Profili, zemljevidi, ...
23.08.2024
DOLOMITI (SELLARONDA HERO & BIKE DAY)
Ob 12:03, Matijagt
LudWIG je napisal: |
Ker grem letos na Rab poleti, sem malo pogledal za kolesarske turice, dobro, Rab malo poznam, sem pa našo iz Jablanca (trajektna luka za Rab na celini) na Veliki Alan http://www.summitpost.org /route/158200/alan-pass-from-j ablanac.html Je to že kdo vozo, sploh kaki GPS track bi bil super.... |
ghost je napisal: | ||
Saj ne rabiš neki GPS track samo v breg se zapiči je mislim da celo enih 10km asvalta potem pa mekedam do vrha kjer je koča! Vzpon pa je lepo označen , ko boš pripeljal z kolesom po cesti ki vodi od trajekta in prideš na glavno ceso pa samo desno preko cesta pa gasa ![]() Tukaj pa še GPS track od vzpona na Kamenjak, najvišjo točko na otoku Rabu, strmo da glava peče cesta je asfalt v strmih delih betonirana proti vrhu pa kamenje! http://trail.mo tionbased.com/trail/activity/5 569351 |
LudWIG je napisal: | ||||
Hvala, malo sem gledal že po GoogleEarth, pa se mi je zdelo približno tako......Ti si že vozo, temperature so gori kar nizke verjetno pa prometa je tudi kar nekaj, sem našo kar na nekaj motorističnih forumuh to kot priljubljeno destinacijo.... Hvala za "Kamenjak" |
ghost je napisal: |
Saj ne rabiš neki GPS track samo v breg se zapiči je mislim da celo enih 10km asvalta potem pa mekedam do vrha kjer je koča! |
presna je napisal: |
Ja Raba se res naveličaš , samo jaz grem dvakrat na Kamenjak , drug dan grem v šumo Dundo . Dvigneš rampo in cesta malo gor dol , se eni parkrat obrneš gor dol , fajn je ker ni avtomobilov . Drugače se pa ne sekiram saj sem na dopustu , grem pa vedno okoli 10.6 . in sem dol 14 dni. Zato mislim da bo ta Veliki Alan prav prišel za spremembo , bil sem že na Zavižanu . Tako da bo Alan kar dovolj ,Rab -Alan - Rab. |
Ja Raba se res naveličaš , samo jaz grem dvakrat na Kamenjak , drug dan grem v šumo Dundo . Dvigneš rampo in cesta malo gor dol , se eni parkrat obrneš gor dol , fajn je ker ni avtomobilov .. |
LudWIG je napisal: | ||
No jaz grem začetek avgusta, apartma blizu hotela Padova, kopat se hodimo v Kampor (plaža Mel), žena z avtom, jaz verjetno z kolesom ša malo po Dundo šumi, zjutraj pred zajterkom verjetno skok na Kamenjak, pa enkrat Alan (v 10. dneh)....vzel bom gorca (fullya), tak da ne mislim pretirano trpet pa glede na info Jurcek8 je proti vrhu slab makedam.... |
CAMPY je napisal: | ||||
Ludwig, a Paga pa si se že naveličal al kako? ![]() |
V štirih dneh na Rabu , sem bil štirikrat na Kamenjaku , danes pa na Sv. Alanu . Planinski dom je na 1340 nm , cesta do gor je vsa asfaltirana , tako da navalite cestaki . Težavnost ture je lahka , največja strmina je 7 %. |
Planinski dom je na 1340 nm , cesta do gor je vsa asfaltirana , tako da navalite cestaki . |
V štirih dneh na Rabu , sem bil štirikrat na Kamenjaku , danes pa na Sv. Alanu . Planinski dom je na 1340 nm , cesta do gor je vsa asfaltirana , tako da navalite cestaki . Težavnost ture je lahka , največja strmina je 7 %. |
IZO je napisal: |
Ampak cesto na Kamenjak je pa hudo razsulo...sem naredil en sam vzpon danes in ne grem več, dokler malo ne poflikajo ![]() |
Whiskey je napisal: |
Okol velikega Kozjaka. Na uni strani je zgleda še en 10% klanec. Pls za poročilo o stanju ceste ![]() |
Je to že kdo vozo, sploh kaki GPS track bi bil super....