S kolesom po Jadranu

Domov > Forum > S kolesom po Jadranu

S kolesom po Jadranu

SORTIRAJ PO:
spitbox 22.05.2009 17:22
S kolesom se čez slab mesec odpravljam na kolesarski potep po Jadranu --> http://nabiciklu.wordpres s.com/
Vse, ki ste že kolesarili po južnih, dalmatinskih otokih bi prosil, da podate svoje mnenje in mi posredujete kak nasvet. Ali je omenjeno pot glede na časovni okvir prezahtevna. Sem splošni rekreativen (tečem, kolesarim, plavam) - 4 krat / teden.

Hvala in lp,
Marko
spitbox 11.06.2009 19:32
Še par dni pa odrinem...
Kak nasvet?
blayo 15.06.2009 11:12
Sem tudi jaz tole že vozil ene parkrat... ista varianta Rab - Pag in tako dalje...

Ne vem samo zakaj moraš rinit dol do Nina in potem čez Zadar... saj ne greš tam na noben otok... pa itak si bil tam že lani.

Jaz bi šel na tvojem mestu s Paga naravnost pa čez krajno... bi se lepo na Krki ustavil, potem pa direkt dol do Šibenika. Če spustiš tale Nin pa Zadar do Vodic nisi po moje nič izgubil.

Za kolo bo 8 dni OK (smo od Ljubljane do Dubrovnika prišli že tudi v 4 dneh... s torbami se razume)

Aja pa na Rab bi šel lepo iz Baške... gre pa trajekt samo 2x na dan če se ne motim.
blayo 15.06.2009 11:20
Aja pa še to... definitivno imaš preveč prtljage zadaj (gledam fotke od lani). Pa torbo letos prav obrni, da ne boš š čevlji drajsal ob njih ;) Zgornjega dela torbe sploh ne nucaš - čisto pretiravanje. Jaz sem imel vsakič tretjino manj s sabo pa sem imel v končni fazi še vedno preveč vsega...
spitbox 15.06.2009 12:39
Hvala za nasvete blayo.
Se strinjam glede Nina, bova raje pičila proti slapovom Krke, vendar nevem kje naj prespiva...
Namreč od Luna do Šibenika je okrog 180km in to je preveč za en dan... Trajekt iz Baške pa več ne vozi do Loparja... Sem že lani hotel do Baške vendar sedaj vozi trajekt samo iz Valbiske. Prtljage sem imel občutno preveč lani, to je dejstvo... Upam, da bom leto nekoliko manj obtežen...
blayo 15.06.2009 13:05
A tudi taxiji ne vozijo iz Baške?

V krajni imaš velike nasade breskev, zdaj itak ni še sezona in ti bo vsak kmet dovolil tam prespati. Ja koliko cajta pa imata vse skupaj? Mogoče bi spal na Pagu (Novalja) pa potem probal priti do Šibenika. Ona prva varianta da spiš nakje v krajni in se potem naslednji dan ustaviš na Krki in prideš popoldne v Šibenik mi je bolj všeč.
brincelj 15.06.2009 15:40
Jaz bi vama predlagal, da izpustita Pelješac in gresta namesto tega raje dlje, za enodnevno turo od Dubrovnika dol do Prevlake in nazaj do Dubrovnika. Tam je zapuščena raketna baza, ki je ščitila jug Juge. Pelješac je "adijo". Od nule na 400mnv, pa dol do nule, pa nazaj na 300m, pa do nule, pa pol še 1x na 200... v glavnem, muka, pa še nič ni za videt tam! Kolker se zdajle spomnem, je po moje čez celoten Prelješac nekaj več kot 1000m višincev!

Bil tam 5 let nazaj.
spitbox 16.06.2009 10:41
Hvala vam za vse nasvete. Danes popoldan greva na pot.

Sproti se bova javljajo preko twitterja tako da naju lahko spremljate tukaj (https://twitter.com/mark o_b) in seveda tudi na blogu (http://nabiciklu.wordpre ss.com).

Lp,
gionni 13.07.2009 10:23
Zdravo!

A sta preživela? Sta že nazaj v SLO?
Kakšen plan je pa bil za pot nazaj iz Dubrovnika? Je šlo po vajinih načrtih?

Čez nekaj dni greva s punco na podobno turo in bi informacije iz prve roke prišle še kako prav :mrgreen:
spitbox 16.07.2009 13:07
Sva že nazaj, živa in zdrava... :). Iz Dubrovnika v Reko sva šla nazaj z ladjo Marco Polo. Predvidevam, da bom do jutri objavil celotni foto potopis na svojem blogu. Imam že vse napisano, samo pregledat morem še vse. Lahko prebereta, sigurno bo kaj koristnih informacij za vajino pot.
Skratka uživajta in naj vama bo vreme naklonjeno,... Nama ni bilo.
Lp
spitbox 18.07.2009 12:14
Evo končno je foto-report napisan.
Lahko pogledate na http://nabiciklu.wordpres s.com

Lp
gionni 22.07.2009 16:42
Super si napisal vajino popotovanje! Res doživeto :) Škoda, da sta imela smolo z vremenom.

Nekaj me zanima; kako sta vidva zaklepala kolesa, ko sta spala, ali ko sta šla v trgovino ipd...? Se je potrebno bati, da ti kaj ukradejo, ali so te skrbi odveč? Ne vem namreč, ali naj grem kupiti kakšno bolj masovno ključavnico ali je navadna povsem dovolj...
crtj 22.07.2009 18:08
spitbox je napisal:
Iz Dubrovnika v Reko sva šla nazaj z ladjo Marco Polo.


a, ta je nas :) poleti 2007 sva sla s kolegom na vis in lastovo (razdalja zelo podobna kot vajina), pa je on potem ostal s kasneje prispelo familijo, jaz pa z marco polom nazaj... folk spal razmetan po celi ladji, paluba, jedilnica, hodniki, kot da bi samo popadali po tleh, kot mnozicna zastrupitev...

marko polo ob neki kruti uri
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI