Rab - Veliki Alan

Domov > Forum > Rab - Veliki Alan

Rab - Veliki Alan

SORTIRAJ PO:
LudWIG 25.03.2010 14:36
Ker grem letos na Rab poleti, sem malo pogledal za kolesarske turice, dobro, Rab malo poznam, sem pa našo iz Jablanca (trajektna luka za Rab na celini) na Veliki Alan http://www.summitpost.org /route/158200/alan-pass-from-j ablanac.html

Je to že kdo vozo, sploh kaki GPS track bi bil super....
presna 25.03.2010 15:17
Tudi jaz grem na Rab in hvala za idejo , sigurno bom šel en dan na tole turo. Drugače na Rabu hodim na Kamenjak , tura kratka in sladka.
bimbolin 25.03.2010 15:30
se da s cestnim al samo z gorcem?
ghost 25.03.2010 16:22
LudWIG je napisal:
Ker grem letos na Rab poleti, sem malo pogledal za kolesarske turice, dobro, Rab malo poznam, sem pa našo iz Jablanca (trajektna luka za Rab na celini) na Veliki Alan http://www.summitpost.org /route/158200/alan-pass-from-j ablanac.html

Saj ne rabiš neki GPS track samo v breg se zapiči je mislim da celo enih 10km asvalta potem pa mekedam do vrha kjer je koča! Vzpon pa je lepo označen , ko boš pripeljal z kolesom po cesti ki vodi od trajekta in prideš na glavno ceso pa samo desno preko cesta pa gasa :P

Tukaj pa še GPS track od vzpona na Kamenjak, najvišjo točko na otoku Rabu, strmo da glava peče cesta je asfalt v strmih delih betonirana proti vrhu pa kamenje!
http://trail.mo tionbased.com/trail/activity/5 569351
LudWIG 26.03.2010 00:53
ghost je napisal:
LudWIG je napisal:

Saj ne rabiš neki GPS track samo v breg se zapiči je mislim da celo enih 10km asvalta potem pa mekedam do vrha kjer je koča! Vzpon pa je lepo označen , ko boš pripeljal z kolesom po cesti ki vodi od trajekta in prideš na glavno ceso pa samo desno preko cesta pa gasa :P

Tukaj pa še GPS track od vzpona na Kamenjak, najvišjo točko na otoku Rabu, strmo da glava peče cesta je asfalt v strmih delih betonirana proti vrhu pa kamenje!

Hvala, malo sem gledal že po GoogleEarth, pa se mi je zdelo približno tako......Ti si že vozo, temperature so gori kar nizke verjetno pa prometa je tudi kar nekaj, sem našo kar na nekaj motorističnih forumuh to kot priljubljeno destinacijo....
Hvala za "Kamenjak"
ghost 26.03.2010 06:28
LudWIG je napisal:
ghost je napisal:
LudWIG je napisal:

Hvala, malo sem gledal že po GoogleEarth, pa se mi je zdelo približno tako......Ti si že vozo, temperature so gori kar nizke verjetno pa prometa je tudi kar nekaj, sem našo kar na nekaj motorističnih forumuh to kot priljubljeno destinacijo....
Hvala za "Kamenjak"

>Na Alanu še ne, da bi te pa zeblo pa ni skrbi, poleti ti bo še na vrhu vroče, tak da ni panike! Smo pred leti na vzponu na Zavižan ki je še malo višje bili na vrhu skozi v kratkem in je blo prav sparno!
IZO 26.03.2010 07:10
ghost je napisal:

Saj ne rabiš neki GPS track samo v breg se zapiči je mislim da celo enih 10km asvalta potem pa mekedam do vrha kjer je koča!

Ta cesta se ne konča na Alanu! Če imaš gorca, lahko narediš zelo lepo ampak dolgo turo preko Zavižana in Sv. Juraja nazaj do Jablanca. Je pa to medvedovo področje in zvonček na kolesu AndrejeT, vam tam ne bi deloval prav nič smešno :mrgreen:
Kamenjaka pa se tudi marsikdo izogiba s specialko zaradi slabe podlage, no jaz se ga ne, se pa res počasi spustim. Do vrha pa res ne gre :?
Raba se hitro nažreš, če pa namesto za pir raje investiraš v karto za trajekt, se pa odpre kar nekaj lepih možnosti za ture ;)
Jurcek8 26.03.2010 10:06
Pred leti sem vozil iz Slovenije preko Plitvičkih jezer, čez Velikega Alana na Rab. Razgled zgoraj je poplačal ves trud, ki sem ga prestal tam, saj od Otočaca, pa do samega Raba nisem videl nobene trgovine, vročina pa neznosna, kjub gozdu, prav tako, cesta z druge strani je šla gor, dol, gor, dol 700-1000-800-1100 itd. do 1400 nadmorske višine kolikor je vrh. Po tej strani je bil lep makedam do vrha (praktično do vrha je bil asvalt). Zgoraj je res lep razgled, tako da je trud bil poplačan, lep travnik, rumene rožice, ... po tistem naporu se mi je zdelo kot v nebesih. Tišina kot v nebesih in le zvoki narave.

Za traso katero pa sprašuje pa je sledeča. Sem mislil, da je vsega konec, da se spustim samo še v dolino, a sledil je spust. To ni bil makedam, zame je bil tisto melišče. Kolo sem imel naloženo, poleg tega sem imel treking kolo, ki sicer ni imel težava z makedamom. A tisto je bilo res melišče, kolo se mi je do felten ugrezil, ružil sem nekaj časa, ko sem opazil, da imam že čisto poškodovano zadnjo feltno sem bil prisiljen kolo nesti zadnji konec praktično do asvalta (kasneje sem brusil feltne, da sem lahko sploh normalno bremzal). Ne spomnim se več točnih časov in poti, smo mislim, da sem nosil kakšno urco kolo navzdol (le zadnje kolo sem nosil, pa se to ne tako, da bi ga nosil), kjer je blo lepše sem tekel ob kolesu, tko da če rečem, da je bilo tistega kamenja vsaj za 3-5 km se morda ne bom preveč zmotil. Samo takrat se mi je tega zdelo 20 km 8O v tako slabem stanju sem bil. Ko je piršel asvatl pa poezija, cesta kot z Mangrta le da je pogled na morje, skratka lepo, vsekakor priporočam turco, vendar ne nosite s sabo preveč krame in pa definitivno, vzemite sabo dovolj vode (soka) z možnostjo enega lahkega termo bidona za mrzlo vodo (ker sedaj že obstajajo :)), ker jaz sem imel takrat vodo kot iz bojlerja.

Pa se malo kako zgleda potem na drugi strani od kjer sem jaz prišel sploh na Velikega Alana:
Ko sem krenil iz Otočac-a, kjer sem se okrepčal sem že v naslednji vasi Švica "ornk" zašvical :) in od tam je bila cesta zelo ozka, brez avtomobilov, praktično sva bila tam le jaz in narava, a kmalu me je začela dehidracija. Morate vedeti, da sem imel na kolesu za 30 kg krame (tudi šotor). Prispem v Krasno Polje in tam razen par hiš ni bilo nikogar, praktično prazno mesto (vas), sprašujem za kozarec mrzle vode nekoga, ki mi tudi pomaga zaviti na Velikega Alana (GPS naprav takrat pomoje še sploh ni bilo, ali pa so bile zelo drage).

Tudi od Otočac-a do Plitivčih jezer je dokaj samotno, ravninsko in vsake toliko časa kakšen prodajalec medu.
presna 26.03.2010 13:51
Ja Raba se res naveličaš , samo jaz grem dvakrat na Kamenjak , drug dan grem v šumo Dundo . Dvigneš rampo in cesta malo gor dol , se eni parkrat obrneš gor dol , fajn je ker ni avtomobilov . Drugače se pa ne sekiram saj sem na dopustu , grem pa vedno okoli 10.6 . in sem dol 14 dni. Zato mislim da bo ta Veliki Alan prav prišel za spremembo , bil sem že na Zavižanu . Tako da bo Alan kar dovolj ,Rab -Alan - Rab.
LudWIG 26.03.2010 14:28
presna je napisal:
Ja Raba se res naveličaš , samo jaz grem dvakrat na Kamenjak , drug dan grem v šumo Dundo . Dvigneš rampo in cesta malo gor dol , se eni parkrat obrneš gor dol , fajn je ker ni avtomobilov . Drugače se pa ne sekiram saj sem na dopustu , grem pa vedno okoli 10.6 . in sem dol 14 dni. Zato mislim da bo ta Veliki Alan prav prišel za spremembo , bil sem že na Zavižanu . Tako da bo Alan kar dovolj ,Rab -Alan - Rab.

No jaz grem začetek avgusta, apartma blizu hotela Padova, kopat se hodimo v Kampor (plaža Mel), žena z avtom, jaz verjetno z kolesom ša malo po Dundo šumi, zjutraj pred zajterkom verjetno skok na Kamenjak, pa enkrat Alan (v 10. dneh)....vzel bom gorca (fullya), tak da ne mislim pretirano trpet pa glede na info Jurcek8 je proti vrhu slab makedam....
IZO 26.03.2010 14:29
presna je napisal:
Ja Raba se res naveličaš , samo jaz grem dvakrat na Kamenjak , drug dan grem v šumo Dundo . Dvigneš rampo in cesta malo gor dol , se eni parkrat obrneš gor dol , fajn je ker ni avtomobilov ..

Če imaš gorca, je še kar nekaj variant, ki se jih splača prevoziti...recimo Frugo, ki je na poti Lopar- Rab, potem Lopar- Kampor, pa tudi po obali Loparja je ful luštno ob pravi uri in če vzameš v zakup, da je treba včasih s kolesa... 8)
Najde se tudi kaj za spustaše, za cestarje pa že ni več tople vode za odkriti... ;)
CAMPY 26.03.2010 16:03
LudWIG je napisal:
presna je napisal:

No jaz grem začetek avgusta, apartma blizu hotela Padova, kopat se hodimo v Kampor (plaža Mel), žena z avtom, jaz verjetno z kolesom ša malo po Dundo šumi, zjutraj pred zajterkom verjetno skok na Kamenjak, pa enkrat Alan (v 10. dneh)....vzel bom gorca (fullya), tak da ne mislim pretirano trpet pa glede na info Jurcek8 je proti vrhu slab makedam....

Ludwig, a Paga pa si se že naveličal al kako? :mrgreen:
LudWIG 27.03.2010 00:26
CAMPY je napisal:
LudWIG je napisal:
presna je napisal:

Ludwig, a Paga pa si se že naveličal al kako? :mrgreen:

Jaz niti ne, punce so se ga......pa mi kar paše malo gorca zraven vzet.......
presna 08.06.2010 15:25
V štirih dneh na Rabu , sem bil štirikrat na Kamenjaku , danes pa na Sv. Alanu . Planinski dom je na 1340 nm , cesta do gor je vsa asfaltirana , tako da navalite cestaki . Težavnost ture je lahka , največja strmina je 7 %.
ghost 08.06.2010 16:31
presna je napisal:
V štirih dneh na Rabu , sem bil štirikrat na Kamenjaku , danes pa na Sv. Alanu . Planinski dom je na 1340 nm , cesta do gor je vsa asfaltirana , tako da navalite cestaki . Težavnost ture je lahka , največja strmina je 7 %.

Kamenjak je pa kar jeba :twisted:
IZO 09.06.2010 13:30
presna je napisal:
Planinski dom je na 1340 nm , cesta do gor je vsa asfaltirana , tako da navalite cestaki .

Aja?? Jutri probam! 8)
LudWIG 09.06.2010 13:52
presna je napisal:

Uh, super. Jaz sem si še sicer gori on krožni narisal na Gpsies, tak da še gori Štirovačo prevozim in mi znese Rab-Rab okoli 100 km. Kak pa je kaj z vročino oz. senco na vzponu.
IZO 09.06.2010 13:58
Na vzponu sence ni sploh...edino v bifeju pri trajektu v Jablancu! :lol: :lol:
Whiskey 09.06.2010 14:00
Na koncu asfaltirane ceste za Zavižan je mitnica. Olajšajo te za 45 HRK po osebi. Naprej je še nekaj (7 ???) km makadama do sedla Zavižan. Par višinskih m nad planinsko kočo je vrh Vučjak 1.644m. Razgled poplača vse.

Del panorame z vrha:

Proti planinski koči na Zavižanu in Vučjaku:
IZO 09.06.2010 14:04
Samo ne mešat Zavižana pa Alana...sta pa oba na Velebitu, to je pa res...pa povezava je tudi, itak!
presna 09.06.2010 15:50
Jaz štartam ob 5 h zjutraj iz Raba , trajekt 5,45h in sem na Alanu ob 8h ,vozim se lepo v senci. Iz Alana do Zavižana so dve cesti ena baje 35 km , druga 55 km , tako so mi povedali na Alanu. Meni je do Alana in nazaj čisto dovolj in ob 11 h sem že na plaži .
Zavižan me mika , samo da bi se potem spustil do Sv. Juraja , ni mi pa do glavne ceste . V glavnem , če grem še ene dvakrat na Alana in trikrat na Kamenjak imam dovolj.
IZO 09.06.2010 20:25
Ampak cesto na Kamenjak je pa hudo razsulo...sem naredil en sam vzpon danes in ne grem več, dokler malo ne poflikajo :?
presna 10.06.2010 15:30
IZO je napisal:
Ampak cesto na Kamenjak je pa hudo razsulo...sem naredil en sam vzpon danes in ne grem več, dokler malo ne poflikajo :?

Res je , še z gorcem te premetava . Danes sem spet bil na Alanu in verjetno grem spet v soboto . Kakor sem se danes pozanimal bom verjetno drug teden , če bo vreme , mahnil cel krog. Do Alana imam 32 km , naprej do Zavižana enih 35 km , dol do Juraja enih 25 km in do Jablanca 30 km pa še 10 km do bajte. Vleče me ko satan , sam se mal vročine bojim in ne vem kokliko je še kaj višincev do Zavižana.
Whiskey 10.06.2010 17:01
Ejga, frajerja, dva vprašanja?

- a je cesta čez Veliki Alan (ne do Zavižana, ampak v smeri Otočca) v celoti asfaltna? Če ni, kakšen je makadam?
- ali se je kdo pred kratkim vozil po Vinetujevi cesti čez Mali Alan? Tam je bojda še zmeri prava divjina.
presna 10.06.2010 19:43
Od Alana dalje je makadam , samo po nekaj km je baje spet asfalt .Makadam je tak , tak ni za cestaka. Bom pa preveril naslednji teden in bom poročal.
LudWIG 11.06.2010 00:28
http://www.gpsies.com/map. do?fileId=pakzmeitubawrquh

No, to imam jaz namen probat.
Whiskey 11.06.2010 08:14
Okol velikega Kozjaka. Na uni strani je zgleda še en 10% klanec. Pls za poročilo o stanju ceste ;)
jajo 11.06.2010 08:25
še eno off-topic vprašanje: a trajekt na Rab vozi še iz Jablanca ali že iz nove luke v Stinici?
IZO 11.06.2010 09:37
Še kar iz Jablanca...
presna 12.06.2010 16:17
Whiskey je napisal:
Okol velikega Kozjaka. Na uni strani je zgleda še en 10% klanec. Pls za poročilo o stanju ceste ;)

Od Alana do Mrkvište je 9 km makadama , prva dva km je za crknit slab makadam , potem pa tako , tako . Ene 4 -6 km se boš sigurno peljal , pa tudi če ne , pa malo peške , je 7 km rahlo navzdol , potem imaš pa do Otočca asfalt.
1 2 3 ... 7
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI