Kolesa in oprema
27.09.2023
Vzdrževanje sedežne opore
Ob 10:57, jesen
jo-jo je napisal: |
Moje mnenje : ta stari so bolj samo za gledat, vozit jih ni fajn ( geometrija) , sploh, ko probaš kakšnega novega ... |
-scapin- je napisal: |
Jaz imam doma Wilierja iz leta 1983.Narejen pa je iz Columbosovih cevi. Slike še pridejo ![]() |
Boštjan. je napisal: |
http://pi casaweb.google.si/medvedboss/C olnagoOgledTovarne?authkey=wmc EUyl8E0o# nekaj slik iz tovarne Colnago kjer so za javnost v nedostopni kleti (ne vem zakaj tako,..) shranjeni lepi in zanimivi okvirji/kolesa. Leta 72 so izdelali kolo za Mercx-a ki je imel samo 5,4 kg in s katerim je postavil svetovni rekord v enourni vožnji (oranžno kolo). V začetku osemdesetih je imel Colnago že narejeno prvi karbonsko kolo s karbonskimi obročniki in hidravličnimi zavorami, vse lastne proizvodnje (rdeče kolo z belimi obročniki in čevlji na pedalih)!!! V sami proizvodnji pa žal ne dovolijo slikati, zato tudi ni posnetega veliko. V kleti je kar nekaj zanimivih koles in res škoda je, da jih nikljer ne razstavijo. |
Zajebanec je napisal: |
Vedno sem bil nekako bolj zagret za staro specialko,pa nikakor nisem uspel nabavit nekaj starejšega,ko sem začel kolesariti. Zdaj pa sem ugotovil definitivno,da hočem klasičen bicikl,bicikl kateri ima dušo. Mislim tudi,da ko se zapelješ z kako tako starino,mora biti poseben občutek, |
Zajebanec je napisal: | ||
Torej se mi je želja končno izpolnila,da sem uspel nabavit eno starejšo specialko in se zapeljati z njo.Mislim,da sem res imel veliko srečo,da sem dobil kaj takega. Torej... ![]() Bottecchia Sprinter 1990. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pa še malo večje slike. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Originaln a 9 cm fajfa. ![]() |
armstrong_rules je napisal: |
Saj pravim, ti bicikli imajo svojo dušo. Vse čestitke-vidim, da si zamenjal originalno 9 cm CINELLI fajfo z daljšo iste firme. Pohvalno. Naklon balance si si verjetno prilagodil, pred leti je bila največkrat spodnja krivina skoraj vodoravno. Bicikel izgleda kot nov in kar je najvažnejše v originalnem stanju. Mimogrede, s takim okvirjem in z CAMPAGNOLO opremo je za profi ekipo Malvor-Bottechia pred leti vozil tudi Vinko Polončič. Če sem pravilno preštel gre za 7-redni zobnik. Kakšno je število zob? Ali ima desna prestavna ročka zvezno delovanje ali index-na klik. |
Kekec_ je napisal: |
jaz starega jeklenega konjička uporabljam kar za redno uporabo, gre za colnago master olympic letnik 1994, s katerim je Franc Kekec (moj ded) osvojil točno 90 pokalov v 10 letni karieri, s tekmovanji se je začel ukvarjati šele po njegovem 60tem letu, potem ko je pa izvedel da kupujem specjalko mi je pa to kolo podaril za rojstni dan, če ga ne bom lepo čuval mi ga pa vzame xD |
traktor.mtb je napisal: |
Upam, da je to prava tema. Lahko samo rečem to so lepa kolesa z dušo, vsa čast lastnikom teh koles. Že nekaj let imam željo, da restavriram očetovo cestno kolo in sicer gre za Bottecchio. Za letnik sicer nisem prepričan tam nekje od 1980 do 1987. Kolo je bilo vmes malo spremenjeno, kar se tiče obročnikov ter gumic na zavorah ter trak na balanci. Balanca pa je bila počena (3T). Zato bi rabil kakšen nasvet oziroma kdo in kje bi mi lahko pomagal spraviti kolo v prvotno stanje. Na kolesu je bilo narejenih max. 2000 km od samega začetka. Vesel bom vsakega nasveta in se zahvaljujem že vnaprej. |
Za začetek bom podal samo eno fotko, ki predstavlja detajl ene od mojih raritet-COLNAGO MASTER iz leta 1984 in malce provokativno misel, da imajo stare specialke svojo "dušo" tako kot na primer stari Ferrariji, medtem ko za novodobne zverine z okleščeno kilažo kaj takega ne moremo trditi.