Kolesa in oprema
10.11.2024
Izgubljena očala Oakley
Ob 15:41, [email protected]
ottto je napisal: |
Kratka kletka - čivava - 11 -25 Srednja kletka - kokeršpanjel - 11 - 27 Dolga kletka - jazbečarji - 11 - 29, tripla |
Bianchist je napisal: |
Bom uporabil tole temo. Razmišljam o nakupu Sramove kasete 11-32. Sedaj imam Šimano 105 (11-27), ravno tako manjalnik in ročko 105. Gonilko imam kompakt. Če menjam še menjalnik (105, daljša kletka) in pustim obstoječo ročko, bo to prestavljalo? |
Bianchist je napisal: | ||
Kaj nobeden ne fura kaj podobnega? Upam, da ne delam revolucije, oz. da nisem koga užalil z vprašanjem, glede na to, da kaseta 11-32 ne sovpada s konceptom specialke. |
Bianchist je napisal: | ||
Kaj nobeden ne fura kaj podobnega? Upam, da ne delam revolucije, oz. da nisem koga užalil z vprašanjem, glede na to, da kaseta 11-32 ne sovpada s konceptom specialke. |
mattoo je napisal: | ||||
Hecam se... ti sam glej da menjalnik podpira zadaj 32 zob in da je 10-reden(oz kolikor rednega rabiš), cestni menjalniki, razen sram apex ne podpirajo 32 zob zadaj, zato boš najverjetneje rabil mtb menjalnik |
Bianchist je napisal: |
Bom uporabil tole temo. Razmišljam o nakupu Sramove kasete 11-32. Sedaj imam Šimano 105 (11-27), ravno tako manjalnik in ročko 105. Gonilko imam kompakt. Če menjam še menjalnik (105, daljša kletka) in pustim obstoječo ročko, bo to prestavljalo? |
haydiy je napisal: | ||
V osnovi je menjalnik z dolgo kletko GS namenjen za razpon 11-28 (5700-6700) oz 11-27(5600-6600) tako da s tem ne boš ničesar rešil. Dolga ali kratka kletka pride v poštev pri izbiri dupla ali tripla. GS pobere razliko med največjim in najmanjšim sprednjim zobnikom 22 zob(tripla), SS (kratka kletka) pa 16 zob (compact 50-34). Sem že slišal(videl ne), da če nastaviš odmik zg. pulleya na največjo razdaljo (B vijak), da pobere tudi 32. |
ker sem si okoli kolesarstva rad na jasnem, bi rad, da mi nekdo razloži poanto kletk pri zadnjem menjalniku.
- čemu služi katera kletka?
- zakaj sploh različne dolžine kletk?
- ali lahko na isti bajk z drugim menjalnikom daš drugo dolžino kletke?
- ipd ...
Vse to so vprašanja, na katera mi, dragi kolesarji, malo pomagajte, za razširitev mojega kolesarskega znanja.
Hvala!