led luči

Domov > Forum > led luči

led luči

SORTIRAJ PO:
biser 28.05.2009 10:09
Kupujem novo luč
Zaželele sem si led luč v katero gredo klasične aa ali aaa baterije.
Kje in kaj kupit?
biser 28.05.2009 10:53
iščem luč ki se da pritrdit na bilanco :lol:
Tzuli 28.05.2009 12:56
Sej večinoma gredo vse ki jih tam omenjajo tudi na balacno.
Riki_ 28.05.2009 13:12
biser je napisal:
Kupujem novo luč
Kje in kaj kupit?

Bolj ali manj vse variante na klasične baterije so slabe, so metanje denarja stran, bolje je plačati malo več za spodobno luč z akumulatorjem.
branko 28.05.2009 13:17
Pozdravljeni,

Pravi odgovor je LED LENSER P 7 z nastavkom za balanco. Živalsko sveti, lahko jo fokusiraš z enostavnim potegom obroča, v kompletu je z 4 AA baterijskimi vložki , svetila naj bi nekaj dest ur , svetilnost zelo visoka , kar pa je nabolj pomembno, iamm jo in lahko potrdim da sveti noro dobro. Jo pa bodo preizkusili v prihodnjih dneh tudi spremljevalniudeleženci letošnjega RAAM a ( Mirč ) . Če bo njim zadoščala verjemite da stvar štima. Cena cca 70 EUR...
Imajo pa tudi naglavne svetilke, ki imajo prav tako zelo solidne karakteristike. Osnova je visoko svetilni led čip + leča, s pomočjo katere snop ožaš ali širiš. Poglejte si zadevo na njihovi spletni strani.
LP :D :D :D
Jurcy 28.05.2009 13:22
branko je napisal:
Pozdravljeni,

Pravi odgovor je LED LENSER P 7 z nastavkom za balanco. Živalsko sveti, lahko jo fokusiraš z enostavnim potegom obroča, v kompletu je z 4 AA baterijskimi vložki , svetila naj bi nekaj dest ur , svetilnost zelo visoka , kar pa je nabolj pomembno, iamm jo in lahko potrdim da sveti noro dobro. Jo pa bodo preizkusili v prihodnjih dneh tudi spremljevalniudeleženci letošnjega RAAM a ( Mirč ) . Če bo njim zadoščala verjemite da stvar štima. Cena cca 70 EUR...
Imajo pa tudi naglavne svetilke, ki imajo prav tako zelo solidne karakteristike. Osnova je visoko svetilni led čip + leča, s pomočjo katere snop ožaš ali širiš. Poglejte si zadevo na njihovi spletni strani.

Tole res poglej malo na njihovi strani. Ni švoh, posebej glede na velikost in težo.;)
Riki_ 29.05.2009 23:32
branko je napisal:
Pozdravljeni,

To ni pravi odgovor, te luči niso primerne za na bicikl.
Še to ne gre za P7 pač pa za model B7 (B kot Bike).
bikebee 31.05.2009 16:14
Kako se vam zdi majhna bela luč (ovalne oblike), ki se jo da pritrditi na čelado? Jo kdo uporablja?

V tem topicu je sicer že omenjena...
Toaster79 31.05.2009 17:44
biser je napisal:
Kupujem novo luč
Kje in kaj kupit?

Sicer za nočno vožnjo uporabljem Marwi Night Pro Elite

vendar imam za backup naglavno svetilko Sigma Headled

Prva služi svojemu namenu v polni meri, druga je pa res bolj za to, da te na cesti opazijo, saj je vožnjo s to svetilko na glavi pri več, kot 20 km/h smrtno nevarna. Pred Marwi-jevo svetilko sem pa uporabljal Sigma Mirage Evo-X Pro, vendar je po pol leta crknila, tako je ne priporočam nikomur. Zavedajte se, da svetlobe nikoli ni preveč, še najmanj pa zunaj naselja, kjer ni cestne razsvetljave.

V primeru, da iščeš izključno svetilko z LED, potem ti toplo priporočam, da se oziraš za izvedbami z vsaj dvema SSC P7 diodama, ki so ternutno najmočnejše na tržišču. So pa tudi cene temu primerne.
laksikon 10.06.2009 07:34
a je 15 lux dovolj za vožnjo po urejenih cestah? Ponavadi sem do mraka na terenu, potrebujem pa samo za vračanje po asfaltu domov. recimo hitrosti do 25km/h, rad bi pa pravočasno videl luknje in ostale nevarnosti na naših cestah, ki te presenečajo non stop :)
vratar 10.06.2009 18:53
branko je napisal:
Pozdravljeni,

Kar se tiče teh svetilk povem, da imam dve taki svetilki P7 in so fenomenalne... ;) samo ne vem ali obstajajo nosilci za te svetilke za kolo?
Riki_ 10.06.2009 19:19
vratar je napisal:
branko je napisal:
Pozdravljeni,

Kar se tiče teh svetilk povem, da imam dve taki svetilki P7 in so fenomenalne... ;) samo ne vem ali obstajajo nosilci za te svetilke za kolo?

Seveda obstajajo, saj sem napisal, gre za varianto B7, lučka je drugačne barve kot P7, so mi pa zagotovili, da se po karakteristikah ne ločijo in gre v bistvu za enaki svetilki. Torej B7 vsebuje držalo za kolo, če se ga pa da posebej kupiti pa ne vem, verjetno da se da.

In še enkrat te svetilke niso primerne za na bicikl, čeprav so dobre in z odlično optiko in celo s pozlačenimi kontakti v oddelku za AA baterije (fedrčki in ploski kontakti).
Sem letos kupil B7 in jo kmalu (že po cca 3 dneh) vrnil v trgovino.
Merlin 10.06.2009 19:51
Priporočam tole
Busch&Müller Ixon IQ Speed. Sveti s 100Lux.
V praksi tako kot avtomobilski žaromet. Celo preveč uradno je nedovoljena. Ni poceni.
15 lux je za kolesarjenje premalo in večina Led svetilk je neuporabnih za razsvetljavo, da te opazijo pa je dovolj!!!
OKRAM 10.06.2009 19:56
vozim s to lučjo in sem zelo zadovoljen

http://www. bicikel.com/sl/bicikel_zine/29 89/ixon_iq_z_akumulatorjem_in_ polnilcem.html

http ://www.udobnoposvetu.si/etrgov ina/ixon-akum-polnilcem-192qml a-p-1057.php

15 lux je zato da te drugi vidijo, sam boš videl zelo slabo
Riki_ 11.06.2009 00:37
Merlin je napisal:

Busch&M üller Ixon IQ Speed. Sveti s 100Lux.
V praksi tako kot avtomobilski žaromet. Celo preveč uradno je nedovoljena. Ni poceni.
15 lux je za kolesarjenje premalo in večina Led svetilk je neuporabnih za razsvetljavo, da te opazijo pa je dovolj!!!

Ne s 100 luxi pač pa z 50 Luxi pa res. Da bi svetila kot avtomobilski žaromet je pa kar precejšnje pretiravanje.

Solidna lučka, ki ima pa eno zelo veliko pomankljivost, namreč tvori zelo majhen kvadrat svetlobe (če npr. posvetiš na tla z višine 2 m naredi svetlobni pravokotnik velikosti cca 50 cm krat 25 cm, po spominu) torej pušča cca 5 metrov prostora pred kolesom v skoraj popolni temi in tudi kontrast med temnim in svetlim delom je prevelik.
To je za moje pojme nedopustno in tudi te lučke ne priporočam, naj se inženirji še malo bolj potrudijo in naj tudi kdaj vprašajo uporabnike.

Na tem naslovu kjer so fotografije, povzetki testa (MB 12/2007), se to zelo lepo vidi:

http://www.candl epowerforums.com/vb/showthread .php?t=179573
Riki_ 11.06.2009 01:30
vratar je napisal:

Evo ena "vodovodarska" ideja za 22. stoletje. :mrgreen:

vratar 11.06.2009 07:52
He he

Riki_

ta je pa dobra ja...
branko 11.06.2009 08:28
Riki, prosim, če mi opišeš konkretno kaj ni v redu. Sicer pa se nosilec da naročiti posebej. Meni je namreč OK. Menim, da če nekaj grajate, potem opišite konkretno kaj je tisto kar ne velja. Tako bo vsakemu ki se odloča bistveno lažje.

Je namreč kar preveč takšnih na teh forumih ki kar v trid dni nekaj trdijo brez osnove. Ne rečem, da s to ti ampak tale LED LENSER mi je sedel v srce, vidljivost pa je tudi izjemna.

LP
vratar 11.06.2009 08:52
Definitivno je ta svetilka, daleč pre drugimi svetilkami. V službi imamo meglajdke in naj omenim, da smo jih za test dali 7 skupaj, pa nisi dosegle niti polovico svetilnosti, kot jo ima P7. Naslednja prednost je, da baterija zdrži dolgo in ko crkne zamenjaš nove baterije pri prej omenjenih baterijah je pa potrebno polniti in pa še to k kaže da je polna jo pržgeš pa dela 3 minute in ponovno crkne.

Skratka, potrebno bo preiti na led svetilke in brez polnilcev...
skot 21.08.2009 10:42
Kaj pa če pogledaš malo tukaj
, jz sem našel par kr dobrih stvari...
Kekec_ 04.09.2009 17:19
zanima me kaj predlagate, kupujem luč, ne mislim vzeti nikaeršnega pufa, in nikakrkšnih tveganj za bankrot, iščem luč do 70?, mislite da bi se dalo dobiti kaj pametnega s svetilnostjo 50+ lux? pa da nebo po prvem dežju razpadla, rabim za cestno kolo, če me ujame tema ali če grem na kakšno dalšo turo zgodaj zjutraj, da rabim osvetlitev. in seveda iščem luč za na balanco
tigeer 04.09.2009 18:21
Potem vzami petzl myo xp dobra stvar vodotesna mislim pa da je cena nekje okoli 65 eur.Ne gre pa na krmilo ampak z malo iznajdlivosti tudi to lahko rešiš.Jaz sem delal luc z tremi 10W led diodami kar je zelo veliko, strošek okoli 250 eur ampak jo imam za na čelado.Bi pripopal kako sliko pa zdaj ni časa.
Kekec_ 05.09.2009 13:20
luč na glavi me načeloma moti, če pa imam luč za na balanco bi želel možnost da se hitro namontira gor, bom en dan probal z naglavno svetilko se peljat kakšne 20 km samo za občutek. če se bom hitro navadil bom upošteval nasvet :) hvala
Kekec_ 06.09.2009 07:04
torej res nihče ne pozna kakšne lučke za na balanco v tem ranku?
mazho 06.09.2009 09:31
Za ta denar je pomoje dobra izbira ta:
http://www.mimovrste .com/artikel/3820287737/kolesa rska-svetilka-led-lenser-b7 >

Jaz imam sicer to in sveti zelo dobro:
http://shop.ebatt .si/view_product.php?product=7 497
Kekec_ 06.09.2009 10:22
tudi jaz sem gledal svetilko ki si mi priporočal iz mimovrste, mislim da bom kupil kar to, sveti dovolj in upam da ne bom imel težav
pinjo73 06.09.2009 11:30
Kekec_ je napisal:
zanima me kaj predlagate, kupujem luč, ne mislim vzeti nikaeršnega pufa, in nikakrkšnih tveganj za bankrot, iščem luč do 70?, mislite da bi se dalo dobiti kaj pametnega s svetilnostjo 50+ lux? pa da nebo po prvem dežju razpadla, rabim za cestno kolo, če me ujame tema ali če grem na kakšno dalšo turo zgodaj zjutraj, da rabim osvetlitev. in seveda iščem luč za na balanco

Za takšno ceno sem si jaz lani kupil od SIGME

http://www.sigma sport.com/us/produkte/beleucht ung/powerlights/powerled_black /?punkt=features

Samo je še to bil lanski model, ki je brez polnilca in baterij.
Kljub temu sem zelo zadovoljen. Uporabljam 4x AA NiMH, ki jih polnim na navaden polnilec. Ima 2 stopnji svetilnosti, uporabljam pa nižjo, ker je čisto zadovoljiva. Ima indikator napolnjenosti baterije. Vpetje na nosilec, ki je na balanci je na elastiko, podobno kot na SIGMA števcih, kar je pa zelo dobro če se kolo strese in elastika to fajn absorbira.
flisenator 06.09.2009 12:38
kolega ima tudi to lučko sigma powerLED black in sveti super!!! Sam je izredno zadovoljen.

pri teh lučeh je čist simpl, mal gnara mal muzke, isto kot pri drugih stvareh
1 2 3 ... 10
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI