LJ- Trbiž - Udine- PO-LJ

Domov > Forum > LJ- Trbiž - Udine- PO-LJ

LJ- Trbiž - Udine- PO-LJ

SORTIRAJ PO:
Maratonac 20.11.2010 00:32
LJ- KR-Podbrezje -Dobro polje -Černivec -Podvin -Begunje - Žirovnica - Rateče- kolesarka do Pontebane -SS13- Villanova- Venzone -Gemona- Udine 215km. Spanje v Udinah- pod obvezno aparat kontra komarjem seboj-. Naslednji dan Udine -SS56-Palmanova- Cervignano- SS14 -Ronchi - Monfalcone- SS35 -Sistiana-Dolina -Sveti križ-Proseco- Opčine - Sežana-PO- LJ. Razdalja 196 km , kar po vročini in skupnem vzponu 1300m na podlago prejšnjega dne ni malo. Kolo pa domače, domače je najboljše Rog Maraton na 6 verižnik x 2 in še žensko povrhu. Samo gume so Conti -ultima 32mm. Nisem videl še lepše reke in porečja kot Nadiže-Natisona v zgornjem alpskem delu. To je bil moj najlepši izlet s kolesom v življenju in ga mislim 2011 ponoviti lahko tudi v družbi in z dirkalcem. Prespal sem v kraju Cassacco , v vili , kjer starejša gospa oddaja dve sobi po 30 € na osebo z prostorom za kolesa in sušenje v garaži in vrtu. Še dogodek . 5km pred Pontebano me prehiti mlado ženšče , na hudi specialki z kromanim enajsrednikom. Dobi enih 200m prednosti, nakar vidim da sem po mojem pospeševanju uspel zadržati to njeno prednost. Kar naenkrat zapiha v jezik in gospodično lahko peresnokategornico dobro ustavi.Ujel sem jo tik pred Pontebano , se približal bočno in jo z milim glasom vprašal:Signorina scuisi prego dove .... Bla je tolk presenečena,ker sem ji očitno pokvaril uspešnost treninga, da so se ji noge kar malo zavozlale. Ja nisem jaz kriv, če ne nosijo retrovizorjev na balanci.Če nič drugega je pa vseeno dobro vedeti , da pljuvanje ne prileti komu zadaj v obraz. Za vse ki želijo planirati izlete in želijo skozi mesta vedeti , kje morajo voziti tudi po drugih državah,sledeči naslov :
http://www.bedandbreak fast.com/friuli-venezia-giulia .html[/url]
Slike sledijo.
Maratonac 09.12.2010 16:05

Trbiž- železniška postaja- Kolesarska steza.
Maratonac 09.12.2010 16:09

Par km naprej od Pontebane. Zgoraj AC -tunel-most -tunel, spodaj nova cesta , ki ima širok pas na obeh straneh za počastneže , ta tudi na viaduktu in pa zaustavljen na stari cesti , za majhen počitek.
Maratonac 09.12.2010 16:11

No sedaj me pa prvič vidite .
Maratonac 09.12.2010 16:13

Pogled na grad z okna sobe.
Maratonac 09.12.2010 16:27

Soba

Ga azdarica.

Jedil nica in pes , ki mi je zbrisal z slike.
Maratonac 09.12.2010 16:30

Palmanova

>

>

Jaz
matic123 09.12.2010 16:53
Zanimiva pot, pohvale za opis! :)
Maratonac 09.12.2010 17:12

Aerodrom Ronki
pial 09.12.2010 17:47
Car!
1