Pretrgana zica kol. stevca + drgnjenje ploscic ob disk

Domov > Forum > Pretrgana zica kol. stevca + drgnjenje ploscic ob disk

Pretrgana zica kol. stevca + drgnjenje ploscic ob disk

SORTIRAJ PO:
AndrejM 29.03.2011 07:56
Upam da ne bo vprasanje preneumno, ampak ok ... Pri manjsi nezgodi se je pretrgala žica med nosilcem števca in senzorjem (Sigma). A obstaja kakšna rešitev, razen nabave novega nosilca?

Pri drugem vprasanju me pa zanima še nekaj (tisti način z odvijanjem obeh vijakov --> stisnjena ročica --> izmenično zategovanje vijakov nazaj sem že probal vendar ne pomaga) ... Ko to naredim je zadeva ok, vse dokler prvič ne pritisnem na zavoro, ko so vijaki zategnjeni nazaj, nakar se zadeva ponovi in spet drsa ob disk ... A obstaja še kaj kar bi lahko probal? Še podatek o zavorah:

Front brakes:
Brake type: hydraulic disc brake

Rear brakes:
Brake type: hydraulic disc brake

Brake lever:
Hayes Stroker Ryde disc

Najlepsa hvala za pomoc.

Lp
superh1k 29.03.2011 08:34
Lp,

mislim da kak elektronik , vešč letkolma, ne bi smel imeti preveč težav s tem da ti polota žici .

Cheers
Ruzanc 29.03.2011 08:51
jaz sem svojo staro Sigmo neprestano lotal... :D Je bilo še hujše ker se je žica odtrgala notri v nosilcu števca... sm elektronik ampak mislim da bi lahko to vsak zalotal, rdeča na rdečo, črna na črno, pa precizen bit... :)
scottwoman 29.03.2011 09:51
Ja, disk zavore znajo bit prava nočna mora... Sem imela podobne probleme s Hope Mini, sicer odlične bremze (sploh zame, ki imam glih neki čez 50 kil), ampak se jih ni in ni dalo nastavit, da se ne bi brusile... Čez čas, ko se ploščice že malo obrabijo, jih bo lažje nastavit, do takrat pa ti lahko svetujem le, da eksperimentiraj. Včasih deluje tudi, če jih nastaviš tako, da se najprej brusijo, potem ko se pa vsedeš na kolo in se material nekoliko vda, pa se nehajo tiščat zraven...
AndrejM 29.03.2011 09:54
hvala vsem za odgovore!!! Se bom se probal malo poigrat z zavorami ...
MINIme 29.03.2011 11:03
Mogoče je disk zvit.
AndrejM 31.03.2011 07:53
MINIme je napisal:
Mogoče je disk zvit.

mislim da ni ... izgleda nekako tako, kot da ko pritisnem na prvo zavoro (ko pred tem rocno razmaknem ploscice), da se ploscice ne vrnejo nazaj v svoj polozaj, ampak samo delno ...
coachmic 31.03.2011 08:43
mogoče obisk kakega serviserja ki obvlada svoje delo??
BoljPočas 31.03.2011 09:17
Če nisi vajen tega je morda res najbolje, da se zapelješ do kakšnega mehanika.

Sicer pa v praksi diski vedno vsaj malo drsajo.
Glavni vzroki za to pa so:
- napačna nastavitev čeljusti,
- zvit disk (lahko za manj kot mm),
- batka se ne premikata enakomirno oz. se eden zatik,
- slabo pritrjeno kolo oz. zračnost v kolesu,
....

Predvsem zatikanje batkov zadnje ponavadi ni tako očitno, poleg tega se v realnosti eden batek vedno premika hitreje kot drugi kar moraš nekako upoštevati ko nastavljaš čeljust. Če je vse idealno lahko čeljust nastaviš samo s stiskanjem zavore in zategovanjem imbusov vendar je to v praksi bolj redko.
AndrejM 31.03.2011 10:03
BoljPočas je napisal:
Če nisi vajen tega je morda res najbolje, da se zapelješ do kakšnega mehanika.

Sicer pa v praksi diski vedno vsaj malo drsajo.
Glavni vzroki za to pa so:
- napačna nastavitev čeljusti,
- zvit disk (lahko za manj kot mm),
- batka se ne premikata enakomirno oz. se eden zatik,
- slabo pritrjeno kolo oz. zračnost v kolesu,
....

Predvsem zatikanje batkov zadnje ponavadi ni tako očitno, poleg tega se v realnosti eden batek vedno premika hitreje kot drugi kar moraš nekako upoštevati ko nastavljaš čeljust. Če je vse idealno lahko čeljust nastaviš samo s stiskanjem zavore in zategovanjem imbusov vendar je to v praksi bolj redko.

Hvala za tako natancen opis moznih tezav ... sem z rdecim oznacil zgoraj, ker nisem vedel kako naj to napisem ...
BoljPočas 31.03.2011 10:46
Vse o raznih tegobah si lahko prebereš v raznih temah na tabli.
Recimo:
http://tabla.mtb.si/vie wtopic.php?f=17&t=86784 >

Za kaj več imaš pa funkcijo išči.
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI