Prekršek

Domov > Forum > Prekršek

Prekršek

SORTIRAJ PO:
bigmig 01.05.2009 13:50
Danes sem dobil kazen za vožnjo "vštric" 100?(50?, če plačam takoj).
Ravno v trenutku, ko sem spustil kolesarja za sabo naprej, je mimo pripeljal policaj, tako da je zgledalo, kot da dejansko voziva vzporedno.
Ko sem to želel policaju razložiti, je seveda dobil še večje veselje, da mi napiše kazen.
Doma sem prebral ta famozni ZVCP-1E Člen:103 Odstavek:6 Točka:1. Link: http://www.uradni-list.si /1/objava.jsp?urlid=200837& ;stevilka=1525
Piše naslednje:
Ne glede na drugi odstavek prejšnjega člena smejo kolesarji, ki imajo licenco Kolesarske zveze Slovenije ali ustrezne druge mednarodne kolesarske organizacije, za nastope na organiziranih kolesarskih tekmovanjih pri izvedbi treninga na javni cesti voziti tudi po dva vzporedno.
Sam imam licenco UDACE. Zanima me, ali ta licenca zadovolji temu pogoji, to je ali je to licenca ustrezne mednarodne organizacije?
Takrat licence sicer nisem imel seboj, vendar pa me je policaj vprašal po osebnem dokumentu, po licenci me sploh ni spraševal.
Se mi splača napisati pritožbo? Mnenja, izkušnje...
Hvala
:) Lp!
kolesko 01.05.2009 13:52
Policaja pusti na miru, naj napiše kar hoče, večinoma tak sami pojma nimajo kakšni so zakoni, če ma slab dan še ti kaj druga napiše.
Vse rešuj dalje s pritožbo.
pajzbar 01.05.2009 14:28
Kar neki. Naj rajš se pa na kolesarja spar. namest da bi res kake bedake iskal, ki jih ni malo na cestah. (danes mi je en dec v škarje letu, čez polno črto v ovink) .... mar bi take ustavlal.

srečno pri pritožbi.
daks 01.05.2009 14:30
bigmig je napisal:

Splaca se jo napisati ja ;)
Vendar v primeru, da ne bos nic dosegel, bo pa tistih 8 dni mimo in bos placal celotno kazen(brez popusta) :roll:
batman 01.05.2009 15:09
pod 3 točko omenjenega člena piše:
Organizirana kolona kolesarjev, ki vozijo vzporedno, ne sme šteti manj kot štiri kolesarje (dva para). Organizirano kolono kolesarjev spredaj ali zadaj spremlja vozilo, označeno z rumeno utripajočo lučjo.

ali to pomeni da se dva kolesarja (en par) NE sme voziti vzporedo !! to je bil tvoj današnji primer.

lp batman

p.s. bo foxica iz prve roke povedala
alesb 01.05.2009 15:19
Ne razumem potem pa kako je na Dolski rundi to o.k. Od Litije naprej dostikrat stojijo policaji in se peljemo po dva, pa nas nikoli ne ustavi.
Cowboy 01.05.2009 15:23
bigmig je napisal:
Ravno v trenutku, ko sem spustil kolesarja za sabo naprej, je mimo pripeljal policaj, tako da je zgledalo, kot da dejansko voziva vzporedno.
Ko sem to želel policaju razložiti, je seveda dobil še večje veselje, da mi napiše kazen.
Doma sem prebral ta famozni ZVCP-1E Člen:103 Odstavek:6 Točka:1. Link: http://www.uradni-list.si /1/objava.jsp?urlid=200837& ;stevilka=1525
Piše naslednje:
Ne glede na drugi odstavek prejšnjega člena smejo kolesarji, ki imajo licenco Kolesarske zveze Slovenije ali ustrezne druge mednarodne kolesarske organizacije, za nastope na organiziranih kolesarskih tekmovanjih pri izvedbi treninga na javni cesti voziti tudi po dva vzporedno.
Sam imam licenco UDACE. Zanima me, ali ta licenca zadovolji temu pogoji, to je ali je to licenca ustrezne mednarodne organizacije?
Takrat licence sicer nisem imel seboj, vendar pa me je policaj vprašal po osebnem dokumentu, po licenci me sploh ni spraševal.
Hvala

sigurno sta bla dva frišna policaja...

