trenažer ali valji

Domov > Forum > trenažer ali valji

trenažer ali valji

SORTIRAJ PO:
Rino 04.10.2009 19:11
Imam csetno karbonsko kolo.In me zanima kakšne so vaše izkušnje z ternažerjem ali valji.Naši znani prodajalci koles so različnega mnenja. :roll:

Lp
MarkoEx 04.10.2009 21:23
Karbonca ne dajat na trenažer, na valje lahko, najboljši pa je SPINNING!
nemelk 04.10.2009 21:33
Na valjih se boš ubil :twisted:
Kekec_ 04.10.2009 21:49
nemelk je napisal:

al pa nasledno sezono tebe prehitu :D
ZigaK 05.10.2009 06:00
na valjih pridobiš suplesse, to je najbolj pomembno
StaraKost 05.10.2009 06:48
nemelk je napisal:

Vsak normalni kolesar se nauči vožnje na valjih najkasneje v pol ure :D .
ZigaK 05.10.2009 06:51
Jst sm rabu eno uro :ups:
andrejl 05.10.2009 07:08
normalni
ZigaK 05.10.2009 07:12
rub it in, why don't you
StaraKost 05.10.2009 07:19
Normalno, da se mora najprej vozit med štokom vrat, tak da ima oporo levo in desno. Takoj ko skuži, da je vožnja najbolj mirna pri višjih kadencah je zmagal. :D
Truplo 05.10.2009 08:01
Meni pa pozimi ne diši niti trenažer, niti valji (no, nobene opcije nisem še niti poizkusil, he, he...)... Torej bom treniral na spinningu in pač ostalo: tek, nordijsko hojo in igral košarko... A je to dovolj za hladne dni?
Kevo 05.10.2009 08:04
MarkoEx je napisal:

zakaj pa ne, sej ga večina kolesarjev, še pred dirkami imajo na trenažerjih kolo da se ogrejejo :roll: drugače pa se lahko na valjih bolj zmatraš kot na trenažerju??
ghost 05.10.2009 08:24
Kevo je napisal:
MarkoEx je napisal:

zakaj pa ne, sej ga večina kolesarjev, še pred dirkami imajo na trenažerjih kolo da se ogrejejo :roll: drugače pa se lahko na valjih bolj zmatraš kot na trenažerju??

Tudi me ne zanima zakaj ne karbonca na trenažer, pa zakaj ne karbonca vpet na streho avtomobila, saj ni karbon iz cukra, prosim za malo bolj strokovno razlago!
Jello 05.10.2009 08:55
Strokovna razlaga:

1. Zakaj ne na trenažer: ker lahko zjebe okvir, recimo v primeru da bo 16 ur na dan obračal 600 wattov, vmes intervale po 1200 wattov in da zima traja ca. 150 mesecev.....

2. Zakaj ne na strehi: ker jih kradejo.
Truplo 05.10.2009 09:25
Jello je napisal:
Strokovna razlaga:

1. Zakaj ne na trenažer: ker lahko zjebe okvir, recimo v primeru da bo 16 ur na dan obračal 600 wattov, vmes intervale po 1200 wattov in da zima traja ca. 150 mesecev.....

Pod 1: vidi, da se mi lahko začne biznis... Bom začel posojati svojega železnega colnaga za na trenažer, he, he... :mrgreen:
Rino 05.10.2009 10:21
Pri Čerinu,Veb-u,Štrancarju,A2u ne priznajo garancije,če ti poči kakšen del na karbonskem okvirju(zadnja vilica),če uporabljaš trenažer.

Lp
blaz 05.10.2009 10:34
Jello je napisal:
Strokovna razlaga:

Svaka čast, če lahko 1 uro skupaj obračaš 600W
StaraKost 05.10.2009 11:37
blaz je napisal:
Jello je napisal:
Strokovna razlaga:

Svaka čast, če lahko 1 uro skupaj obračaš 600W

Očitno nisi razumel odgovor :D .
eustahija 05.10.2009 11:59
Truplek je napisal:
Meni pa pozimi ne diši niti trenažer, niti valji (no, nobene opcije nisem še niti poizkusil, he, he...)... Torej bom treniral na spinningu in pač ostalo: tek, nordijsko hojo in igral košarko... A je to dovolj za hladne dni?

NI!!!!

r abiš se še s kako bejbo ogrevat, :lol: :lol:
ghost 05.10.2009 18:22
Jello je napisal:
Strokovna razlaga:

Če nimaš, kaj res utemeljenega povedat, boljš da si tiho!!!
Kekec_ 05.10.2009 20:06
jaz osebno če bi kupoval trenažer ali valje bi se odločil za valje. nekako se mi zdi da je vožnja na valjih bolj zabavna :D in še vaja za vožnjo naravnost je :D ker kdo na cesti resnično rabi 1m na obe strani prosto
StaraKost 05.10.2009 21:06
ghost je napisal:
Jello je napisal:
Strokovna razlaga:

Če nimaš, kaj res utemeljenega povedat, boljš da si tiho!!!

Mislim, da je dobro utemeljil svoje razloge.
Z njimi se popolnoma strinjam.
Boštjan. 05.10.2009 21:35
Rino je napisal:
Pri Čerinu,Veb-u,Štrancarju,A2u ne priznajo garancije,če ti poči kakšen del na karbonskem okvirju(zadnja vilica),če uporabljaš trenažer.

Lp

in lahko ti zagotovim, da če ti poči na alu okvirju kakšen del ali pa na CR-MO tudi ne!! Pa to je stvar garancije in ne trgovine. tudi če se kolo vozi na prtljažniku vozila in pride do poškodbe na okvirju kolesa/ deu kolesa zadeva ni stvar garancije.
xPubec 05.10.2009 23:12
Boštjan. je napisal:
in lahko ti zagotovim, da če ti poči na alu okvirju kakšen del ali pa na CR-MO tudi ne!! Pa to je stvar garancije in ne trgovine. tudi če se kolo vozi na prtljažniku vozila in pride do poškodbe na okvirju kolesa/ deu kolesa zadeva ni stvar garancije.

In pol bo trgovec ti na digitalcu pokazal fotke, ko si mel na strehi bicikl? Al pa ti bo pod nos vrgel, da si pr njemu kupil še trenažer? In ti zavrnil garancijo...

Ne se držat trgovčevih groženj kot pijanec plota.
Boštjan. 06.10.2009 08:11
:? Ni "point" v tem, kar bi ti moral trgovec dokazovati ali pa obratno. Vedno je vse bolj stvar "dogovora". Ne vem, zakaj bi sploh bilo potrebno karkoli dokazovati in si groziti (razen, če je to stvar navade,...).
Garancijo vedno na koncu presodi proizvajalec. Napisal sem tisto prej le zato, da bo jasno, da morebitne poškodbe nastale med vadbo na trenažerju ali med prevozom kolesa niso stvar garancije izdelovalca kolesa, saj kolo v nobenem pogoju ni bilo namenjeno tovrstni vožnji/ prevozu.
Sicer pa do sedaj še nisem "srečal" poškodovanega kolesa od trenažerja, sem pa jih nekaj malega od prtljažnika za kolo.
hooger 06.10.2009 08:17
In kako bo ugotovil, da je do zloma prišlo na trenažerju in ne na cesti? :roll:
Boštjan. 06.10.2009 08:41
hooger je napisal:
In kako bo ugotovil, da je do zloma prišlo na trenažerju in ne na cesti? :roll:

in kako boš ti dokazal da ne ;)
sem napisal, da ni stvar v tem ampak je to zadeva presoje proizvajalca in ne trgovca.
še enkrat,.. zadeva uradno ni stvar garancije predvsem stvar dogovora oziroma kaj se proizvajalcu predstavi,...
nisem še imel takega problema zato ti ne znam povedati.
je pa tako, da so sile na trenažerju bistveno manjše kot na cesti in predvidevam ,da ače se kolo uporablja na trenažerju in če (predvidevam) poči "drop out" bi le ta počil tudi na cesti. ampak spet govorim za normalno uporabo na trenažerju, ne neko prestavljanje trenažerja z ritjo po sobi....
bom pa vprašal naprimer Colnago, kaj je z garancijo okvirja, če se je le ta uporabljal na trenažerju in sporočim,,...
Kevo 06.10.2009 08:46
kje je boljše prevažati karbonca na strehi ali zadaj na prtljažniku oz. kje ga vi prevažate??
Boštjan. 06.10.2009 09:06
odgovor iz colnaga sem že dobil in sicer, če se kolo uporablja na trenažerju ni stvar garancije. na vprašanje, kako bodo pa to preverili ali se je kolo uporabljajo na trenažerju pa sem ostal "brez odgovora".
seveda so mi tudi potrdili, da takega primera še niso imeli ;)
Rino 06.10.2009 10:18
V tem je problem "ostal brez odgovora" in nakoncu z polomljenim okvirjem. :x
Ne vem zakaj ob nakupu trenažerja ne povejo,kakšni so lahko posledice in ti ponudijo valje ali spining kolo. :roll:

Lp
1 2 3
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI