Tekmovanja
01.07.2024
Maraton alpe
Ob 18:44, eustahija
drejci je napisal: |
Prvo temo sem odprl pred časom jaz. Ko sem videl objavo na KP Goričko sem to prilepil še na Bicikel.com čeprav z organizacijo nimam nič. Sam pravim bolje 2x kot nobenkrat |
danzi je napisal: |
Truplo naj prej se opravičujem glede zmešnjave pri objavi teme, upam da se v prihodnje to ne bo ponavljalo . Glede proge pa je tako. Prav zaradi lanskih pripomb nekaterih udeležencev maratona, glede zaustavljanja, čakanja itd. smo letos uvedli dodatno daljšo progo, kjer se bo vozilo kakor pač kdo želi oz. zmore. Druga krajša proga je ista kot lani in vožnja bo potekala po istem principu kot lani. |
danzi je napisal: |
Truplo naj prej se opravičujem glede zmešnjave pri objavi teme, upam da se v prihodnje to ne bo ponavljalo . Glede proge pa je tako. Prav zaradi lanskih pripomb nekaterih udeležencev maratona, glede zaustavljanja, čakanja itd. smo letos uvedli dodatno daljšo progo, kjer se bo vozilo kakor pač kdo želi oz. zmore. Druga krajša proga je ista kot lani in vožnja bo potekala po istem principu kot lani. |
morison je napisal: |
Samo eno me zanima, kaj vse je mišljeno, da je všteto z štartnino v pokrivanje organizacije prireditve, saj okvirno vem kaj. Pa vseeno na drugih maratonih tudi plačaš štartnino čisto toliko ali malo več ali pa manj pa dobiš majico, medaljo, napitke na okrepčevalnicah, sadje pa malico............., tu pa si moraš majico, če jo hočeš imet še doplačat??? Že lani se je nekaj govorilo organizatorki, da naj naslednjič dajo kake medalje ali spominek, ki te bo spominjal na ta maraton, saj to sploh nebi bil problem, saj je to maraton nekega Krajinskega parka, celo promocija, ker vsako leto dobiti ( doplačati ) za isto majico ali kapo je brez veze se ista roba preveč nabere. Glede tras pa ni kaj pokrajina in kraji so lepi in zanimivi, vozi se tudi po Avstriji in Madžarski, sem ga že nekajkrat prevozil. Toliko o tem. |
morison je napisal: |
Samo eno me zanima, kaj vse je mišljeno, da je všteto z štartnino v pokrivanje organizacije prireditve, saj okvirno vem kaj. Pa vseeno na drugih maratonih tudi plačaš štartnino čisto toliko ali malo več ali pa manj pa dobiš majico, medaljo, napitke na okrepčevalnicah, sadje pa malico............., tu pa si moraš majico, če jo hočeš imet še doplačat??? Že lani se je nekaj govorilo organizatorki, da naj naslednjič dajo kake medalje ali spominek, ki te bo spominjal na ta maraton, saj to sploh nebi bil problem, saj je to maraton nekega Krajinskega parka, celo promocija, ker vsako leto dobiti ( doplačati ) za isto majico ali kapo je brez veze se ista roba preveč nabere. Glede tras pa ni kaj pokrajina in kraji so lepi in zanimivi, vozi se tudi po Avstriji in Madžarski, sem ga že nekajkrat prevozil. Toliko o tem. |
many je napisal: |
v kratkem se bo oglasila tudi glavna organizatorka...verjetno danes zvečer...sem ravnokar govoril z njo...in bo pojasnila morebitne nejasnosti...vsekakor pa se jim ne gre za neko hudo tekmovalnost, ampak zgolj rekreativnost...če pridem (imam namen) bom vozil dolgo traso, s Truplom pa sva tako ali tako dogovorjena, da greva s kolesom skupaj do štarta...pa bova kakšno rekla...vsekakor pa upam na dobro organizacijo... |
morison je napisal: | ||
Če si govoril z organizatorko nam še povej kje bo ona pojasnila nejasnosti v zvezi z našimi vprašabji, tu na tem forumu to dvomim, edino če na njihovi spletni strani, samo, da ne bo prepozno. |
soncnica je napisal: |
Kolikor sem seznanjena bodo kolesarji na 95 km štartali prej in se jim ne bo potrebno ustavljati, če tega ne želijo. Enkrat so vam postojanke odveč, če jih ni spet tarnate da jih ni... |
many je napisal: |
Stanka, hvala za napisano in pojasnjeno. Upam, da je zadovoljilo tudi ostale, saj so bili nekateri tu gor že precej neučakani. Če si še naročila lepo vreme, bo pa sploh super. Upam še, da si naročila tudi lepo vreme in se vidimo, če le ne bo kakih nepredvidenih sprememb. |
Truplo je napisal: | ||
Če bo vse OK in parkiraš v Murski Soboti, se javi, da kreneva složno gor na Goričko. Jaz sicer maratona ne bom vozil, te bom pa pospremil na štartu in zavil po svoje. Tako po izračunu boste okrog po treh urah in verjetno bom spet kje v bližini, da spijava še kakšno pijačo. Ti sicer ne piješ alkohola, jaz pa se kakšne pivičke ne bi branil, he, he... In nato dol (lahko po drugi poti) proti Murski Soboti. Če pa bo Valika s tabo in boš v Moravskih Toplicah, pa lahko podobno narediva še v nedeljo! |
KDAJ: 11. September 2010
KJE: Grad, Krajinski park Goričko, Naravni park Raab, Narodni park Őrség
ŠTART: zbiranje ob 9.00, start ob 10.00 - grad pri Gradu na Goričkem
DOLŽINA: proga 1 kolesarski izlet: 60 km, proga 2 kolesarski maraton: 95 km
PRIJAVNINA: 12 EUR za odrasle, 9 EUR za šolajočo mladino (pokrivanje stroškov organizacije, varovanja in oskrbe kolesarjev)
SPOMINSKA MAJICA: 5 EUR
OSEBNI DOKUMENT: zaradi morebitne kontrole imejte pri sebi osebni dokument.
Trideželni kolesarski maraton posvečamo spominu na Martina Uitza (1952-2007), ki je bil iniciator, v povezovanju in spoznavanju kulturne krajine treh parkov ob nekdanji železni zavesi, tudi v gibanju na kolesih. S svojimi idejami in delom je veliko prispeval k ustanovitvi Krajinskega parka Goričko v letu 2003.
Proga 1 : rekreativni kolesarski izlet - 60 km
START grad - Grad - D.Slaveči - G.Slaveči - Kuzma - Merčnik/Mertschnik - Bonisdorf (B 70) - Kalch - Obstparadies (postaja) - Neuhaus - grad Tabor - Welten - Gritsch - St.Martin a.d.Raab (postaja) - Oberdrosen - Tauka - Mertschnick/Merčnik - Kuzma - CILJ : grad Grad.
Proga 2 : rekreativni kolesarski maraton - 95 km
START Grad - D.Slaveči - G.Slaveči - Kuzma - Merčnik/Mertschnick - Bonisdorf (B 70) - Kalch - Obstparadies (postaja) - Neuhaus - grad Tabor - Welten - Gritsch - St.Martin a.d.Raab (postaja) - Neumarkt/an der Raab - Rax - Mogersdorf - AT/HU - Szentgothard - Apatistvanfalva/Števanovci - HU/SLO - Ketvolgy/Verica - Čepinci - Markovci - Šalovci - Adrijanci - Šulinci - Ženavlje - Vidonci - CILJ : grad Grad
INFO: Javni zavod Krajinski park Goričko, Grad 191, 9264 Grad
+ +386 (0)2 551 88 60;
Marina:+386 (0)51 611 254;
Stanka: ++386 (0)31 354 149;
http://www.park-goricko .org
Več informacij na naslednji povezavi:
http://www.p ark-goricko.org/sl/informacije .asp?id_informacija=3812&i d_jezik=0&id_tip1=5&id _tip2=1&id_tip3=0
I n nekaj utrinkov iz lanskega maratona:
http://picas aweb.google.com/sdesnik/4TriDe zelniMaratonGorickoRaabPorabje Orseg?feat=embedwebsite#
Vabljeni!