Cestni kolesarski vzponi v okolici Bohinja??

Domov > Forum > Cestni kolesarski vzponi v okolici Bohinja??

Cestni kolesarski vzponi v okolici Bohinja??

SORTIRAJ PO:
Adi 25.06.2010 08:07
Pozdravljeni!

Z Bratom greva julija za en teden na dopust v Bohinj, kjer boma vzela zraven cestna kolesa in bi rada vsak dan prevozila vsaj en cestni vzpon tam do nekje maksimalno 15 km če pa bi bilo kaj več pa bi bilo fajn če bi bilo še kaj ravninskih delov vmes. Zato bi prosil vse tiste ki ste doma z tistih koncev če nama lahko napišete 7 takšnih različnih vzponov ki so v bližnji okolici. Sedaj sma zvedela sama že za dva kot sta vzpon na Pokljuko in Vzpon na Vršič rabima še jih vsaj 5 ali 6. Prosim z nasveti od tistih ki ste tam blizu kje doma oziroma tudi od ostalih ki ste že tam kolesarili z cestaki. Zelo bi bila vesela če bi lahko podrobno še pot opisali kje poteka oziroma kej vsaj štart vsakega vzpona ki ga boste navedli da boma lažje našla izhodišče kje začet kolesarit sploh. Lahko pa poleg vzponov še napišete tudi kaj bolj ravninskih tras tam okoli za cestake ampak prednost pa naj imajo vzponi. Hvala ze vnaprej.
hooger 25.06.2010 08:34
Greš prvi dan čez Podjelje na Pokljuko in te za en teden mine kolesarjenje :lol:
Adi 25.06.2010 08:52
Prosim ne z takimi odgovori jaz bi rad res konkretne odgovore to kar sem vprašal zgoraj prosim če ne pišete nekih drugih vmesnih komentarjev ker potem nebom imel nic od vprasanja in se manj od odgovorov ki si jih zelim.
zmaj24 25.06.2010 09:38
Glede na to, da si kot eno varianto navedel tudi Vršič, ki ni ravno blizu Bohinja, bi se mogoče splačalo odpeljat tudi Mangart. Potem približno tako oddaljen kot Vršič je tudi Ljubelj. Tisto kar se najde v sami bližini sta pa recimo Pokljuka (obstajajo tri asfaltirane variante; ena že omenjena čez Podjelje, druga čez Gorjuše (tam je mogoče proti koncu še en mal makadama, ampak nisem ziher) in pa zadnja iz Bleda) in Soriška planina - recimo ena krožna; iz Bohinjske Bistrice greš gor, dol proti Železnikom, tukej zaviješ za Dražgoše in naprej proti Kropi, Radovljica, Bled, Bohinj. To je to. Aja pa na koncu obvezno še vzpon na slap Savica v Bohinju!
Adi 25.06.2010 10:13
A ta vzpon na slap savica je v celoti asfaltiran tudi?

Zmaj24 najlepša hvala za par nasvetov sedaj že imam 6 vzponov manjkata mi še samo mogoče še kakšna 2 za rezervo. Tako da če še ve kdo kakšna dva dodatna še naj napiše.
zmaj24 25.06.2010 10:17
V celoti, samo do slapu je treba it pa peš, cca 15min. Sicer je pa to v primerjavi z ostalimi naštetimi bolj hupser, recimo za večerno razpeljavo po osvojeni Pokljuki čez Podjelje. :lol:
Adi 25.06.2010 10:19
pa kaj so to vsi vzponi tja do 15 km masimalno dolžine ali so vsi daljši in verjetno so vsi v celoti asfaltirani da boma lahko z specialkami normalno prevozla vse?
Pa kaj je posebnega tako na tem vzponu da ga omenjate tako čez podjelje na Pokljuko??
Če so to težki vzponi potem napišite še kakšen malo lažji cestni vzpon da bom še jaz lahko normalno zdržal napore ki sem čisti rekreativec.
zmaj24 25.06.2010 10:28
Ubistvu je dost zoprn, že od samega začetka precej strm (zadnji kilometer čez Goreljek vsaj 15+%), kar je pa najhuje, je pa to, da ga je mogoče samo 10% po senci. Se pravi, če greš na kakšen vroč dan, se ti lahko tudi možgani skuhajo, potem pa še muhe navalijo... :|
So pa sicer vsi vzponi manj kot 15km in v povprečju nekje 600 višinskih metrov in v celoti asfaltirani.
PS: Vse lahko zvozi povprečen rekreativec. Samo časovno se lahko zavleče, ampak glede na to da gre za dopust, sploh ni problem.
satko 25.06.2010 11:54
cvetkus 07.07.2010 18:57
midva s punco sma šla dol iz šport hotela mislim, da do koprivnika, potem pa nazaj gor, do goreljeka pa do šport hotela pokljuka. Zanima me kakšna je to trasa, midva sma od oke izračunala da je to okoli 20 km. Je normalno da sem imel pulza tam nekje do 180? Res se mi je zdel vzpon katastrofa, predvsem zato, ker nisma kolesrja, morala pa sma priti domov!

bilo je katastrofa!
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI