XCBATINA je napisal: |
tale bo kr taprav za 53/39![]() kaj mislteč http://www.salite.ch/scanuppia.htm |
@laufar: Drgač pa priporočam, je zlo lepo, v Heilegebludu je super kamp, če vas zanima!
Če hočeš kampirati in če hočeš štartati v okolici Lienza in če je to poleti, potem priporočam kamp na nasprotni strani Lienza, kot je Grossglockner, dobrih 5 km od mesta, na hribu. To je kamp pri jezeru Tristach (Tristacher see). Poleti je zelo toplo in se je prav prijetno v njem osvežiti, sploh po povratku iz Grossglocknerja. Od tega jezera do vrha Grosglocknerja sploh ni daleč, resnejši kolesarji lahko v enodnevni turi komot pridejo tja in nazaj. V dveh dneh pa lahko podaljšajo do Zell am see in se lotijo še poslastice, ki jo toplo priporočam. Zapelješ se po cesti naprej od Zell am see, približno 23 km in zaviješ desno proti nemški meji, na za motorni promet zaprto cesto, ki vodi čez prelaz Hirschbichl, se spustiš v Nemčijo do Hinter see, podaljšaš še do Konigsee, kjer prenočiš (lahko v kampu). Potem se vrneš po isti poti nazaj do Tristacher see. Na zemljevidu je napisano, da ima Hirsbichl naklon 23%. Tu ni upoštevana zadnja strmina, ki je na avstrijski tabli označena z 32%, na nemški pa z 28 ali 30%. Vse skupaj kar sem opisal je v eno smer dobrih 150km.
a se mogoče spomniš koliko je to višincev? hvala
Sedaj sem si splaniral 6 dnevno potovanje po zgoraj omenjenih krajih, ki je sicer dokaj razgibano (dosti vzponov), toda zelo lepo.
ITALIJA – AVSTRIJA 6 DNI – 900 KM – 40 h – 22,5 km/h
1. DAN: 175 km – 6,5 h – 27 km/h
Ljubljana – Škofja loka – Železniki – Petrovo brdo – Tolmin – Kobarid –
Breginj – Tarcento – Gemona – Trasaghis – Avasinis – Alesso.
2. DAN: 125 km – 6 h – 21 km/h
Alesso – Cavazzo – Villa – Moia – Ovaro – Zoncolan – Sutrio – Paluzza –
Pso M. Croce – Kotchach mauthen – Oberdrauburg – Lavant – Tristacher see.
3. DAN: 145 km – 7 h – 21 km/h
Tristacher see – Lienz – Hochtor – Zell am see – Saalfelden – Weisbach –
Hirschbichl – Hinter see – Ramsau – Schonau konigsee – Konigsee.
4. DAN: 145 km – 7 h – 21 km/h
Konigsee - Schonau konigsee – Ramsau – Hinter see – Hirschbichl –
Weisbach – Saalfelden – Zell am see – Hochtor – Lienz – Tristacher see.
5. DAN: 125 km – 6 h – 21 km/h
Tristacher see - Lavant – Oberdrauburg – Kotchach mauthen – Pso M. Croce –
Paluzza – Sutrio – Zoncolan – Ovaro – Moia – Villa – Cavazzo – Alesso.
6. DAN: 180 km – 7,5 h – 24 km/h
Alesso – Venzone – Resiutta – Učja – Kobarid – Tolmin – Kladje – Škofja loka –
Ljubljana.
Ker se mislim na pot podati skupaj s sinom in s precej prtljage za kampiranje, sem planiral bolj turistični tempo.
Če se bo kdo odločil prevoziti to pot, mu gotovo ne bo žal.
@Milky:Sedaj sem si splaniral 6 dnevno potovanje po zgoraj omenjenih krajih, ki je sicer dokaj razgibano (dosti vzponov), toda zelo lepo.
ITALIJA – AVSTRIJA 6 DNI – 900 KM – 40 h – 22,5 km/h
1. DAN: 175 km – 6,5 h – 27 km/h
Ljubljana – Škofja loka – Železniki – Petrovo brdo – Tolmin – Kobarid –
Breginj – Tarcento – Gemona – Trasaghis – Avasinis – Alesso.
2. DAN: 125 km – 6 h – 21 km/h
Alesso – Cavazzo – Villa – Moia – Ovaro – Zoncolan – Sutrio – Paluzza –
Pso M. Croce – Kotchach mauthen – Oberdrauburg – Lavant – Tristacher see.
3. DAN: 145 km – 7 h – 21 km/h
Tristacher see – Lienz – Hochtor – Zell am see – Saalfelden – Weisbach –
Hirschbichl – Hinter see – Ramsau – Schonau konigsee – Konigsee.
4. DAN: 145 km – 7 h – 21 km/h
Konigsee - Schonau konigsee – Ramsau – Hinter see – Hirschbichl –
Weisbach – Saalfelden – Zell am see – Hochtor – Lienz – Tristacher see.
5. DAN: 125 km – 6 h – 21 km/h
Tristacher see - Lavant – Oberdrauburg – Kotchach mauthen – Pso M. Croce –
Paluzza – Sutrio – Zoncolan – Ovaro – Moia – Villa – Cavazzo – Alesso.
6. DAN: 180 km – 7,5 h – 24 km/h
Alesso – Venzone – Resiutta – Učja – Kobarid – Tolmin – Kladje – Škofja loka –
Ljubljana.
Ker se mislim na pot podati skupaj s sinom in s precej prtljage za kampiranje, sem planiral bolj turistični tempo.
Če se bo kdo odločil prevoziti to pot, mu gotovo ne bo žal.
Strašno me zanima, kako in zakaj se boš držal omenjenih povprečnih hitrosti.
Jaz bi to vozil po občutku in kasneje izračunaval potreben (porabljen) čas.
@andrej74
Strašno me zanima, kako in zakaj se boš držal omenjenih povprečnih hitrosti.
Jaz bi to vozil po občutku in kasneje izračunaval potreben (porabljen) čas.
To služi samo za načrtovanje poti, da približno vem, koliko časa moram računati za posamezno etapo, da se nebi zaplaniral. S sinom sva prevozila že kar nekaj podobnih izletov in so se predvideni izračuni časa in hitrosti izkazali za precej realne in tudi dobrodošle. V vsakem primeru pa dopuščam tudi do pol ure, izjemoma mogoče tudi eno uro odstopanja. Tu so mišljeni neto časi, vmes pridejo še postanki.
Zanima me ali je konec aprila mogoče začetek maja cesta na Grossglockner že odprta ?
@laufar: O maš, tm je krasen Sonenblik (super turna smučarija), zanimivi so zlatokopi.........
Pa seveda ne smemo pozabit ledenika Molltala
@Specjaliziranc:Zanima me ali je konec aprila mogoče začetek maja cesta na Grossglockner že odprta ?
@laufar: O maš, tm je krasen Sonenblik (super turna smučarija), zanimivi so zlatokopi.........Pa seveda ne smemo pozabit ledenika Molltala
Tudi če je, nebi priporočal vožnje na vrh do junija, saj je še precej snega in je hladno.
@Specjaliziranc:Zanima me ali je konec aprila mogoče začetek maja cesta na Grossglockner že odprta ?
@laufar: O maš, tm je krasen Sonenblik (super turna smučarija), zanimivi so zlatokopi.........Pa seveda ne smemo pozabit ledenika Molltala
Običajno jo odprejo ravno okrog 1. maja. Ampak se kar strinjam z Milkyjem glede razmer.
Info:
www.grossglockner.at/en/servi ce/
Ali kdo ve kje se nahaja, oziroma kateri prelaz je to?
Hvala za odgovore...
Lahko je tudi kaksna gorska tura v Avstiji oz. Italiji pa ni prav dalec in bi se dalo naredit enodnevni izlet.
Za Grossglockner vem in ga je treba letos zvozit k more bit dost kul. Na Passo Di Stelvio sem biu pa lani in je blo zakon. Daljsi je vzpon bolje je, pa cetudi asfalt. No ce kdo kaj ve, oz. je ze bil so informacije dobrodosle.