Pozdravljeni Nekajkrat na leto se s kolesom odpravim na italijansko stran v Karnijske alpe. Recimo temu enodnevni izlet. Pokrajina je gorata in prepredena z dolinami in cestnimi povezavami, ki so kot nalašč ustvarjene za kolesarske izlete. Tukaj se nahaja tudi znameniti Zoncolan, ki se je proslavil z Giro d'Italia v letih 2003 in 2007. Tokrat sem pripravil opis izleta na goro Crostis (Monte Crostis 2252m). Gre za krožno pot, ki je v zgornjem delu izjemno panoramska. Cesta pripelje do višine 2000 metrov in na taki višini ostane nadaljnih 7,5 km. Sledi spust po drugi poti do izhodišča. Sicer pa je na spodnjem linku dokument s podrobnim opisom poti.
Maja je bila celotna panoramska cesta temeljito obnovljena za Giro. Makadam je sigurno prevozen, priporočam vzpon s smeri Tualisa, za Giro je bil dodatno utrjen makadam s cementom. Seveda še isti dan na Zoncolan. V hudi vročini bolje na Crostis z Ravascletta..
Pred dobrim mesecem sem bil gor, s specialko in moram reči, da se je tistih 6 km kar vleklo, naklona je cca -+2%. Makadam pa je bil nekje kar grob!!?? lp mv
Evo ravno prispel iz Crostisa, sigurno eden boljših klancev, ki sem jih odvozil. Enakomerna strmina 10% dobrih 12km potem pa zadnjih 2km povprečje dobrih 15%. Glede spusta je pa tako. Sigurno je to en bolj varnih spustov, ki so bili na letošnjem Touru in Giru. Praktično na vsakem ovinku je postavljena smučarka ograja, po večini spusta je položen nov asfalt. Tisti makedam, ki ga je dobrih 7,5km je prevozen čisto normalno in je v boljšem stanju kakor na Col de la Finestre. Res škoda, da nam je bila dirka prikrajšana zaradi sebičnosti nekaterih kolesarjev. Na vrhu sem se pogovarjal z domačinom iz Ovara, ki je pomagal pri obnovi ceste in je govoril, da so dela trajala dobrih 6 mesecev in v njih je bilo vključeno veliko prostovoljecev.
1
Odgovor na komentar:
Zadnji komentarji v kategoriji "PROFILI, ZEMLJEVIDI, ..."
Uspešno ste se registrirali. Na vnešen e-mail naslov smo vam posredovali povezavo za potrditev registracije.
Registracija uspešno zaključena. Samodejno ste bili prijavljeni v portal.
Forum komentiranje
Trenutno še nimate dovoljenja za komentiranje objav na forumu. Za aktiviranje posredujte uporabniško ime na [email protected].
Mali oglasi
Trenutno še nimate dovoljenja za dodajanje in komentiranje malih oglasov. Za aktiviranje posredujte uporabniško ime na [email protected].
Mali oglasi
Uporabniku omogočamo istočasno objavo največ 3 malih oglasov. V primeru, da bi želeli imeti objavljenih več malih oglasov istočasno, je potreben vpis na vročo stran. Za več informacij nam lahko pišite na [email protected].
Komentiranje novic
Trenutno še nimate dovoljenja za komentiranje novic. Za aktiviranje posredujte uporabniško ime na [email protected].
Nekajkrat na leto se s kolesom odpravim na italijansko stran v Karnijske alpe. Recimo temu enodnevni izlet. Pokrajina je gorata in prepredena z dolinami in cestnimi povezavami, ki so kot nalašč ustvarjene za kolesarske izlete. Tukaj se nahaja tudi znameniti Zoncolan, ki se je proslavil z Giro d'Italia v letih 2003 in 2007.
Tokrat sem pripravil opis izleta na goro Crostis (Monte Crostis 2252m). Gre za krožno pot, ki je v zgornjem delu izjemno panoramska. Cesta pripelje do višine 2000 metrov in na taki višini ostane nadaljnih 7,5 km. Sledi spust po drugi poti do izhodišča.
Sicer pa je na spodnjem linku dokument s podrobnim opisom poti.