Splošno
01.09.2024
Iz Iškega vintgarja na Rakitno?
Ob 20:23, Slatnar
bigmig je napisal: |
Se mi splača napisati pritožbo? Mnenja, izkušnje... |
Danes sem dobil kazen za vožnjo "vštric" 100?(50?, če plačam takoj). Ravno v trenutku, ko sem spustil kolesarja za sabo naprej, je mimo pripeljal policaj, tako da je zgledalo, kot da dejansko voziva vzporedno. Ko sem to želel policaju razložiti, je seveda dobil še večje veselje, da mi napiše kazen. Doma sem prebral ta famozni ZVCP-1E Člen:103 Odstavek:6 Točka:1. Link: http://www.uradni-list.si /1/objava.jsp?urlid=200837& ;stevilka=1525 Piše naslednje: Ne glede na drugi odstavek prejšnjega člena smejo kolesarji, ki imajo licenco Kolesarske zveze Slovenije ali ustrezne druge mednarodne kolesarske organizacije, za nastope na organiziranih kolesarskih tekmovanjih pri izvedbi treninga na javni cesti voziti tudi po dva vzporedno. Sam imam licenco UDACE. Zanima me, ali ta licenca zadovolji temu pogoji, to je ali je to licenca ustrezne mednarodne organizacije? Takrat licence sicer nisem imel seboj, vendar pa me je policaj vprašal po osebnem dokumentu, po licenci me sploh ni spraševal. Se mi splača napisati pritožbo? Mnenja, izkušnje... Hvala Lp! |
alesb je napisal: |
Batman pol sva bila danes v prekršku |
tomyboy je napisal: |
Jaz jih od daleč opazim z TT-jem, pritisnem na polno |
Danes sem dobil kazen za vožnjo "vštric" 100?(50?, če plačam takoj). Ravno v trenutku, ko sem spustil kolesarja za sabo naprej, je mimo pripeljal policaj, tako da je zgledalo, kot da dejansko voziva vzporedno. Ko sem to želel policaju razložiti, je seveda dobil še večje veselje, da mi napiše kazen. Doma sem prebral ta famozni ZVCP-1E Člen:103 Odstavek:6 Točka:1. Link: http://www.uradni-list.si /1/objava.jsp?urlid=200837& ;stevilka=1525 Piše naslednje: Ne glede na drugi odstavek prejšnjega člena smejo kolesarji, ki imajo licenco Kolesarske zveze Slovenije ali ustrezne druge mednarodne kolesarske organizacije, za nastope na organiziranih kolesarskih tekmovanjih pri izvedbi treninga na javni cesti voziti tudi po dva vzporedno. Sam imam licenco UDACE. Zanima me, ali ta licenca zadovolji temu pogoji, to je ali je to licenca ustrezne mednarodne organizacije? Takrat licence sicer nisem imel seboj, vendar pa me je policaj vprašal po osebnem dokumentu, po licenci me sploh ni spraševal. Se mi splača napisati pritožbo? Mnenja, izkušnje... Hvala Lp! |
Ravno v trenutku, ko sem spustil kolesarja za sabo naprej, je mimo pripeljal policaj, tako da je zgledalo, kot da dejansko voziva vzporedno.
Ko sem to želel policaju razložiti, je seveda dobil še večje veselje, da mi napiše kazen.
Doma sem prebral ta famozni ZVCP-1E Člen:103 Odstavek:6 Točka:1. Link: http://www.uradni-list.si /1/objava.jsp?urlid=200837& ;stevilka=1525
Piše naslednje:
Ne glede na drugi odstavek prejšnjega člena smejo kolesarji, ki imajo licenco Kolesarske zveze Slovenije ali ustrezne druge mednarodne kolesarske organizacije, za nastope na organiziranih kolesarskih tekmovanjih pri izvedbi treninga na javni cesti voziti tudi po dva vzporedno.
Sam imam licenco UDACE. Zanima me, ali ta licenca zadovolji temu pogoji, to je ali je to licenca ustrezne mednarodne organizacije?
Takrat licence sicer nisem imel seboj, vendar pa me je policaj vprašal po osebnem dokumentu, po licenci me sploh ni spraševal.
Se mi splača napisati pritožbo? Mnenja, izkušnje...
Hvala
Lp!