bigmig je napisal: |
Gogi, torej ne verjameš, da bi te strojevodja kar pustil zunaj? Drugač pa, kar se tiče prevozov s kombiji. Smo samo trije, zato prevoz pride kar drag. Lp |
bigmig je napisal: |
Gogi, torej ne verjameš, da bi te strojevodja kar pustil zunaj? Drugač pa, kar se tiče prevozov s kombiji. Smo samo trije, zato prevoz pride kar drag. Lp |
Ich je napisal: |
Bom si kar to temo izposodil. Gledam vozni red vlakov in pri večini je zraven narisan znakec, za možen prevoz koles. Če je vagon za kolo, ni problema, kam pa daš kolo, če potuješ s simensom oz. z vagoni brez posebnega prostora? Čisto praktično me zanima, kako to izgleda, ker načrtujem se letos posluževati te oblike transporta. Lp ![]() |
mszs je napisal: |
.. a nikoli ni bilo problema, seveda če si šel na vlak, ki sprejema kolesa!.. |
Samo v info, morda komu koristi moja izkušnja, včeraj mi namreč ni hotu vzet kolesa specialke na vlak, ker pravi, da ima kao na novih vlakih placa samo za 10 koles, da bi ga pa dal med sedeže, ni hotu slišat...zato previdno, kadar vam je samouveno, da greste na vlak s kolesom...jaz jim ne bom več nasedal pri oglaševanju ne vem kakšne eko_mobilnosti.
Kolko koles pa je že bilo na vlaku?
Lahko še pripišeš na kateri relaciji se je to zgodilo?
Takole je bilo:
Bili smo 3 kolesarji s specialkami, ki smo v soboto ob 1018
hotli na vlak v Škofji Loki za Jesenice. Kondukter je takoj pričel kriliti z
rokami, da ima na vlaku že 9 koles in da je placa samo za 10, torej da lahko
vzame samo enega.
Dialog je potem potekal nekako takole:
Jaz: »Ali ne moremo dati koles med sedeže, saj piše, da je
potrebno le paziti, da se jih ne umaže?«
On: »Kje to piše?«
Jaz: »Na netu« (opomba: vlak ni bil zaseden, v mislih pa sem
imel tole: https://potniski.sz.si/izlet/s-kolesom-na-vlak/)
On: »Potem pa narobe piše!«
Jaz: »Ja, kako?«
On: »Možn - ampak, ne na teh vlakih.« (opomba: bil je
novejši vlak z oznako za kolesa, tudi na voznem redu je bil znak, da je prevoz
koles možen) in nadaljeval: »Pritožite se, jaz pa bom tudi napisal v poročilo.«
Saj se je trudil biti prijazen, tega ne zanikam, ne bom pa
komentiral tega, ali se res ne bi dalo spraviti še dveh lepo očiščenih specialk
ne vlak.
Doslej sem imel vedno dobro izkušnje, sploh na bohinjski
progi na starih vlakih, upam da ostanejo prav takšni kot so, ker so mi res kul.
Sprašujem se, kaj imamo od novih vlakov, če sedaj ne upamo z
njimi voziti koles? Cena prevoza koles, je samo 1,5 EUR, edino kar je, ne moreš
s kolesom na vlak.
Upam, da bo moja izkušnja komu koristila in mu ne pokvari
kakšne lepe kolesarske ture.
@LeclercTakole je bilo:
Bili smo 3 kolesarji s specialkami, ki smo v soboto ob 1018 hotli na vlak v Škofji Loki za Jesenice. Kondukter je takoj pričel kriliti z rokami, da ima na vlaku že 9 koles in da je placa samo za 10, torej da lahko vzame samo enega.
Jaz: »Ali ne moremo dati koles med sedeže, saj piše, da je potrebno le paziti, da se jih ne umaže?«
Jaz: »Na netu« (opomba: vlak ni bil zaseden, v mislih pa sem imel tole: https://potniski.sz.si/izlet/s-kolesom-na-vlak/)
On: »Možn - ampak, ne na teh vlakih.« (opomba: bil je novejši vlak z oznako za kolesa, tudi na voznem redu je bil znak, da je prevoz koles možen) in nadaljeval: »Pritožite se, jaz pa bom tudi napisal v poročilo.«
Saj se je trudil biti prijazen, tega ne zanikam, ne bom pa komentiral tega, ali se res ne bi dalo spraviti še dveh lepo očiščenih specialk ne vlak.
Doslej sem imel vedno dobro izkušnje, sploh na bohinjski progi na starih vlakih, upam da ostanejo prav takšni kot so, ker so mi res kul.
Sprašujem se, kaj imamo od novih vlakov, če sedaj ne upamo z njimi voziti koles? Cena prevoza koles, je samo 1,5 EUR, edino kar je, ne moreš s kolesom na vlak.
Upam, da bo moja izkušnja komu koristila in mu ne pokvari kakšne lepe kolesarske ture.
@Mitko@LeclercTakole je bilo:
Bili smo 3 kolesarji s specialkami, ki smo v soboto ob 1018 hotli na vlak v Škofji Loki za Jesenice. Kondukter je takoj pričel kriliti z rokami, da ima na vlaku že 9 koles in da je placa samo za 10, torej da lahko vzame samo enega.
Jaz: »Ali ne moremo dati koles med sedeže, saj piše, da je potrebno le paziti, da se jih ne umaže?«
Jaz: »Na netu« (opomba: vlak ni bil zaseden, v mislih pa sem imel tole: https://potniski.sz.si/izlet/s-kolesom-na-vlak/)
On: »Možn - ampak, ne na teh vlakih.« (opomba: bil je novejši vlak z oznako za kolesa, tudi na voznem redu je bil znak, da je prevoz koles možen) in nadaljeval: »Pritožite se, jaz pa bom tudi napisal v poročilo.«
Saj se je trudil biti prijazen, tega ne zanikam, ne bom pa komentiral tega, ali se res ne bi dalo spraviti še dveh lepo očiščenih specialk ne vlak.
Doslej sem imel vedno dobro izkušnje, sploh na bohinjski progi na starih vlakih, upam da ostanejo prav takšni kot so, ker so mi res kul.
Sprašujem se, kaj imamo od novih vlakov, če sedaj ne upamo z njimi voziti koles? Cena prevoza koles, je samo 1,5 EUR, edino kar je, ne moreš s kolesom na vlak.
Upam, da bo moja izkušnja komu koristila in mu ne pokvari kakšne lepe kolesarske ture.
Sam sem se do sedaj samo enkrat peljal z vlakom, da sem imel s seboj kolo. Bi pa bilo dobro, da bi vseeno napisal "pritozbo" v korist kolesarjev, ki to uporabljajo. Včasih je tezava v tem, da za tezavo ne vedo odgovorni.
p.s.: tako kot @boss ne ve, da v androidu ne dela gumb "shrani", ko hočeš editirat lasten post, recimo :P
Izkušnjo smo poslali z vprašanjem za komentar na Slovenske železnice v ponedeljek, 6. 9. 2021.
Še čakamo na odgovor.
@Mitko zdaj vem 👍, uredimo
zanima me, če mogoče kdo ve oziroma ima izkušnje z jemanjem kolesa s seboj na vlak. Potrebujemo namreč prevoz do Munchenskega letališča, vendar so vsi potniški vlaki, ki potujejo iz Lj v Munchen brez tovornega vagona.
Prodajalec kart nam je sicer omenil, da lahko v kartonsko škatlo zložena in zapakirana kolesa (v takem stanju bodo takointako, ker kasneje tudi na letalo) vzamemo s seboj v kupe, vendar ne garantira, da se strojevodja ne bo odločil in zahteval, da kolesa pustimo zunaj.
Ima mogoče kdo kakšno izkušnjo?
Lp