Profili, zemljevidi, ...
25.06.2022
Polhov gradec - Horjul
Ob 19:36, sixsl
areh je napisal: |
Super, samo naslov teme spremeni-obvezno. Marsikdo bo mislil, da je kaka brezvezna tema in je sploh ne bo odprl! ![]() lPA |
Truplo je napisal: |
A veste, kako izgleda oz. pravijo Hrvaški? ![]() |
Lepo, vidim, da so odzivi. Danes me je po slabih 90 km spodil z Goričkega dež - ni se mi dalo po tem vremenu riniti za vsako ceno... Sem pa prevozil kar nekaj hribčkov na zahodnem delu Goričkega, po Pertoči, Ropoči, Gerlincih, Fikšincih, bil tudi v Kramarovcih, Ocinju in se od tam povzpel - kolikor vem na najvišnjo točko, povezano z asfaltom v Pomurju - na 417 m... V nedeljo bom tam predvidoma peš in bo morda tudi kakšna slikica. Je pa naklonina proti koncu vzpona samo 27%... še dobro, za mojo težo, da je tega eno 15, 20 m, he, he... bi verjetno kar omagal! V Večeslavcih odkril eno novo cesto, vpon je dosegel največjo naklonino 24% (ni pa to tista cesta direkt k cerkvi, da ne bo pomote)... Me pa jeb... tiste ceste okoli Čebeljega gradiča, danes prišibal dol v Nuskovo čisto drugje, kot sem računal. Skupaj naredi 87,5 km in 935 višincev, kar je za polar solidno, saj ne meri vsakega hupsla... Pa še deževalo je... Aja, tema bo namenjena tudi nasvetom kolesarjem od drugod, pa opisi tur... Tako malo za lušte: morda bo peta izvedba TOP-a (Tura okoli Prekmurja), ki se vozi na praznik 15. junija morda obiskana tudi od kašne kolesarke ali kolesarja od drugod? Proga bo letos kakšen km daljša (gre se v Ocinje in nato sledi "prekmurski grofovski vzpon" k vremenski postaji na višino 417 m nad morjem), tako, da bo več kakor 160 km in okrog 1.200 višincev... |
pinjo73 je napisal: | ||
JAZ VEM !!! Izgleda kot izpuljen človeški zob. Pravijo pa ji "ljepa njihova" ![]() Ja....pa mislim da bi moral spremeniti naslov teme v: Truplekove skupne vožnje Samo bi se moral te prvo zmeniti za avtorske pravice s Slavko-tom ![]() |
slavko1 je napisal: |
Truplo, a bo kaj fotografij? ![]() ![]() |
Apotekar, to si se peljal mimo Marofa nad Mačkovci. |
Maratonac je napisal: |
Kje mate pa ambasado , a rabmo vize ? |
prvič bil na Kugli oz. Sotinskem bregu, imenovan je mislim da tudi Srebrni breg, to pa je najvišja točka v Pomurju na 418 m n. v. |
Tule boste lahko spremljali opise raznih tur po Goričkem, delu Prlekije in Štajerske. Pač teren, kjer se jaz vozim. Za pomoč kakšnemu kolesarju, bi bi hotel malo "zalutati" tudi med nas.
Ker zadnji čas tudi veliko fotografiram na raznih pohodih, bodo morda gor tudi fotke krajev in kakšnih značilnosti.
Lep dan vsem!