Pantaniju v spomin

Domov > Forum > Pantaniju v spomin

Pantaniju v spomin

SORTIRAJ PO:
armstrong_rules 13.02.2009 20:02
Jutri mineva peto leto.....
.....upam, da voziš kolo nekje drugje....

http://www. youtube.com/watch?v=C9-_LaGOLl s&feature=channel_page
areh927 13.02.2009 20:06
Slava mu! Legenda! Il pirata!
LpA
Jurcy 13.02.2009 20:39
Legenda!RIP! ;)
BLACK 13.02.2009 20:43
Naj počiva v miru!
FERENČAK 13.02.2009 21:01
dobr je manca tole poštimala...lep posnetek.... drgače pa ja biu je pravi as
blaz 14.02.2009 07:07
Prvo ime, ki sem ga se na ves glas kričal ob vožnji na klanc z mojim ponyem. To je bilo ca. 15 let nazaj. Naj počiva v miru.
Truplo 18.02.2009 08:02
Ja, res pravi primer za vzor!

Vem, da bom spet deležen opljuvanja, vendar se zgražate nad Strelom, ker si spije cviček, tule pa maltene "sfršavate" pri osebi, katera je bila obtožena goljufanja v kolesarstvu in katera se je predala drogam. Ne glede na to, kaj ga je privedlo do tega, to je žalostna resnica!
maticek 18.02.2009 09:11
Na Googlu je zanimiv dokumentarec-film na temo prepovedanih snovi v športu, "Bigger, stronger, faster". Priporočam!
Mare 17.12.2009 22:10
Slučajno sem naletel na tole, zanimivo:
http://www.pan tanibikes.it/index_eng.html >

areh927 18.12.2009 08:29
Tako se pa trži ime...
lpA
jeti 18.12.2009 08:53
ja kot vidim in berem gre bolj kot poklon svojemu sinu od staršev.

gusarček je bil car.
SODROVC 18.12.2009 09:06
Truplek je napisal:

Vem, da bom spet deležen opljuvanja, vendar se zgražate nad Strelom, ker si spije cviček, tule pa maltene "sfršavate" pri osebi, katera je bila obtožena goljufanja v kolesarstvu in katera se je predala drogam. Ne glede na to, kaj ga je privedlo do tega, to je žalostna resnica!

Tudi Jimmy Morison in Janice Joplin sta se drogirala, ampak njuno musko se pa vseno še posluša in prodaja. Pa kajčeš, muska ni nč kriva za to, da sta se drogirala.
Aja, pa Eddy Mercury je bil menda homosexualec. Sam eni ga mamo radi tudi zaradi njegove glasbe...
boborider 18.12.2009 09:19
SODROVC je napisal:
Truplek je napisal:

Tudi Jimmy Morison in Janice Joplin sta se drogirala, ampak njuno musko se pa vseno še posluša in prodaja. Pa kajčeš, muska ni nč kriva za to, da sta se drogirala.
Aja, pa Eddy Mercury je bil menda homosexualec. Sam eni ga mamo radi tudi zaradi njegove glasbe...

Mešaš jabolka in hruške.
Kakšno zvezo ima homoseksualnost z glasbo?
Menim, da veliko manjšo kot doping na športne rezultate!
dvince 18.12.2009 12:21
športniki niso umetiniki kot glasbeniki, ki rabijo za svoj navdih določene opojne substance,.mogoče edino fuzbalski virtuozi so bližje umetnikom kot športnikom :)
countador 18.12.2009 13:58
Truplek je napisal:

Vrjetno si še nisi pogledal njegovega filma, ki marsikaj prikazuje njegov pogled. Ko so ga dobili na dopingu je bilo marsikaj sumljivega (moje mnenje na film). Dejstvo pa je da so časniki v primeru škandala Pantani ogromno zaslužili na njegov način ter tako še z večjim veseljem pisali proti njemu.

V Italiji je za marsikoga športnik št 1. je bil, je in bo car, majstr, heroj in to ni kej.
PANTANI POČIVEJ V MIRU!
Truplo 18.12.2009 14:20
Ej, zdaj na veliko ponavljate moje besede zapisane skoraj pred letom dni???? :? Mnenja sicer nisem spremenil, filma nisem videl, sem pa videl enega podobnega o smučarskem skakalcu Matti Nykennenu - kljub vsemu je bil glede "pizdarij" praktično edinstven in ga s te plati sploh ni potrebno razumeti. Več je bilo v njegovi osebnosti, psihi, kakor v zunanjih dejavnikih, s tem pa mislim na pritisk s strani medijev, raznih trenerjev.................... .............................. . Kot kolesar sicer daleč ni edini, kateri se je dopingiral in drogiral in vsaj zame bo vedno stala senca dvoma, kaj je dosegel "normalen" in kaj dopingiran.
countador 18.12.2009 14:28
Truplek je napisal:
Ej, zdaj na veliko ponavljate moje besede zapisane skoraj pred letom dni???? :? Mnenja sicer nisem spremenil, filma nisem videl, sem pa videl enega podobnega o smučarskem skakalcu Matti Nykennenu - kljub vsemu je bil glede "pizdarij" praktično edinstven in ga s te plati sploh ni potrebno razumeti. Več je bilo v njegovi osebnosti, psihi, kakor v zunanjih dejavnikih, s tem pa mislim na pritisk s strani medijev, raznih trenerjev.................... .............................. . Kot kolesar sicer daleč ni edini, kateri se je dopingiral in drogiral in vsaj zame bo vedno stala senca dvoma, kaj je dosegel "normalen" in kaj dopingiran.

No film Nykennena je popolnoma drugačen, kot Pantanijev. Pantanija je uničila slava oziroma ga poteptala, katero v kolesarstvu zdaj doživlja le Lance in še on na drugačen način. Tudi drogo je začel jemati ne zaradi športa temveč zaradi svoje lastne psihe.
Nykennen je bil pa bolj nasploh žejen in so vidni stranski učinki.
Drugač se pa opravičujem ker sem spregledal za datum, ki ji res skoraj leto nazaj. :D (pa pustmo Pantanija počivat)
popay 18.12.2009 14:44
Legende je treba včasih malo prebudit. Vsake toliko si rad pogledam ta video http://www.youtube.com/wa tch?v=66iXTQio7wk&feature= fvst
SODROVC 18.12.2009 15:23
boborider je napisal:

Mešaš jabolka in hruške.
Menim, da veliko manjšo kot doping na športne rezultate![/quote]

Te je zbodlo, a? ;) To sem napisal zato, da se ve, da včasih niti ni toliko pomembno, kaj si, temveč, kaj si naredil.
Pantani je v tistem obdobju z določenimi (ali pa nedoločenimi, če ga takrat niso dobili) sredstvi, kot so bila na voljo tudi drugim, dosegel tisto, kar doolgo-doolgo ne bo več možno. Zakaj? Ker taka in podobna sredstva ne bojo več na voljo oz. ne bojo (niso) dovoljena. Mislim na časovne rekorde nekaterih najbolj razvpitih vzponov. Letos se je to kar nekajkrat omenjalo ob TV prenosih dirk.
Škoda, da so ga prejšnji fanatični oboževalci tako hitro obsodili in zavrgli. Vendar pa mu še marsikdo ni bil več naklonjen in v razočaranju je potem počel, kar je pač počel. Kdo od nas pa je res vreden, da ga sodi in obsoja po njegovih zadnjih dejanjih? Se spomnim, kako se je obsojalo nakega našega poznanega kolesarja, ker je storil samomor.
Vprašam se, kaj bi mi storili, če bi bili v podobnih situacijah. Če bi dali skozi ves proces, ali bi drugače ravnali? Pa ne s polno ritjo vsega in v polnem razmahu moči, kot npr. sedajle, ko tole premlevamo. Bi se bilo za zamisliti!
yaxo11 18.12.2009 15:55
maticek je napisal:
Na Googlu je zanimiv dokumentarec-film na temo prepovedanih snovi v športu, "Bigger, stronger, faster". Priporočam!

absolut no Nr.1 dokumentarc, fantje k bi se vi tok šopal k pantani bi tut vi tok letel !

Drugače pa itak, kogar ne odkrijejo je ''čist'' , profesionalni šport se pa itak vrti okoli denarja in dopinga, in tisti ki mislijo da se da biti zelo uspešen profesionalni športnik tudi brez dopinga (dlje kot sezono ali dve)po pač kekci
Jurcy1 18.12.2009 16:04
yaxo11 je napisal:
maticek je napisal:

absolut no Nr.1 dokumentarc, fantje k bi se vi tok šopal k pantani bi tut vi tok letel !

Torej se piknem in ga letim na Vršič s povprečno hitrostjo 50km/h? Fantje, dajte se zavedat, da tudi če se jemlje doping, to še ne pomeni da samo od sebe leti... ravno nasprotno, še bolj trdo je treba trenirat.
areh927 18.12.2009 16:04
popay je napisal:
Legende je treba včasih malo prebudit. Vsake toliko si rad pogledam ta video http://www.youtube.com/wa tch?v=66iXTQio7wk&feature= fvst

Tako je prav!
lpA
SODROVC 18.12.2009 16:43
ko je bil Pantani let, ga enkrat ves dan ni bilo doma. ko se je konec dneva le pokazal, ga je mama vprašal, kam se je le peljal, da ga tako dolgo ni bilo domov. Pa je povedal, da je bil v San Marinu. Pa mu ni nihče verjel, ker to je baje 120 km od doma.
Ja, mladi naj bi začeli, da bi bili lahko kasneje dobri. ;)
areh927 18.12.2009 17:01
SODROVC je napisal:
ko je bil Pantani let, ga enkrat ves dan ni bilo doma. ko se je konec dneva le pokazal, ga je mama vprašal, kam se je le peljal, da ga tako dolgo ni bilo domov. Pa je povedal, da je bil v San Marinu. Pa mu ni nihče verjel, ker to je baje 120 km od doma.
Ja, mladi naj bi začeli, da bi bili lahko kasneje dobri. ;)

Kolko je bil star?
lpA
Tzuli 18.12.2009 17:05
Tole so žive buče, Marco je bil iz Cesenatica od koder je do San Marina 44 km. Če ga cel dan ni bilo se je verjetno sončil na plaži vmes.
SODROVC 18.12.2009 17:26
Narobe zapisano! Takrat naj bi prekolesaril 120 km. Za 12-letnega mulčka kar precej. Pa kakšen orjak najbrž ni bil, kaj misliš, Tzuli?
Tzuli 18.12.2009 17:28
Zdaj si pač napisal nekaj drugega, gor nisi nikjer omenil 12 let. Sem pa prebral njegov življenjepis in tega ni omenjeno notri (ne trdim da se ni zgodilo).
boborider 20.12.2009 10:29
SODROVC je napisal:
boborid er je napisal:

Mešaš jabolka in hruške.
Menim, da veliko manjšo kot doping na športne rezultate!

Te je zbodlo, a? ;) To sem napisal zato, da se ve, da včasih niti ni toliko pomembno, kaj si, temveč, kaj si naredil.
Pantani je v tistem obdobju z določenimi (ali pa nedoločenimi, če ga takrat niso dobili) sredstvi, kot so bila na voljo tudi drugim, dosegel tisto, kar doolgo-doolgo ne bo več možno. Zakaj? Ker taka in podobna sredstva ne bojo več na voljo oz. ne bojo (niso) dovoljena. Mislim na časovne rekorde nekaterih najbolj razvpitih vzponov. Letos se je to kar nekajkrat omenjalo ob TV prenosih dirk.
Škoda, da so ga prejšnji fanatični oboževalci tako hitro obsodili in zavrgli. Vendar pa mu še marsikdo ni bil več naklonjen in v razočaranju je potem počel, kar je pač počel. Kdo od nas pa je res vreden, da ga sodi in obsoja po njegovih zadnjih dejanjih? Se spomnim, kako se je obsojalo nakega našega poznanega kolesarja, ker je storil samomor.
Vprašam se, kaj bi mi storili, če bi bili v podobnih situacijah. Če bi dali skozi ves proces, ali bi drugače ravnali? Pa ne s polno ritjo vsega in v polnem razmahu moči, kot npr. sedajle, ko tole premlevamo. Bi se bilo za zamisliti![/quote]

Zmotila me je primerjava, še vedno mislim, da teh stvari ne moreš primerjat, pravzaprav sem stopil v bran homoseksualcem.
Pantanija nisem komentiral sploh.
areh927 20.12.2009 15:24
boborider je napisal:
[..... Mislim na časovne rekorde nekaterih najbolj razvpitih vzponov. Letos se je to kar nekajkrat omenjalo ob TV prenosih dirk. .......

20 top cajtov na Alp d Huez(copy paste iz Wikipedie)

1 37' 35" Marco Pantani 1997 Italy
2* 37' 36" Lance Armstrong 2004 United States
3 38' 00" Marco Pantani 1994 Italy
4 38' 01" Lance Armstrong 2001 United States
5 38' 04" Marco Pantani 1995 Italy
6 38' 23" Jan Ullrich 1997 Germany
7 38' 34" Floyd Landis** 2006 United States
8 38' 35" Andreas Klöden 2006 Germany
9* 38' 37" Jan Ullrich 2004 Germany
10 39' 02" Richard Virenque 1997 France
11 39' 06" Iban Mayo 2003 Spain
12* 39' 17" Andreas Klöden 2004 Germany
13* 39' 21" Jose Azevedo 2004 Portugal
14 39' 28" Miguel Induráin 1995 Spain
15 39' 28" Alex Zülle 1995 Switzerland
16 39' 30" Bjarne Riis 1995 Denmark
17 39' 31" Carlos Sastre 2008 Spain
18 39' 44" Gianni Bugno 1991 Italy
19 39' 45" Miguel Induráin 1991 Spain
20 40' 00" Jan Ullrich 2001 Germany

* 2004 je bil kronometer

lpA
jo-jo 20.12.2009 15:38
boborider je napisal:
.....t, pravzaprav sem stopil v bran homoseksualcem.
.....

> :? In kaj imaš od tega ? Zakaj je to potrebno ? Zakaj jih je sploh potrebno omenjat in izpostavljat ?! :roll: Ko jih j... :!: :mrgreen:
1 2 3 4
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI