.12.2008 14:19
Sorry saj bom nehal.
Truplo 02.12.2008 14:55
ogi je napisal:
Truplek je napisal:
Raam je tudi spoznavanje Amerike, načina življenja (kolikor se da sploh kaj videti in doživeti v tem kratkem času).

Ja definitivno... V parih dnevih v avtodomu skupaj s se petimi Slovenci definitivno spoznas ameriski nacin zivljenja v nulo. Da o raziskovanju Amerike niti ne govorim :roll:

Truplek je napisal:
Sam Raam vzbuja nekaj zanimanja pri Američanih, predvsem pri kolesarjih, kateri se okrog tiste znamenite plaže veliko vozijo

Dajte pocasi ze nehat sami sebi lagat. RAAM ne pomeni nic ampak resno cisto nic. V ZDA ne pride niti v lokalne casopise ali TV novice, kaj sele, da bi se o njem porocalo na nacin, kot ga poskusate predstaviti tule. Na vaso zalost sem prevec v ZDA (vkljucno s casom, ko se RAAM odvija), da bi verjel tem vasim pravljicam. Tako na zalost vem kaksno medijsko pokritost ima dirka.

Vse to že prebrali. Ne vem, kaj te vedno piči. Saj sem napisal, da se spozna Amerika, koliko se pač lahko v teh nekaj dneh. Za tebi podobne, kateri ste v Ameriki veliko in dlje časa, je to seveda premalo. Zame ena izkušnja več. Če tega ne dojameš? Dotična verjetno pri prvem seksu mislita, da sta odkrila celotno umetnost ljubljenja, pa pozneje dojameta, da je to veliko več. Enako je tu.

Sicer pa, če me oz. nas ne moreš prebaviti, se vzdrži debat. Vsekakor pa si ob koretnih komentarjih seveda spet vabljen, da kaj razložiš, kakor letos poleti.

Mislim pa tudi, da si malce preslabo prebral, kar sem napisal: napisal sem, da se zanimajo predvsem kolesarji in prilepil sliko Američana na kolesu. Nikjer nisem zapisal, da je Oceanside local newspaper, katerega bere 2 mio ljudi, kaj pisal o nas... To zadnje vzemi kot vic :mrgreen:
Truplo 02.12.2008 15:07
In še vedno se vmes kaj najde: intervju neke Američanke z našima kolesarjema:

ORF je bila prisotna predvsem zaradi Gerharda Gulevicza, vendar so jih zanimali tudi naši:

Seveda jih ni zanimal samo Robič:

Vem, da to ni nekaj velikega. Verjetno je bilo teh zadev več, saj nismo bili prisotni vsepovsod. Jaz se ne slepim, da bo direkten prenos iz Raam-a, ampak vsaj zame, kot navadnega smrtnika, pa je tako doživetje vseeno nekaj več. Ze nekoga pač ne, kaj moremo. Ne moremo biti vsi Ogiji.

Pa še ena anekdota z lanskega Raam-a, zdaj, če je resnična, pa lahko potrdi samo Jure Robič in njegova ekipa.

Baje ga je nekje ob progi intervjuvala britanska novinarka, ga vprašala to in ono, med drugim tudi nekaj podobnega.

"Če ve, kakšna so občutja ob zmagi. Če računa na zmago"!

Baje je debelo gledala, ko ji je Robič povedal, da je zmagal že trikrat in da misli na prijetne občutke ob četrti zmagi. Zdaj, če je res, pa res ne vem. To sem samo slišal.
MarkoEx 13.12.2008 22:53
Da se ne bi negotovost nastopa ponovno vlekla do zadnjega trenutka, sem se tokrat malo bolj zgodaj odločil startati z akcijo
POSTANITE POKROVITELJ ČASOVNE POSTAJE:

Prosim, da se pridružite moji ekipi in nam s svojo donacijo pomagate doseči cilj. 54-krat, na vsaki časovni postaji, ki so del RAAM-a, se mora vsak tekmovalec registrirati. Vsaka postaja pomeni korak bližje cilju in moja ekipa bo v vsak korak vložila vso svojo moč, pripravljenost, voljo in ekipni duh. Če nimate časa, da bi se RAAM-a udeležili sami, se lahko ekipi pridružite s pokroviteljstvom ene od časovnih postaj. Ob prehodu "vaše" časovne postaje vam bomo poslali e-mail in vas o tem obvestili, prav tako bomo ob javljanjih preko interneta vedno objavili tudi ime oz. naziv pokrovitelja trenutne časovne postaje.

Cena pokroviteljstva:
- navadna časovna postaja: 100EURO,
- START, CILJ in polovica dirke (Pratt, Kansas): 500EURO.

Donacije lahko nakažete na poslovni račun KD TEAM 753: SI56 0201 7008 9877 689 pri NLB d.d. ali preko sistema PAYPAL na naslov "marko.baloh@gmail.com˝

Vaše ime bo objavljeno na moji domači strani takoj, ko nakažete donacijo. Seveda bo celoten spisek postaj z vsemi sponzorji (in povezavo na vašo spletno stran) objavljen na vidnem mestu na tej domači strani.

Za čimprejšnjo rezervacijo postaj, ki si jih lahko izberete s seznama na moji strani, prosim pošljite e-mail na naslov "marko@markobaloh.com˝ ali me pokličite na 041/437-734, saj jih bomo oddajali po principu prvi izbira prvi. Trenutno sta rezervirani dve postaji TS4 (Hope, Arizona) in TS14 (Durango, Colorado).

Kolesarski pozdrav,
Marko Baloh
MarkoEx 15.12.2008 16:24
;)
area_51 12.01.2009 18:36
Za dvojico je ze znano kdo gre 8) E-HUB Team Percic - Rosenstein :twisted:
Truplo 14.01.2009 07:33
area_51 je napisal:

Metak odnosno Torro ali Kuža Luka Toni se je vrnil iz Španije, povedal mi je, da je prevozil cca. 1.700 km in da je hudičevo močan. Dobro, vemo, da ima precej kil, morda je mislil kaj drugega, a? :mrgreen:

Mimogrede, baje bo 07.02.2009 še ena predstavitev v kinu Metropol o lanskem Raam-u. Baje je veliko zanimanje v Celju in okolici. Zainteresirani boste še obveščeni!
area_51 15.01.2009 09:17
Truplek je napisal:
area_51 je napisal:

Metak odnosno Torro ali Kuža Luka Toni se je vrnil iz Španije, povedal mi je, da je prevozil cca. 1.700 km in da je hudičevo močan. Dobro, vemo, da ima precej kil, morda je mislil kaj drugega, a? :mrgreen:

Mimogrede, baje bo 07.02.2009 še ena predstavitev v kinu Metropol o lanskem Raam-u. Baje je veliko zanimanje v Celju in okolici. Zainteresirani boste še obveščeni!

Kuža Luka Toni :mrgreen:
Drgač pa ja.. So rekl ka mamo mi tuki tak mrzl :mrgreen:

Zdej ko pa bo (če bo ;) ) predstavitev pridem 8) Čeprav sm že vsaj 20x videl bom pa še 21-ič videl :twisted:
porto 15.01.2009 09:30
Truplek je napisal:

Pa še ena anekdota z lanskega Raam-a, zdaj, če je resnična, pa lahko potrdi samo Jure Robič in njegova ekipa.

Baje ga je nekje ob progi intervjuvala britanska novinarka, ga vprašala to in ono, med drugim tudi nekaj podobnega.

"Če ve, kakšna so občutja ob zmagi. Če računa na zmago"!

Baje je debelo gledala, ko ji je Robič povedal, da je zmagal že trikrat in da misli na prijetne občutke ob četrti zmagi. Zdaj, če je res, pa res ne vem. To sem samo slišal.

tale posnetek imas na youtube.. ravno vceraj gledal ko mu je povedala da je njegov zasledovalec padel in odstopil.. cak bom najdu pa ti nalimam
porto 15.01.2009 09:32
Truplo 15.01.2009 10:34
porto je napisal:
evo tule imas
http://www.youtube.com/ watch?v=NtOj1HMMsbE&featur e=related

Hvala lepa, bom pa moral doma malce poprositi Vaderja, da mi kaj prevede. Moja angleščina je bolj zanič, he, he...
porto 15.01.2009 11:06
Truplek je napisal:
porto je napisal:
evo tule imas

Hvala lepa, bom pa moral doma malce poprositi Vaderja, da mi kaj prevede. Moja angleščina je bolj zanič, he, he...

joj no ta anglescina ki jo govori je na ravni osnovne sole bos pa ja razumel... ce zelis ti jst napisem kwa je govoru...
Truplo 15.01.2009 12:16
porto je napisal:
Truplek je napisal:
porto je napisal:
evo tule imas

joj no ta anglescina ki jo govori je na ravni osnovne sole bos pa ja razumel... ce zelis ti jst napisem kwa je govoru...

Pa daj kratki "sažetak", da se ravno ne mučim, he, he... :roll:
porto 15.01.2009 12:56
heheh bom po kmecko na hitr napisal:
Nisem presenecen nad tem da sem prvi, drikam sam s sabo in ne z drugimi, ce bom zdrav in nebo nobenih nesrec z mano in z ekipo lahko pricakujemo zmago, potem pove da je v vzponih boljsi od unga kekca k ga je zasledoval ampak na ravnini je blo tezko tekmovat z njim, baba pove da je un mel probleme z dehidracijo in da je kasneje padel, in jure cel presenecen sprasuje wtf mu je blo in da ko ga vidijo da naj mu zazelijo dobro okrevanje in da mu je zal da nemoreta tekmovat do konca, baba ga vprasa ce mu pomaga v dirki da z nekom tekmuje in jure pove da je lazje ce te nekdo priganja.. pol se pogovarjajo kdo je drugi in tretji... nek garcia...na koncu pa se ze ponavalja in govori kako ni vse odvisno od pedaliranja ampak od zdravja... in da spi samo 1 uro na dan,,,... sm napisal k seljak samo sm si predvajal pa pisal tko da ce je pomesano ne se jezit... have fun :P:P
vrhi 15.01.2009 15:00
Truplek je napisal:
porto je napisal:
evo tule imas

http://tra nslate.google.com/translate_t# Truplek neki za tebe.
porto 15.01.2009 15:19
jah sam potem more pravilno izgovorjavo napisat kar mislim da bo tezko ce mu razumevanje gre tezko ... sorry za offtopic
specijalec 19.01.2009 16:58
ok zaj ko je ze ta tema pa prei sm neki opazu en post za ta film o RAAM-u 2008 ?
ta film je ze biu kje predvajan aja pa kai je kei z Robičevim dokumentarcem ? p.s. če ga je sploh posneu ?
hvala na odgovorih :P
porto 19.01.2009 17:05
kar je je neki na njegovi spletni strani sam tist je unih 10min al se neki manj..
ola 19.01.2009 17:13
10 min? Ne se hecat, "filmcek" traja skoraj pol ure
specijalec 20.01.2009 17:06
heh a res men tega filmcka sploh ne pokaze gor
ce naj bi biu ta ko je zaj na zadnje dodan mogoce veste ce se ga da kje zdownloudat al pa ce je ta filmcek na youtubu pa ce bi biu gdo tok prjazn ce bi link prlepu gor
1 2 3 ... 45
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI