T kot Tito, T kot Tuerk

Domov > Forum > T kot Tito, T kot Tuerk

T kot Tito, T kot Tuerk

SORTIRAJ PO:
Riki_ 06.12.2008 16:02
Na tiskovni konferenci zunanjega ministra 2. 12. 2008 smo gledalci TV Dnevnika na TV SLO1 lahko videli poleg državne zastave z grbom še sliko predsednika Tuerka obešeno na steni natančno za ministrom, ki je podajal svojo izjavo tako, da je sliko slovenskega predsednika lahko kazala kamera ves čas njegove izjave. Vse je bilo očitno zelo načrtno zrežirano, pri tem so očitno morali sodelovati tudi novinarji TV SLO, saj je bilo potrebno najti zelo natančno pozicijo ministra, da se slika predsednika na steni ni skrivala za glavo ministra.

V demokratičnih državah ni običajno, da se izobešajo slike predsednikov na javnih mestih še posebej, ker so njihovi mandati omejeni na določeno število let, zato je poleg zastave običajno le še državni grb, nikakor pa ne slika predsednika kot v kakšni monarhiji ali komunistični diktaturi kjer se slavi kult osebnosti "ljubljenega" vodje, ki običajno vlada doživljenjsko.
A sedaj lahko pričakujemo slike predsednika Tuerka tudi po šolskih razredih?

Tuerkova nagnjenost k formalizmu, razkošju in preseganju pristojnosti je čedalje bolj opazna. Za svoje zadnje dvodnevno potovanje v Bosno je najel čezoceansko luksuzno letalo opremljeno s tušom in zakonsko posteljo za cca 90.000 EUR. Vse to za polurni polet katerega stroški bi lahko bili samo cca 8000 EUR.

Očitno so (ne jaz) izvolili predsednika, ki je predstavnik vsebinsko praznega leporečja, ošabnosti in razsipnosti, kakor, da bi hotel postati novi Tito. Očitno je izmed dosedanjih treh predsednikov glede omenjenih lastnosti zagotovo najslabši predsednik.


http://www.rtvslo.s i/play/posnetek-brez-naslova/a va2.23895263/

od cca 2':50'' naprej

P.s.:
7,3 milijonska Švica ima 7 ministrstev, 2 milijonska Slovenija pa 18. Predsednik Švice, za katerega redko kdo na tem svetu sploh ve kdo je trenutno, potuje v tujini samo cca 2 krat na leto, slovenski predsedniki pa so takorekoč stalno na poti. Švicarski predsednik postane takoj po izteku svojega mandata navaden državljan brez kakršnega koli stausa "bivšega predsednika" kot je to običaj v Sloveniji.

S tem mandatom se je očitno samo še povečal političen balast ne pa zmanjšal kot je bilo na veliko obljubljano pred volitvami s strani zmagovalcev.
Truplo 06.12.2008 17:09
S tem čudakom bodo še težave. To, kar počenja je že sedaj preseglo vse meje. Da se je spajdašil s komunisti bo izgleda še najmanjši greh.

Ima kar veliko možnosti, da se od koga kaj nauči, he, he...
Riki_ 06.12.2008 17:26
Truplek je napisal:
S tem čudakom bodo še težave. To, kar počenja je že sedaj preseglo vse meje. Da se je spajdašil s komunisti bo izgleda še najmanjši greh.

Ima kar veliko možnosti, da se od koga kaj nauči, he, he...


Mene npr. zanima v tem primeru, čigava ideja je bila izvešanje slike predsednika. V takih primerih je običajno, da aparatčiki samo sledijo želje svojih poglavarjev, četudi mogoče niso jasno izražene.

Zato se mi po eni strani dobro zdi, da je Pahor postavil za svojega svetovalca "večnega", "zimzelenega" Rupla.

S tem je Pahor povlekel državotvorno potezo. in pristrigel krila predsedniku države in mu hkrati dal vedeti, da lahko obiskuje gasilske veselice in partizanske maškerade kar mu tudi gre. Tuerku so pokazali vrata tudi na OZN.

Spajdašil s komunisti??? saj je ravno on izšel iz njih samih in z njihovo pomočjo ustvaril diplomatsko kariero kar se mu pozna še danes, ko bi očitno rad vodil tudi zunanjo politiko kar ni v pristojnosti predsednika ampak vlade.
BorutV 06.12.2008 21:47
Vidva sta kakor Slavko in Žilca.
specialist 06.12.2008 22:35
Tistega ki ste izvolili, tistega pa imate. Če pa ste sami volili drugega, Peterleta, pa kurcajte tiste ki so volili Turka. Če pa niste sploh šli na volitve, pa nimate pravice govort čez nobenega.
Riki_ 07.12.2008 05:14
Citat:
Še pomnite tovariši:


Še dobro, da letalo vladne delegacije ni bilo slovaško
vojko, torek, 6. marec 2007

Pripetljaj je bil, je poročala Katja Šeruga v Utripu minulo soboto, za nekatere člane delegacije zabaven, za druge niti ne, predsednik vlade Janez Janša pa da je molčal, čeprav je moral na čelu vladne in gospodarske delegacije na skopskem letališču izstopiti iz letala češkega letalskega prevoznika. Adria Airways je namreč v zadnjem hipu, pravijo uradne razlage, zaradi okvare ostala brez letala, predvidenega za državni obisk, iz stiske pa si je pomagala z najemom letala in posadke pri ČSA. Časa za zamenjavo nalepk ni bilo.


Nerodno, res, še dobro, da letalo ni imelo slovaških oznak; bi se še Makedoncev nemara polotile težave s čutenjem Slovenije. Predvidoma še ta teden pa bo menda vlada navsezadnje le podpisala pogodbo z izbranim (na javnem razpisu) ponudnikom letalskih storitev za državni vrh. Adria Airways in Gio sta za 2000 ur letenja zahtevala 7,7 milijona evrov, kar se je ministrstvu za javno upravo zdelo preveč in je podpis preložilo. Zdaj izbrana ponudnika zahtevata pol milijona evrov manj, hkrati pa iz Adrie zagotavljajo, da državnim delegacijam na obiske nikoli več ne bo treba leteti pod tujimi nacionalnimi oznakami.

Avstrijci so imeli pred nekaj leti z oznakami letal ?na posebnem letu? malce drugačne težave. Pokojni predsednik Thomas Klestil je za enega izmed svojih obiskov v tujini namreč od Austrian Airlines nenadoma zahteval letalo, opremljeno z dodatnimi ?predsedniškimi nalepkami?. In ga tudi dobil. Časopisi so se po obisku zajedljivo razpisali o njegovem domnevnem oponašanju Air Force One ameriškega predsednika (Klestil je bil prej dolga leta veleposlanik v ZDA) in kajpak zahtevali obračun stroškov od takrat še večinsko državnega letalskega prevoznika. Če se prav spomnim, Klestilu po tistem ni več padlo na pamet, da bi si še kdaj omislil kaj podobnega. Na drugi strani je kancler Franz Vranitzky veliko svojih obiskov v tujini opravil z ?običajnim? letalom Lauda Air, ki ga je ob takšni priložnosti praviloma tudi pilotiral Niki Lauda osebno.

http://razgled i.net/blog/2007/03/06/se-dobro -da-letalo-vladne-delegacije-n i-bilo-slovasko/Mimogrede, 7,7 milijona za 2000 ur letenja pomeni 3850 EUR na uro. Za tovariša Tuerka pa se "spodobi", da je ta številka vsaj deset do dvajsetkrat višja.

Drugo, ubogi Klestil, ki so ga "klestili" zaradi nekih nalepk, ki so seveda nekaj stale vendar niti približno majceni delček tega kolikor je zagonil tavarišč Tuerk, no njega so imeli v "paci" bolj zaradi snobovstva, posnemanja "velikih". (Slovencem se npr. zdi normalno, da so si njihovi politiki prigrabili status "bivšega predsednika" = posnemanje Američanov, levičarski slovenski mediji jih pri tem nikdar niso ovirali kot so Klestila avstrijski zaradi enih bornih nalepk).

Letalo, s katerim je Tuerk letel v Bosno, je medcelinsko poslovno letalo Bombardier Global Express:

http://en.wikipedia.o rg/wiki/Bombardier_Global_Expr ess

http://www2.bombardie r.com/en/3_0/3_2/popup/globalx rs/globalxrsgalerry.html

Skratka tovariš Tuerk se je izkazal za čistokrvnega levičarja, ki ga ne briga denar, BDP, in podobne kapitalistične neumnosti ampak ga zanima samo takoimenovana kvaliteta življenja.
Riki_ 07.12.2008 06:09
specialist je napisal:
Tistega ki ste izvolili, tistega pa imate. Če pa ste sami volili drugega, Peterleta, pa kurcajte tiste ki so volili Turka. Če pa niste sploh šli na volitve, pa nimate pravice govort čez nobenega.


"Ne dirajte mi lik i dijela maršala Tuerka"
Zajebanec 07.12.2008 18:28
Tako TITO,kot TŰRK...oba2 carja... 8)
Truplo 07.12.2008 18:49
BorutV je napisal:
Vidva sta kakor Slavko in Žilca.


In k tej dvojici spada Ferdo, to si pa ti! Koji kurac se mešaš, če ti ni do pisanja?
cultko 07.12.2008 22:16
Žigatu že dela računanik? Truplek kej veš?
Riki_ 09.12.2008 18:13
Citat:
Revizija predsedniških potnih stroškov?
Šoltes: Kriterij za revizijo je tudi ocena tveganja

Slovenija, pred dvema urama
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Urad predsednika republike je Računsko sodišče zaprosil, da opravi revizijo porabe javnih sredstev za letalske prevoze, ki jih je naročil urad.

To so storili, ker se je zastavilo vprašanje pravilnosti in načrtnosti njihovega poslovanja, pojasnjujejo v uradu Danila Türka.

...


http://www.r tvslo.si/modload.php?&c_mo d=rnews&op=sections&fu nc=read&c_menu=1&c_id= 188558&rss=1


Oh kako lepo, ko monarh naroči "kontrolo" nad samim seboj. Podaniki bodo vzhičeni, da imajo tako dobrega predsednika.
Vendar to ni nič čudnega, gre za tipično komunistično zadrego neomejene brezprizivne vladavine, Tuerk pač ne ve koliko je to 90.000 EUR, potrebuje pač nekoga, da mu razloži koliko kg kruha se da kupiti s tem denarjem, in, saj tudi Stalin ni vedel koliko je vreden Rubelj.
rekrut 11.12.2008 19:50
Hehe, Zajebanec je napisal, da je Tuerk car.
Mhm - ob tem se vedno spomnim tudi na to kako so carji tragično končali. Ampak na to večina pozabi.

Sicer pa me je nedvomno ganil s svojo izjavo, da je to delal njegov urad - ampak, da on uradu popolnoma zaupa. ;)
Pa imaš - zaupanje se tala kot bone za bencin nekdaj. Se mi zdi, da narod nima velikega zaupanja v njegov urad. Am - kako je že rekel, če nekdo nima zaupanja naroda? ;)
Truplo 12.12.2008 08:08
Zajebanec je napisal:
Tako TITO,kot TŰRK...oba2 carja... 8)


Kaj boš šele govoril, če si kaj alkoja spiješ, he, he...
rekrut 15.12.2008 17:25
Kaj zdaj? Bo Šoltes kaj hitreje delal na tem primeru ali ga bomo čakali do leta obsorej s tem poročilom? Ker prej menda ne bo nobenega opravičila s strani predsednika, da je bilo vse skupaj malo preveč... A bi morali za takšna poročila povprašat tudi nekdanjega generallnega sekretarja OZN - Kofi Anana? A bi povedal kaj več, a? Kje so zdaj naši svobodni raziskovalni novinarji, a? :mrgreen:
rekrut 09.03.2009 09:20
Da ne bom na novo odpiral teme - bom nadaljeval kar tule.
O pobojih in podobnem smo na tem našem forumu že razpravljali, če se ne motim, takrat, ko je bilo govora o škofu Perku in njegovih izjavah. Zato ne bom na novo pisal o tem. Bom pa omenil te zadnje dogodke.
Ob zadnjih odkritjih povojnih grobišč, so vsi ti posnetki in fotografije, ki so obšle našo domovino in sosednje države,skorajda slehernega človeka precej pretresli. Nič manj pa nas ni pretresla včerajšnja nediplomatska izjavaj predsednika Tuerka, da je to "drugorazredna tema". Razumem, da ni želel na včerajšnji praznik komentirat teh dogodkov in bi to lahko tudi jasno povedal, s to izjavo o : "drugorazredni temi" pa je hudo prizadel mnoge državljane, katerih predsednik naj bi bil. Glede na to, da je poln znanja o ravnanju na političnem parketu, bi pričakoval, da bo obvladal diplomatski jezik in se jasno zavedal kaj vse lahko povzroči ena sama, nepremišljena beseda ter ne bo ponavljal napak, ki jih je npr, storil slovenski veleposlanik v Argentini. Vendar ne. On pa izjavi kaj takšnega, za kar zadnji kmet na vasi ve, da ni primerno niti predsednika vredno. Za ta pogrešek ne vem, če bo še dobil možnost, da se odkupi pri ljudstvu. Slednje je to izjavo - za spremembo! - precej složno sprejelo z nerazumevanjem in ogorčenostjo neglede s katere politične opcije kdo izhaja. Vsaj sam sem imel to priliko - govoriti s predstavniki različnih opcij pa tudi z nekaterimi zavednimi partizani (slednji so povedali še kakšno besedo več tudi o tem, da so bili nekateri v rajnki državi tudi "drugorazredni" oziroma tako obravnavani" - nisem želel drezat, ker je bilo vidno, da neradi govore o tem) in prisilnimi mobiliziranci. In prav vsi - so bili užaloščeni nad to izjavo.

Žalosti me, da naj bi to bil prvi predstavnik naroda in najsposobnejši slovenski diplomat - po oceni nekaterih. S takšnimi izjavami tega ne dokazuje. Še več - nekateri diplomati bi to že vzeli kot žalitev njihovega poklica. Predsednik - kaj pa zdaj?
Truplo 09.03.2009 10:27
Na kratko in jedrnato: kaj pa si pričakoval od tega zadrtega komunajzarja?

Če bi se odkril kakšen grob od partizana, bi že bil tam...

Škoda dalje pisati o tem, kakor so ga nekje imenovali: "slinavec"... Zraven dodaš še "palčka" in to je tandem snova naše sedanje politike (palček oz. tovariš Milan se še kako vmešava v politiko)...
rekrut 09.03.2009 10:46
Nič me ne bi motilo, če bi našli kakšen grob partizana in bi šel tja. Moti pa me, da pri teh odkritjih tako odreagira kot je.... Žal neprimerno.
Saj res- kje je pa mali srebrni? Nekam tiho je?
Pa čakam, da se sedaj oglasi še Spomenka. (Po tej izjavi predsednika, bi mu lahko vrnila odlikovanje!).
Truplo 09.03.2009 10:50
rekrut je napisal:
Nič me ne bi motilo, če bi našli kakšen grob partizana in bi šel tja. Moti pa me, da pri teh odkritjih tako odreagira kot je.... Žal neprimerno.
Saj res- kje je pa mali srebrni? Nekam tiho je?
Pa čakam, da se sedaj oglasi še Spomenka. (Po tej izjavi predsednika, bi mu lahko vrnila odlikovanje!).


No, saj tudi mene ne bi motilo. Marsikaterega partizana, padlega v boju, so morali pokopati na hitro, v hosti, pod kakšno skalo... in se je na grob pozabilo... Meni je važno, da je padel v boju in ne, da bi ga kdo zverinsko pobil, živega zakopal ipd... In kljub vsemu, je imel ta partizan vezo z vojno, marsikdo v tisti jami pri Laškem pa še tega ne... In sedaj se še Stanovnik spreneveda, da je to storila JNA, kot da partizani tudi niso pihali v isti rog... Sramota glede takih izjav!
slavko 09.03.2009 11:15
Pa kaj potem če visi njegova slika na steni. Je legalno izvoljeni predsednik države, in ne vem kaj je treba glede tega toliko komplicirati. Če bi bilo po moje bi morale slike predsednika viseti po vse šolah in državnih uradih! Isto velja za slovensko zastavo!

