Kateri televizor ?

Domov > Forum > Kateri televizor ?

Kateri televizor ?

SORTIRAJ PO:
TEX 25.11.2010 21:20
Evo , aktualna tema - nova dilema .
LCD ali PLAZMA ?
Sem pred nakupom , nagibam se k plazmi ampak ???
Dobrodošla mnenja , izkušnje , mogoče prednosti in slabosti.
bazoka 25.11.2010 21:26
LCD-LED.
hooger 25.11.2010 21:50
Za isti denar ti plazma v vsakem primeru da lepšo sliko. Poglej za Panasonic-i ;)
vrhi 25.11.2010 21:51
Plazma 600 hz.Panasonic
andro1 25.11.2010 21:54
Plasma is dead ali drugače rečeno ni tv prihodnosti ;), premalo varčna ;).
machTRI 25.11.2010 22:02
>

Se strinjam.
mpm 25.11.2010 22:05
Mislim, da tu nebi smelo biti dileme, čeprav eni še kar vztrajno navijajo za plazmo, je trenutno LED TV prav gotovo daleč najboljša izbira, seveda je tudi odvisno od tega, kakšna slika ti je všeč. Če ti je všeč kontrastna in nekoliko ostrejša slika je to LED, plazma pa ima mehkejšo manj kontrastno sliko. Nekateri pravijo temu "filmska slika", toda mene (pa sem sam iz filmske stroke) to ne prepriča. Poleg tega se na LED TV da z nastavitvami dobiti precej podobno sliko, saj mislim, da imajo celo prednastavitev za gledanje filmov, ki pa se mi iz istih razlogov osebno ne zdi v redu, na plazmi pa se nikakor ne moreš približati sliki, kot jo da LED. Če se izrazim nekoliko drugače, slika na plazmi deluje nekoliko bolj "analogno" na LCD in LED pa bolj digitalno. Pri sliki je po moje digitalno prehitelo analogno, pri zvoku pa še ne, zato je najboljša izbira za dobro sliko digitalno, za dober zvok pa analogno. No to velja, kadar poslušaš zvok samostojno, z digitalno sliko vsekakor paše tudi digitalni, večkanalni zvok.
KAVITATOR+ 25.11.2010 22:25
youtube
Kevo 25.11.2010 22:30
full HD 3D TV... 3D je prihodnost!!
uros 25.11.2010 22:48
za 380€ se dobi LCD FULL HD 32'', se dobi še kj bolšega?
amritaya 25.11.2010 22:58
Je finance dovoljujejo pol absolutno LED! Ponavadi velja, da pri LCD črna ni tista prava globoka barva in zaradi tega ljudje še vedno kupujejo Plazme, ker ti dajo bolj naravne barve :roll:
haydiy 25.11.2010 22:58
Dobra cena, samo malo majhno je vse skupaj. Mogoče za v spalnico (sam tam nimam TVja)
uros 25.11.2010 23:12
bazoka je napisal:
LCD-LED.
haydiy je napisal:
Dobra cena, samo malo majhno je vse skupaj. Mogoče za v spalnico (sam tam nimam TVja)

za pred tranžer... :mrgreen:
drugače ne gledam TV-ja :mrgreen:

na spletu so take cene, 50€ cenej ko v trgovinah..
Legis 26.11.2010 00:10
Glej če imaš optiko, potem stvar okusa lcd ali plazmo v nobenem primeru neboš razočaran. Če pa spremljaš programe preko siola ali podobnih ponudnikov pa nikar ne računaj, da bo televizija igraka kakršnokoli vlogo pri sliki.
Tovrstni ponudniki imajo zaradi pasovne širine sliko zminimizirano v formatu, ki zasede čimmanj prostora. Če se nemotim imaš celo možnost preklopa na mpeg4 kar je za nekoga, ki mu vse pomeni ostra slika totalen poden.

Drugače pa smo se pri nas odločili za plazmo in lahko rečem, da smo z njo zelo zadovolni.


Lahko pa ponudim še naš stari televizor "ki je praktično nov" zelo malo rabljen z ravnim ekranom 80cm diagonale vendar še z katodno cevjo za simbolično ceno 50€ če ga kdo potrebuje.
Legis 26.11.2010 00:10
Glej če imaš optiko, potem stvar okusa lcd ali plazmo v nobenem primeru neboš razočaran. Če pa spremljaš programe preko siola ali podobnih ponudnikov pa nikar ne računaj, da bo televizija igraka kakršnokoli vlogo pri sliki.
Tovrstni ponudniki imajo zaradi pasovne širine sliko zminimizirano v formatu, ki zasede čimmanj prostora. Če se nemotim imaš celo možnost preklopa na mpeg4 kar je za nekoga, ki mu vse pomeni ostra slika totalen poden.

Drugače pa smo se pri nas odločili za plazmo in lahko rečem, da smo z njo zelo zadovolni.


Lahko pa ponudim še naš stari televizor "ki je praktično nov" zelo malo rabljen z ravnim ekranom 80cm diagonale vendar še z katodno cevjo za simbolično ceno 50€ če ga kdo potrebuje.
Toaster79 26.11.2010 00:28
Jaz bi pa končno imel enga bravnega :ups:
Caty 26.11.2010 07:09
Toaster79 je napisal:
Jaz bi pa končno imel enga bravnega :ups:


Ja, da boš končno lahko videl razliko med pralnimi praški :lol:
zalar1 26.11.2010 07:40
Jaz sem dal to proceduro s TV kake dva meseca nazaj.

Glede LCD - PLAZMA dejansko ni pravega zmagovalca.

Prvo se vprašaj kje bo TV postavljen. Če gre za prostor, ki je čez dan precej svetel oz. pade nanj veliko svetlobe, lahko plazmo kar hitro izločiš, ker so odboji grozni. Plazma je bolj za temne prostor.

Kot drugo se pa vprašaj kaj se bo gor sploh gledalo. Velja, da plazma občutno lepše prikazuje tv programe z analognim signalom, LCD pa ti bo bolje prikazoval kakšne HD, DVDripe z neta, fotografije so zame boljše na LCD, kakšne igralne konzole,...

Glede na to, da gre tudi s TV programi vse v digitalno in vedno več HD programov ter da sam precej gledam filme, potegnjene z neta, sem se odločil za LCD - s Philipsom ne moreš zgrešiti, tudi Samsungom ne.

Če vzameš plazmo, pa kaj drugega kot Panasonic, mogoče še Sony jaz ne bi gledal.
mc 26.11.2010 08:21
LCD-LED. Plazma je požrešna. Ne svetujem pa 3D. Ja če si mlad in pretežno misliš gledat filme pol je, drugače pa mislim da to ni nič drugega kot modna muha. Za ceno pa je moj nasvet sledeči. Kjerkoli (big bang ...)si poglej kateri tip ti ustreza in potem si poglej na : Mediamarket.si. Zaenkrat sem tam vedno najceneje dobil.
machTRI 26.11.2010 08:21
Za tiste ki pišete LED TV samo povem da to ni pravilno, obstaja samo LCD LED TV :mrgreen:
bécane11488 26.11.2010 08:24
Vsak ma pluse in minuse. Če kupiš tv višjega ranga v sami sliki ni toliko razlik, kot bi nekateri radi prikazali. Z nobenim ne moreš faliti, ker se vsakega že po nekaj dnevih navadiš.

Meni se zdi zelo pomembno v kakšnem okolju boš gledal tv in ali bo to pretežno podnevi ali ponoči. Če ima soba veliko oken in bo svetloba padala na tv potem je LCD vsekakor boljša izbira, saj boš pri plazmi zaradi glosi ekrana videl sebe in predmete iz sobe bolj kot samo sliko, če ne boš zatemnil oken.
mpm 26.11.2010 08:39
LED je oznaka, ki razlikuje predmet o katerem govorimo in je dovolj če napišemo le LED in ne LCD LED.
Glede črnin se ne strinjam, to je bilo včasih, sedaj so pa že kar nekaj časa črnine na LCD (da ne govorim o LED) prave.
Tudi jaz sem hotel opozoriti na Mediamarket, ki ima bogato ponudbo vseh vrst TV sprejemnikov po bistveno nižjih cenah.
Je pa res, da moraš plazmo gledati v precej temnejšem prostoru in nikakor ne sme biti obrnjena proti oknu ali drugem izvoru svetlobe, podobno velja tudi za projektorje. LED je zelo dobra izboljšava LCDja in mislim, da je veliko bolj univerzalen kot plazma. Je pa res, da so tudi plazme v zadnjem času precej izboljšali in pocenili.
Mene je slika LED TV zelo navdušila in tudi kolega, ki jo ima je zelo navdušen. Pravi, da ima LED celo to lastnost, da manj kvalitetne posnetke (tudi tiste z nižjo resolucijo) pokaže zelo kvalitetno. To še posebno opaža pri ogledu fotografij. Ko sem mu pred kratkim poslal nekaj fotografij, narejenih s slabim mobitelom, s precej nizko resolucijo, me je presenetil s trditvijo, da so na LED TV videti zelo dobro. :)
vrhi 26.11.2010 08:40
TEX ko boš pa izbiral pa Ceneje.si , tam so vsi ponudniki vse tehnike itd , tudi Mediamarket.si ,Big bang, mimovrste , itd ni kar ni za primirjat. 8)
TomazK 26.11.2010 08:44
sam sem isto dolgo okleval kaj bi kupil. Na začetku sem bil odločen da bo to led tv. Potem pa sem se zaradi ugodnejših cen pri večjih dimenzijah odločil za plasmo Samsung. V Technomarketu sem fante prosil, da sem gledal isti program na led tvju in plasmi. Slika je bila očitno v prid plasme. Barve so bile take kot morajo biti in ne popačene. Poleg tega so plasme boljše za filme in športne prizore. Ker gledam tv večinoma le zvečer problemi s svetlobo v prostoru odpadejo. Drugače pa v svetlem okolju res ni najboljša izbira. Poraba energije je kot je znano precej večja pri plasmah in to ni faktor ki bi se ga prezrlo, še posebej če si veliko pred tv. Edino kar me res moti je da moraš biti precej pozoren kako uporabljaš tv.
TomazK 26.11.2010 08:49
Na začetku ne smeš pretiravati s kontrastom, da ne uničiš plinskih celic, zelo hitro se pojavi "image retention". npr. Že npr. če nekaj časa gledaš teletekst. In je precej moteče potem pri temnih scenah ko vidiš te vžige v sliki. Tako da je potrebno biti previden. Ni pa mi žal da sem vzel 50" ker je res užitek zvečer pogledati kako šport ali film pred velikim ekranom.
bimbolin 26.11.2010 08:51
Mimogrede, ste vedeli, da je pri večini današanjih TV-ev programska oprema praktično enaka, ne glede na model?
Primer: po tovarniški specifikaciji moj LG4200 ni imel možnosti predvajanja filomov (divx,avi,...) To so imeli samo dražji modeli. Zadevo se da dokaj preprosto omogočit v sistemskih nastavitvah TV-ja.
tomyboy2 26.11.2010 11:48
To o LCD vs PLAZMA se ne bi spuščal, je isto kot Shimano vs Campagnolo, nikoli ni konca. :)
Glede LED tehnologije, pa tudi ne bi kaj preveč besed izgubljal, ker je tukaj tudi OLED.
Tehnologija še vedno bolj kot ne v povojih in TV-ji so uporabnikom "nedostopni", zaradi zasoljene cene in majhne velikosti ekranov.
Nekateri jo celo opuščajo, zaradi sprememb na trgu in očitno previsokih stroškov, it, itd..
http://www.reghard ware.com/2010/02/16/sony_oled_ exit_japan/
Malo obrazložitve za tiste, ki smatrajo LED tehnologijo za oh in sploh...

Citat:
LED TVs really are still just LCD TVs the only thing which has changed is the backlight which used to be based on flourescent lights and are now moving over to LEDs allowing thinner TVs with lower power consumption. As such LED TVs that just replace the white flourescent light with white LEDs do not offer any significant increase in picture quality. However those using more complex LED backlights that use a feature called 'localised dimming' essentially selectively lowering or tunrning off the backlight in areas of the screen can significantly increase black levels and contrast, even more so if the LED backlight uses a mix of red, green and blue (RGB LED) leds allowing the selective diming of each individual colour.
OLED screens use organic leds small enough to replace each individual pixel with an RGB led, as such there is no layer of liquid crystal and the screen is a pure LED system. This has the potential to massively increase picture quality, but is still very expensive and largely at the prototype stage


Sam sem pristaš PLAZME, ki si jo ob menjavi različnih modelov, lastim že od vsega začetka, ko so bile cifre v tolarih še 7 mestne. Vsak Video "freek" bo še danes moral priznati, da najbolj globoko in čisto črno barvo, dajo zadnji modeli Plazem Pioneer z tehnologijo KURO.
Po 4 letih, ga še vedno ne zamenjam.
To je bila skrbno zaščitena pogruntavščina. PANASONIC je ob prenehanju proizvodnje Pioneer plazem odkupil vso njihovo tehnologijo, razen KURO.
To se je spremenilo pri zadnjih modelih. Sedaj imajo vsi Panasonic TV-ji to zloglasno absolute black poguntavščino iz modelov KURO.

3D, kot jo večina poznamo danes, pa je tudi prehodna tehnologija, vsaj kar se tiče očal.
Zakaj ?
Letos je Nintendo na svoji prihajajoči ročni konzoli 3DS, predstavil prvi, recimo temu "pravi" 3D ekran, za katerega ne potrebuješ nobenih očal.
http://www.youtube.com/ watch?v=5shhaiZeUp0&featur e=related
Na videu se pač to ne vidi najbolje, ampak dejansko je tehnologija osupnila vse, ki so obiskali letošnji igračkarski sejem E3 v USA:
V roku 5-ih let, je za pričakovati zamenjavo današnjih 3D TV-jev in posebaj očal, ki mnogim povzročajo glavobole.
Toshiba bo očitno prva kar se tiče TV-jev.
Citat:
According to experts in the television industry, the Toshiba model will emit rays of light at various angles, which is why no glasses will be required.
Don’t expect the Toshiba 3D TV to be cheap; analysts believe that the models will run for multiple thousands of dollars.
The Toshiba HD 3DTV will come loaded with several other features, including an 8-core processor, video conferencing, and access to both Vudu and Netflix.
The appropriate term for the 3D TV is an autostereoscopic TV. Toshiba won’t be the only manufacturer to release a model, as it appears that Nintendo 3DS will be an autostereoscopic TV as well. The Nintendo 3DS, a portable gaming console, is set to bereleasedin March of 2011.Vseeno 3D gor ali dol, ki je v Panasonicovi plazmi, bi jo najbolj priporočal, že zaradi prej omenjene Pioneerjeve naveze in najbolj prave črne barve, ki jo lahko doseže.
To je tisti zloglasni contrast ratio, ki ga mnogi LED LCD-ji danes označujejo v mil. številkah. :) Dejansko pa je ta cifra bistveno manjši.
Lahko greš pa lepo na EISA, pogledaš letošnjega zmagovalca 2010-2011 na področju Videa in je to to:
http://www.eisa.eu/a wards/4/video.html
Panaso nic TX-P50VT20
ali
Philips 46PFL9705
ali
Sony BRAVIA KDL-52HX900

TEX ti pa prlet do mene pa ti bom kakšno zadevo tudi demonstriral. ;)
maticek 26.11.2010 12:20
Kva pa bo tapravmu rekreativcu TV? Ni cajta! :mrgreen:
ogi 26.11.2010 12:40
Pozresna plazma? Ja definitivno pokuri vec. Ampak razlika je v danasnjih casih cca. 100W. V celem letu se ta razlika na racunu za elektriko pozna mogoce euro ali dva. Tako da kar se mene tice, to ni faktor. Vse ostale stvari so pa na strani plazme. Razen ce jo res mislis redno gledati tako, da ti sonce sveti direktno nanjo. Ampak v tem primeru tudi karkoli drugega ne bo dosti boljse. ;)
1 2 3
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI