Prvi nakup gorca

Domov > Forum > Prvi nakup gorca

Prvi nakup gorca

SORTIRAJ PO:
mitkos 21.05.2009 19:13
Prosil bi vas za mnenje. Nekako sem se odločil, da si kupim svojega prvega gorca. Izbiro sem nekako zožal na dva modela in sicer na

Cube Reaction XT Black (Veb Company)

http://www.veb- company.si/gorska_kolesa/cube0 9/cube_09_reaction.php

ter Focus BLACK FOREST EXTREME 27P XT

http://www. gorko.si/wordpress/?page_id=10 0

Cena je približno pri obeh enaka. Sam se nagibam k nakupu Cube reaction, vizuelno mi je bolj všeč, ne vem pa če je tudi bolj kvaliteten. Oprema Shimano deore XT tudi ne vem v kak rang spada, recimo glede na cestno opremo a je to kao Ultegra al bolj 105-ka???
spels 21.05.2009 20:15
Pozdravljeni!

Upam, da avtor ne bo jezen, če bom izkoristila njegovo temo, da še sama postavim vprašanje. Tudi sama prvič kupujem kolo, in me zanima vaše mnenje o tem kolesu:
http://www.cult. si/2008/index.html

ozir oma v tej verziji:
http://www.cult .si/2008/index.html
GEPARD_9502 21.05.2009 20:33
:D Ne boš verjel, js sn imel skoraj enako dilemo-Reaction R1 Mag. Odločo sn se za fokusa- je bil cenovno ugoden. Ni mi žal, imam pa M okvir in tehta kot je na sliki točno 11 kg (brez pedal).
spels 21.05.2009 20:47
Uh, šele zdaj sem videla, da linki ne delajo tako, kot sem mislila in da je treba klikati ...

Torej: kolo Ananda Deore ali Ananda Deore Disk (razlika le v zavorah).

Hvala.
CAMPY 21.05.2009 21:18
spels je napisal:
Uh, šele zdaj sem videla, da linki ne delajo tako, kot sem mislila in da je treba klikati ...

Hvala.

Stvar lastne odločitve oz.kaj pač potrebuješ. Eno so V zavore drugo hidravljični diski. V suhem vremenu ni razlike v zaviranju, v mokrem pa so vsekakor boljši diski. je pa cena tudi poglaviten faktor ;) Torej, če boš vozila po suhem ti je deore z V zavorami polna kapa :!:
spels 21.05.2009 21:28
CAMPY je napisal:
spels je napisal:

Hvala.

Stvar lastne odločitve oz.kaj pač potrebuješ. Eno so V zavore drugo hidravljični diski. V suhem vremenu ni razlike v zaviranju, v mokrem pa so vsekakor boljši diski. je pa cena tudi poglaviten faktor ;) Torej, če boš vozila po suhem ti je deore z V zavorami polna kapa :!:

V bistvu me zanima, kakšno je vaše mnenje o tem kolesu, ne glede na zavore. Vredno svoje cene?
Diski me mikajo ne toliko zaradi zaviranja, ampak ker bi potem lahko namontirala tudi 28-colske gume.
Joao 21.05.2009 21:28
Sam Kocka pa zgleda ubijalsko dober! 8)
mitkos 21.05.2009 22:36
Itak da je ubijalskega izgleda 8). Samo še en manijak manjka gor 8O
crntulipan 21.05.2009 22:54
spels je napisal:
CAMPY je napisal:
[quote=" spels"]

Hvala.

Diski me mikajo ne toliko zaradi zaviranja, ampak ker bi potem lahko namontirala tudi 28-colske gume.

Diski pridejo prav, če voziš dolge in strme spuste, ter po slabem terenu, ker če recimo pri v brakih zviješ obroč, imaš potem težave ker ti drsa ob gumice feltna, pri diskih pa tega ni.
So pa diski dražji za vzdržvanje, pa ene mot piskanje diskov, ker si ne znajo vsake toliko časa malo naravnati čeljusti da je disk naravnost....

Vse je odvisno kaj voziš, za asfalt in makedam ne rabiš diskov, za malo grobo vožnjo pa pridejo prav.
blum 22.05.2009 13:27
Uf, jaz grem danes verjetno po Killer Bee-ja, lanski model. :P
Morda sem malo staromoden, ampak me malo motijo bele feltne - pa bom že preživel!

A se še kje dobijo tiste Michelinove kramparce, zelene barve?
honda2 22.05.2009 14:02
mitkos je napisal:
Prosil bi vas za mnenje. Nekako sem se odločil, da si kupim svojega prvega gorca. Izbiro sem nekako zožal na dva modela in sicer na

Oprema Shimano deore XT tudi ne vem v kak rang spada, recimo glede na cestno opremo a je to kao Ultegra al bolj 105-ka???

Oprema XT je top! Obstaja le še XTR, ki je pa čista tekmovalna.

Me pa kar boli, ko vidim, da bos dal za trdaka toliko keša, da bi dobil že dobrega polnovzmetenca.

Ne vem sicer, nič nisi napisal kakšne so tvoje preference, po kakšnih terenih mislis voziti.
Ti je bolj pomembna hitrost ali udobje/varnost.
Če ti je slednje bi ti rajši priporočil kakšno polnovzmeteno maraton kolo, ki je prava raketa. Je pa dosti bolj udoben.

Recimo nekaj takega, dobiš še VPP sistem
http://www.imbbus .si/kolesa/lapierre/x-control- 310.html
blum 22.05.2009 17:00
Focus Black Expert;

Vilice Manitou R7 Super 100 mm ter zavore Avid Elixir R. hydr. disc..

Je ta omenjena oprema ok? Predvsem se na omenjene vilice prav nič ne spoznam! :ups:
crntulipan 22.05.2009 17:18
Bremze so odlične, za amortizer je pa tako, da nevem če imamo za manitu uvoznika, tako, da če se ti recimo pokvari vila v roku garancije nevem kam pošljejo vilo na servis.
vem da je Fun sports bil uvoznik, če je pa še pa nevem...
jimyboy 22.05.2009 23:08
Imam Black F. Experta in mi je zlo všeč tako oprema, kot sama geometrija kolesa. Sem pa zamenjal sedež za bol mehkega, pa bremze Avid Elixir znajo občasno cvilit, kar se baje da tudi odpravit, samo še nisem uspel na servis priti, ker sem cele dneve na kolesu :lol:.
crntulipan 22.05.2009 23:20
jimyboy je napisal:
pa bremze Avid Elixir znajo občasno cvilit, kar se baje da tudi odpravit, samo še nisem uspel na servis priti, ker sem cele dneve na kolesu :lol:.

AH zavre boš pa že sam nastavil, vse kar je da 2x2 vijaka odtegneš, nastaviš čeljust, da je rotor na sredini in zategneš.
blum 23.05.2009 18:59
Kaj menite, ali je Focus Forest Black Expert XL prevelik za osebo 183 cm?
crntulipan 23.05.2009 19:09
blum je napisal:

JAz bom enkrat tukaj na forumu tako popizdil. :evil:

Kolo moraš probat, če nimaš vsaj približno pojma kaj paše tvojemu telesu. Pojdi do štacune in probaj M,L in XL če imaš možnost.

V "teoriji" naj bi ti vozil L, samo to je tako kot je pri meni ko grem v šoping za cunami in mislim, da če vem kero številko kavbojk mam trenuten na seb in vzamem 34 od drugega proizvajalca pa jih niti čez kolen ne spravim, ker imajo toliko različnih mer kot je proizvajelcev....

Če ti rečem, da ti bo XL kot ulit, mi verjameš? Kaj pa če sem en zapečkar, ki ima kolo tolk da se zapeljem do gostilne na špricer?

Problem forumov je v tem, ker SMO vsi tako pametni o vsem, pa lahko da nimamo pojma o pojmu.

Prodajalci v trgovinah so z namenom, v specializiranih trgovinah naj bi dobil "dober strokovn nasvet" izogibaj pa se nasvetom prodajalcev v Hervisih, Intersportih in podobnih
fuego 23.05.2009 19:42
Tako je, kolesa je treba it sprobat. Jebeš fajn opremo, če ti okvir ne odgovarja. Sam sem mel prej LX, zdej mam XT, pa ne opazim nobene razlike. Še vedno je treba gont. Morš si pa prej mal v glavi pošlihtat kaj sploh hočeš. Ko sem sam kupoval kolo je Focus največ ponujal za svojo ceno. A kaj ko mi ni odgovarjal okvir, ker sem hotel met bolj podrtega.
cabrio 23.05.2009 19:55
Ma veš kaj ti povem, če prvič kupuješ kolo boš bolj težko vedu katero kolo ti paše, Šele po par tisoč kilometrih ko že obvladaš kolo in se upaš prtiskat čez ovinke itd. dobiš občutek katero kolo ti je ok.
Sicer pa itak pri nas profi trgovin s kolesi ni oz. jih lahko prešteješ na prste na eni roki v celo slo.
faza 23.05.2009 20:11
blum je napisal:

Pridi k meni pa probaj, saj praviš da me poznaš :P
blum 24.05.2009 11:51
crntulipan je napisal:
blum je napisal:

JAz bom enkrat tukaj na forumu tako popizdil. :evil:

Ni ti treba, ker sem že jaz včeraj! :mrgreen: No zadeva je sledeča. Probaval sem obe velikosti l ter xl. Pri L so mi dali nekoliko daljšo fajfo ter ravno balanco gor. Vse ok, le sedežna opora je gledala ven "pol metra". No toliko ravno ne, všeč mi pa vseeno ni bilo. Probam xl-mi je ok. Čeprav mi prodajalec trdi, da mi je l boljši kot xl se vendarle odločim za xl. Pav tako mi še dodatno pritrdi, da sta mi načeloma oba prav. Pol naj se pa človek odloči! :evil:

No sedaj imam doma od včeraj xl. In vseskozi ko sem si ga ogledoval, sem si mislil, kupil sem prevelikega. Potem sem šel studirat geometrijo okvirjev Focus. Razlika med xl ter l je naslednja; xl je 2cm daljši, 2cm daljša cev med sedežem ter krmilom, 1 cm višje krmilo- tu se da še balanco obračati, ter nekoliko znižati če bi hotel. Ker sem do sedaj vozil ene 12 let starega GT-ja; no, morda sem še malo staromoden, pa mi ti novi modeli in geometrije še niso čisto v glavo stopile! :lol: Vsekakor pa; treba se ga je navaditi!

No, pomoje, da je bil tole moj najdaljši spis do sedaj! :lol:
blum 24.05.2009 11:53
No, neki drugi prodajalec pa trdi, da je xl za višino nekje 188 cm, kar se mi zdi pa tudi malo pretirano!
slavko 24.05.2009 12:10
Tole je pa tut en hud prodajalec. Da da izjavo da sta ti načeloma oba prav, ali če se izrazim drugače, jebe se njemu a ti je prav ali ne, samo da ti proda. Tukaj načel ni, a ti je okvir tapravi ali pa ti ni, to je vse.

No važno je toda si ti ugotovil, kaj je treba kupiti. ;)

Se pa strinjam s @crntulipanom, spraševati po forumu, kateri ti bo pravi, je smešno. :mrgreen: Velik oje odvisno tudi od dolžine nog, in sam imam XL pri 185cm. in mi je kot ulit. :D
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI