5. Trideželni rekreativni kolesarski izlet in maraton-Krajinski park Goričko

Domov > Forum > 5. Trideželni rekreativni kolesarski izlet in maraton-Krajinski park Goričko

5. Trideželni rekreativni kolesarski izlet in maraton-Krajinski park Goričko

SORTIRAJ PO:
danzi 31.08.2010 12:19
ORGANIZATOR: Javni zavod Krajinski park Goričko
KDAJ: 11. September 2010
KJE: Grad, Krajinski park Goričko, Naravni park Raab, Narodni park Őrség
ŠTART: zbiranje ob 9.00, start ob 10.00 - grad pri Gradu na Goričkem
DOLŽINA: proga 1 kolesarski izlet: 60 km, proga 2 kolesarski maraton: 95 km
PRIJAVNINA: 12 EUR za odrasle, 9 EUR za šolajočo mladino (pokrivanje stroškov organizacije, varovanja in oskrbe kolesarjev)
SPOMINSKA MAJICA: 5 EUR
OSEBNI DOKUMENT: zaradi morebitne kontrole imejte pri sebi osebni dokument.

Trideželni kolesarski maraton posvečamo spominu na Martina Uitza (1952-2007), ki je bil iniciator, v povezovanju in spoznavanju kulturne krajine treh parkov ob nekdanji železni zavesi, tudi v gibanju na kolesih. S svojimi idejami in delom je veliko prispeval k ustanovitvi Krajinskega parka Goričko v letu 2003.

Proga 1 : rekreativni kolesarski izlet - 60 km

START grad - Grad - D.Slaveči - G.Slaveči - Kuzma - Merčnik/Mertschnik - Bonisdorf (B 70) - Kalch - Obstparadies (postaja) - Neuhaus - grad Tabor - Welten - Gritsch - St.Martin a.d.Raab (postaja) - Oberdrosen - Tauka - Mertschnick/Merčnik - Kuzma - CILJ : grad Grad.

Proga 2 : rekreativni kolesarski maraton - 95 km

START Grad - D.Slaveči - G.Slaveči - Kuzma - Merčnik/Mertschnick - Bonisdorf (B 70) - Kalch - Obstparadies (postaja) - Neuhaus - grad Tabor - Welten - Gritsch - St.Martin a.d.Raab (postaja) - Neumarkt/an der Raab - Rax - Mogersdorf - AT/HU - Szentgothard - Apatistvanfalva/Števanovci - HU/SLO - Ketvolgy/Verica - Čepinci - Markovci - Šalovci - Adrijanci - Šulinci - Ženavlje - Vidonci - CILJ : grad Grad

INFO: Javni zavod Krajinski park Goričko, Grad 191, 9264 Grad
+ +386 (0)2 551 88 60;
Marina:+386 (0)51 611 254;
Stanka: ++386 (0)31 354 149;
http://www.park-goricko .org

Več informacij na naslednji povezavi:

http://www.p ark-goricko.org/sl/informacije .asp?id_informacija=3812&i d_jezik=0&id_tip1=5&id _tip2=1&id_tip3=0

I n nekaj utrinkov iz lanskega maratona:

http://picas aweb.google.com/sdesnik/4TriDe zelniMaratonGorickoRaabPorabje Orseg?feat=embedwebsite#

Vabljeni!
morison 31.08.2010 16:18
Samo eno me zanima, kaj vse je mišljeno, da je všteto z štartnino v pokrivanje organizacije prireditve, saj okvirno vem kaj.
Pa vseeno na drugih maratonih tudi plačaš štartnino čisto toliko ali malo več ali pa manj pa dobiš majico, medaljo, napitke na okrepčevalnicah, sadje pa malico............., tu pa si moraš majico, če jo hočeš imet še doplačat???
Že lani se je nekaj govorilo organizatorki, da naj naslednjič dajo kake medalje ali spominek, ki te bo spominjal na ta maraton, saj to sploh nebi bil problem, saj je to maraton nekega Krajinskega parka, celo promocija, ker vsako leto dobiti ( doplačati ) za isto majico ali kapo je brez veze se ista roba preveč nabere.
Glede tras pa ni kaj pokrajina in kraji so lepi in zanimivi, vozi se tudi po Avstriji in Madžarski, sem ga že nekajkrat prevozil.
Toliko o tem.
Truplo 31.08.2010 20:26
Spet bom obtožen, da naprej paničarim, da delam to in ono, pa vendar:

To je že drugi naslov na to temo. A se ne morete zmeniti, kdo kaj dela, kdo bo komuniciral uradno z interesenti in kdo odpiral teme na raznih forumih? :?

Meni je takole ta razpis dokaj "moten", nejasen, tudi take pripombe, ki jih je podal Morison, podpiram.

Nikjer nič ne piše, kako se vozi, malo sem gledal lanske slike in vidim, da je bil to res bolj izlet, kakor maraton, kjer nekaj deset kolesarjev vozi, kolikor pač zmore. Bo tudi letos tako?
princess 31.08.2010 21:03
Malo me mika tisti izlet :) . Kakšen tempo vožnje se predvideva? Je mišljeno, da se vozi v strnjeni skupini, al kolikor kdo zmore? Če je bolj uživaški tempo, verjetno boljše priti s trekingom?
Verjetno se vidimo, itak sem že skoraj vsak vikend na tistih koncih :lol:
drejci 31.08.2010 21:53
Prvo temo sem odprl pred časom jaz. Ko sem videl objavo na KP Goričko sem to prilepil še na Bicikel.com čeprav z organizacijo nimam nič. Sam pravim bolje 2x kot nobenkrat 8)

@princess
Lansko leto je bila smo ena proga. Vozilo organizatorja je bilo dovolj hitro, da je tistim ta hitrim puščalo izbran tempo. Na celi trasi so potem bile mislim da 3 točke, ko smo se ustavili, kakšo rekli, se okrepčali, počakali tudi najpočasnejše in šli naprej. Za ta hitre so bili premori malo dolgi, za ta zadnje verjetno kratki. Ampak drugače pač v takem primeru ne gre.Na koncu je bil to eden tistih "na izi" maratonov, ki mi je ostal v lepem spominu. Tudi gužve nisem pogrešal. Sem je imel dovolj na Franji 8)

Letos sta trasi dve. Krajša naj bi se vozila po istem principu kot lansko leto, torej z ustavljanji. Pri daljši pa naj bi vsak vozil s svojim tempom brez ustavljanja. Ni pa to potrjena novica. Bo treba preveriti.
Truplo 01.09.2010 07:51
drejci je napisal:
Prvo temo sem odprl pred časom jaz. Ko sem videl objavo na KP Goričko sem to prilepil še na Bicikel.com čeprav z organizacijo nimam nič. Sam pravim bolje 2x kot nobenkrat 8)

Stric, vsaj za razpise bi po mojem naj veljalo: bolje enkrat, kot dvakrat, saj pride smo do zmešnjave...

To je ravno tisto, da posamezniki v dobri veri in nameri odpiramo/te teme, ki bi jih moral organizator. Tudi sam sem to pred nekaj leti počel (vmes eno dve, tri leta skoraj prenehal sodelovati na maratonih), vendar več tega ne delam, ker če organizator maratona nima interesa, čemu bi ga imel jaz. Potem pač grem, ali ne grem na to prireditev.

Hotel sem sicer prekopirati razpis s prvo odprte teme, malo se razlikuje, vendar to ni pomembno.

Najlepše bi bilo, da bi bilo lepo vreme (v tem času zna biti tudi hladno, megleno in še kaj), večje število udeležencev (za dolgo progo nisem siguren, da ne zaidem, če ostanem sam), dobra organizacija in predvsem dobra volja vseh.

Princeska, če prideta s tvojim in bosta šla na kratko, se vama pridružim, sicer s specialko, ker bom, če bom sodeloval, prišel na maraton s kolesom iz Sobote, verjetno v družbi z Manyem... Ne bom pa dirkal, po potrebi bom vlekel in rezal zrak. Vsaj to sem vama dolžan zaradi navijanja na Ptujski gori pred dvemi leti na DOS-u :P

Lep dan želim!
danzi 01.09.2010 10:07
Truplo

najprej se opravičujem glede zmešnjave pri objavi teme, upam da se v prihodnje to ne bo ponavljalo :( .

Glede proge pa je tako. Prav zaradi lanskih pripomb nekaterih udeležencev maratona, glede zaustavljanja, čakanja itd. smo letos uvedli dodatno daljšo progo, kjer se bo vozilo kakor pač kdo želi oz. zmore. Druga krajša proga je ista kot lani in vožnja bo potekala po istem principu kot lani.
morison 01.09.2010 10:13
danzi je napisal:
Truplo

naj prej se opravičujem glede zmešnjave pri objavi teme, upam da se v prihodnje to ne bo ponavljalo :( .

Glede proge pa je tako. Prav zaradi lanskih pripomb nekaterih udeležencev maratona, glede zaustavljanja, čakanja itd. smo letos uvedli dodatno daljšo progo, kjer se bo vozilo kakor pač kdo želi oz. zmore. Druga krajša proga je ista kot lani in vožnja bo potekala po istem principu kot lani.

Napaka druga krajša proga ni ista, kot lani, saj, kot je videti je trasa precej spremenjena ali???
Glede vožnje bo pa ista. :D
Truplo 01.09.2010 10:13
danzi je napisal:
Truplo

naj prej se opravičujem glede zmešnjave pri objavi teme, upam da se v prihodnje to ne bo ponavljalo :( .

Ta druga proga bo za dirkanje, kakor bo kdo pač zmogel. Po mojem ne bo ravno nekaj stotnij udeležecev, zato je tudi pomembno, kako bo označena, ker se vseeno gre preko treh dežel. Četudi bom imel progo v glavi, po Avstriji bo hudič, od Monoštra naprej do Števanovcev (mislim, da se gre tam) in dalje bo v redu. Nekateri bodo prišli iz drugih krajev... Dobro označite in postavite nekaj t. i. "kretničarjev", da kaj pomagajo...

Za odpiranje dodatne teme pa se ne sekiraj, podal sem samo svoje mnenje! In ni se zgodilo samo tu, da sta dve, tri teme za isti maraton, dogaja se tudi drugje, potem pa imamo malo zmešnjavico.... še posebej, če niso npr. vse odprte teme pod Tekmovanja, ampak ena pod Splošno, druga pod "Izleti"....

Lep dan!
morison 01.09.2010 10:15
morison je napisal:
Samo eno me zanima, kaj vse je mišljeno, da je všteto z štartnino v pokrivanje organizacije prireditve, saj okvirno vem kaj.
Pa vseeno na drugih maratonih tudi plačaš štartnino čisto toliko ali malo več ali pa manj pa dobiš majico, medaljo, napitke na okrepčevalnicah, sadje pa malico............., tu pa si moraš majico, če jo hočeš imet še doplačat???
Že lani se je nekaj govorilo organizatorki, da naj naslednjič dajo kake medalje ali spominek, ki te bo spominjal na ta maraton, saj to sploh nebi bil problem, saj je to maraton nekega Krajinskega parka, celo promocija, ker vsako leto dobiti ( doplačati ) za isto majico ali kapo je brez veze se ista roba preveč nabere.
Glede tras pa ni kaj pokrajina in kraji so lepi in zanimivi, vozi se tudi po Avstriji in Madžarski, sem ga že nekajkrat prevozil.
Toliko o tem.

Danzi, ker si zraven organizacije mi prosim lahko odgovoriš na to moje vprašanje. :arrow:
morison 01.09.2010 10:21
Truplo
Ta druga proga bo za dirkanje, kakor bo kdo pač zmogel. Po mojem ne bo ravno nekaj stotnij udeležecev, zato je tudi pomembno, kako bo označena, ker se vseeno gre preko treh dežel. Četudi bom imel progo v glavi, po Avstriji bo hudič, od Monoštra naprej do Števanovcev (mislim, da se gre tam) in dalje bo v redu. Nekateri bodo prišli iz drugih krajev... Dobro označite in postavite nekaj t. i. "kretničarjev", da kaj pomagajo...

Napisali ste da se bo spremljevalni avto prilagajal najhitrejšemu na dolgi progi, kaj pa bo z ostalimi, ki bodo zaostali pa teh krajev mogoče ne poznajo, pa mogoče kakšni defekti in druge okvare, bo kakšen avto še odzadaj ( serviser, metla, rešilec.... ), tudi na to je potrebno misliti. ;)
Truplo 01.09.2010 10:30
Morison je postavil dobro vprašanje glede na to, da organizatorji ravno nimajo izkušenj z organiziranjem pravih maratonov, kaj šele dirk.

Mene je pred eno osmimi leti prehitela metla v dežju na Rogaškem maratonu. Tam nekje pred Podplatom pri povratku. Pa sem imel povprečje mislim da 32 na uro, pa tudi veliko kolesarjev je bilo še za mano. Nisem se sicer niti izgubil, niti ni bilo kaj narobe, ampak, kaj pa, če bi se mi kaj zgodilo in bi rabil t. i. metlo? Od takrat se tam več nisem pojavil. Hočem povedati, z kakšno eventuelno šlamparijo, pa makar iz neznanja, si marsikateri organizator nakoplje zamero, s tem posledično pa tudi manj udeležencev.

Tako, Rogaški maraton je propadel, nekaj let ga niso niti več organizirali, mislim da šele zadnji dve leti spet začenja živeti. Pa ni propadel zaradi mene, ampak so se verjetno zamerili marsikomu. Ne delajte tudi tule nepotrebne napake!
many 01.09.2010 10:49
v kratkem se bo oglasila tudi glavna organizatorka...verjetno danes zvečer...sem ravnokar govoril z njo...in bo pojasnila morebitne nejasnosti...vsekakor pa se jim ne gre za neko hudo tekmovalnost, ampak zgolj rekreativnost...če pridem (imam namen) bom vozil dolgo traso, s Truplom pa sva tako ali tako dogovorjena, da greva s kolesom skupaj do štarta...pa bova kakšno rekla...vsekakor pa upam na dobro organizacijo...
danzi 01.09.2010 11:40
morison

točno tako, prva proga poteka deloma po novi trasi in je posledično tudi daljša kot lani, vožnja pa ostaja na ravni lanske :D
morison 01.09.2010 13:45
morison je napisal:
Toliko o tem.

Dodatne informacije

Sponzorji/donatorji:

Zavarovalnica Triglav d.d., Lendavska ulica 5, 9000 Murska Sobota
Saubermacher Komunala, podjetje za odstranjevanje odpadkov Murska Sobota, Noršinska 12, 9000 Murska Sobota
SGP Pomgrad d.d., Bakovska ulica 31, 9000 Murska Sobota
TV AS Murska Sobota, HI-FI Videostudio d.o.o., Gregorčičeva ulica 6, 9000 Murska Sobota
Turopolje d.o.o., Murska Sobota, Ulica Zorana Velnarja 13, 9000 Murska Sobota
Goričanka Kalamar, trgovsko podjetje d.o.o., Trdkova 54, 9263 Kuzma
Atelje za črko in sliko, Dušan Antolin s.p., Prešernova ulica 14, 9000 Murska Sobota
Medičarstvo Celec Gregor s.p., Ulica Štefana Kovača 22, 9000 Murska Sobota
morison 01.09.2010 22:38
many je napisal:
v kratkem se bo oglasila tudi glavna organizatorka...verjetno danes zvečer...sem ravnokar govoril z njo...in bo pojasnila morebitne nejasnosti...vsekakor pa se jim ne gre za neko hudo tekmovalnost, ampak zgolj rekreativnost...če pridem (imam namen) bom vozil dolgo traso, s Truplom pa sva tako ali tako dogovorjena, da greva s kolesom skupaj do štarta...pa bova kakšno rekla...vsekakor pa upam na dobro organizacijo...

Če si govoril z organizatorko nam še povej kje bo ona pojasnila nejasnosti v zvezi z našimi vprašabji, tu na tem forumu to dvomim, edino če na njihovi spletni strani, samo, da ne bo prepozno. :roll:
many 02.09.2010 08:44
morison je napisal:
many je napisal:

Če si govoril z organizatorko nam še povej kje bo ona pojasnila nejasnosti v zvezi z našimi vprašabji, tu na tem forumu to dvomim, edino če na njihovi spletni strani, samo, da ne bo prepozno. :roll:

Včeraj mi je obljubila, da se bo zvečer registrirala na tem forumu in napisala vse o morebitnih nejasnostih. Če se ni, pač ne morem pomagat. Ker jo dobro poznam, sem jo opozoril, da nekatere zadeve v zvezi s tem maratonom niso jasne, več pa mislim, da ne morem storiti. Tudi sam upam, da pojasnila ne bodo prišla prepozno.
Truplo 02.09.2010 08:51
Popolnoma se strinjam z Manyem...

Ta portal, pa tudi kakšen lokalni (v tem primeru Pomurski) je namenjen ravno tudi temu, da se napišejo vse podrobnosti.

Maraton organizirajo ljudje, ki nimajo veliko izkušenj s tovrstnimi zadevami. Eno je izlet, drugo je vožnja, kakršno bo želelo sto in nekaj kolesarjev, med njimi bom, če bom sodeloval, tudi sam. Torej bi peljal hitreje, zaustavim se, kje bom smatral, da je potrebno in ne tam, kjer določi organizator. To je samo en vidik... Drugo je označevanje proge in še kaj...

Že po slikah sodeč, katere so mimogrede povedano bolj slabe, kakor dobre, se vidi, da k temu ne pristopajo resno. Za konec, da ne bom toliko nakladal in pisal klobas: Samo zgovarjanje na naravo, na Krajinski park in podobne reči, so premalo. Nekaterim je malo mar za rožico ob cesti ali če eventuelno vidijo kakšen "grbanj", ko se peljeljo skozi hosto. Na tej daljši progi bo prisotna tekmovalnost med udeleženci in to jim mora biti jasno. Če ni, potem je bolje, da te proge ni. Moje mnenje!
soncnica 02.09.2010 12:58
Imam nekaj informacij v zvezi s tem maratonom.

Krajinski park Goričko pripravlja že 5. trideželni kolesarski maraton. KPG je javni zavod in moramo razumeti, da ima za organizacijo maratona omejena finančna sredstva.
Štartnina je podobna kot na drugih maratonih in vključuje stroške organizacije (zdravnik, redarji, ...), malico, spominek, ogled gradu Grad, ob doplačilu pa lahko po simbolični ceni (5 EUR) dobite še kolesarsko majico.
Trasa je zanimiva, razgibana, vzdušje na maratonu pa domače, pristno...

Letos organizatorji pripravljajo dve progi:

- Proga 1 je rekreativnega značaja, dolga 60 km. Trasa pelje čez Avstrijo, kjer sta dva postanka. Trasa je označena, varovana, pred kolesarji vozi spremljevalno vozilo, za njimi metla.

- Proga 2 je brevet, dolžina 95 km. Do St. Martin a.d. Raab je proga ista kot prva, z dvem postojankama, od tam naprej pa gre čez Madžarsko in nazaj v SLO v Čepincih. V Adrijancih je na Izletniški kmetiji Falaut tretja postojanka oz. kontrolna točka. Trasa je označena, ni varovana, pred kolesarji vozi spremljevalno vozilo s hitrostjo prvega (najhitrejšega) kolesarja.

Več informacij dobite na spletni strani Krajinskega parka Goričko oz. pokličete organizatorja in vprašate.

Sama sem se maratona udeležila že dvakrat in grem tudi letos, saj vedno pripravijo kaj novega, drugačnega ...

Lep pozdrav vsem!
many 02.09.2010 13:07
očitno nekaterim ni jasno, kaj pomeni brevet
Truplo 02.09.2010 13:13
-----
.....pred kolesarji vozi spremljevalno vozilo s hitrostjo prvega (najhitrejšega) kolesarja. 8O
-----
V Adrijancih je na Izletniški kmetiji Falaut tretja postojanka oz. kontrolna točka. :?
-----

Torej ni ne metle, ne kakšne osebe, ki bi lahko v doglednem času komu kaj pomagala pri določeni okvari kolesa? Napeljujem seveda na daljšo progo!

Brevet? Potem gre notri seveda tudi kontrolna točka, pa vendar: čemu je potrebna kontrolna točka? Ne bo se meril ne čas, ne določala mesta. Nekaj desetin kolesarjev bo pač po svojih zmnožnosti dirkalo in verjemi Sončnica, noben se ne bo z nekim veseljem ustavljal na kontrolni točki. Bodo lepo zapeljali mimo, če bom zraven, seveda tudi jaz, ker je zaustavljanje zaradi kontrole brez veze. Noben od teh "dirkačev" ne bo goljufal, vsi poznajo pravila fair playa. Jaz jim zaupam, itak meni noben ne bo ničesar ukradel, ker nekje v ospredju itak ne bom. Sem prepočasen!

Ne pa prezreti napisanega, da daljša trasa NI ZAVAROVANA!

Brevet? Potem ne rabite niti postojanke oz. okrepčevalnice! Pri brevetu vsak tovari vse s sabo, he, he... Vsaj mislim, da je tako. Na nobenem brevetu še nisem sodeloval, je pa tu mojster Many in lahko kaj on napiše.

Da pa avto pelje pred najhitrejšim kolesarjem seveda s tako hitrostjo, da kolesarja ne izgubi z vidnega kroga, pa je valjda jasno. Bolje je zapisati, kar počenja večina organizatorjev, da je ta avto PREPOVEDANO prehiteti (če mu slučajno zmanjka bencin, he, he).

Prvi del daljše proge je enak krajši. Kolikor razumem ta maraton, enkrat sem bil tudi sam udeleženec, se vsaj na krajši progi OBVEZNO vsi zaustavijo in počakajo počasnejše. To je v redu, itak je napisano, da je to bolj izlet, razgledavanje okolice, druženje. Verjetno se ne pričakuje, da bodo zaustavili svoje konjičke tudi tisti, ki peljejo na dolgo? Jej, bo preklinjanje in še kaj, he, he...

Torej, postavil sem nekaj po mojem mnenju razumljivih in potrebnih vprašanj!

Zdaj, če je Sončnica ga. Stanka, naj kar odgovori. Saj je ne bo noben linčal, če se izda, kdo je! :mrgreen:
morison 02.09.2010 15:26
soncnica
Štartnina je podobna kot na drugih maratonih in vključuje stroške organizacije (zdravnik, redarji, ...), malico, spominek, ogled gradu Grad, ob doplačilu pa lahko po simbolični ceni (5 EUR) dobite še kolesarsko majico.

Škoda, da se ne registrira organizatorka, saj vsak ki ima malo informacij nekaj doda npr. soncnica je napisala, da se dobi tudi spominek, kar do zdaj ni bilo omenjeno nikjer. :roll:

Če se bo vsak sam moral pozanimati pri organizatorju preko spleta ali telefona pol razpisa sploh ni treba. ;)

Zdaj bom pa le počakal, če se bo kdo od organizatorjev potrudil in napisal nekaj konkretnega in točnega. :roll:

Truplo tvoja vprašanja so pa ta prava na katere se čaka odgovor, upam, da ga bomo dočakali.
Glede soncnice pa imaš mogoče prav....................... :?: :?: :?: :roll:
soncnica 02.09.2010 16:11
Kolikor sem seznanjena bodo kolesarji na 95 km štartali prej in se jim ne bo potrebno ustavljati, če tega ne želijo.
Enkrat so vam postojanke odveč, če jih ni spet tarnate da jih ni...
Truplo 02.09.2010 17:50
soncnica je napisal:
Kolikor sem seznanjena bodo kolesarji na 95 km štartali prej in se jim ne bo potrebno ustavljati, če tega ne želijo.
Enkrat so vam postojanke odveč, če jih ni spet tarnate da jih ni...

Sicer se več nisem mislil vmešavati, vseeno pa nekaj pojasnil:

Zdaj postojanka ali okrepčevalnica, verjetno bo kar vseeno.

Ni rečeno, da se kolesarji na dolgi progi ne bodo nikjer ustavili. Tudi tisti najhitrejši, če tako hipotetično povemo, vodijo pred drugo skupino toliko (približno itak vejo, kje so zasledovalci), da si lahko privoščijo minutni postanek in si natočijo pijačo. Se pač zmenijo. Problem je v tem, da organizator s tem, da uvaja t. i. kontrolno točko SILI kolesarje, da se morajo ustaviti točno tam in tam.

Bolje bodo vedeli drugi, po nekih pravilih maratonov je pač potrebno umestiti nekaj okrepčevalnic. Vsi ne bodo dirkali na vso moč in se mogoče zaradi tega ne bodo uspeli ustaviti, nekateri kolesarji se ustavijo povsod. Nekateri kot jaz pijejo zelo malo in jaz se z dvema bidonoma komot peljem 150 in ne samo 91 km... Kakor kdo, smo različni!

Po mojem je potrebno to pojasniti!

P.s.: malo še dopolnim: in če ne bo metle, kako bodo vedeli npr. na zadnji okrepčevalnici, kdaj jo je prevozil zadnji kolesar ali kolesarka? Težko!
stanka 04.09.2010 10:24
Dragi kolesarski navdušenci,
končno mi je uspelo prebrati vsa vaša priporočila in pripombe in seveda tudi strahove.

Javni zavod Krajinski park Goričko, ki je organizator 3-D maratona in letos tudi izleta, se seveda poleg svoje prve naloge - ohranjanja narave in kulturne krajine, ukvarja tudi z ozaveščanjem ljudi o temi, ki je večinoma ljudi ne mara. Kolesarjenje pri tem ne vidimo kot tekmovanje temveč bolj kot gibanje za zdravo telo, druženje za srečanje s kolegi pri čemer se okolja ne obremenjuje preveč. Seveda ste aktivni kolesarji zgled drugim ljudem, ki se s tem še niso začeli resno ukvarjati, zato želimo čim več ljudi pridobiti s podobnimi prireditvami, za katere pa si prevelike masovnosti ne želimo. Recimo da bi bilo idealno in bolje živeti z več vsakodnevnega kolesarjenja.

Idejo 3-deželnega rekreativnega kolesarskega maratona je oblikoval, že pokojni Martin Uitz, ki je vodil zadnji projekt pred ustanovitvijo Krajinskega parka Goričko. Morda si lahko predstavljate koliko papirjev je bilo potrebnih za izvedbo maratona v 3 državah leta 2003?
Sedaj je stvar veliko lažja, čeprav ima vsaka od 3 držav drugačna organizatorska pravila, pri čemer Slovenija še vedno največ zahteva – npr. prijavo na policiji, dežurnega zdravnika itd.

Po naši 4 letnih izkušnjah in ob letošnjih okoliščinah okoli prireditve v Gornjem Seniku, smo bili primorani spremeniti lanskoletno traso, pri čemer smo po posvetovanjih z nekaterimi med vami prišli do odločitve narediti 2 trasi – krajšo, po kateri se vozi v zaprti progi in daljši, ki bi jo prepustili tistim kolesarjem, ki jih ne zanima krajina, spomeniki, narava, postanki in druženje in želijo progo kar najhitreje pripeljati do cilja ter pri tem preveriti svoje telesne zmogljivosti. Tako smo letos dodali prireditvi dve temi; izlet in maraton, s čimer bomo hitrim kolesarjem omogočili nadaljevanje vožnje, brez da bi čakali počasnejše na postajah. Res je, da smo zapisali brevet, pri čemer smo bolj mislili na stil breveta, saj bomo daljšo progo vidno označili, tako vam ne bo treba iskati smeri vožnje, ne bomo pa jo zavarovali z redarji v križiščih. Voznik v spremljevalnem vozilu te skupine bo tudi vsem na voljo za pomoč, če bo potrebna.

Obe progi bosta imeli spremno vozilo na čelu, ki se ga ne sme prehiteti. Najprej bodo startali kolesarji za daljšo progo, pet minut za njimi še vsi ostali. Za zadnjim kolesarjem pelje Metla, kombi za 8 oseb s prikolico za kolesa. Prvi del proge je za obe skupini enak. Proga bo v križiščih varovana z redarji. Postanka sta v Avstriji v Kalchu in St.Martinu. Domnevamo, da bodo ta hitri kolesarji že davno prej odšli iz St. Martina, še predno bodo prišli tisti iz druge skupine. Kontrolno točko pri Faloutu v Adrijancih, ki je nekje najbolj na vzhodu, smo določili zato, da bomo vedeli, ali se nihče ni izgubil na poti od St. Martina preko Monoštra do Adrijanec (preko avstrije in madžarske) in da nam bodo sodelavci lahko sporočili, kdaj se je odpeljal zadnji kolesar.

V cilju, na gradu Grad se bomo zbrali spet vsi kolesarji. Po malici bo sledilo žrebanje nagrad in še kakšno presenečenje.

K zapisanemu dodajam, da sta kolesarski izlet in maraton rekreativnega značaja in naj bi kot prireditev privabila k nam ljudi, ki bi radi spoznali 3 krajine, 3 dežele, 3 narode in še kaj na 3. Teren ni enostaven, veliko je vzponov in spustov, nagrada so lepi razgledi in raznolikost. S prireditvijo želimo prispevati k razvoju kolesarskih turističnih produktov, ki bi privabili kolesarjenja željne ljudi k nam na daljše počitnice. Zato vas vabimo, da se na prireditvi prepustite užitkom gibanja v jesenski krajini in o svojih doživetjih poveste še drugim in jih navdušite za potovanje po naših krajih s kolesom.
Še pojasnilo: ne skrivam se za imenom Sončnica ampak sem kar Stanka in pišem v imenu organizatorja Javnega zavoda Krajinski park Goričko. Kot veste smo tudi mi del javnega sektorja, zato vam zaradi recesije ne moremo deliti velikih nagrad, pa čeprav bi si to želeli. Nadejamo se, da se bo prireditev prijela in postala idealna po 10. ponovitvi, torej čez 5 let. Do takrat sprejemamo vsakršno kritiko, še raje koristne napotke in namige, kdo bi utegnil biti veliki pokrovitelj. Letos smo našli nekaj manjših pokroviteljev, ki bodo pokrili večino stroškov prireditve. Morda bo prihodnje leto start v Avstriji ali na Madžarskem, saj smo 3-deželni park Goričko-Raab-Porabje/Őrség .
Z vsa nadaljnja pojasnila sem vam na voljo na tem forumu ali na e-pošti.

Veselim se 11. septembra in srečanja z vami radovednimi kolesarji.

Stanka
morison 04.09.2010 17:30
Gospa Stanka hvala za pojasnilo. Naj samo dodam, da če v tej temi nebi mi kolesarji nič pisali, vašega odgovora na naša vprašanja in pripombe z vaše strani nebi bilo.
Sem pa z napisanim zadovoljen.
princess 04.09.2010 18:59
Fajn :) . Če bo le vreme zdržalo in bo suho, se vidimo na izletu.
many 06.09.2010 14:08
Stanka, hvala za napisano in pojasnjeno. Upam, da je zadovoljilo tudi ostale, saj so bili nekateri tu gor že precej neučakani. Če si še naročila lepo vreme, bo pa sploh super. Upam še, da si naročila tudi lepo vreme in se vidimo, če le ne bo kakih nepredvidenih sprememb.
Truplo 06.09.2010 14:57
many je napisal:
Stanka, hvala za napisano in pojasnjeno. Upam, da je zadovoljilo tudi ostale, saj so bili nekateri tu gor že precej neučakani. Če si še naročila lepo vreme, bo pa sploh super. Upam še, da si naročila tudi lepo vreme in se vidimo, če le ne bo kakih nepredvidenih sprememb.

Če bo vse OK in parkiraš v Murski Soboti, se javi, da kreneva složno gor na Goričko. Jaz sicer maratona ne bom vozil, te bom pa pospremil na štartu in zavil po svoje. Tako po izračunu boste okrog po treh urah in verjetno bom spet kje v bližini, da spijava še kakšno pijačo. Ti sicer ne piješ alkohola, jaz pa se kakšne pivičke ne bi branil, he, he... In nato dol (lahko po drugi poti) proti Murski Soboti.

Če pa bo Valika s tabo in boš v Moravskih Toplicah, pa lahko podobno narediva še v nedeljo! :P
many 06.09.2010 15:14
Truplo je napisal:
many je napisal:

Če bo vse OK in parkiraš v Murski Soboti, se javi, da kreneva složno gor na Goričko. Jaz sicer maratona ne bom vozil, te bom pa pospremil na štartu in zavil po svoje. Tako po izračunu boste okrog po treh urah in verjetno bom spet kje v bližini, da spijava še kakšno pijačo. Ti sicer ne piješ alkohola, jaz pa se kakšne pivičke ne bi branil, he, he... In nato dol (lahko po drugi poti) proti Murski Soboti.

Če pa bo Valika s tabo in boš v Moravskih Toplicah, pa lahko podobno narediva še v nedeljo! :P

Valika? Verjetno si mislil Vladko. Ne bo je zraven, ker ima ene druge obveznosti, zato bom tudi jaz šel že v soboto nazaj. Ampak kakšno pijačo bova pa vseeno spila. Se slišiva. :D
1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI