športnik leta 2010?

Domov > Forum > športnik leta 2010?

športnik leta 2010?

SORTIRAJ PO:
porto 02.01.2011 02:12
Pa vas takole vprasam! Kdo je po vasem mnjenju sportnik leta?
Po oceni 24kur : http://24ur.com/sport/ost alo/2010-tina-maze-petra-majdi c-in-nogometasi-junaki-leta.ht ml

Meni se zdi vse to malo smesno! Prvo kot prvo.. kje so kosarkasi? 8. mesto na SP!, pa vsi vemo da je kolesarstvo za te "pametne" novinarje 3 cudo... Jani Brajkovič ni niti omenjen.. da ne govorimo o Juretu z zmago na RAAM-u, tu je se Marko Baloh z 4 novimi svetovnimi rekordi! Preprosto ne razumem, kako je lahko Petra Majdic bolj uspesna od Jurkota.. Nogometasi 1 zmaga, 1 remi, 1 poraz.. in to je uspeh?

Po mojem mnenju si naziv športniki leta zasluzijo, Brajkovic, Kosarkasi,...

LP, Porto :)
slavko1 02.01.2011 08:16
Mislim da sta si prvi dve ženski zaslužili da sta na vrhu. Tu govorimo o tapravih medaljah, Olimpijskih! Kar se tiče nogometašev, se pa tudi neda primerjati s košarkarji. Že na svtovno prvenstvo je težje priti pri nogometaših, kot pa to kako zlahka se na razna prvenstva uvrstijo košarkarji. Poleg vsega je naša nogometna reprezentanca dosegla največji uspeh v samostojni Sloveniji. Celo na mednarodni jakostni lestvici (15), se prekašali zlate Katančeve čase. Ne vem no toda bojim se, da bo sedaj tu nastala debata zakaj kolesarjev ni nikjer, nakar se bodo še našli nekateri, ki bodo začeli zaničevati zgoraj omenjene rezultate.

Verjetno bi vsak rad videl svojega ljubljenega športnika na vrhu. Še enkrat! Neki vzdržljivostni svetovni rekordi, se pomojem ne morej kosati z Olimpijskimi medaljami. No tako je pač moje mnenje. Kar se Jureta tiče, ja jaz bi tudi rad videl da bi bil športnik leta, toda realnost je pač taka, da ni bilo realno za pričakovati, da bi izbrali ravno njega. Novinarji so pač izbrali omenjene zgoraj, in to je pač to. :D Torej meni je zadeva, popolnoma razumljiva. Evo moj prvi post v letu 2011. Upam da ni tudi zadnji. :mrgreen:
DusanK 02.01.2011 09:30
Vasilij Žbogar pod 78 kg in Lucija Polavder nad 78 kg.
TomazK 02.01.2011 09:37
slavko1 je napisal:
Neki vzdržljivostni svetovni rekordi, se pomojem ne morej kosati z Olimpijskimi medaljami.


Tisti, ki tega ne razumejo nimajo pojma o tekmovalnem športu. Ne moraš mešat rekreacije, ekstremizma in tekmovalnega športa.
fopa 02.01.2011 09:42
Po moje sta naši dve zimski kraljici več kot upravičeno na prvih dveh mestih.
specialist 02.01.2011 11:36
Sej športnik leta je zudi Zavec, zakaj v tem članku ni omenjen ?
Maratonac 02.01.2011 16:20
O košarkaših bi se lahko pogovarjal , če bi imel medaljo. In vsi vemo , da bi jo lohka imel, je pa tudi 8. mesto večji uspeh, kot 16. fuzbalersko.
Šport je pa šport pa ni važen na katerem področju. Himalaja je na vrhu sveta in tisti ki stoji tam, je najvišji in največji !
zmaj24 02.01.2011 16:35
porto je napisal:
Preprosto ne razumem, kako je lahko Petra Majdic bolj uspesna od Jurkota..


Ravnokar je še enkrat pokazala, zakaj že dve leti (ali je mogoče že tri?) sodi v sam vrh naj- športnikov v Sloveniji.
Izjemno!
916 02.01.2011 16:50
Če bi kdo videl koliko napora truda in težkih treningov vložijo judoisti v ta šport in tudi kako si svoje življenje prilagajajo judo potem si kompleten klub zasluži zmago in pohvale...
porto 02.01.2011 16:58
fantje dejte napisat kateri nas sportnik si res zasluzi da bi bil omenjen kot spornik leta.. ne razlagat kolk je kak trening tezek.. mislim da ce primerjam tekmo ene smucarke ali pa eno gorsko etapo... smucar se v celi sezoni ne namatra tolk..
scottscale 02.01.2011 17:04
porto je napisal:
fantje dejte napisat kateri nas sportnik si res zasluzi da bi bil omenjen kot spornik leta.. ne razlagat kolk je kak trening tezek.. mislim da ce primerjam tekmo ene smucarke ali pa eno gorsko etapo... smucar se v celi sezoni ne namatra tolk..


sej tudi kolesarja -profija, ne zebe tolk celo sezono, kot smučarja ;)
Primož Hočevar 02.01.2011 17:07
Kako lahko nek tenisač postane športnik leta, pa to je smešno, miga po 3 metre levo in desno pa gor in dol, malo prčklja z loparčkom tisto žogico in lenuhari po igrišču in sploh kdo gleda tenis? In to naj bi bil športnik?

Pravi športnik je dirkač formule 1, dirkač moto GP, kolesar, nogometaš, tekač, to so pravi športniki, ki se trudijo kot se šika in je njihovo življenje včasih res ogroženo in se včasih skoraj srečajo s smrtjo. Ampak smešno je, da ravno tej zaslužijo dosti manj(ki bi si morali v resnici dosti več zaslužiti) od nekega bebavega tenisača.
meriwheel 02.01.2011 17:12
Še večji "garači" od tenisačev so pa igralci golfa!???? Tudi ti znajo postati športniki leta.
:roll: :idea:
Ernesto 02.01.2011 17:16
Več kot očitno je, da bi nekateri radi odkrili toplo vodo.
Gospodje ne ga srat, niste vi kompetentni pri določanju "Športinikov leta", ali pač!?
ps. Slavko je še najbolj objektiven.
porto 02.01.2011 17:29
scottscale je napisal:
[
sej tudi kolesarja -profija, ne zebe tolk celo sezono, kot smučarja ;)


no s tem se nebi strinjal.. tistih 1 uro k je na mrazu.. ostalo pa čepi na toplem.. pa govorim o tekmah ..
Zgubich 02.01.2011 17:38
ne govort čez TENIS-to je zakon ful keša se obrača ;)
nika 02.01.2011 18:47
... kakšen Bolt- jaz sem v zadnjem mesecu več pretekla kot on v 1 letu
.... kakšen Heile Gebrselassie - njega v življenju ni tolk v noge zeblo kot mene zadnjič ko sem kidala
.... sori Brajkovič - ne ne bo asfalta čez Himalajo
.... Sara Isakovič?! - naš Strel je "preplaval" vse od Krke do Amazonke!!
.... namizni tenis itak ni šport- ne pridejo niti okoli mize


mislim WTF 8O

težko je primerjati že posamezne discipline v istem športu kaj šele športe med seboj. Vsem všečne in "pravične" odločitve tukaj pomoje ne more bit.
slavko1 02.01.2011 19:42
Se bom še kar v tek na smučeh vtaknil. Nekaj je jasno. Kdor je vsaj malo rekrerativno kdaj tekel ve, da je to težak šport. Pa ne zato ker je mraz. No čeprav kdaj je res kar mrzlo, ko tečejo tudi pri -20. 8O Toda koliko težkih treningov opravijo smučarji tekači, si sploh ne upam pomisliti. Potem je tu še veliko število tekem, ko so jasno vseskozi od doma. Potem so tu še priprave. Skratka sploh ne vem, zakaj je sedaj treba razpravljati o vsem tem, saj je očitno jasno zakaj so nekateri zaslužni za športniak leta.

Jasno je tudi, da je kolesarstvo težak šport. Isto veliko treningov, potem so tu še dirke take ali drugačne, odstonost od doma. Toda kolajna je le kolajna. Pa naj gre za svetovna prvenstva, evropska prvenstva, olimpijado. Zato je pomojem izbira pravilna. Če pa kdo misli da je tek na smučeh, ali smučanje na splošno simpel šport, naj gre pa pač prafesionalno tekmovat. Sicer pa mnogo kolesarjev teče pozimi na smučeh, zato bi morda oni kaj več povedali o tem športu.

Kar se tiče nogometašev. Treba je pogledati, kako se je začela ta pravljica. Sam sem bil prepričan, da lahko le sanjarimo o S.P. Toda potem ne samo da so se uvrstili, tudi tam so dobro odigrali. Zmaga, remi in poraz, so stopnička višje. Celo bili so v resni igri, da bi napredovali. Recimo pokopal nas je tisti gol v zadnjih minutah Američanov. Ne smemo pozabiti, da so prebivalci Slovenije vsaj vičina, dihalo za naše nogometaše. Ve se kakšno mrtvilo je bilo v času tekem po mestih, no razen tam kjer so bili zbrani navijači. Torej fajn bi bilo, da bi se nehalo to nakladanje, češ kaj so pa dosegli. Med drugim so dosegli tudi to, da bo ziher kaj več malih nadebudnežov tega športa. Tale naš nogomet, ima več plasti. Glede na ligo kakšno imamo, so ti uspehi čudežni.

Recimo za razliko od teh športov, po katerih se zgledujejo tudi otroci, je extremni šport čisto drugačen. Nihče mi ne more trditi, da ti extremisti naredijo več za promocijo športa pri mladih, kot pa to naredijo smučarji in nogometaši. Pa v tak šport bi bil onoro vključevati otroke! Zato so pomojem ti extremni športi tudi bolj zapostavljeni pri novinarjih, kot pa nekateri drugi športi. Vsa čast legendi Juretu, pa Balohu, Humarju, Mravljetu itd...Toda tu gre za extremnost, ki je čisto nekaj drugega, kot pa zgoraj omenjeni športi. No pa sej to itak vsi vemo, pa tudi če si tega nočemo priznati. :D
meriwheel 02.01.2011 19:53
nika je napisal:
... kakšen Bolt- jaz sem v zadnjem mesecu več pretekla kot on v 1 letu
.... kakšen Heile Gebrselassie - njega v življenju ni tolk v noge zeblo kot mene zadnjič ko sem kidala
.... sori Brajkovič - ne ne bo asfalta čez Himalajo
.... Sara Isakovič?! - naš Strel je "preplaval" vse od Krke do Amazonke!!.... namizni tenis itak ni šport- ne pridejo niti okoli mize


mislim WTF 8O

težko je primerjati že posamezne discipline v istem športu kaj šele športe med seboj. Vsem všečne in "pravične" odločitve tukaj pomoje ne more bit.

Se popolnoma strinjam s tabo glede všečnosti in "pravičnosti" odločitve. Glede Strela pa samo en popravek - ne od Krke, začel je že pri Temenici, vendar ne po dolžin ampak po širin.
http://www.youtu be.com/watch?v=nFe_FEGc0Ko
slavko1 02.01.2011 19:57
Pa Himalajo je tudi osvojil. :mrgreen:
http://www.youtube.com/ watch?v=4WS37DrrasA&featur e=related
scottscale 02.01.2011 21:55
porto je napisal:
scottsc ale je napisal:
[
sej tudi kolesarja -profija, ne zebe tolk celo sezono, kot smučarja ;)


no s tem se nebi strinjal.. tistih 1 uro k je na mrazu.. ostalo pa čepi na toplem.. pa govorim o tekmah ..



govorim o pripravah,ko je po 6h na snegu... kolesar pa na kanarcih,ali pa down under ;)
zalar1 02.01.2011 22:25
Te športnike leta si niso zmislili na 24kur, ampak društvo športnih novinarjev Slovenije.

Meni se zdi enačit uspehe nogometa s košarko, sploh pa s kakim kolesarstvom ali celo ekstremnim amaterskim kolesarstvom ala RAAM z vsem spoštovanjem do Brajkoviča, Robiča in podobno precej mimo.
vader 03.01.2011 07:28
Športnika leta: Dejan Šernek (rokoborba), Jure Kuhar (rokoborba)... tile fantje pa trenirajo dan in noč... glede na vaše nakladanje je to zgleda edino merodajno... kdo koliko in kako trenira. Ne me hecat!

V vsakem športu moraš biti dober da si prvi, pa naj je to kickbox ali nogomet... Zame so merodajni rezultati. Pri ženskah se mi zdi OK! Pri moških pa bi kakšnega Birso recimo lahko komot zamenjal kakšen kolesar vsaj na 3. mestu... če je že višje nemogoče prilezt! Kar se pa tiče ekip... bi pa 1. mesto po premisleku najbolj privoščil ACH-ju (4. v Evropi).
areh 03.01.2011 07:35
porto je napisal:
.....Meni se zdi vse to malo smesno! Prvo kot prvo.. kje so kosarkasi? 8. mesto na SP!, pa vsi vemo da je kolesarstvo za te "pametne" novinarje 3 cudo... Jani Brajkovič ni niti omenjen.. da ne govorimo o Juretu z zmago na RAAM-u, tu je se Marko Baloh z 4 novimi svetovnimi rekordi! Preprosto ne razumem, kako je lahko Petra Majdic bolj uspesna od Jurkota.. Nogometasi 1 zmaga, 1 remi, 1 poraz.. in to je uspeh?

...:)


:lol: :lol: jao Porto.... :roll:
lPA
Zajebanec 03.01.2011 09:00
porto je napisal:
kako je lahko Petra Majdic bolj uspesna od Jurkota..

Pa kako se lahko Petra Majdič,ki je tako uspešna,verjetno zasluži tudi veliko s temi svojimi uspehi,kljub vsemu napaja iz proračuna SV.
Jureta pa so odpikal,čeprav mu ni v naši SV 99.9% vojakov in tam zaposlenih s kondicijo in pripravljenjostvo...segnilo niti do gležnjev. 8)
TomazK 03.01.2011 09:10
porto je napisal:
fantje dejte napisat kateri nas sportnik si res zasluzi da bi bil omenjen kot spornik leta.. ne razlagat kolk je kak trening tezek.. mislim da ce primerjam tekmo ene smucarke ali pa eno gorsko etapo... smucar se v celi sezoni ne namatra tolk..


Take izjave lahko dajejo posamezniki, ki niso nikoli poizkusili vrhunskega športa, seveda pa vse vejo- t.i. zofa športniki. Si kdaj pomislil, kako težko je iti na lep majski dan na trening na en ledenik na 3000m na veter in mraz. Tako iz tedna v teden, čez zimo pa itak nonstop na potovanjih in tekmah- aja te seveda niso noben napor, saj trajajo sam 88 sekund :roll:
Ne morš gledat samo koliko je dolg tekmovalni nastop, sej si niti predstavljati ne moreš kaj moraš vse narediti da do tja sploh prideš.
Primož Hočevar 03.01.2011 11:29
nika je napisal:
... kakšen Bolt- jaz sem v zadnjem mesecu več pretekla kot on v 1 letu
.... kakšen Heile Gebrselassie - njega v življenju ni tolk v noge zeblo kot mene zadnjič ko sem kidala
.... sori Brajkovič - ne ne bo asfalta čez Himalajo
.... Sara Isakovič?! - naš Strel je "preplaval" vse od Krke do Amazonke!!
.... namizni tenis itak ni šport- ne pridejo niti okoli mize


mislim WTF 8O

težko je primerjati že posamezne discipline v istem športu kaj šele športe med seboj. Vsem všečne in "pravične" odločitve tukaj pomoje ne more bit.

Bolt? Seveda, šport, ki ga on trenira je zelo lep in fantastično eksploziven in prava lepota za oko pa še zelo zajeban, ker na en šus moraš pognat veliko količino krvi po telesu. To bi lahko bil športnik leta poleg kakšnega maratonca.

Sara IsakoviĆ? Ok mogoče, ampak to je preveč egoističen šport in ni nevem kako priljubljen(tukaj ne pomaga, če posamezniki vedo kakšen je ta šport v podrobnosti), sicer je pa Martin Strel več ali manj bil bolj PLOVEK NA VODI, kakor plavalec in to nebi kategoriziral pod šport ampak samostojni podvig.

Namizni tenis je zelo eksploziven in izjemno hiter, zame sigurno bolj zanimiv od tenisaškega lenuharjenja, čeprav še vedno premalo za predlagat koga za športnika leta.

Mene je pa zadnjič sigurno najbolj zeblo v noge od vseh na svetu, ko sem kolegovega psa bos pešačil na sprehod.

In btw sem tukaj bolj izpostavil denar, ki je zelo smešno razdeljen glede na kategorijo in zahtevnost.
expo 03.01.2011 12:02
porto je napisal:
Pa vas takole vprasam! Kdo je po vasem mnjenju sportnik leta?
Po oceni 24kur : http://24ur.com/sport/ost alo/2010-tina-maze-petra-majdi c-in-nogometasi-junaki-leta.ht ml

Meni se zdi vse to malo smesno! Prvo kot prvo.. kje so kosarkasi? 8. mesto na SP!, pa vsi vemo da je kolesarstvo za te "pametne" novinarje 3 cudo... Jani Brajkovič ni niti omenjen.. da ne govorimo o Juretu z zmago na RAAM-u, tu je se Marko Baloh z 4 novimi svetovnimi rekordi! Preprosto ne razumem, kako je lahko Petra Majdic bolj uspesna od Jurkota.. Nogometasi 1 zmaga, 1 remi, 1 poraz.. in to je uspeh?

Po mojem mnenju si naziv športniki leta zasluzijo, Brajkovic, Kosarkasi,...

LP, Porto :)


Hitro na drevo in v jok!!!
Primož Hočevar 03.01.2011 12:45
porto je napisal:
Meni se zdi vse to malo smesno! Prvo kot prvo.. kje so kosarkasi? 8. mesto na SP! Nogometasi 1 zmaga, 1 remi, 1 poraz.. in to je uspeh?

Po mojem mnenju si naziv športniki leta zasluzijo, Brajkovic, Kosarkasi,...

LP, Porto :)

V nogometu je veliko težje doseči uspeh, zmago, kot pa v košarki.
Zadetek v nogometu je včasih težje zadeti kakor v košarki za zmago zadeti 80 ali več košev.
laufar 03.01.2011 12:54
areh je napisal:
porto je napisal:
.....Meni se zdi vse to malo smesno! Prvo kot prvo.. kje so kosarkasi? 8. mesto na SP!, pa vsi vemo da je kolesarstvo za te "pametne" novinarje 3 cudo... Jani Brajkovič ni niti omenjen.. da ne govorimo o Juretu z zmago na RAAM-u, tu je se Marko Baloh z 4 novimi svetovnimi rekordi! Preprosto ne razumem, kako je lahko Petra Majdic bolj uspesna od Jurkota.. Nogometasi 1 zmaga, 1 remi, 1 poraz.. in to je uspeh?

...:)


:lol: :lol: jao Porto.... :roll:
lPA


Moderator, dej tole rajš med vice prestav! :roll:
1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI