StaraKost je napisal: |
formula ti ne more določiti tvoj MSU. Jaz imam več kot 20 utripov več kot mi določi najbolj optimistična formula. |
StaraKost je napisal: |
formula ti ne more določiti tvoj MSU. Jaz imam več kot 20 utripov več kot mi določi najbolj optimistična formula. |
migaj je napisal: | ||
Iz izkušenj vem, da je moj MSU tudi za 20 utripov večji kot 220 -leta. |
bostjan_d je napisal: | ||
Po formuli je moj MSU 184, pri strmih vzponih pa sem dosegel že 192. Je to moj MSU? |
bostjan_d je napisal: | ||||
Kako si to ugotovil? |
bostjan_d je napisal: |
Kolesarim zaradi vzdrževanja kondicije in tudi z željo, da bi shujšal. Slednje mi ne uspeva, po moji oceni predvsem zaradi tega, ker kolesarim pretežno nad 75% maksimalnega pulza. |
versnik je napisal: |
Pulz nekako ni pokazatelj forme, sploh ne pulz v mirovanju. Smo nekateri kateri imamo precej visoke vrednosti in nekateri z izredno nizkim pulzom. Moj pulz v mirovanju nikoli ni bil ne vem kako nizek, pa se glede na leta kolesarjenja in količino nebi moglo reči, da nimam baze. Tako pač je: eni se v klanec peljemo z 180 pulza, drugi pri isti hitrosti pa z 140. To nikoli ne pomeni, da ima drugi še 40 utripov "lufta" lp |
Živjo,
danes sem na treningu opazil, da imam povečan srčni utrip, npr.: po ravnini imam ponavadi 150-165bpm a danes sem imel 175bpm, v klanec imam ponavadi 175 do 180bpm danes pa 185 do 190bpm. Kaj to pomeni in kaj v tem primeru storiti?
Lp
Bostjan_d pojdi na Fakulteto za šport, tam izvajajo meritve, ti bodo določili tvoj laktatni prag (coconijev test) in na podlagi tega se potem določi max pulz (cifra ki je nikol ne dosežeš oz si že na urgenci če te oživijo) in potem vozi do 75% ter pazi na prehrano predvsem po vadbi in seveda pred pa ti bo uspelo.
Vinkoman: To nič ne pomeni, lahko je slab kontakt, slaba baterija, lahko si ga toliko bolj teral, lahko te je kdo razjezil, stres, vreme itd..lahko preveč kave ali drugih poživil tako da.... vse to vpliva na tvoj pulz.
Lp Uroš
Pa to ni res kok eni komplicirate okrog tega pulza za tiste boge 2ure treninga ko ga mate če nevete kaj izmerjena vrednost pomeni potem škoda da se obremenjujete znjo..
@peciklist:Pa to ni res kok eni komplicirate okrog tega pulza za tiste boge 2ure treninga ko ga mate če nevete kaj izmerjena vrednost pomeni potem škoda da se obremenjujete znjo..
No no sj se ni treba razburjat... cloveka skrbi za zdravje.
že naslov teme si zgrešil. ko sem prebral naslov sem pomislil na TAHIKARDIJO ( med. izraz). Drugače pa ti lahko zvišan pulz med obremenitvo, sčasoma povzroči dradikardijo, ter s tem nastanka tako imenovanega volovskega srca.. ampak te ni treba nič skrbet, ker rekreativci nimate tako hudih in dolgih treningov...
Priporočljivo bi se bilo testirat na fakulteti za šport. V novi številki Bicikla, če jo kaj prebiraš, imaš o tem kar nekaj napisano, kako rekreativci dajo bolj malo na lastno zdravje in prevelikokrat pretiravajo z obremenitvami.
@montelli, kakor je sam na "hitro" prebral članek v reviji Bicikel.com je povdarek predvsem na izboljšanju kondicije oz je namenjen kako do boljših dosežkov preko takih in drugačnih testiran (v tem primeu kardiovaskularnega sistema).
Če hočeš preveriti zdravlje oz kaj je zate priporočljivo je boljša pot obisk pri kardiologu:)
@miha-:@montelli, kakor je sam na "hitro" prebral članek v reviji Bicikel.com je povdarek predvsem na izboljšanju kondicije oz je namenjen kako do boljših dosežkov preko takih in drugačnih testiran (v tem primeu kardiovaskularnega sistema).
Če hočeš preveriti zdravlje oz kaj je zate priporočljivo je boljša pot obisk pri kardiologu:)
Če ni napake v merilcu je obvezen obisk zdravnika.
@Vinkoman:Živjo,
danes sem na treningu opazil, da imam povečan srčni utrip, npr.: po ravnini imam ponavadi 150-165bpm a danes sem imel 175bpm, v klanec imam ponavadi 175 do 180bpm danes pa 185 do 190bpm. Kaj to pomeni in kaj v tem primeru storiti?
Lp
..... možno je tudi, da ti se pripravlja kakšna "bolezen", virioza, nahot, gripa, angina,....
Lahko da je odgovor v skodelici kave ali zelenega/črnega čaja. Meni to nabije srce da je hudič, zato se takih stvari izogibam.
jaz ga imam v mirovanju okrog 100 pa zdravnik pravi da to ni nic takega nekateri imajo 40 nekateri večina 60 nekaj malega pa imajo malo vecji pulz...
@pind_PINARELLO:jaz ga imam v mirovanju okrog 100 pa zdravnik pravi da to ni nic takega nekateri imajo 40 nekateri večina 60 nekaj malega pa imajo malo vecji pulz...
To je pa res veliko:)
@miha-:@pind_PINARELLO:jaz ga imam v mirovanju okrog 100 pa zdravnik pravi da to ni nic takega nekateri imajo 40 nekateri večina 60 nekaj malega pa imajo malo vecji pulz...
To je pa res veliko:)
sej ga vztrajno nižam :)
100 v mirovanju ni ravno številka za brezkrbnost. Zdaj, če nimaš drugih težav , ok, drugače se posvetuj z zdravnikom o pregledu ščitnice.
@DusanK:100 v mirovanju ni ravno številka za brezkrbnost. Zdaj, če nimaš drugih težav , ok, drugače se posvetuj z zdravnikom o pregledu ščitnice.
Dusan, ce bi imel probleme s ščitnico, bi to zagotovo vedel:) Je toliko "močnih" znakov, da ne moraš spregledati...
Se pa strinjam, da je presenetiljivo visok utrip.
najenostavnejša opcija: testiranje OMEGAWAVE - one2one lab. one2one.si
vse ostalo je tavanje v temi in ugibanje.
V mirovanju je moj utrip 62.