Profili, zemljevidi, ...
06.09.2023
V Dalmacijo
Ob 15:20, SODROVC
slavko1 je napisal: |
To je pa lepo za prebrati, da si se podal gori v Dražgoše. Jest sem bil pred kakšnimi desetimi leti zadnjič gori ob proslavi, in ravno letos sem se spet nameraval zapeljati gori. Toda žal je bil včerajšen dan delavni. Me pa zanima nekaj drugega. No celo mislim da je ta plan izvedljiv, morda z manjšimi odstopanji. A bi se dalo tole traso ki jo prehodijo pohodniki (Pasja Raven & Dražgoše), tudi prekolesariti? A je že kdo šel to peljati? Nekaj sem tudi brskal za zemljevidi, kje točno to hodijo, pa ničesar nisem našel. ![]() http://www.hribi.net/ gps.asp?sledid=283 Pa sem le nekaj našel. ![]() http://www.gosavstvo.si /index.php/po-poti-cankarjeveg a-bataljona/2010/01/ |
Truplo je napisal: |
Ti pa sedaj v jok in stok, ker nisi gori včeraj poslušal tovariša Kučana! Joj, se mi smiliš, he, he ![]() |
Če je luknjica zelo majhna, se mirno lahko voziš naprej. Sam sem že s takimi plašči vozil, da je joj. ![]() Pa kaj, a rezervne zračnice nisi imel s seboj? |
...za gorca pa: |
Nsimo je napisal: |
evo še moj spomenik herojskim partizanom, ki so osvobodili (življenja) slovenske civiliste: <table class="bb-quote" cellspacing="1"> <tr><td class="title">Ci tat:</td></tr>< tr><td class="content"> Bičkov vod in štab, ki sta bila v nedeljo, 11. januarja, v vzhodnem delu Dražgoš, sta bila od 200 do 300 m oddaljena od kraja na Jelenščah, kjer so Nemci streljali domačine. Vsi partizani, kolikor jih je še ostalo, so se poskrili v Grogcovih gosto zasajenih smrekicah in samo opazovali ... Videli so, kaj se dogaja, vendar niso ničesar ukrenili. Nihče od partizanov tudi ni prišel sporočit ljudem Na pečeh in Pri cerkvi, kaj se dogaja v Jelenščah, ali jih opozorit, naj zbežijo oziroma se vsaj poskušajo rešiti. Torej so se možje, ki so se prej bahali, da bodo branili Dražgoše pred Nemci, zdaj skrivali!</td></tr&g t;</table> kdor hoče razkriti mit o NOB naj si prebere cel sestavek na: http://www.druzina.s i/ICD/spletnastran.nsf/all/8D1 16F2335254F01C12576A5002A67E6? OpenDocument |
tovariš Samo, to ni politika; to je zgodovina- resnica! In resnica je v tem primeru boleča: namreč da se danes slavi tam parizane kot odrešenike, čeprav so ravno oni sprovocirali Nemce da se znesejo nad civili (tega jim niso niti preprečili ampak olajšali). Ampak tega ne moreš razumeti, ker ti je znana samo komunistična propaganda (ki je zate verjetno zgodovina). V Sloveniji so partizani premagali le slovenskega človeka in humanizem. |
evo še moj spomenik herojskim partizanom, ki so osvobodili (življenja) slovenske civiliste: <table class="bb-quote" cellspacing="1"> <tr><td class="title">Ci tat:</td></tr>< tr><td class="content"> Bičkov vod in štab, ki sta bila v nedeljo, 11. januarja, v vzhodnem delu Dražgoš, sta bila od 200 do 300 m oddaljena od kraja na Jelenščah, kjer so Nemci streljali domačine. Vsi partizani, kolikor jih je še ostalo, so se poskrili v Grogcovih gosto zasajenih smrekicah in samo opazovali ... Videli so, kaj se dogaja, vendar niso ničesar ukrenili. Nihče od partizanov tudi ni prišel sporočit ljudem Na pečeh in Pri cerkvi, kaj se dogaja v Jelenščah, ali jih opozorit, naj zbežijo oziroma se vsaj poskušajo rešiti. Torej so se možje, ki so se prej bahali, da bodo branili Dražgoše pred Nemci, zdaj skrivali!</td></tr&g t;</table> kdor hoče razkriti mit o NOB naj si prebere cel sestavek na: http://www.druzina.s i/ICD/spletnastran.nsf/all/8D1 16F2335254F01C12576A5002A67E6? OpenDocument |
zmatran je napisal: | ||
BEDAK FANATIČEN |
Truplo je napisal: |
Kakor koli, a on in mi nekateri vsaj vemo, priznavamo, da so bili partizani "svetovni prvaki" v šprintu pred Nemci! Tako eden na forumu časopisa Delo! |
Truplo je napisal: | ||||
Kakor koli, a on in mi nekateri vsaj vemo, priznavamo, da so bili partizani "svetovni prvaki" v šprintu pred Nemci! Tako eden na forumu časopisa Delo! |
Mi je pa na 3/4 klanca spustila sprednja guma. Še dobro, da sem imel s seboj pumpo, da sem jo pumpal na vsake 500m , da sem prišel do avta.
Doma sem pogledal in po moje je manjšo luknjico naredil en špičast kamenček.
Sedaj ne vem ali je plašč na mestu kjer je bilo predrto sedaj bolj ranljiv za nova predrtja? Kako v takih primerih sanirate plašč ?
[/img]