Kolesa in oprema
31.08.2024
Kolesa Gusto
Ob 08:18, Agent041
jankokocevje je napisal: |
Vsak MTB obroč ima določeno minimalno širino plašča, tako da 1.0 pozabi, pa tej bari ki si jih napisal držijo za gume na specialkah. Mislim da manj kot 1.5 gume za mtb ne priporiča noben proizvajalec |
jankokocevje je napisal: |
Vsak MTB obroč ima določeno minimalno širino plašča, tako da 1.0 pozabi, pa tej bari ki si jih napisal držijo za gume na specialkah. Mislim da manj kot 1.5 gume za mtb ne priporiča noben proizvajalec |
jeti je napisal: |
seveda gre, zakoni fizike! |
Hundey je napisal: |
Pa za vse 1.0 gume velja max 17mm? Zanimiv je podatek, da se omenjena Continental polni do 120psi, od Ritchey pa le do 100psi. Če sta v tem podatku različni, sta lahko tudi v maksimalni dovoljeni širini obroča. Se pa Tom Slick 1.0 vozil eno sezono na feltnah širine 18mm, pa ni bilo nobenih težav. Toaster79: kje si pa dobil podatek, da 17mm max? Ker iščem po internetu in se nikjer to ne omenja. Lahko da narobe iščem. |
laksikon je napisal: |
katere so po vašem mnenju best varianta semi-slick gume? pa da bi bile lahke, zaželjena zaščita proti predrtju in vsaj toliko profila za komot vožnjo po suhem trdem terenu, precejšni del pa bi bilo po asfaltu (mislim, da bi bilo dobro, da je po sredini neprekinjen profil recimo kot pri schwalbe hurricane). Seveda za neko ugodno ceno |
Bojler je napisal: |
ja samo to ni semislick. Dobra semislick je continental double fighter. Stane malo, je pa odlična. Sem jo imel 1 leto za vse možno, od šume do dolgih asfaltnih tur. Edino mokrih korenin ne mara, kar pa je menda logično |
gepard je napisal: |
schwalbe fast fred 295 g |
Ker vozim 99% po asfaltu sem se na svojem gorskem kolesu Bottecchia 530 odločil zamenjati gume s profilom za tiste za trdo podlago. Ker prej še nisem menjaval gum naj mi prosim kdo pove, kako se občuti razliko na gumah za trdo podlago in na kaj naj bom pozoren pri nakupu in potem pri vožnji.
Dal bi cca. 15 - 25 eur za gumo.
Sicer pa grem zdaj pred sezono k Čuku v Gorico mal poservisirat.
Hvala za odgovore!