Vprašal bi vas za nasvet kateri debelejši trak (2-2,5 mm) priporočate, ki je nekje v cenovnem rangu 15 eur ?
Saj sem gledal tudi Lizard skins v bike-components, pa me zanima v čem je med obema razlika:
www.bike-components.de/produc ts/info/p24646_DSP-2-5-Lenkerb and.html in
www.bike-components.de/produc ts/info/p30982_DSP-2-5-Dual-Le nkerband.html
Ah seveda, cena je sicer ugodna, ampak ko zraven prištejem še poštnino se mi ne splača kupovat tam.
Jaz imam zgoraj navita dva. Pa še gel vložek bom dal spodaj.
jaz si rajši privoščim s trdim krmilom "špehmasažo".
En košček almafleksa bom dal med zobe, pol pa gas in bom prišparaš 30 eur za trak .
Maratonac, kateri gel pa misliš nabavit ali je kakšna razlika med njimi ?
Menjati bom moral trak za krmilo, pa ne sledim toliko novostim, zato me zanima, kateri trakovi so trenutno med boljšimi oziroma jih priporočate ? Ali je Lizard skins še zmeraj najboljši nakup ?
Preizkusil sem vsaj 5 različnih trakov na svojem kolesu. Večinoma so (umetno) plutovinasti bolj "umazljivi" in jih je težje spucat zato jih posledično menjaš vsako sezono. Če te to ne moti, se ti najbolj splača kupit od Fizika PERFORMANCE Classic ali Tacky Touch. Ne drsi, zelo vzdržljiv in izredno enostaven za čisščenje. Debelina je pa 3mm, kar pomeni, da je tudi prijazen do tvojih dlani kar se tiče tresljajev. Vsekakor pa ne kupi Soft touch, ker se ga res ne da spucat. Je sicer najboljši kar se tiče švicanja, ker tudi ko je moker ne drsi in je oh in sploh, ampak ga boš pa prav tako menjal po enem letu, kot vse druge.
Je pa res, da sam uporabljam trak bele barve ki je na umazanijo seveda najbolj občutljiv.
Hvala za ingormacijo. Odločil sem se da tudi jaz poskusim kaj drugega, nekaj sezon imam trakove Lizard Skins, pa me poleg cene edino moti, da je rahlo rahlo lepljiv, kar me je začelo nekoliko motiti.
Meni je pa zadnje čase tale top. Priporočam.
www.veb-company.si/izdelek/53 76/trak-krmila-deda-squalo.htm l
Scott cork je bil ok. Zadnja leta pa le Brooks usnje.
LizardSkins, funny you should mention it... Hampstenu je tako vsec, da ga noce dat dol s krmila.
goo.gl/photos/jRzxwNCDV7jD4EH 16
Ko sem ga srecal v Toskani, sem mu namignil, da bi bil mogoce ze cas, da ga zamenja. Ne spomnim se, da bi bil Hampsten, kdajkoli jezen. Vedno prijazen, vljuden. Tu se mu je pa stemnil obraz. Je rekel, da ne razume, kako je lahko trak tako dober le nekaj tednov po nakupu potem pa razpade v tak s... Zdaj ga iz protesta noce dat dol, zato, da vsem pokaze kvaliteto. Hecni so teli Americani. :)
Upam, da nima tako usranga in prešvicanega, kot velik procent rekreativcev, ki ne razumejo, da je menjava traku stvar higijene.
Nazadnje sem kupil črnega v Decathlonu in meni je super,...malo debelejši cork, s precej gela,...top,..kakor tudi cena. Imajo pa v tej izvedbi kolikor sem gledal črnega,....celo za belega nisem ziher,...
najpomembneje mi je, da ni raznih vtisnjenih napisov,...ala Cube...itn itn,...
Hvala vsem za nasvete in predloge ! Ta teden se odpravim po trgoviunah pogledat, kaj vse od tega je na voljo in se odločim.
@-BLAŽ-:Upam, da nima tako usranga in prešvicanega, kot velik procent rekreativcev, ki ne razumejo, da je menjava traku stvar higijene.
Jaz res letos nisem menjal, ker je pač črn in se nič ne vidi.
Imam pa že v rezervi Scottov cork pa bomo videli.
Menjal bom trak na krmilu. Vem samo to, da bo moral biti rdeče barve. Na kaj moram biti pozoren ob nakupu - usnje, gel, luknjičavost, firma...
lp