Je pa res da je bil tisti let v Bosno dokaj ponesrečen, prav tako ni bila posrečena večrajšnja izjava, ko je rekel, da so zaradi osmega marca povojni poboji drugorazrednega pomena. Že res da je bila tista proslava namenjena ženskam, toda glede nato da da mora kot predsednik države, tudi na taka vprašanja odgovrajati, je včeraj res izpadel nekoliko čudaško. :ups:

Aja pa Riki, ko že omenjaš Švico, potem še to napiši koliko referendumov imajo v povprečju letno. Praktično za vsak drek gredo na referendum, zato se človek lahko upravičeno vpraša, zakaj imajo sploh parlament.
slavko 09.03.2009 11:21
specialist je napisal:
Tistega ki ste izvolili, tistega pa imate. Če pa ste sami volili drugega, Peterleta, pa kurcajte tiste ki so volili Turka. Če pa niste sploh šli na volitve, pa nimate pravice govort čez nobenega.
Se podpišem pod tole. :D
DusanK 09.03.2009 12:46
Čak mal ! Türku se je izlet v Bosno posrečil, ne ponesrečil !
Se je pa zakvačkal v besedni interpretaciji (ni dejal, da je drugorazrednega pomena ampak drugorazredna tema !) , ker folk tako rad dvoumno razume, to pa.
specialist 09.03.2009 15:57
Zajebanec je napisal:
Tako TITO,kot TŰRK...oba2 carja... 8)

tito je vojni zločinec, ranga stalin, hitler. Recimo karađič in mladič, sta kot nedolžen otrok, napram njemu čeprav sta enako vojna zločinca ;)
Truplo 09.03.2009 20:59
Tako na pogled je danes poklapani "naš ljubi" predsednik "Bantu" države Slovenije izjavil nekaj temu podobnega: "... da obsoja ipd. ipd. povojne poboje, da so pa drugorazredna tema nabiranje političnih točk na to temo in še nakaj v tem smislu..." Bantu država sem zapisal zato, ker bi v normalni državi MORAL za tako nepremišljeno izjavo (celo sedaj dvakrat) predsednik odstopiti. Pa ne bo!
rekrut 23.03.2009 09:34
Evo naš predsednik vnovič komentira Tita. :)

"Velika in kompleksna osebnost" - hm - a niso takšni čisto vse osebnosti, ki so tako ali drugače krojile zgodovino svojega časa?
Džingiskan npr., pa ruski car Ivan Grozni pa Katarina Velika, Ivan brez Zemlje, Napoleon I., da o teh, v 20. stoletju ne govorimo.... Same velike in kompleksne osebnosti.Jej, ko bi tole pustili pri miru pa zgodovinarjem, bi bilo kar dobro.

Ne se hecat - to ni OZN. :)
Ernesto 26.03.2009 21:04
T kot Truplek.
Truplo 29.03.2009 20:51
Ernesto je napisal:
T kot Truplek.


Može. Bolje, kot če bi me primerjali s tem Türkom, he, he...
one too many 29.03.2009 21:41
Ernesto je napisal:
T kot Truplek.

T kot tepec.
Zajebanec 31.03.2009 16:40
Tito je naš...pa ta tudi klik. :P
Truplo 06.04.2009 08:29
Spet neki manjši škandalček zarad obnove tal v tisti kolibi - baje so stala okrog 40.000 evrov... Mene sedaj ravno ne moti, da so to popravili, tudi ne, če bi lahko bilo nekaj tistoč evrov ceneje (se gre pač za predsednika, ta pa je nekoliko bolj potraten - pa zaradi tega država ne bo propadla) - izredno me moti, da so bila baje tla uničena zaradi psa...???

Če meni doma pes ali ščije na parket ali s kremplji praska po njem, si moram to popraviti sam, na svoje stroške. Drnovška več ne moremo kasirati, vprašanje pa ostane: a sploh kdo upa kontrolirati predsednika države, mogoče vlade, pa tega in onega, kaj počne z državnim premoženjem...????
Truplo 07.04.2009 10:24
Vic

Zakaj je Danilo Türk jezen na Drnovška?

Ker so takrat, ko je bil predsednik RS Drnovšek o njegovem Arturju vsak dan pisali vsi časopisi, zdaj, ko je predsednik Türk, pa o njegovi Barbari nihče ničesar...[/b]
1 2 3 ... 17
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI