Zdravje in treningi
09.12.2024
Bolečine v prednjih stegenskih mišicah
Ob 17:07, SODROVC
mravla je napisal: |
lp, kaj bi predlagali da vnesem še v ta svoj jedilnik oz. kaj bi blo priporočljivo jest po treningu...dejstvo je da se res ne spoznam na te zadeve,prebral sem že tud nek forum,ampak nihče ne zna razložiti "po kmečko" ... |
popay je napisal: | ||
Evo, jaz ti bom pomagal. Pojdi na mojtrener.com, beri, beri in se uči. Tukaj na tem forumu ne boš dobil kaj veliko informacij. LP |
milkivoj je napisal: |
Če boš poskušal postopoma še zmanjševati količino hrane in povečevati čas treningov, boš verjetno s presenečenjem ugotovil, koliko malo hrane je potrebno, tudi če želiš tako kot jaz, dosegati izvrstne rezultate (za svoja leta) ![]() |
ZigaK je napisal: | ||
kolk greš na Vršič? če ne greš pod 40 se nimaš kej hvalt |
ZigaK je napisal: | ||
kolk greš na Vršič? če ne greš pod 40 se nimaš kej hvalt |
xPubec je napisal: |
Večerja s konzervo rib? Črtaj to, dobesedno samo olje in hujšanje pač ne gresta skupaj...! ![]() |
Fižol, lečo, čičeriko ipd. je verjetno dobro vključiti v jedilnik, koruze se pa izogibaj, ker ima visok glikemični indeks. |
Ni važna le količina OH. Ravno zato sem omenjal GI. Tisti, ki se počasneje spremenijo v glukozo, so pred treningom dobrodošli. Ti, ki sem jih naštel so vsekakor "počasnejši od koruze, vrednosti GI za posamezna živila lahko najdeš na internetu, toda če boš gledal več razpredelnic, boš ugotovil, da so enaka živila pri nekaterih na nasprotni strani meje med visokim in nizkim GI in da so nekateri avtorji nekatere stvari pomešali, toda če boš vztrajen boš dobil približen občutek za GI. Bolj pa je pomembna glikemična obremenitev, saj imajo nekatera živila, ki vsebujejo OH z visokim GI, v svoji sestavi teh mjnhno količino. |
pajzbar je napisal: |
ps.: Tist muesli bar vrzi preč.. jogurt nabavi lahki, kupi 500g skuto - Vipavsko (srček gor narisan), mešaj z bananam in medom. (1 obrok 250g,2x banaan) |
mravla je napisal: | ||
samo to pride zloo gosto al kaj? ta napitek naj pijem kot malico al kaj? ker na mojtrener sem bral da folk to tud po treningu pije |
zanima me kaj je najbolje jesti pred oz. po treningu.
Recimo da nardimo en tak preprost jedilnik.
-Vstanem ob 9h,pojem muesli+kosmiče z navadnim jogurtom
-nato učenje,ob 11h malica s kakim sadjem,kakim dcl jogurta oz. kak muesli bar
-od 12 pa do najmanj 13 trening na biciklu na trenažerju
-14.30 kosilo( pojem pač kar mati skuhajo) kruha poizkušam pojesti čim manj,sladkarij in mastnih stvari se na veliko izogibam
-17h spet malica in spet kako sadje ter jogurt,kaki grislini zraven + muesli bar ali kak kos kruha s skuto+sadje
-18h spet trening na biciklu tja do najmanj 19h
-19.30 večerja s kako konzervo rib in grislini palčke/zelena
solata s tuno/zelena solata z 2 jajcema +žlička olivnega olja
Pred treningom na biciklu naredim tudi nekaj vaj z utežmi
kaj bi predlagali da vnesem še v ta svoj jedilnik oz. kaj bi blo priporočljivo jest po treningu...dejstvo je da se res ne spoznam na te zadeve,prebral sem že tud nek forum,ampak nihče ne zna razložiti "po kmečko" ... po večini sploh niso odgovarjali na moja vprašanja
Rad bi pa tud še izgubil nekaj kg. Čez poletje sem jih izgubil dobrih 10kg , zdaj jih imam 92 na svojih 181cm , kar je še vseeno preveč ampak zmerno... rad bi spravil na 85kg,mogoče še kako kilco manj
Torej predlogi,graje,pohvale in ideje....na plan z njimi