zadnjič so tud mene ustavili policaji. dva mladeniča, vsa ponosna v uniformah...najprej sem jima jst rekel če nimajo nič bol pametnega za počet...pol se je pa še en ata mimo pripeljal, pa jima isto rekel...no, pol sta bla pa že mal huda... :lol:

ps.: jst nisem nobenga prekrška naredu...ustavila sta me najbrž kr tko, iz dolgčasa...
batman 01.05.2009 15:27
http://www.vozimo-pametno. si/images/stories/zvcp2008/tre ningi_kolesarjev.pdf

na tem linku lepo piše...NAJMANJ 4 kolesarji ...dva po dva in spremstvo...se pravi samo 2 kolesarje NE

lp batman

p.s mislim da je bolje da plačaš :evil:
lancearmstrong 01.05.2009 15:42
jaz pa predlagam, da se zberemo na enem mestu vsi kolesarji in se zapeljemo pred parlament in vse policijske postaje tako, da zapremo eno celo stran ceste vozimo pa 20 km/h dejstvo je, da smo najšibkejši členi v cestnem prometu ampak vseeno je na NAS samih, da opozorimo,kaj se dogaja na cestah in, da je potrebno te dečke v modrem malo pritisniti in jim odpreti kisik do možganov!!!!
bigmig 01.05.2009 15:49
Hvala za nasvete (tudi tebi Batman, čeprav priznam, da mi je tvoj predlog najmanj všeč :D ).
Kakorkoli že, na kar se lahko definitivno sklicujem je to, da se dejansko nisva ves čas vozila vzporedno, sokolesarja sem le spustil naprej (na žalost je Murphy dodal svoje). Batman?
PS:Nočem na vsak način najti neke "luknje", vendar pa resnično nisem vozil vzporedno, bila je le izmena!
KAVITATOR+ 01.05.2009 15:50
sam se strinjam da se DVA kolesarja nimata kaj furat vzporedno...ker večina tko zasede cel pas..drugo je če se znata furat povsem skupaj tko da oba zasedeta plac "enga" običnega ki se malo bolj od bankine fura.
Ker se dost furam z kombijem je vzporedna vožnja lahko dosti moteča in nevarna (na cesti voziš 90...en nepregleden ovinek in če tak kolesar še mal vijuga pa imamo novico v časopisih...zato se tut sam nerad furam vzporedno...če se pa že se čist zdrenamo tko da naju lahk normalno prehitijo
batman 01.05.2009 15:54
ali je popisal oba ali samo tebe?
če je samo tebe, potem se naredi "glupega" in napiši da si se peljal sam ali pa da si prehiteval staro mamo in te je ustavil, saj te ni slikal in nima dokaza...razen če je popisal oba

lp batman
copi 01.05.2009 15:58
IPA (policaji kolesarji) ali kako se že imunuje ta organizacija bi morala malo bol poučiti ostale policaje glede obnašenja kolesarjev po cesti kakšne so možne situacije v katere prihajajo kolesarji zakaj so kolesarji bolj varni, če se peljejo po sredini ceste kakor ob strani in poučiti predvsem ostale policaje, da so kolesarji med najbolj ogroženimi udeleženci v prometu ne pa sredstvo za doseganje norme pa naj vozijo v skladu z cpp ali pa ne.Zelo žalostno pa je ,da sem imel primer ko sem peljal v zoženem delu ceste zaradi del skozi semafor kjer je bil znak prepovedano prehitevanje da so mi policaji za mano trobili (naj se vendarle umaknem da me bodo lahko prehiteli pa čeprav ni bilo nobenega prostora pa tudi uporaba smernih kazalcev ob prehitavanju kolesarja za policaje ne velja......... :( :( :( Je pa v Sloveniji veliko policajev kolesarjev IPA ,ki bi se poleg tega ,da se neumorno ženejo za rezultati na rekreativnih dirkah lahko malo posvetili tudi tej problematiki saj bi le tako lahko bili koristni nam državljanom kolesarjem :idea:
alesb 01.05.2009 16:01
Batman pol sva bila danes v prekršku:) 8O
bigmig 01.05.2009 16:03
Popisal je oba, kazen pa sem dobil samo jaz.
lp
batman 01.05.2009 16:06
alesb je napisal:
Batman pol sva bila danes v prekršku:) 8O

ja res je, a ker imaš danes RD bi ziher častil še mojo položnico :D

lp batman
chenlee 01.05.2009 16:24
@bigmig - svetujem ti, da napišeš pritožbo. In sklicuj se na to, da si ga oz. te je prehiteval. Mislim, da bi moral sodnik to upoštevat in ti plačilca zavreči.
Lahko pa drugi teden vprašam inšpektorja za promet pa ti sporočim kako pa kaj.

LP
bigmig 01.05.2009 16:27
bi te prosil ja chenlee. bilo je tako, da sem se umaknil na levo stran in ga spustil naprej. potem pa zapeljal za njega.
migaj 01.05.2009 16:32
Še dobro, da policaj ni še kolegu napisal prekrška za prehitevanje po desni strani (domnevam, da si se odmikal na levo). :lol:

PS
ne splača se pritožit, razen če imaš dobre živce in boš šel do konca s pritožbami - morda vse skupaj zastara.
Spiro 01.05.2009 16:34
:roll: tut jest že imel primer, ko te" mora" nori avtomobilist na vsak način prehitet, pa čeprav je nasproti kolona vozil, al pa nasprot prehitevat, pa čeprav te vidi, mnogo preveč norcev je za volanom, je pa res da tut nekteri kolesarji sami izzivajo nesrečo, če ni večje skupine in sprmljevalnega vozila je nevarno vozit vštric, ta k te je ustavu pa kazn napisu, polcaj mislm, pa jer verjetn kak nadutež, jest tut kdaj voum vštric, sam koj ko avto opazm, se umaknem pred al pa za sokolesarja, pa upam da nkol nem nabasu na tacga policajskega drekača.
Vso srečo pr prtožbi ti želim
migaj 01.05.2009 16:34
Še dobro, da policaj ni še kolegu napisal prekrška za prehitevanje po desni strani (domnevam, da si se odmikal na levo). :lol:

Vožnje vštric ne odobravajo policaji niti v Avstiji niti na Hrvaškem, samo jaz imam izkušnjo, da najprej samo opozorijo.

PS
ne splača se pritožit, razen če imaš dobre živce in boš šel do konca s pritožbami - morda vse skupaj zastara.
Teki 01.05.2009 17:11
Obstaja tudi možnost, da preden te(oba navštric vozeča) policaj ustavi, oba zbežita, vsak na svoj konc, tud mal ciklokrosa, če se le da. Res pa je, da morta bit oba kolesarja za to, tudi okolica ceste mora biti primerna za to, hitro in domiselno je treba reagirat. Men se je to že obneslo, sem se pa zato odločil izključno zarad tega, ker so se name policaji večkrat spravli kar tko, na totalno neprometni cesti, prekršek pač, pa tut kazni so take, da nebi plačval državi zarad tega 100 eur.
Vsekakor pa je, vsaj kar se tovrstnih prekrškov tiče, najbolš ne izzivat usode in se vozit kar lepo en za drugim, kazni so za nas navadne smrtnike predrage. Izjema je verjetno le velika skupina 10+ kolesarjev, čeprav sem že doživel, da nas je en nadut policaj ustavljal in pridigal.

Srečno in varno vožnjo.
tomyboy 01.05.2009 17:23
Jest bi jim ob taki situaciji najraje povedal kakšno...... Naj malo gledajo kakšni vozniki pijani se jim vozijo po cesti brez izpita, ubijajo ljudi ali pa sami sebe, vozijo po nasprotnem pasu, katastrofa. Tule te bo pa drkal, če se ne boš vozil po kolesarski stezi, mater jim....
Zadnjič so imeli celo zasedo na glavni cesti proti Žalcu, marica, motorist, kjer je prepovedano za kolesa.
Jaz jih od daleč opazim z TT-jem, pritisnem na polno in gledam samo v tla, da ne vzpostavim stika z očmi. T
ako da nisem niti videl, če je kaj kazal ali karkoli. Samo čakal sem, kdaj bo prišel za mano. Na srečo ni.
Pa kaj če mu ne daš podatkov in se odpelješ ? Te odpeljejo z marico ? :lol:
Ernesto 01.05.2009 17:34
Do takšnih in drugačnih neljubih dogodkov prihaja samo zaradi kulture vožnje vseh udeležencev v naši preljubi Yugoslaviji.
Če bi bili bolj strpni, bi nam bilo lepše.
Ps. @bigmig, pritoži se in upaj, da je sodnik za prekrške normalen človek.
ZigaK 01.05.2009 18:40
pa ne imet prevelikih upov :mrgreen:
tukaj gre za tvojo besedo proti policistovi
KAVITATOR+ 01.05.2009 18:47
tomyboy je napisal:

Jaz jih od daleč opazim z TT-jem, pritisnem na polno

To je pa če maš TT-jevko :twisted: :lol:
chico 01.05.2009 19:18
Smeno sem navajen dajati tako, da se umaknem desno, tisti za mano pa grejo mimo po levi.

Isto velja za dvojno kolono (levi vodilni kolesar zapelje pred desnega vodilnega), nato pa se oba en za drugim pomikata ob desnem robu nazaj.

To se mi zdi precej bolj pametno in varno (pri predpostavki, da se vsi v skupini zavedajo tega pravila).

Po moje se nimaš kej pritožit ...bi pa res rekel, da bi moral kazen napisat tistmu, ki te je prehiteval po desni in ne tebi (saj verjetno ni šlo za vožnjo mimo ...v smislu, da bi ti v križišču zavijal levo, oni zadaj pa bi šel mimo naravnost).

Še to, če bi šel oni zadaj mimo tebe po levi, je pa tudi pametno, da prej pogleda nazaj, če kakšen avto prehiteva ...al pa, če je zadej slučajno policaj ;) Pa, če prehitevaš, je treba to ponavad nakazat z roko ;) Pol pa, če policaj zadaj ni imel vklopljenega levega žmigovca, res težko kaj teži ;)
mdic 01.05.2009 19:32
bigmig je napisal:
Piše naslednje:
Hvala

Oprosti, samo kaj je to bilo v Poljanski dolini?? Ker tam smo bili ravno 300m za dvema kolesarjema, ko ju je dohitel policaj in kar nekaj sekund vozil za njima, nato jima je zvočno in z lučmi signaliziral da se narobe vozita... No domnevam da ju je tudi ustno opozoril. Nato pa peljel naprej. No ko smo ta dva tipa šli prehitevat, sta se še vedno svalkakl čez cel desen pas!!! tako da je bil edini nacin da ju prehitimo je tko da smo peljeli med njima.

No če ima kdo vsaj malo pameti tud v glav, potem upošteva opozorilo s strani policaja in se vozi po enega, ker način dela policaja je tak da te bo čez par sto metrov počaku v zasedi in gledu če še vedno kršiš predpise... No ta policaj ju je čaz 500m čakal na stranski poti in domnevam, da jima je napisal kazen...
braneM 01.05.2009 19:34
Ja smola, .... očitno je bil Kresalček bolj slabe volje ker mora delat za praznik, pa se teden poostrene prometne varnosti je. Ker imajo normo - predpisano kvoto koliko ustaviti, opozoriti, napisati položnico, si bil z takšno vožnjo zelo lahek plen za policijsko normo na praznični dan. :D

Lahko se pritožiš, vendar ti na "prvi" stopnji (to je na policiji) tega ne bodo požegnali, kes ščitjo svojo rit* (beri normo)

Potem je pa vse odvisno od sodnika za prekrške, in tvojih prepričljivih dokazov, priče (kolesarja ki si ga prehitel) da je temu tako in ne tako kot pravi policist.
Glede na to da ni napisal obema položnice, imaš veliko možnost, da z pritožbo uspeš (saj sta bila potemtakem v prekršku oba, policist pa je bil pristranski do tebe) razen če si z prehitevanjem koga ogrožal oz. je tam prepovedano.

Jaz bi se pritožil. (sej gre za dobro gumo ali tabular,...).
Pa veliko uspeha.

ps.
so pa nekateri res pravi dreki.... :evil:
mdic 01.05.2009 19:34
bigmig je napisal:
Piše naslednje:
Hvala

Oprosti, samo kaj je to bilo v Poljanski dolini?? Ker tam smo bili ravno 300m za dvema kolesarjema, ko ju je dohitel policaj in kar nekaj sekund vozil za njima, nato jima je zvočno in z lučmi signaliziral da se narobe vozita... No domnevam da ju je tudi ustno opozoril. Nato pa peljal naprej. No ko smo ta dva tipa šli prehitevat, sta se še vedno svalkala čez cel desen pas!!! tako da je bil edini nacin da ju prehitimo da smo peljali med njima.

No če ima kdo vsaj malo pameti tud v glav, potem upošteva opozorilo s strani policaja in se vozi po enga, ker način dela policajev je tak, da te bo čez par sto metrov počaku v zasedi in gledu, če še vedno kršiš predpise... No ta policaj ju je čez 500m čakal na stranski poti in domnevam, da jima je napisal kazen...
1 2 3 ... 5
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI