Dobrač - Villacher Alpenstraße

Domov > Forum > Dobrač - Villacher Alpenstraße

Dobrač - Villacher Alpenstraße

SORTIRAJ PO:
lukapet 22.09.2010 12:43
Imam se namen vzpeti na Dobrač oz. iti po cesti Villacher Alpenstraße, štartal pa bi kar iz Kranjske gore. Torej najprej na korensko sedlo sledi spust proti Beljaku in nato vzpon do konca ceste. Povratek pa bi naredil nazaj do Beljaka in proti Trbižu in proti izhodišču. Zanima me ali je že kdo prevozil ta krog oz. ali se priporoča kakšna druga varianta.

Ali ima kdo GPS sled.

Zanima me če ima kdo bolj natančne podatke z odprtostjo mejnega prehoda Korensko sedlo, namreč na promet.si piše da je zaprt, ker asfaltirajo na avstrijski strani. Ali se morda da s kolesom vseeno mimo?
ZigaK 22.09.2010 13:26
http://www.bikemap.net/rou te/688284
ni čisto taka kot si si jo ti zamislil ampak precej blizu
Predvsem si dobro poglej kako priti na alpenstrasse in kako priti v ITA.
Kar se Korenskega sedla tiče: sem bil tam pred približno enim mesecem ko so začeli z obnovo in se je dalo priti mimo s kolesom, kako je zdaj pa ne bi vedel. Bi si skoraj upal trditi da se da.
lukapet 22.09.2010 20:42
Pot je nekako taka, kot sem si jo zamislil, seveda od Trbiža bom šel nazaj proti Kranjski gori, še do Mangarta je pa kar dolga, no prevcem višincev. A je komplicirano priti do začetka vzpona proti Dobraču in potem nazaj proti Italiji. A poteka en del proti mejnemu prehodu z Italijo kolesarska pot?
Stelvio 22.09.2010 20:45
korensko bilo danes zaprto - nisem rinil gor, ampak taka je tabla v dolini.
je pa na Mangartu pregrešno lepo ;)
silvester3 07.10.2013 12:17

Lep pozdravljeni!

Imam vprašanje:  kako priti do vasice St Ulrich v Avstriji po reginalni cesti, ne apo avtocesti....?

Hvala 

Jaromir 07.10.2013 20:04

pri sledi ki ti jo je spustil ZigaK bi dodal sledeče: Tam ko se spustiš s Korena v dolino  in se pelješ skozi Unterfedraun (spremljaj na karti) potem pa sled zavije v levo, stran od avtoceste.. si našel? Tam bi jaz zavil na Warmbader Strasse .. je dosti bolj "prijazna cesta". ta na sledi je precej podobna našim hitrim cestam in se počutiš kot da ti tam na kolesu ni prostora.
Ravno tako kot je na sledi, ti predlagam da med Villachom in Trbižem ne iščeš tistega dela kolesarske steze ki je v "obratovanju" amapk jo piči kar po stari cesti. Ni dosti prometa, tako da ni problema, pa še zgubil se ne boš.

grisley 03.08.2015 12:48

Bi imel vprašanje za vse tiste, ki so se že povzpeli na Dobrač.....je s kolesom res možno priti samo do zadnjega parkirišča, naprej pa je kolesarjenje prepovedano ?
Sami smo hoteli s kolesi do vrha Dobrača.

Paternina 03.08.2015 12:55

Mislim da je uradno prepovedano, ja. Ne spomnim pa se, če je tudi v praksi to spoštovano. Sam sem sicer bil s cestnim kolesom, tako da me vzpon po zadnjem, makadamskem, delu niti ni zanimal.

alpinms 03.08.2015 22:42
@lukapet: Imam se namen vzpeti na Dobrač oz. iti po cesti Villacher Alpenstraße, štartal pa bi kar iz Kranjske gore. Torej najprej na korensko sedlo sledi spust proti Beljaku in nato vzpon do konca ceste. Povratek pa bi naredil nazaj do Beljaka in proti Trbižu in proti izhodišču. Zanima me ali je že kdo prevozil ta krog oz. ali se priporoča kakšna druga varianta.

Ali ima kdo GPS sled.

Zanima me če ima kdo bolj natančne podatke z odprtostjo mejnega prehoda Korensko sedlo, namreč na promet.si piše da je zaprt, ker asfaltirajo na avstrijski strani. Ali se morda da s kolesom vseeno mimo?

Sam ti iz svojih izkušenj priporočam, da greš v Avstrijo preko Trbiža ... nazaj pa je tvoja odločitev, ali Korensko sedlo (če je odprt) ali lažji Trbiž

Milk- 05.08.2015 08:35

Mislim da predlani, sem bil na Dobraču, do vrha - tudi po makedamu, s specialko. Nikjer nisem zasledil kake prepovedi. Za makedam je treba imeti debelejše gume (vsaj 25), toda vseeno se je na nekaterih mestih težko prebiti, saj je precej peska in če se zariješ vanj, moraš nekaj metrov peš.

Štartal sem v Podkorenu, tja in nazaj čez Korensko sedlo in je bilo ravno dovolj. Lep izlet, ki se ga splača kdaj ponoviti.

grisley 05.08.2015 09:16

Hvala, bomo kr poskusili riniti do vrha, če bo šlo :)

Cowboy 05.08.2015 09:57

jaz sem šel s kolesom do konca aslfata, naprej pa peš. Pa nisem videl niti enega kolesarja. 
bi rekel da je prepovedano.

drugače je zelo šodrast makadam...ne bo šlo s specialko 

Rumbler 05.08.2015 10:43

@grisley

Kdaj pa to nameravate iti in od kje?

Kebs 05.08.2015 11:14

Bil na vrhu pred cca. 1 mesecem. 100m za hišo na vrhu asfalta je zapora za živino, pri njej pa znak s prepovedjo za kolesa. Mi smo se sicer neponosno in s cmokom v grlu odpravili naprej, pa ni nihče težil, prej nekaj spodbudnih besed pohodnikovnasmeh na nekaterih strmih odsekih. Je pa res, da smo šli počasi in mirno po makadamu. Na vrhu nas je ogovoril en lokalc, ki je prav tako rekel, da je bil gor par dni nazaj. Tudi na zgornji koči nobene negativne opazke. Skratka, nekako sklepam, da če le ne delaš piz..... v smislu kakšnega norenja po travi med živino in se lepo in počasi pelješ (predvsem dol smeh) po makadamu, neke slabe volje ne boste deležni.

grisley 05.08.2015 13:14

Rumbler , v nedeljo gremo, verjetno kr iz Beljaka, oz. okolice
lpB 

Rumbler 05.08.2015 20:44

Sem hotel vprašati, če se vam lahko pridružim...sem mislil, da greste med tednom...tako pa mi vikend ne ustreza.

Lp

grisley 11.08.2015 10:42

Bili na vrhu, vse ok, kot je napisal Kebs, še vzpodbuda je bila vmes. In če mene vprašate, se vzpon na Dobrač prične šele, ko je konec asfalta ;)

image 

RF 11.08.2015 19:05
Jaz sem bil na koncu asfalta s specialko v petek. Kakšni so kaj nakloni do vrha?
grisley 11.08.2015 21:22

V dobrih petih kilometrih se dvigneš za cca. 400 višinskih metrov, na trenutke se cesta kr fajn postavi pokonci :)

grisley 12.08.2015 09:06

Še zapis s ture, če kdo še koleba a bi , al ne bi ;)

presna 12.08.2015 09:25

Super si spet naklepal, bo treba spet Korošce kopirat. Lepe fotke !!!

RF 12.08.2015 09:45

Tole glede zalog vode in tiste hütte 1km pod vrhom asfalta, drži kot pribito. Jaz sem se pripeljal po Gailtal kolesarski poti iz Hermagorja, mimo term, do koder sem stankal en bidon in še mal in sem računal, da bom naletel na kako trgovino pred vzponom, kjer bom prišel do vode. Pa ni bilo ne trgovine, prav tako nobene trafike do vrha. Zadnjo kapljico sem spil na okrog 800m in če se me ne bi usmilili eni Nizozemci pri alpskem vrtu (1482m), ki so mi natankal en bidon z vodo, bi jo res sanjal do vrha.
V oni hütti pred koncem asflata, kjer ste uživali na ležalnikih, ne vem kaj delajo. Po mojem so me namerno pustili čakat, ker sem imel slovenski dres... 

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI