en bicikl-dva obroča-števec?

Domov > Forum > en bicikl-dva obroča-števec?

en bicikl-dva obroča-števec?

SORTIRAJ PO:
camino 28.06.2010 22:00
Prosim za malo pomoči in nasvet. Star števec crknil, kupujem novega
Imam kolo, na katerem menjavam obroče (kramparce in slick) in bi imel števec kateri omogoča menjavo obročev. In ne najdem modela. V trgovino so mi podtaknili Sigma http://www.enaa.com/oddel ki/sport/izd_1653_PL9S7IJM3UQM _SIGMA_KOLESARSKI_STEVEC_BC160 9
ampak to ni to. Nimam dveh biciklov...
Ali kdo ve katero znamko in kateri model naj iščem...Do zdaj sem imel nekaj od Ciclosport in je imel to funkcijo...pa ga ne najdem več po štacunah..
Hvala za kakšen uporaben nasvet! :)
faza 28.06.2010 22:04
Polar 100 ali 200 , verjetno ima sigma tudi kakšnega :P
faza 28.06.2010 22:06
Aja imaš dva kolesa :? dvoje felten različni obsegi ali dva kolesa isto sraje :roll:
camino 28.06.2010 22:14
v bistvu ni isto sranje. če bi imel dva bicikla bi nabavil dodatno podnožje in števec prestavljal. tako pa na enem biciklu ne mislim prestavljat števca iz enega podnožja na drugega glede na obroč...
Polar je preveč zame...mi enkrat na 5let nardijo EKG pa mi je zadost :)
faza 28.06.2010 22:28
Noro, ali res ne zastopiš da bike 1 ali bike2 nastaviš različen obseg kolesa kramparce ali slick in na števcu preklapljaš med njima. Kakšna dva nosilca pa rabiš za to. :cry:
Lahko uporabljaš to funkcijo za 2 kolesa ali različne gume.
camino 28.06.2010 22:32
Sem mislil da pišem v slovenščini. Omenjeni model AVTOMATSKo preklaplja med dvemi obroči glede na to katero podnožje uporabljaš. kar je logična posledica tega, da imaš dva bicikla in na vsakem svoje podnožje, ampak nimam DVEH biciklov ampak dvoje obročev.... pa pustmo stat. se bom raje še kje drugje pozanimal.
Truplo 28.06.2010 22:38
Pri Polarju se preklaplja ročno in ni problemov... Imel tudi Sigmo kratek čas in mislim, da je res tako, da ima preveč te "avtomatike"... Včasih programerji res ne premislijo, kako je s praktiko...!
slamca 28.06.2010 22:38
camino je napisal:
Sem mislil da pišem v slovenščini. Omenjeni model AVTOMATSKo preklaplja med dvemi obroči glede na to katero podnožje uporabljaš. kar je logična posledica tega, da imaš dva bicikla in na vsakem svoje podnožje, ampak nimam DVEH biciklov ampak dvoje obročev.... pa pustmo stat. se bom raje še kje drugje pozanimal.

daj dobro preberi kaj ti človek govori in potem boš videl, da ima prav. Pri meni dela. :ups: :ups: :ups:
ole 28.06.2010 22:39
ker si ravno ciclosport omenjal...

Model CM436 ima to možnost, da s preprostim klikom zamenja program z enega kolesa na drugo... v tvojem primeru samo menjava obročev.

Je pa mende res že malo star števec in nevem,če se ga še dobi v prodaji.
faza 28.06.2010 22:42
camino je napisal:

Ne bodi preveč p.... :mrgreen: Prvič slišim da ima Sigma dva podnožja zraven števca. :roll:
faza 28.06.2010 22:45
Truplek je napisal:
Pri Polarju se preklaplja ročno in ni problemov... Imel tudi Sigmo kratek čas in mislim, da je res tako, da ima preveč te "avtomatike"... Včasih programerji res ne premislijo, kako je s praktiko...!

Dobro , za tebe je bila Sigma res prehuda zadeva ;)
TG 28.06.2010 23:18
Citat:
Ne bodi preveč p.... :mrgreen: Prvič slišim da ima Sigma dva podnožja zraven števca. :roll:

Vedno se nekaj prvič zve :)
Ja, ta sigma ima dva podnožja in števec avtomatično zaznava kodo oddajnika in ustrezno preklaplja.
ted75 29.06.2010 06:13
Sicer imam Sigmo Rox in ne vem kako je pri 1606....
Pri modelih 1909, 2209 in Rox se lahko s pritiskom na gumbek, ki se nahaja na senzorju hitrosti, prenastavi na bike 2. Pod pogojem, da imaš v števcu nastavljen tudi obseg za bike 2.
camino 29.06.2010 07:35
ted75 je napisal:
Sicer imam Sigmo Rox in ne vem kako je pri 1606....
Pri modelih 1909, 2209 in Rox se lahko s pritiskom na gumbek, ki se nahaja na senzorju hitrosti, prenastavi na bike 2. Pod pogojem, da imaš v števcu nastavljen tudi obseg za bike 2.

Evo...končno upraben info. Hvala. Za omenjene tri modele se bom pozanimal in probal zamenjat mojega. Moj stari Ciklosport je imel vrh glave funkcij in enostaven preklop med obroči...in mi gre na živce ker je danes vse tako vrhunsko-tehnološko-zakompli cirano-samodejno, da še prodajalci ne vedo kaj prodajajo...pol moram pa jaz tukaj delat znanost za en števec za 30?. lp vsem zgoraj
LosBlancos 18.08.2022 21:47

Si bom sposodil to temo, sicer se ne gre za števec ampak vselej:)

Po dveh letih sem totalno zlizal svoje gume na gravel kolesu, sedaj pa razmišljam da bi nabavil grobe plašče za fure izven asfalta in drug set obročev z bolj cestnimi gladkimi gumami za po cesti.

Ima to smisel? In koliko bi me prišel dodaten set? Trenutno vozim tole?

Hvala

Rims

Mavic Allroad Disc

Tires

Schwalbe G-One Allround, Kevlar, 40-622

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI