Dugi otok

Domov > Forum > Dugi otok

Dugi otok

SORTIRAJ PO:
+ankar 20.04.2010 14:17
Letos se bo moj dopust verjetno zgodil na tem otoku. Vsake inf. bom seveda vesel. S sabo bom vzel treking kolo. Je kolesaril kdo po tem otoku? Hvala za inf.
Lp
gregaa 01.05.2010 20:02
sicer sam dol nisem bil s kolesom, ampak čist dopustniško z avtom. v bistvu nimaš kaj velik cest, ampak ta glavno cever - jug, ki povezuje veli rat(en najlepših svetilnikov na jadranu se splača it gor mi smo šli za par kun) in telaščico na jugu (nacionalni park) s tem, da po telaščici je večinoma makadam pa vstopnina. Drugač pa so s tte glavne ceste pol povezave do manjših s tem, da morš vedit da je otok dolg ( če se prav spomnem okol 60 km) in širok le nekaj kilometrov tko, da so te povezovalne ceste bolj kratke ( 1-3 km). Mi smo kot pravi Slovenci šli na dva hriba, na enem je bila vojaška točka in so nas po hitrem postopku poslal v tri krasne (no par fotk pa vseeno mam :D ) na drugem so pa ravno gradili neke vojaške objekte, ampak ni blo nič delavcev edino en se je z mercedesom prpelu pa nam kao prepovedal, da hodmo gor, ampak mi smo vseen šli :D ) aja pa ni nekih hudih vzponov, ampak je cesta pelje tko po grebenu al kok bi reku pa so pol spusti do morja, nič pretresljivega

sej vem da te tole ne zanima :lol:
+ankar 29.06.2010 13:47
Bil tam, prevozil otok (naredil 250 km po otoku in 5000 vm). Navdušen nad lepotami, tako, da se julija, če dobim isto destinacijo z isto kuharico (8 dni dalmatinskih specialitet) spet vrnem tja. Glavna cesta je primerna tudi za specialko, saj je asfalt (gre za bolj grobo izvedbo), oz. cesta stara le 15 let. Bom dodal ob priliki tudi kako sliko.
Lp
zvezdica 05.07.2010 15:56
Tudi jaz letos na Dugi otok, zato bi bla vesela kakih slikc :D ! A je dost makadamskih cest za vozit al je samo ta glavna asfaltna?
+ankar 05.07.2010 17:06
zvezdica je napisal:
Tudi jaz letos na Dugi otok, zato bi bla vesela kakih slikc :D ! A je dost makadamskih cest za vozit al je samo ta glavna asfaltna?

So tudi stranske, ki so nekako betonirane, ter vodijo do plaž. Nekaj sem videl tudi makedamskih, na najlepšo plažo Sakarun vodi makadamska plaža. Tudi sam se še enkrat vračam in sicer 17.07. Tokrat vzamem s sabo specialko.
Slike dam kasneje.
Lp
ZZZ 05.07.2010 18:10
Še vedno sem slan od morja, sveže prilezel nazaj na celino iz - Dugi Otok

Za treking kolo = super
Za MTB malo manj, ker je malo povezav do uval in zalivov.
Večinoma so asfaltne ali betonske, do zaliva, pretežno zelo strmi (+10%)

Za cestno kolo = super!
Kot je že nekdo zgoraj omenil, pelje glavna cesta od severa na jug otoka po grebenu. Asfalt je dober, ceste prazne, so pa kratki hupserji od 6 do 12% - pravi srčkani intervalčki.

Dejansko za otok potrebuješ kolo, da lahko malo raziščeš skrite in še vedno dostopne dele otoka.

S sabo sem imel MTB in ga za kakšen resen trening nisem mogel izkoristit - so povezave prekratke in nezahtevne.

Zaželel sem si cestaka, vendar misel kmalu opustil - če sem primerjal izbiro med ležanjem na prazni plaži (+pivo) ali pa teranju kolesa na 33.stopinjah..., je bila izbira enostavna (za moja leta!)

povzetek: brez kolesa (takega ali drugačnega) nikamor!
(uporabi google earth za ogled otoka)
+ankar 06.07.2010 08:26
Obljuba dela dolg. Tukaj je nekaj slikic.

Dugi otok krasi najvišji svetilnik na Jadranu (42m), ki se nahaja na skrajnem severu otoka:

Največji kraj na otoku je Sali, in se nahaja na jugu:

Panoramska slika z glavne ceste na Zaglav:

Nedaleč od Salija je naravni park Telaščica. Slikano iz glavne ceste:

in še enkrat s poti na razgledno točko:

Iz te razgledne točke seže pogled na Kornate:

Božava , kraj mojega dopustovanja:

In še enkrat pogled na Božavo s kraja Dragove:

Kolesar il sem kar v klubskem dresu, pa čeprav je na njem logo za Hrvate najbolj nepriljubljene banke (NLB). Saj vsakega izmed nas obirajo z obrestmi (tisti, ki imate kredite), pa uporabnina klika, pa provizija za položnice, pa to in ono.

Cesta, ki vodi na plažo Sakarun:

Večina pa je takih, ki vodijo do plaž. Zmagovalni naklon je bil 24% po mojem Polarju:

Pa še naj klanec glavne ceste:

In pa malo romantike za konec:

Sledi še ena runda, vendar ob gledanju toplo priporočam uporabo serviet. :D
+ankar 06.07.2010 08:44
Prepustimo se še užitkom. Aja, me veseli, da me je en forumaš že kontaktiral, ter se v avgustu odpravlja v Božavo.

Mnjam, mnjam. Komaj spet čakam, da dobim servirano na mizo:

BRODET IZ OGORA:

ŠKOLJKE:

RIBICE:

>

HOBOTNICA:

B RANCIN:

Skratka okusno v nulo.
killer 04.08.2010 22:54
ka mesa nega na ton otoki???
+ankar 05.08.2010 08:38
killer je napisal:

Kar sem videl izven vode, je samo to:

Tega pa nisem probal :D
Truplo 05.08.2010 08:43
killer je napisal:

Čakajo enoga smijcara, ka njih ka maloga buje, he, he :mrgreen:

Ka zdaj, prijdeš ka domou, Andreja od Kulta stalno pijta, ge se? 8O
areh927 05.08.2010 08:48
+ankar, lepo si pripravil tole reportažo :D
lPA
+ankar 05.08.2010 09:50
areh je napisal:
+ankar, lepo si pripravil tole reportažo :D
lPA

Tnx. V drugo (julija) sem imel s sabo specialko. Naredil 300 km v petih vožnjah in 4100 vm. Velika prednost za specialko je nova cesta in redek promet. Primer: Božava - Sali je 36 km in 450 vm. Prehitevali pa smo me trije avti. :)

od severa do juga in nazaj je nekje 80 km in okrog 900 vm.

Lp
LosBlancos 05.08.2010 11:22
lepe slike, drugače pa je SAHARUN:) Imel punco iz splita. stari starši pa na Dugem otoku, tako da vam lepo povem pejte tja ker je zelo zelo lepo :mrgreen:
killer 05.08.2010 21:43
+ankar je napisal:
killer je napisal:

Kar sem videl izven vode, je samo to:

Tega pa nisem probal :D

mislim ka bi na grilu bil dober :lol: :lol:
+ankar 05.08.2011 20:08
Leto je okrog. Spet je prišel čas za moj Dos (Dugi otok i sunce). Spodaj bom med 14. in 21.08. Bo kak specialkar iz foruma mogoče še tam?
Lp
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI